15/12/2011

Opis Terbako..Tapi Bukan kami yang membakonyeee...

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya.. Selamat pagi.. Dah sarapan belom??? Aku dah, tadi makan nasi goreng berlaukkan 2bijik bergedil.. Alhamdulillah, kenyang sampai ke tengahari. InsyaAllah.. Heheee.. Hah..tengok tajuk tu, macam saspen semacam je kan.. Ok la tu saspen semacam je, jangan 2, 3 macam sudaaaa... Hahahahahaa..


Ok, straight to da point. Iye memang betol, petang semalam dalam pukul 3lebih gitu ada berlaku kebakaran kecil dalam opis kitorang. Litar pintas yang terbakar. Ada kuar api jugak la.. Bau hangit pun semacam aje. Memula tu aku nak masuk surau, nak semayang zuhur pastu Kak Zura tegur dia kata macam ada bau hangit. Time aku tengah solat tu memang bau hangit semakin kuat. Kuar je dari surau tengok dorang suma dah kumpul kat bahagian depan. Memang panik sebab dah nampak ada api. Saspen kauuuu.. Last-last2, ramaila org datang. Org2 PNB dah mai pi bahagian kitorang. Dorang amik keputusan mo siasat apa sebenarnya punca sehingga bole menyebabkan berlakunya kebakaran pada litar pintas tu. Yang bestnye, kitorang dapat kebenaran bole balik awal.. Heheeheee.. Xpasal-pasal, gara-gara kebakaran kecil je dapat balik umah awal daripada biasa.


Tapi yang tak bestnye, time otw balik petang semalam ujan lebat pulok dah kat area Jalan Kuching tu. Ujan gileer lebat. Terdetik kat atiku, lepas dari kebakaran kecil kat opis tu, tapi terperangkap pulak dalam kehujanan lebat yang sangat lebat. Huhuhuuu...-.-


Ujan dah reda sikit, kami teruskan perjalanan balik umah. Sampai umah dalam pukul 4.45petang gitu. Abis basah lencun gara-gara kehujanan. Naseb baek aku tak demam tau. Cuma malam tadi asa mengantuk sangat-sangat sampaikan tak pasal-pasal sebelom pukul 10malam lagi aku dah terlena. Hihiiiii.......*_*














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang Korang!! ^_^






5 comments:

  1. Huhuhu... kite hanya merancang.. tuhan yang tentukan.. last2.. smpai umah lewat jugak an? nasib.. nasib.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Aku salu doa ofis aku terbakar. sebab lemas tgk file zaman tok adam nie ada lagi..

    ReplyDelete
  3. samelah.
    malam tadi pukul 9 dah tido sebab kene ujan.
    dah lah before tuh selseme :(

    naseb baik kebakaran kecik je kan.
    tak jadi pape. huhu

    ReplyDelete
  4. @Lizzie~ hahahahaahh....tak baek punye doa..tp xpe, klu dah lemas sangat bakar sndri jela fail2 tu sume..hehe...BTW, suda follow blog kamu tadi...

    @Syazwani Jamal~ sejak aher2 ni mmg dah salu tdo awl.hehehe...psl kbakaran tu, nsb bek jgk ada sorg mmber g amik pmadam tlg pdmkn api...

    ReplyDelete
  5. @Lady Shana Sweet~ yup, lewat tak lewat jnji sampai umah dgn slamat.. pasal kbakaran tu plak nsb xde kmalangan teruk..hehe...btw,sy dh follow blog awk. Tima kaseh sudi singgah cni..^_^

    ReplyDelete

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......