Posts

Showing posts from 2011

Selamat Tinggal 2011, Selamat Berjumpa Di Tahun Baru, 2012!!!

Assalamualaikum korang. 
Selamat tinggal tahun 2011. 
Tahun yang banyak meninggalkan seribu satu kenangan. 
Tahun yang berlalu dengan macam-macam peristiwa dan kejadian. 
Tahun yang merungkai segalanya. 
Tahun yang penuh dengan suka duka, pahit manis liku-liku kehidupan seharian suma orang termasuk aku.
Semoga dengan berlalunya tahun 2011, aku harap bakal mematangkan fikiran kita, termasuk aku dalam membuat sesuatu keputusan. 
Semoga dengan berlalunya tahun 2011 jugak, aku harap bisa mematangkan perangai aku. 
Semoga lagik dengan berlalunya tahun 2011 yang penuh dengan segala kejadian, peristiwa, dan kenangan bisa mendewasakan diri kita suma. 
Yah, selamat tinggal 2011!!!

Selamat datang tahun baru 2012!!!

Tahun baru, azam baru(kunun...), perangai baru(yo la tuuu)... Erk????








Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^










Bapaknya Comey, Maknya Pun Comey Gak, Anak Depa Lagik Comeeeyyyy...!!!

Image
Assalamualaikum korang suma...


Hah, nak tau tak sapa dia yang comey tak abis-abis nih??? Nak tengok tak??? Nak tau tak?? tanak...?? aaarrgghhhh, tak kesah, pedulik la korang!!! huahuahua....


Ni ha, budak Aniq ni.. nak tengok gambar dia tak.. ok gi turun bawah..
















turun la bawah lagik..




























kat bawah laaahh...




















jeng,jeng,jeng.......
































































































Adek Bongsuku dapat 8A dlm PMR!!!

Assalamualaikum korang suma...


Seperti yang kita suma dah sedia maklum, keputusan PMR dah lama kuar kan. Ramai pelajar yang dapat result gempak berabis. Besela, budak skang suma pandai-pandai. Celik IT yooo. Zaman aku dulu pun takdela result gempak cam dorang punya tu. Sebab kitorang dulu pun xdela pandai cam budak skang. Akula itu budak yang tak brapa nak pandai itu..huurmmmm..T_T.. huhuuuu..


Tapi kalu nak dibandingkan aku dengan 3 orang lagi adek yang ada, memang sure aku yang kalah. Dorang ber3 ni bole la dikatakan geliga jugak otak. Kalu tak, idak le adek bongsu aku tu bole dapat 8A dalam PMR nya taun ni. Yah, TAHNIAH le Hamirul Hasbi. Ko memang pandai le dek. Tak sia-sia masok skolah Sains. Heheheee...


Kakak yang sulong plan nak belikan dia NOTEBOOK. Aku pulak??? tak tau lagi ni korang.. Hagak-hagak la kan, apa patut aku bagi??? Petang semalam adek bongsu aku tu kol la. Kunun nak tagih adiah. Macam-macam dia mintak tau. Mula tu cakap nak PS2, sebab PS2 yang dulu yang abg kitorang…

Aku Dah Sign SBPA..Korang plak apa cer???

Assalamualaikum korang...


Minggu lepas aku dok sokseksoksek pasal SBPA tu kan.. kat sini klu tak silap aku. SBPA, Skim Baru Perkhidmatan Awam. Yang aritu salah pulak nama penuh aku letak. Hihihiii.. Yela, ramai kan yang tak brapa nak berkenan dengan apa yang telah dilakukan oleh SBPA ni. Aku malas dah nak terangkan. Huhuuu..


Tadi aku dah naik pi kat admin, baca suma apa yang patut sebab nak sain SBPA tu la. Pasal kenaikan gaji tu yang utama nak kena tau. Pasal bila ko nak pencen pun kena tau jugak. Kot ye ko nak pencen sok lusa sampai umo 60 taun, ko jaga la kesihatan fizikal,mental serta zahir dan batin tu leklok mulai skang. Huahuahuaaa..


Overal, aku puas ati la jugak dengan apa yang aku dah tengok sendiri dengan mata kepalaku ini. Dah sain suma. Malas nak peningkan kapla hotak piker banyak-banyak. Suda sain, kira setel la tu kan. Hehehe..















Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







Kerja Oh Kerja...

Assalamualaikum korang..


Hai suma, selamat ari jumaat. Arini dah ari jumat, tak sangka kan cepat betol masa berlalu. Seingat aku baru je ari isnin aritu aku datang opis, tuptup arini dah ari jumat. Minggu depan dah nak taun baru. Awal bulan depan pulak aku balik kampung. Yeeeaaayyyy.... balik miri lagik!! Rindu ngan mak,bapak,adek2,kakakku,ngan anak2 buah tersayang, iqa ngan afiq. Tak sabar!!! ^_^


Pagi tadi ada perhimpunan bulanan opis. Diteruskan dengan taklimat mengenai SBPA. Yah, yang orang dok kecoh pasal benda tu skang kan. Skim Berkhidmat Perkhidmatan Awam, tu nama panjangnya untuk SBPA. Ekceli banyak hal lagi tentang SBPA tu yang aku tak bapa nak paham sangat. Entah.. Runsing tau.. @_@. Berpinar-pinar dah mata ni haa...


Pasal kenaikan gaji la, pasal persaraan la, pasal perkhidmatan la. Suma la ada, macam-macam benda. Banyak sangat dah. Ada pulak borang yang nak kena sign sebelom 30haribulan ni. Tapi borang tu tak dapat-dapat pun lagi. Bos dah sebok tanya kat aku pasal borang tu…

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Abangku!!!

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? lama tak apdet blog.. Asek bukak blog orang len jek, baca entry orang jek.. hihiii.. Naseb bek best!! Tak busan.. huhuuu..


Oh iye, straight to da point jela eyk.. Aku bukan apa, juz nak wish HAPPY BELATED BEFDAY for my only one BROTHER. Yah, satu2nya abang yang aku ada. Hehehe... Yela, aku ada 2 kakak, sorang adek pompuan, 2 adek laki, sorang abang. Yihaaaa.. So, agak-agak korang bapa suma adekbradek aku?? hehe...


Ekceli 20/12 aritu lagi befday abangku ni. Tapi tak sempat nak wish. Well, Ridwan B. Hasbi, selamat hari lahir yah. Semoga menjadik anak yang berguna kepada mak ngan bapak, jadik abang yang terbaik kepada kitorang adek-adekmu, jadik adek yang terbaek jugak kepada kakak-kakakmu. Yeah, Happy Birthday Bro!!















Ok,  tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^








Petang Hari Dok Pekena Mi Udang Mak Jah..Terbaeeeeeekkkkk...

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. selamat malam. Dah tido belom?? kalu belom, teruskan bacaan anda.. Heheee.. Dari petang tadi lagi aku mo apdet blog ni tapi aku taktau mo cita pasal apa. Tapi petang tadi lepas je balik dari makan mi udang Mak Jah tu terus terasa bersemangat nak apdet. Bersemangat nak apdet blog sebab baru ada cita. Cita apa??? hah, opkoz la nak cita alkisah makan mi udang petang tadi.. Yuhuuuu...


Ok, dengan ini aku menceritakan ye. Kisahnye gini.. Petang tadi abg zul datang umah gi amik duit sewa umah, sekaligus tengok kipas yang dah lama buat hal tula. Tapi alhamdulillah, kitorang dah beli kipas siling baru. Potong dari duit sewa.. So harapnye kipas siling yang baru ni jangan la pulak mo buat hal sama seperti kipas siling yang dah lama tu ye.. hehe..


Berbalik pasal abg zul tadi. Tuan umah yang sangat sporting. Aku rasa susah kut nak jumpa tuan umah yang macam tu. Hehehe.. Abg zul, dia dah kawen. Istri sorang, setakat nila. Alhamdulillah. Huahuahua... Anak pula…

Dinner samadengan makanmakan!!!

Assalamualaikum korang...


Selamat tengahari Jumaat. Dah lunch belom?? makan apa tadi? Yang lelaki tu, dah pi semayang jumat ke belom tadi? Jan cuba-cuba nak ponteng pulaks yeee... Kalu orang pompuan macam aku ni takpe, ada hari-hari tertentu dapat cuti sebab ABC. Tau tak ABC tu mende?? ABC tu maksudnye 'Allah Bagi Cuti'. Hihiiiii.. Aku tau perkataan tu pun dari adek pompuanku yang sekolah kat SMK Agama Miri nun.. So lepasni kalu ada sesapa tanya jawab je ABC, tu pun kalu korang memang betul-betul cuti ye.. hehe..


Aku nak cita pasal malam tadi. Aku gi temankan Zairul gi dinner kat Taman Perdana. Ape tah nama tempat tu aku lupa tapi yang pasti memang kat kawasan Taman Tasik Perdana tula. Eyh, yeke??? ntaaaaahhh... huhuuu.. Petang semalam balik keja je terus pi kat situ. Dengan baju kejanya, serabai semacam je, gembel jela aku masuk kat tempat tu. Dah Zairul cakap ikut je, sebab ada makan-makan, ade lucky draw tapi kami memang tak berapa nak lucky le malam tadi sebab sejibik luck…

Opis Terbako..Tapi Bukan kami yang membakonyeee...

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya.. Selamat pagi.. Dah sarapan belom??? Aku dah, tadi makan nasi goreng berlaukkan 2bijik bergedil.. Alhamdulillah, kenyang sampai ke tengahari. InsyaAllah.. Heheee.. Hah..tengok tajuk tu, macam saspen semacam je kan.. Ok la tu saspen semacam je, jangan 2, 3 macam sudaaaa... Hahahahahaa..


Ok, straight to da point. Iye memang betol, petang semalam dalam pukul 3lebih gitu ada berlaku kebakaran kecil dalam opis kitorang. Litar pintas yang terbakar. Ada kuar api jugak la.. Bau hangit pun semacam aje. Memula tu aku nak masuk surau, nak semayang zuhur pastu Kak Zura tegur dia kata macam ada bau hangit. Time aku tengah solat tu memang bau hangit semakin kuat. Kuar je dari surau tengok dorang suma dah kumpul kat bahagian depan. Memang panik sebab dah nampak ada api. Saspen kauuuu.. Last-last2, ramaila org datang. Org2 PNB dah mai pi bahagian kitorang. Dorang amik keputusan mo siasat apa sebenarnya punca sehingga bole menyebabkan berlakunya kebakaran pada li…

Pilih Kasih Audition.

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? arap sehat lah ye.. Luka di tangan ngan kakiku ni dah nak sembuh. Sekadar luka kecil je akibat cubaan membunuh diri. Hahahahaahh.. Bukan la, kan aku dah cita kat SINI. Heheee... Jangan pulak korang ingat yang aku betol-betol nak bunuh diri ye. Teda2 la bah... Teda makna jugak mo bunuh diri ni, mo masuk Neraka bah silahkan. Huhuhu...


Ok, korang suma mesti dah tau kan pasal Pilih Kasih yang aritu tengah bizi wat audisyen kat serata pelusuk malaysia. Heheee.. Rancangan ni pun aku rasa start taun depan kut baru dorang akan mula siarkan live di TV2. Alaaahhhh,, yang pasal abg Rosyam Nor cari bakat pelakon tu bah.. hehe.. Cakap pasal audisyen PK ni, ekceli aku dah pegi jugak dah Ahad lepas. Ahad lepas, bertempat di KL Sentral, lokasi terakhir, hari terakhir dorang wat ujibakat PK ni. Klu ikutkan hati dan minat yang mendalam terhadap bidang lakonan ni, ari sabtu tu lagi aku dah mo pegi, tapi bila difikirkan yang aku tade geng nak menemankan,…

Luka-luka yang kurasakan...huhu...

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya.. sehat tak?? Aku, ok2 aja. Tau tak, Jumat lepas adalah hari yang agak malang tapi tidak berbau bagi aku. Eksiden kat opis. Huhuhu...eksiden yang camna tu?? takde la teruk sangat pun, cuma terkena kaca meja je. Tangan ngan kaki terhiris ngan serpihan kaca. Sakit tu memang sakit, darah pun kluar bole tahan. Tapi takdela sampai berlumuran pun darah tu kat tangan ku. Dahla tengah sakit gigi ni, terasa ngilu semacam je tauu..


Ok, alkisah pasal kena kaca tu td.. Aku sendiri pun tak pasti camna bole jadik. Tapi mungkin memang dah ditakdirkan kut kaca tu memang dah sampai ajal, dan aku pulak yang menjadi mangsa keadaan . Heheeee... Kecederaan takdela terok mana pun. Sekadar tercalar cikit ja.. huhu..


Tapi skang luka kat tangan ni rasa gatal-gatal. Orang cakap kunun luka ni dah baik kunun.. Yeke?? gatal ni wei, rasa nak garu je kuat-kuat. Garu kang len plak jadiknya.. Huhu.. sabo jelaaaaa...














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^






OMBAK RINDU.

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? jangan sakit-sakit ye, kene sehat-sehat bia cergas cket. Aku je ni yang macam nak kene saket gigi. Iyela sebab skang aku rasa gigi geraham kat bawah belah kanan sangat ngilu. Sakit weeeiiiii... Kalu minum air terasa sangat ngilu dia. Kalu aku amik air semayang pun, nk berkumur-kumur tu memang terasa giler kesakitan + kengiluan kat gigi aku ni. Terpaksa aku berkumur kat belah kiri.. Haahahaahhh... Orang cakap, sakit gigi ni sakit yang paling sakit. Aduuuhhhh.. sakit yang sakit camna tu, aku pun taktau la. Siyesli, aku sendiri memang tak penah kene serang lagi ngan sakit gigi ni. Salu terasa cuma ngilu-ngilu cam skang ni jela. Parah weyh kalu kene sakit gigi ni. Kang tak pasal-pasal ada jugak aku amik mc ni karang. hehe..


Ok la, berbalik pada tajuk entry aku kali ni, pasal Ombak Rindu. Aku sure korang suma pun dah tau pasal Ombak Rindu ni kan. Filem ni tengah hangat diperkatakan skang ni. Novel die pun orang dah dok bizi mencari nak b…

Corat-coret Disember.

Assalamulaikum korang...


Hai sumanya readers..(mcm ramai je readers..hahahaaahhh)... Ok, sehat tak sume?? Aku, alhamdulillah..sihat walafiat setakat ni. Cuma terganggu ckit dengan batuk secara tiba2 akibat TERmakan buah rambutan.. Huahuahua... Yela, aku dah cube elakkan diri supaya tidak terjerumus dengan kakak-kakak di opis daripada makan rambutan tapi tak berdaya jugak aku tau.. Aku jamah jugakla barang sejibik dua tiga bijik... Tapi akibat tidak mendengar kata hati dan akal fikiran, ginila jadiknya. Batuk sampai tak hengat.. Sakit tekak aku dibuatnya gara2 batuk ni tau... Nyesal aku makan..huh!!!


Tapi tidak mengapa la, batuk je pun... Jauh lagi dari perot... heheee... Oh ye, sekarang ni dah masuk bulan Disember kan.. Bulan November dan bulan2 yang lepas dah berlalu pun sumanya. Berlalu dengan sejuta kejadian, seribu kenangan, yang penuh dengan perasan sukaduka. Bulan Disember ni pun sememangnya bakal menambahkan lagi tiap semuanya. Bila tiba masuk je ke bulan Disember ni kan, berma…

3Ari Kesaorangan Di Umah Sangat Membusankan...T_T...

Assalamualaikum korang...


Hai, apa kabar?? Tengah wat pe tu?? bzy eyh... Aku busan.. sangat-sangat busan. Yela, mana tak busan kan, 3ari cuti ni aku dok umah jak. Teda pi mana-mana pun. Bukan aku takmo jalan, tapi teda kawan mo diajak bejalan. Hosmetku, kak aini dah balik kampung ari jumat lepas. Tinggal la aku kesaorangan di umah. Kemaren mo jalan tapi disebabkan senggugut menyerang terpaksa cancel. Semalam pun mo kuar tapi ujan lebat takmo benti pun tak jadik jugak mo jalan.


 3ari di umah ni aku abiskan dengan mengemas-ngemas umah jela.. Kemas bilik tido,sapu-sapu sampah,buang sampah.. huhu.. Pagi semalam aku buat mi goreng. Pagi tadi pun aku buat mi goreng jugak.. Huahuahua... mana badan tak naek 10kg kalu camni... Adooohhhhaaaaiiiiii.....-.-
Aku buat cincai je.. Salu kak aini ada dia rajen masak-masak ni suma. Aku kureng sikit.... heheee... Arini cuti esok baru keja lagik.. Betol-betol taktau mo wat apa ni.. huhu...


Aku online pesbuk tadi pun internet slow gilak. Aku hangen. Sang…

Arini Sabtuday...

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. Apa kabar?? sehat tak?? jangan sakit-sakit la ye.. taula skang ni musim ujan kan,banjir sanasini plak tuh..seram jek... Oh ye, dah makan ke?? aku takda selera nak makan sangat ni. Tengah kesakitan perut gara-gara period. Paham-paham jela ye... huhu... sakit wei, sakit sesangat...-.-


Tym sakit-sakit gini, mo wat apa pun suma tak bole. Tak larat aku... Sarapan pagi pun dah masuk ke tengahari. Mo layan pesbuk pun macam busan. Brodben ni mengong tahap yang menyakitkn ati. Tengah layan cita hindustan kat tv2 ni tapi agak busan sebab cita ni dah penah tengok.  Mo layan cita hindustan kat tv3 tu tapi aku plak tak suka sangat nak tengok cita kalu tak tengok dari mula. Busan je...


Patutnya pagi tadi aku kena kuar g bank sebab mo bankin duit kat kakakku. Tapi disebabkan senggugut ni menyerang tak jadik la plak mo kuar. Kakakku tu pulak ingatkn aku sakit gara2 salah makan. Teda2la kakak ooiii....  Terpaksa la tahan sakit ni sorang-sorang. Kang sapu ngan los…

Broadband bengong buat hal!!!!Aku geraaaaaammmmm!!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma, sihat ke??? Aku arini dah ok2 sikit dari selsema yang menyerang aritu. Oh iya, suda bekpes?? Makan ape?? Aku tadi dah makan nasi goreng, lauk telur dadar. Tu bukan lagik sarapan pagi taty ooiii, tu namanya dah makan malam tu.. Huahuahuahua!!!! Pepagi lagik dah makan berat kemaen kan, tak eran la badan jadik tembam bertubi-tubi..


Ok, stop!! Cukupla pasal makan tadi ye. Ni aku nak cite pasal bodben ku yang agak kebengongan tu. Tapi sebelom tu aku nak tanya korang guna bodben ape?? Celcom?? Maxis?? Digi?? Ke ade bodben-bodben len yang korang guna selain yang aku sebut tu?? Aku gune bodben maxis. Tapi aku fedap gilak-gilak tau!! Semalam dah gaji kan, aku pi la bayar bil bodben tu yang dah lama tertangguh bayaran berbulan-bulan. Tapi orang tu cakap aku dah terminate, tapi aku tak penah nak terminate pun. Pastu dia cakap kalu nak bukak balik kena bayar dulu pastu amik pakej len pulak la. Aku pun pelik. Tapi takpe ah, aku buat jela macam yang dia suh. So a…

Kemenangan Akhirnya Milik Malaysia. Goooooooaaaaaaalllllllll!!!!!!!!!! 5-4

Assalamualaikum korang...


Apa kabar?? Camne semalam, ada tengok bola tak?? konfem korang tengok jugak kan.. mana bole miss woooo... Final suda tuuuu.. Debaran memang dirasakan start dari perlawanan separuh akhir aritu lagik tauu.. Tapi nampaknya malam tadi suda jelas terbukti menyatakan kemenangan sememangnya milik mutlak Malaysia ketika perlawanan akhir bola di antara Malaysia lwn Indonesia. Tahniah kat sumanya.


Start malam tadi memang dah tak keruan wat keja sebab mo tengok bola punya pasal. Heheheee... Bila start je permainan, debaran di jantung pun start jugak tauu.. Lagi mencemaskan tym Indon suda kasi gol ketika minit ke lima (5) separuh minit masa pertama. Aku tym tu memang dah start rasa cuak, takut kalu team Malaysia rasa tergugat. Main punya main, lawan punya lawan, finally Malaysia pun dapat gol jugak. Dah 1-1 kaaaannn....


Tym tu memang dah bersemangat kembali. Jeritan ku jan cakapla... bergema satu rumah.. hahahahahhaaa.. Akhirnya, masa terakhir tamat dengan kemenangan ser…

Luahan Perasaan!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. apa kabar?? sehat ke tak?? Aku tak bapa sehat,selsema siket ni. Minggu lepas aku kusus la korang,aku dah cita kan.. Sebab tu belog ni X dipedulikan untuk beberapa ari yg lepas.. Macam2 cita tym kusus minggu lepas tu. Aku malas la mo cita. Penceramah pun macam kerek semacam..huhuuu.. Minggu lepas jugak macam2 yang brlaku. Aku mo cita pun taktau camna mo mula. Stres tauk!! Tension jugak!! Aku geram!! Sakit ati,kecewa,sedih,terkilan. Suma pun ada. Suma gara2 laki yg brnama Soding (bks abg iparku) itu. Aku tensyen bila mengenangkn kmbali suma tu. Tapi takpe, slagi aku ada slagi itu aku akn pstikan idupnya akan terganggu & dia takkan dapat miliki apa yang dia inginkn stelah apa yg dia dah wat terhadap kakakku.!!


Tapi tula, dalam masa yg sama jugak aku akui aku memang sakit ati jugak ngan apa yang mar dah wat kat aku,kat kakakku,kak anak2 buahku. Aku sedih tauk!! Ok, entry kali ni aku buat khas untuk luahan perasaan & mlepaskan tekanan hasil dari…

Kursus Again!!!!!

Assalamualaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah.. heheee... Dah bekfes ke??? makan ape tadi?? Aku belom lagik, jap lagik kut. Awal kemaen aku apdet arini kan.. Bukan ape tau arini ada kursus, aku kena pi. Kalu diikutkan, kususku dah pun cukup 7ari malah lebih lagi tauuuu.. Tapi disebabkan namaku ada jugak dalam list aku nak jugak la attend. Heheheeee...

Kak Ina cakap kusus ni bez, aku pun tak sabar nak tau pekebende yang beznye.. Hahahaaa.. . Ok, aku takmo cakap banyak-banyak, taip panjang-panjang, aku nak masuk dalam bilik meting dah sebab kusus dah nak start. Esok lusa aku apdet lagik apa-apa yang berkaitan ngan kusus kali ni ye..


Kusus ni 3ari tau. So aku akan berkursus sampai ari khamis tauu.. jangan taktauu.. hehe..









Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!! ^_^

If you love TWO people at the SAME TIME , choose the second one, because if you really love the first one, you wouldn't have fallen for the second.

Assalamualaikum korang...


Hai suma, dah lunch ke?? Aku dah, tadi dah makan karipap inti sardin beli kat Berisi Cafe pagi tadi. Pastu makan jugak jambu 2bungkus. Alhamdulillah, kenyang kut... heheee.. Panjang kan tajuk entry aku ni.. Bukan tajuk tu, saja letak kat atas tu kunun-kunun macam tajuk entry la tapi padahal bukan pun...Huhuuu... Bukan apa, tadi aku terbaca kat status pesbuk sorang kawan ni, dia post camni la. Aku baca sekali jak terus rasa macam mendalam gilak maksud di sebalik ayat ni kan.

Lagi satu kan, aku macam terasa jugakla sikit dengan ayat ni.. Heheeee... sekali lagik ye, if u love two people at the same time, choose the second one because if u really love the first one, u wouldnt have fallen for the second. Oh maaaaaiiiiiiiiiiii...... betol-betol terasa ok.. Korang terasa tak?? rasa macam ada samting yang tak kena je.. hekhekhek... Ok la, mybe korang bukan berada di situasi aku skang kan so tak heranla kalu korang tak terasa pun apa yang aku rasa kan.. berbelit-belit…

Cerita Raya Aidil Adha 2011

Image
Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat pagi.. Apa kabar?? baik2 aja bah kan.. heheeehh.. Camna ngan raya aritu?? mesti best kan, dapat kumpul ngan family, sedara-sedara suma.. Makan pun mesti best sebab ramai-ramai kan.. Rayaku aritu cam besa ja.. Yela, korang pun tauk jugak kan yang aku balik Klang, pi umah nenekku. Malam ari jumaat tu lagik dah gerak dari umah naek KTM dari stesen Batu Caves. Kazenku pun ada jugak skali. Yang study di Kolej Segi Damansara tuuu... Dia pun join skali raya di Klang. Dia tak balik Labuan pun.. Pagi sabtu tu dah start bzy. Tolong-tolong nenek wat keja pape yang patut. Tym tu jugak la aku terasa rindu ngan mak ngan bapakku tauu.. Asa mo nangis ja.. huhu...-.-

Macam-macam keja kitorang buat. Tolong kupas bawangla, kupas halia, lengkuas suma tu. Buat rencah-rencah untuk masak ayam jugak..Tolong nenek lap-lap daun lagik mo buat burasak kan. Korang tauk ka jugak burasak tu apaan??? Heheheehh.... Kalu taktau apa tu Burasak, bukan orang BUGIS namanya yah..…

Selamat Hari Raya Aidil Adha. ^_^

Assalamualaikum korang...




Hai suma.. Selamat petang.. Aku masih kat opis ni, jadi sempat la nak apdet kejap ye.. Bukan ape, aku nak wish kat suma orang selamat ari raya ni.. hehe..^_^

Ok la, dengan ini, saya, Hartaty Binti Hasbi, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Qurban/Aidil Adha/Haji kepada ahli keluarga tersayang yang berada nun jauh di Miri, Sarawak (aku kan anak perantauan weeeiii...), ahli keluarga jugak yang berada di Kota Kinabalu, Sabah(aku kan lahir kat sini,memang asal sini jugak laa..), dan jugak semua umat muslimin dan muslimat.  Ok, sekian terima kasih. ^_^

Sedih ooowwww... Taun ni aku tak balik Miri. Sebab aku sambut raya kat sini je pung.. Tapi aku balik Klang, umah nenek sedaraku. Takmo la aku beraya sorang-sorang wei, harubiru jadiknya karang. Taun 1st aku kat Keyel ni dulu aku balik jugak tym raya aji ni. Taun lepas pulak, 2nd year aku kat sini aku tak balik la sebab tym tu Incek Sayangku ada kat sini lagi masa tu. Ehem!!! uhuk..uhuk..uhuk..(dandan tu nak batuk ka…

Majlis Untuk Azwan...

Image
Assalamulaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah, secerah hatiku.. hehehe... Ok, arini aku nak apdet blog lagi.. Nak cita kat korang suma pasal majlis jamuan untuk Azwan aritu. Aku dah penah cita kan..kan..kan...kan..kan..kaaaaannnnnn.... Kalu tak silap kat sini kan... Aritu aku cakap nak post gambar je kan sebab aritu takde gambar pun kan...

Ok laa, korang layan kan jela beberapa gambar yang sempat kitorang amik aritu..









Aku ngan Kak Ina.. Hadiah yang aku pegang tu untuk Azwan.. Cenderahati untuk die la kununnye..




Kak Ina pun tanak ketinggalan jugak tau... Nak jugak tu amik gambar ngan adiah orang...heee..  




Kami-kami..




Yang ni... aku pun taktau nak cakap ape..hehe...



tu diaaaaaaaaa.... En.Azwan.. yang diraikan pada ari itu..




Yang ni pulak antara hidangan yang kami makan aritu... Kalu nak tau, yang ni ayam goreng berempah... sedap ooowww....




cewaaaaahhhhhhh... Kak Shima nak jadik model makanan ke??? hehe..




Ok, yang ni pulak Sambal Kering... Sangat sedap jugak la.. Yang ni dimasak ol…

Apa Maksud H.A.R.T.A.T.Y??????????

Assalamualaikum korang....

Hye suma, selamat petang yang dingin gara-gara ujan takmo benti.. huhuuuu.... Yela,aku asa skang ni musim ujan kut sebab tu ujan je memanjang...

Oh ye, tengok tajuk entry aku ni kan, mesti korang pun dok tertanya-tanya kan... Apa maksud HARTATY ni??? Amende HARTATY tu???? Hehehehe... Ok la, takmo la korang dok tertanya-tanya sebab aku pun takmo ditanya lagik.. Hihiii...^_^

Ok, sebenarnya HARTATY tu adalah nama penuh aku. Ye, HARTATY BINTI HASBI. Hehe...^_^.. Tadi adala ni, sorang laki tanya kat aku. Umo lebih kurang dalam 50an gitu la kut.. Datang gi opis tadi sebab nak jumpa ngan bos. Aku tak pasti la samada dia ni kontraktor ataupun konsultan. Dia datang berdua tau, tapi kawan dia jela yang masok jumpa ngan bos. Dia dok kat depan partisyen aku ni tunggu kawan dia.

Alkisah nak dijadikan ceritala kan, tetiba dia pi berdiri kat depan partisyen aku, terus tanya kat aku, 'APE MAKSUD HARTATY???' Aku pun, pe lagik kan,opkoz la terkezut beruk kauuuuu... Te…

Petang-Petang Je Mesti Ujan...

Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat petang.. Aku rasa malas gilak mo buat keja.. dari tadi aku asek bukak belog je, pastu baca2 entry orang... hehe... Ya Allah Ya Tuhanku, napala aku sangat kemalasan 2,3 arini??? Haisshh... Tak bole jadik niii....

Bukan apa, petang ni ujan, pastu aku yang duduk kat dalam opis ni opkoz la sangat kesejukan.. Aku rasa bukan aku sorang je kut yang rasa apa yang aku rasa kan, korang jugak yang duduk kat opis tu pasti kesejukan jugak macam aku kan.. huuuuuhhh....

Ke memang skang ni musim ujan eyh??? Iye la kut kan sebab tiap kali petang je mesti ujan.. Pastu tym nak balik umah pun ujan je..huhu..

X pasal-pasal akibat kerana kesejukan yang amat dasat dalam opis ni, aku pakai stokin macam orang baru lepas bersalin yang sedang dalam pantang cuti bersalin.. hahahahahaaahh... Sejuk weeeiiiiiii......




Ok, thankz for visit my belog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

Badminton lagiiikk...

Assalamualaikum korang..


Hai suma, selamat pagi... Arini banyak keja woooo... petang semalam banyak dapat fail, jadi mo kasi setel cepat laa kan.. Oh ya, petang semalam balik keja aku pi men badminton lagik.. Dari opis direk terus pi setapak. Sebab kitorang men kat setapak. Tapi aku taktau la apa nama tempat tu.. heheeehh...

Semalam tu adalah kali kedua aku join dorang men badminton.. Minggu lepas ada jugak ikut Kak Aini pi ctu tapi tym tu aku takda bawak baju tshirt ngn suar pun.. So apa lagik,tak bole nak men la kan.. Aku pun duduk jela nengok dorang men.. Memula tu asa menyesal pun ada jugak, pastu asa kempunan jugak nak men.. Heheheee...

Akhirnya, nak dijadikan cerita, aku pun apa lagik, men jugak tau.. Tapi dengan berbaju kurung pastu berkaki ayam pulak...Hahahaaaahhhaahahaaah...

Angkat-angkat kain aku pukul bulu tangkis tu tauu.. huahuahua.... Waaaahhhh... terer jugak aku kan men badminton dengan berbaju kurung.. hehe.. korang penah??korang ade???tadeee kaaannnn.... heheeeh...  …

Gambar-gambar Jamuan Raya Opis lagiiikkk..... (Last part kuutt...hehe..)

Image
Assalamualaikum suma..

Hye korang... ok, ni ada lagi ckit gambar yang aku asa yang last kut.. yela kan,opkoz korang suma dah naek busan aku asek aplod gmbar jamuan raya kat opis aku je kan... hehe.. ok bah, jan marah2 bah.. last suda ni darling oooiii... hehe...





Kenape sedeyh????? ooppsss...bukan sedeyh ye, ini disebabkan kekenyangan dan ketidalaratan sudaaaa...huahuahua...

ok, bermulanya sesi mengajar cara-cara memakai selendang kepada kak ina.. Para penonton terdiri daripada member2 opis jugak la..hehe..

amboooiii.... khusyuk korang dok nengok kan... hehe.. nan hado jela aku mngajar tu haaaaaa...

ok, lepastu buat macam ni ye...bukan macam tuuu... hehe..

waaaahhhhh... kemaen korang kaaaaannn.....

ok kak ina, cocok pin kt cni lg ye...

lepastu pin kt cni plak lg kak ina..

tadaaaaaaa...dh siap pun..hehe.. Amacam model sy ni???ok tak???

ok, pusing belakang plak..hehe...

peerrgghhh...aksi gambar bergambar pun brmula lagik...

2 kanak-kanak riang ria...kehkehkeh...

wachaaaaaaaaaaa.........kak shima mc…