Posts

Showing posts from November, 2011

3Ari Kesaorangan Di Umah Sangat Membusankan...T_T...

Assalamualaikum korang...


Hai, apa kabar?? Tengah wat pe tu?? bzy eyh... Aku busan.. sangat-sangat busan. Yela, mana tak busan kan, 3ari cuti ni aku dok umah jak. Teda pi mana-mana pun. Bukan aku takmo jalan, tapi teda kawan mo diajak bejalan. Hosmetku, kak aini dah balik kampung ari jumat lepas. Tinggal la aku kesaorangan di umah. Kemaren mo jalan tapi disebabkan senggugut menyerang terpaksa cancel. Semalam pun mo kuar tapi ujan lebat takmo benti pun tak jadik jugak mo jalan.


 3ari di umah ni aku abiskan dengan mengemas-ngemas umah jela.. Kemas bilik tido,sapu-sapu sampah,buang sampah.. huhu.. Pagi semalam aku buat mi goreng. Pagi tadi pun aku buat mi goreng jugak.. Huahuahua... mana badan tak naek 10kg kalu camni... Adooohhhhaaaaiiiiii.....-.-
Aku buat cincai je.. Salu kak aini ada dia rajen masak-masak ni suma. Aku kureng sikit.... heheee... Arini cuti esok baru keja lagik.. Betol-betol taktau mo wat apa ni.. huhu...


Aku online pesbuk tadi pun internet slow gilak. Aku hangen. Sang…

Arini Sabtuday...

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. Apa kabar?? sehat tak?? jangan sakit-sakit la ye.. taula skang ni musim ujan kan,banjir sanasini plak tuh..seram jek... Oh ye, dah makan ke?? aku takda selera nak makan sangat ni. Tengah kesakitan perut gara-gara period. Paham-paham jela ye... huhu... sakit wei, sakit sesangat...-.-


Tym sakit-sakit gini, mo wat apa pun suma tak bole. Tak larat aku... Sarapan pagi pun dah masuk ke tengahari. Mo layan pesbuk pun macam busan. Brodben ni mengong tahap yang menyakitkn ati. Tengah layan cita hindustan kat tv2 ni tapi agak busan sebab cita ni dah penah tengok.  Mo layan cita hindustan kat tv3 tu tapi aku plak tak suka sangat nak tengok cita kalu tak tengok dari mula. Busan je...


Patutnya pagi tadi aku kena kuar g bank sebab mo bankin duit kat kakakku. Tapi disebabkan senggugut ni menyerang tak jadik la plak mo kuar. Kakakku tu pulak ingatkn aku sakit gara2 salah makan. Teda2la kakak ooiii....  Terpaksa la tahan sakit ni sorang-sorang. Kang sapu ngan los…

Broadband bengong buat hal!!!!Aku geraaaaaammmmm!!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma, sihat ke??? Aku arini dah ok2 sikit dari selsema yang menyerang aritu. Oh iya, suda bekpes?? Makan ape?? Aku tadi dah makan nasi goreng, lauk telur dadar. Tu bukan lagik sarapan pagi taty ooiii, tu namanya dah makan malam tu.. Huahuahuahua!!!! Pepagi lagik dah makan berat kemaen kan, tak eran la badan jadik tembam bertubi-tubi..


Ok, stop!! Cukupla pasal makan tadi ye. Ni aku nak cite pasal bodben ku yang agak kebengongan tu. Tapi sebelom tu aku nak tanya korang guna bodben ape?? Celcom?? Maxis?? Digi?? Ke ade bodben-bodben len yang korang guna selain yang aku sebut tu?? Aku gune bodben maxis. Tapi aku fedap gilak-gilak tau!! Semalam dah gaji kan, aku pi la bayar bil bodben tu yang dah lama tertangguh bayaran berbulan-bulan. Tapi orang tu cakap aku dah terminate, tapi aku tak penah nak terminate pun. Pastu dia cakap kalu nak bukak balik kena bayar dulu pastu amik pakej len pulak la. Aku pun pelik. Tapi takpe ah, aku buat jela macam yang dia suh. So a…

Kemenangan Akhirnya Milik Malaysia. Goooooooaaaaaaalllllllll!!!!!!!!!! 5-4

Assalamualaikum korang...


Apa kabar?? Camne semalam, ada tengok bola tak?? konfem korang tengok jugak kan.. mana bole miss woooo... Final suda tuuuu.. Debaran memang dirasakan start dari perlawanan separuh akhir aritu lagik tauu.. Tapi nampaknya malam tadi suda jelas terbukti menyatakan kemenangan sememangnya milik mutlak Malaysia ketika perlawanan akhir bola di antara Malaysia lwn Indonesia. Tahniah kat sumanya.


Start malam tadi memang dah tak keruan wat keja sebab mo tengok bola punya pasal. Heheheee... Bila start je permainan, debaran di jantung pun start jugak tauu.. Lagi mencemaskan tym Indon suda kasi gol ketika minit ke lima (5) separuh minit masa pertama. Aku tym tu memang dah start rasa cuak, takut kalu team Malaysia rasa tergugat. Main punya main, lawan punya lawan, finally Malaysia pun dapat gol jugak. Dah 1-1 kaaaannn....


Tym tu memang dah bersemangat kembali. Jeritan ku jan cakapla... bergema satu rumah.. hahahahahhaaa.. Akhirnya, masa terakhir tamat dengan kemenangan ser…

Luahan Perasaan!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. apa kabar?? sehat ke tak?? Aku tak bapa sehat,selsema siket ni. Minggu lepas aku kusus la korang,aku dah cita kan.. Sebab tu belog ni X dipedulikan untuk beberapa ari yg lepas.. Macam2 cita tym kusus minggu lepas tu. Aku malas la mo cita. Penceramah pun macam kerek semacam..huhuuu.. Minggu lepas jugak macam2 yang brlaku. Aku mo cita pun taktau camna mo mula. Stres tauk!! Tension jugak!! Aku geram!! Sakit ati,kecewa,sedih,terkilan. Suma pun ada. Suma gara2 laki yg brnama Soding (bks abg iparku) itu. Aku tensyen bila mengenangkn kmbali suma tu. Tapi takpe, slagi aku ada slagi itu aku akn pstikan idupnya akan terganggu & dia takkan dapat miliki apa yang dia inginkn stelah apa yg dia dah wat terhadap kakakku.!!


Tapi tula, dalam masa yg sama jugak aku akui aku memang sakit ati jugak ngan apa yang mar dah wat kat aku,kat kakakku,kak anak2 buahku. Aku sedih tauk!! Ok, entry kali ni aku buat khas untuk luahan perasaan & mlepaskan tekanan hasil dari…

Kursus Again!!!!!

Assalamualaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah.. heheee... Dah bekfes ke??? makan ape tadi?? Aku belom lagik, jap lagik kut. Awal kemaen aku apdet arini kan.. Bukan ape tau arini ada kursus, aku kena pi. Kalu diikutkan, kususku dah pun cukup 7ari malah lebih lagi tauuuu.. Tapi disebabkan namaku ada jugak dalam list aku nak jugak la attend. Heheheeee...

Kak Ina cakap kusus ni bez, aku pun tak sabar nak tau pekebende yang beznye.. Hahahaaa.. . Ok, aku takmo cakap banyak-banyak, taip panjang-panjang, aku nak masuk dalam bilik meting dah sebab kusus dah nak start. Esok lusa aku apdet lagik apa-apa yang berkaitan ngan kusus kali ni ye..


Kusus ni 3ari tau. So aku akan berkursus sampai ari khamis tauu.. jangan taktauu.. hehe..









Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!! ^_^

If you love TWO people at the SAME TIME , choose the second one, because if you really love the first one, you wouldn't have fallen for the second.

Assalamualaikum korang...


Hai suma, dah lunch ke?? Aku dah, tadi dah makan karipap inti sardin beli kat Berisi Cafe pagi tadi. Pastu makan jugak jambu 2bungkus. Alhamdulillah, kenyang kut... heheee.. Panjang kan tajuk entry aku ni.. Bukan tajuk tu, saja letak kat atas tu kunun-kunun macam tajuk entry la tapi padahal bukan pun...Huhuuu... Bukan apa, tadi aku terbaca kat status pesbuk sorang kawan ni, dia post camni la. Aku baca sekali jak terus rasa macam mendalam gilak maksud di sebalik ayat ni kan.

Lagi satu kan, aku macam terasa jugakla sikit dengan ayat ni.. Heheeee... sekali lagik ye, if u love two people at the same time, choose the second one because if u really love the first one, u wouldnt have fallen for the second. Oh maaaaaiiiiiiiiiiii...... betol-betol terasa ok.. Korang terasa tak?? rasa macam ada samting yang tak kena je.. hekhekhek... Ok la, mybe korang bukan berada di situasi aku skang kan so tak heranla kalu korang tak terasa pun apa yang aku rasa kan.. berbelit-belit…

Cerita Raya Aidil Adha 2011

Image
Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat pagi.. Apa kabar?? baik2 aja bah kan.. heheeehh.. Camna ngan raya aritu?? mesti best kan, dapat kumpul ngan family, sedara-sedara suma.. Makan pun mesti best sebab ramai-ramai kan.. Rayaku aritu cam besa ja.. Yela, korang pun tauk jugak kan yang aku balik Klang, pi umah nenekku. Malam ari jumaat tu lagik dah gerak dari umah naek KTM dari stesen Batu Caves. Kazenku pun ada jugak skali. Yang study di Kolej Segi Damansara tuuu... Dia pun join skali raya di Klang. Dia tak balik Labuan pun.. Pagi sabtu tu dah start bzy. Tolong-tolong nenek wat keja pape yang patut. Tym tu jugak la aku terasa rindu ngan mak ngan bapakku tauu.. Asa mo nangis ja.. huhu...-.-

Macam-macam keja kitorang buat. Tolong kupas bawangla, kupas halia, lengkuas suma tu. Buat rencah-rencah untuk masak ayam jugak..Tolong nenek lap-lap daun lagik mo buat burasak kan. Korang tauk ka jugak burasak tu apaan??? Heheheehh.... Kalu taktau apa tu Burasak, bukan orang BUGIS namanya yah..…

Selamat Hari Raya Aidil Adha. ^_^

Assalamualaikum korang...




Hai suma.. Selamat petang.. Aku masih kat opis ni, jadi sempat la nak apdet kejap ye.. Bukan ape, aku nak wish kat suma orang selamat ari raya ni.. hehe..^_^

Ok la, dengan ini, saya, Hartaty Binti Hasbi, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Qurban/Aidil Adha/Haji kepada ahli keluarga tersayang yang berada nun jauh di Miri, Sarawak (aku kan anak perantauan weeeiii...), ahli keluarga jugak yang berada di Kota Kinabalu, Sabah(aku kan lahir kat sini,memang asal sini jugak laa..), dan jugak semua umat muslimin dan muslimat.  Ok, sekian terima kasih. ^_^

Sedih ooowwww... Taun ni aku tak balik Miri. Sebab aku sambut raya kat sini je pung.. Tapi aku balik Klang, umah nenek sedaraku. Takmo la aku beraya sorang-sorang wei, harubiru jadiknya karang. Taun 1st aku kat Keyel ni dulu aku balik jugak tym raya aji ni. Taun lepas pulak, 2nd year aku kat sini aku tak balik la sebab tym tu Incek Sayangku ada kat sini lagi masa tu. Ehem!!! uhuk..uhuk..uhuk..(dandan tu nak batuk ka…

Majlis Untuk Azwan...

Image
Assalamulaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah, secerah hatiku.. hehehe... Ok, arini aku nak apdet blog lagi.. Nak cita kat korang suma pasal majlis jamuan untuk Azwan aritu. Aku dah penah cita kan..kan..kan...kan..kan..kaaaaannnnnn.... Kalu tak silap kat sini kan... Aritu aku cakap nak post gambar je kan sebab aritu takde gambar pun kan...

Ok laa, korang layan kan jela beberapa gambar yang sempat kitorang amik aritu..









Aku ngan Kak Ina.. Hadiah yang aku pegang tu untuk Azwan.. Cenderahati untuk die la kununnye..




Kak Ina pun tanak ketinggalan jugak tau... Nak jugak tu amik gambar ngan adiah orang...heee..  




Kami-kami..




Yang ni... aku pun taktau nak cakap ape..hehe...



tu diaaaaaaaaa.... En.Azwan.. yang diraikan pada ari itu..




Yang ni pulak antara hidangan yang kami makan aritu... Kalu nak tau, yang ni ayam goreng berempah... sedap ooowww....




cewaaaaahhhhhhh... Kak Shima nak jadik model makanan ke??? hehe..




Ok, yang ni pulak Sambal Kering... Sangat sedap jugak la.. Yang ni dimasak ol…

Apa Maksud H.A.R.T.A.T.Y??????????

Assalamualaikum korang....

Hye suma, selamat petang yang dingin gara-gara ujan takmo benti.. huhuuuu.... Yela,aku asa skang ni musim ujan kut sebab tu ujan je memanjang...

Oh ye, tengok tajuk entry aku ni kan, mesti korang pun dok tertanya-tanya kan... Apa maksud HARTATY ni??? Amende HARTATY tu???? Hehehehe... Ok la, takmo la korang dok tertanya-tanya sebab aku pun takmo ditanya lagik.. Hihiii...^_^

Ok, sebenarnya HARTATY tu adalah nama penuh aku. Ye, HARTATY BINTI HASBI. Hehe...^_^.. Tadi adala ni, sorang laki tanya kat aku. Umo lebih kurang dalam 50an gitu la kut.. Datang gi opis tadi sebab nak jumpa ngan bos. Aku tak pasti la samada dia ni kontraktor ataupun konsultan. Dia datang berdua tau, tapi kawan dia jela yang masok jumpa ngan bos. Dia dok kat depan partisyen aku ni tunggu kawan dia.

Alkisah nak dijadikan ceritala kan, tetiba dia pi berdiri kat depan partisyen aku, terus tanya kat aku, 'APE MAKSUD HARTATY???' Aku pun, pe lagik kan,opkoz la terkezut beruk kauuuuu... Te…

Petang-Petang Je Mesti Ujan...

Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat petang.. Aku rasa malas gilak mo buat keja.. dari tadi aku asek bukak belog je, pastu baca2 entry orang... hehe... Ya Allah Ya Tuhanku, napala aku sangat kemalasan 2,3 arini??? Haisshh... Tak bole jadik niii....

Bukan apa, petang ni ujan, pastu aku yang duduk kat dalam opis ni opkoz la sangat kesejukan.. Aku rasa bukan aku sorang je kut yang rasa apa yang aku rasa kan, korang jugak yang duduk kat opis tu pasti kesejukan jugak macam aku kan.. huuuuuhhh....

Ke memang skang ni musim ujan eyh??? Iye la kut kan sebab tiap kali petang je mesti ujan.. Pastu tym nak balik umah pun ujan je..huhu..

X pasal-pasal akibat kerana kesejukan yang amat dasat dalam opis ni, aku pakai stokin macam orang baru lepas bersalin yang sedang dalam pantang cuti bersalin.. hahahahahaaahh... Sejuk weeeiiiiiii......




Ok, thankz for visit my belog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

Badminton lagiiikk...

Assalamualaikum korang..


Hai suma, selamat pagi... Arini banyak keja woooo... petang semalam banyak dapat fail, jadi mo kasi setel cepat laa kan.. Oh ya, petang semalam balik keja aku pi men badminton lagik.. Dari opis direk terus pi setapak. Sebab kitorang men kat setapak. Tapi aku taktau la apa nama tempat tu.. heheeehh...

Semalam tu adalah kali kedua aku join dorang men badminton.. Minggu lepas ada jugak ikut Kak Aini pi ctu tapi tym tu aku takda bawak baju tshirt ngn suar pun.. So apa lagik,tak bole nak men la kan.. Aku pun duduk jela nengok dorang men.. Memula tu asa menyesal pun ada jugak, pastu asa kempunan jugak nak men.. Heheheee...

Akhirnya, nak dijadikan cerita, aku pun apa lagik, men jugak tau.. Tapi dengan berbaju kurung pastu berkaki ayam pulak...Hahahaaaahhhaahahaaah...

Angkat-angkat kain aku pukul bulu tangkis tu tauu.. huahuahua.... Waaaahhhh... terer jugak aku kan men badminton dengan berbaju kurung.. hehe.. korang penah??korang ade???tadeee kaaannnn.... heheeeh...  …