28/11/2011

3Ari Kesaorangan Di Umah Sangat Membusankan...T_T...

Assalamualaikum korang...


Hai, apa kabar?? Tengah wat pe tu?? bzy eyh... Aku busan.. sangat-sangat busan. Yela, mana tak busan kan, 3ari cuti ni aku dok umah jak. Teda pi mana-mana pun. Bukan aku takmo jalan, tapi teda kawan mo diajak bejalan. Hosmetku, kak aini dah balik kampung ari jumat lepas. Tinggal la aku kesaorangan di umah. Kemaren mo jalan tapi disebabkan senggugut menyerang terpaksa cancel. Semalam pun mo kuar tapi ujan lebat takmo benti pun tak jadik jugak mo jalan.


 3ari di umah ni aku abiskan dengan mengemas-ngemas umah jela.. Kemas bilik tido,sapu-sapu sampah,buang sampah.. huhu.. Pagi semalam aku buat mi goreng. Pagi tadi pun aku buat mi goreng jugak.. Huahuahua... mana badan tak naek 10kg kalu camni... Adooohhhhaaaaiiiiii.....-.-
Aku buat cincai je.. Salu kak aini ada dia rajen masak-masak ni suma. Aku kureng sikit.... heheee... Arini cuti esok baru keja lagik.. Betol-betol taktau mo wat apa ni.. huhu...


Aku online pesbuk tadi pun internet slow gilak. Aku hangen. Sangat tak suka. Mo aplod gambar pun payah sangat. Mo tengok tv pn bukan ada sangat rancangan yang best-best. Last-last tadi layan movie kat laptop jugakla.. Tengok cita 'Nasi Lemak 2.0'. Korang dah tengok cita tu?? Aku pelik sikit, nape tajuk cita tu 'Nasi Lemak 2.0'??? Nape mesti ada 2.0?? nape bukan 3.0 ke, 4.0 ke...huhu... Incek pengarah filem, silekan jawab ye kemusykilan saya tu..hihi...^_^


Cite tu dah lama kuar sebenarnya kan.. Aku je yang lambat ketinggalan di belakang.. huhuu.. Bagi aku, cita tu ada makna tersurat dan tersirat dia yang tersendiri la. Aku paham jugak la sikit-sikit cita tu. Lawak kelakar pun iya jugak. Gelak sorang-sorang jela aku tadi tapi takde la gelak sampai tak hengat doneya kauuuuuu.... hehe.. Malas mo cita lebih-lebih pasal cita tu. Kalu tak tengok lagi pi la tengok walaupun dah lambat ketinggalan macam aku ni.. hehe...


Alaaaaaa....., lambat-lambat pun, janji dah tengok jugak kan...huhu... daripada langsung tak tengok, lagik parah..huu..














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







26/11/2011

Arini Sabtuday...

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. Apa kabar?? sehat tak?? jangan sakit-sakit la ye.. taula skang ni musim ujan kan,banjir sanasini plak tuh..seram jek... Oh ye, dah makan ke?? aku takda selera nak makan sangat ni. Tengah kesakitan perut gara-gara period. Paham-paham jela ye... huhu... sakit wei, sakit sesangat...-.-


Tym sakit-sakit gini, mo wat apa pun suma tak bole. Tak larat aku... Sarapan pagi pun dah masuk ke tengahari. Mo layan pesbuk pun macam busan. Brodben ni mengong tahap yang menyakitkn ati. Tengah layan cita hindustan kat tv2 ni tapi agak busan sebab cita ni dah penah tengok.  Mo layan cita hindustan kat tv3 tu tapi aku plak tak suka sangat nak tengok cita kalu tak tengok dari mula. Busan je...


Patutnya pagi tadi aku kena kuar g bank sebab mo bankin duit kat kakakku. Tapi disebabkan senggugut ni menyerang tak jadik la plak mo kuar. Kakakku tu pulak ingatkn aku sakit gara2 salah makan. Teda2la kakak ooiii....  Terpaksa la tahan sakit ni sorang-sorang. Kang sapu ngan losyen mustajab halia tu ok la siket.. Ok la eyk, tak larat dah aku ni.. sakit hoiiiiii....














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







25/11/2011

Broadband bengong buat hal!!!!Aku geraaaaaammmmm!!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma, sihat ke??? Aku arini dah ok2 sikit dari selsema yang menyerang aritu. Oh iya, suda bekpes?? Makan ape?? Aku tadi dah makan nasi goreng, lauk telur dadar. Tu bukan lagik sarapan pagi taty ooiii, tu namanya dah makan malam tu.. Huahuahuahua!!!! Pepagi lagik dah makan berat kemaen kan, tak eran la badan jadik tembam bertubi-tubi..


Ok, stop!! Cukupla pasal makan tadi ye. Ni aku nak cite pasal bodben ku yang agak kebengongan tu. Tapi sebelom tu aku nak tanya korang guna bodben ape?? Celcom?? Maxis?? Digi?? Ke ade bodben-bodben len yang korang guna selain yang aku sebut tu?? Aku gune bodben maxis. Tapi aku fedap gilak-gilak tau!! Semalam dah gaji kan, aku pi la bayar bil bodben tu yang dah lama tertangguh bayaran berbulan-bulan. Tapi orang tu cakap aku dah terminate, tapi aku tak penah nak terminate pun. Pastu dia cakap kalu nak bukak balik kena bayar dulu pastu amik pakej len pulak la. Aku pun pelik. Tapi takpe ah, aku buat jela macam yang dia suh. So aku bayar abis bil yang tertangguh tu, RM170. Dahtu dia kasi aku plan baru yang 3.5GB tula. Bayar bulan-bulan kang RM70.


Nak dijadikan citela kan, malam tadi tu setelah sekian lama aku tak penah online gara-gara tak bayar bil, aku pun online la guna bodben plan baru yang 3.5gb tu. Tapi yang buat aku hangen tahap cipan sebab bodben tu lembab sesangat sampai aku jadik fedap tau!!! Geram sangat!! Patutnya kalu dah amik plan yang baru camtu, haruslah ada peningkatan kan. Tapi suma pun hampeh. Geram!!


Rasa macam nak tukar je bodben yang len. Sebelum ni aku guna bodben tu ok2 aja. Walopun cuma 1.5gb tapi sangat kena di atiku. Tak penah ada yang tak berkenan pun tauuuu... Tapi takpe, nanti aku nak try lagik. Kalu tak ok kang tau la nak buat apa!!


















Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^






22/11/2011

Kemenangan Akhirnya Milik Malaysia. Goooooooaaaaaaalllllllll!!!!!!!!!! 5-4

Assalamualaikum korang...


Apa kabar?? Camne semalam, ada tengok bola tak?? konfem korang tengok jugak kan.. mana bole miss woooo... Final suda tuuuu.. Debaran memang dirasakan start dari perlawanan separuh akhir aritu lagik tauu.. Tapi nampaknya malam tadi suda jelas terbukti menyatakan kemenangan sememangnya milik mutlak Malaysia ketika perlawanan akhir bola di antara Malaysia lwn Indonesia. Tahniah kat sumanya.


Start malam tadi memang dah tak keruan wat keja sebab mo tengok bola punya pasal. Heheheee... Bila start je permainan, debaran di jantung pun start jugak tauu.. Lagi mencemaskan tym Indon suda kasi gol ketika minit ke lima (5) separuh minit masa pertama. Aku tym tu memang dah start rasa cuak, takut kalu team Malaysia rasa tergugat. Main punya main, lawan punya lawan, finally Malaysia pun dapat gol jugak. Dah 1-1 kaaaannn....


Tym tu memang dah bersemangat kembali. Jeritan ku jan cakapla... bergema satu rumah.. hahahahahhaaa.. Akhirnya, masa terakhir tamat dengan kemenangan seri 1-1 di antara kedua-dua pasukan. Dibagi pulak masa tambahan sebanyak beberapa minit, masih lagi seri. Kata putus diambil, penalti jugak jadik pilihan. Bila tau je permainan tu akan di akhiri dengan lima (5) tendangan penalti dari setiap pasukan, aku lagik rasa cuak yang melampau-lampau. Aku takut woooooo... seram wooooooo.... ngeri woooooo... Suma ada.. Sampai asa mo nangis pun jugak tauuu...

Akhirnya, suda jelas lagi bersuluh menggunakan lampu pendaflour di rumah sewaku, kemenangan Malaysia punya. TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH!!!!!!!! GOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!! Alhamdulillah... ^_^... Well, tak sia-sia aku jerit kuat-kuat, tak sia-sia rasa jantung macam mo terkeluar, tak sia-sia flight balik dorang malam tadi kena delay, tak sia-sia jurulatih Malaysia kekalkan kebanyakan pemainnya tu (ada jugak tukar 2,3 orang....heheee...). Sumanya tidak sia-sia begitu saja sebab Malaysia suda menang.









Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^

Luahan Perasaan!!!

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. apa kabar?? sehat ke tak?? Aku tak bapa sehat,selsema siket ni. Minggu lepas aku kusus la korang,aku dah cita kan.. Sebab tu belog ni X dipedulikan untuk beberapa ari yg lepas.. Macam2 cita tym kusus minggu lepas tu. Aku malas la mo cita. Penceramah pun macam kerek semacam..huhuuu.. Minggu lepas jugak macam2 yang brlaku. Aku mo cita pun taktau camna mo mula. Stres tauk!! Tension jugak!! Aku geram!! Sakit ati,kecewa,sedih,terkilan. Suma pun ada. Suma gara2 laki yg brnama Soding (bks abg iparku) itu. Aku tensyen bila mengenangkn kmbali suma tu. Tapi takpe, slagi aku ada slagi itu aku akn pstikan idupnya akan terganggu & dia takkan dapat miliki apa yang dia inginkn stelah apa yg dia dah wat terhadap kakakku.!!


Tapi tula, dalam masa yg sama jugak aku akui aku memang sakit ati jugak ngan apa yang mar dah wat kat aku,kat kakakku,kak anak2 buahku. Aku sedih tauk!! Ok, entry kali ni aku buat khas untuk luahan perasaan & mlepaskan tekanan hasil daripada apa yang budak berdua tu dah buat.


Minggu lepas tu ari khamis, ari last aku kursus tetiba c soding ni kol aku plak. Aku heran, tapi aku tau la ni mesti samting yang ada kena mngena ngan c mar skali. Sebab soding takkan kol aku kalu mar X mengadu manja ngan soding gilak khinzir tu!! Soding cakap ngan aku jan cari pasal ngan dia kunun. Aku pikir balik, bla masa plak aku carik pasal ngan dia??? bila masa pulak aku ganggu dia?? aku kaco idupnya??? Dia yang tetiba kol aku trus sound direk camtu. Aku hangen ok..!!! X pasal2 aku dah maki hamun kat dia. Termasuk makbapaknya skali aku cakap SIAL!!! Aku memang cakap kat soding yang dia tu anjing,bodoh,khizir,sial macam2 lagik la. Tym tu aku dah sakit ati sangat2. Pepagi lagik dah kol aku cuma semata-mata untuk pmpuan yang taktau malu itu. Kalu korang jadik aku, apa korang buat??apa perasaan korang???


Banyak kali dia kol aku. Bila aku tak jawab, dengan tiada perasaan kemaluan dia pi kol bapakku pulak. Eh, ape hal ko kol bapakku???? Dasar taktau malu!! Dia mengadu jugak ngan bapakku. Dia gthu yang aku cakap kat dia macam-macam kunun. Padahal ko jugak yang carik pasal ngan aku kan buduh!!! Dia kol aku lagik. Aku X jawab lagik dia cakap aku takut ngan dia. Weiiiiiiii, ko sapa aku mo takut???? Ko pun manusia jugak kan, esok lusa pasti ko mati jugak. InsyaAllah..


Itu pasal soding, laki yang taktau malu itu. Yang ni pasal c manisha pulak. Pompuan yang jugak taktau malu itu. Tau tak, dia ada post status kat pesbuk gthu yang dia akn bertunang ngn Mr. M. Aku dah agak dah, M is for Mukhtar aka soding tula. Aku komen statusnya. Cakap macam2 kat dia. Dia pun komen jugak tapi yang X bole tahan dia siap kasi remove pulak dah komenku... Napa ko remove mar?? sebab ko malu!! Napa ko malu, sebab ko dah salah. Bila ko malu tula ko pi mengadu dekat soding tu kan, suh dia pi marah aku, pi warning aku supaya X kasi malu ko lagik. Helloooooo, ko ni mar ada perasaan malu ka jugak??? klu ko malu ko takkan wat suma ni. Dari dulu lg patutnya ko asa malu klu ko tu ada prasaan kemaluan ok!!! Paling tak bole blah, ko remove plak aku dari frendlist pesbukmu. Aku x kesah pun mar, ko mo remove skalipun ko wat je la sesuka atimu.


Ko sendiri pikir la bah, dari dulu lagik aku bole wat suma tu, tapi aku x wat sebab aku asa X perlu suma tu. Aku balik aritu pun aku bole bah pi serang ko face to face tapi aku sabar jelaaa.. Ko cakap yang ko takkan ngaku aku sebagai kawan sampai mati.. Weh, aku mo tanyak ko, sapa spatutnya yang X ngaku sapa sbagai kawan ni??? salah orang dah ko ni kn... Ko xda akal ka mar???ko xda fikiran eyh?? otak pun ko takda kan.. Mar, ko sndiri pikir la. Jangan ingat ko akn sntiasa bhagia bila ko brjaya musnahkn rumahtangga kakakku ok.


Mar, kakak2 yang inbox ko cakap jan balas kata2ku dalam pesbuk tu suma sebenarnya dorang X rasa lagik camna kalu ko yang ada hubungan ngan laki dorang.. Camna kalu laki dorang tinggalkan dorang gara2 kau. Ko pikir la suma tu. Ko sanggup kan khianati persahabatan kita selama ni. Ko sanggup ilang kawan daripada ilang laki gilak macam soding tu.



Ok la mar, semoga ja ko puas ngan apa yang ko dah buat suma ni. Fikir2kan lah yah...






Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!!! ^_^

15/11/2011

Kursus Again!!!!!

Assalamualaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah.. heheee... Dah bekfes ke??? makan ape tadi?? Aku belom lagik, jap lagik kut. Awal kemaen aku apdet arini kan.. Bukan ape tau arini ada kursus, aku kena pi. Kalu diikutkan, kususku dah pun cukup 7ari malah lebih lagi tauuuu.. Tapi disebabkan namaku ada jugak dalam list aku nak jugak la attend. Heheheeee...

Kak Ina cakap kusus ni bez, aku pun tak sabar nak tau pekebende yang beznye.. Hahahaaa.. . Ok, aku takmo cakap banyak-banyak, taip panjang-panjang, aku nak masuk dalam bilik meting dah sebab kusus dah nak start. Esok lusa aku apdet lagik apa-apa yang berkaitan ngan kusus kali ni ye..


Kusus ni 3ari tau. So aku akan berkursus sampai ari khamis tauu.. jangan taktauu.. hehe..









Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!! ^_^

14/11/2011

If you love TWO people at the SAME TIME , choose the second one, because if you really love the first one, you wouldn't have fallen for the second.

Assalamualaikum korang...


Hai suma, dah lunch ke?? Aku dah, tadi dah makan karipap inti sardin beli kat Berisi Cafe pagi tadi. Pastu makan jugak jambu 2bungkus. Alhamdulillah, kenyang kut... heheee.. Panjang kan tajuk entry aku ni.. Bukan tajuk tu, saja letak kat atas tu kunun-kunun macam tajuk entry la tapi padahal bukan pun...Huhuuu... Bukan apa, tadi aku terbaca kat status pesbuk sorang kawan ni, dia post camni la. Aku baca sekali jak terus rasa macam mendalam gilak maksud di sebalik ayat ni kan.

Lagi satu kan, aku macam terasa jugakla sikit dengan ayat ni.. Heheeee... sekali lagik ye, if u love two people at the same time, choose the second one because if u really love the first one, u wouldnt have fallen for the second. Oh maaaaaiiiiiiiiiiii...... betol-betol terasa ok.. Korang terasa tak?? rasa macam ada samting yang tak kena je.. hekhekhek... Ok la, mybe korang bukan berada di situasi aku skang kan so tak heranla kalu korang tak terasa pun apa yang aku rasa kan.. berbelit-belit suda ayatku...huhuhuuu...-.-

Ok, honestly, aku rasa terasa dengan situasi aku skang ni. Aduuuhhhh.... aku rasa aku sendiri pun tak paham dah dengan apa yang aku taip nih.... hahahahaaahhhhaah!!!!! It sokey la, enggak penting banget sih. Tak perlu difikirkan sangat. Apa-apa pun kan, jalani saja bah. Santai aja kali.. Well, hadapi dengan senyuman kan.. ^_^









Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^

10/11/2011

Cerita Raya Aidil Adha 2011

Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat pagi.. Apa kabar?? baik2 aja bah kan.. heheeehh.. Camna ngan raya aritu?? mesti best kan, dapat kumpul ngan family, sedara-sedara suma.. Makan pun mesti best sebab ramai-ramai kan.. Rayaku aritu cam besa ja.. Yela, korang pun tauk jugak kan yang aku balik Klang, pi umah nenekku. Malam ari jumaat tu lagik dah gerak dari umah naek KTM dari stesen Batu Caves. Kazenku pun ada jugak skali. Yang study di Kolej Segi Damansara tuuu... Dia pun join skali raya di Klang. Dia tak balik Labuan pun.. Pagi sabtu tu dah start bzy. Tolong-tolong nenek wat keja pape yang patut. Tym tu jugak la aku terasa rindu ngan mak ngan bapakku tauu.. Asa mo nangis ja.. huhu...-.-

Macam-macam keja kitorang buat. Tolong kupas bawangla, kupas halia, lengkuas suma tu. Buat rencah-rencah untuk masak ayam jugak..Tolong nenek lap-lap daun lagik mo buat burasak kan. Korang tauk ka jugak burasak tu apaan??? Heheheehh.... Kalu taktau apa tu Burasak, bukan orang BUGIS namanya yah... Yela, burasak tu makanan orang BUGIS tauuuu.... Ada masa kang aku tunjuk gambar..

Dari siang ke malam, memang bzy gilak-gilak. Malam tu pun aku asa dekat jam 12tengah malam baru aku mandi disebabkan kesibukan. Tak elok mandi tengah-tengah malam kaaaannn... Tauk bah, tapi apa bole buat kan.. huhuuuu... Nenek pun aku taktau jam brapa baru dia masok tido sebab nenek cakap burasak tu pun jam 4pagi baru masak. Esok pagi plak bangun lagi pi semayang raya.. Ooooohhhhhh....lagi sandi weeeiiii...

Jujur kukatakan, sudah sekian lama aku tak pi semayang raya tau. Raya aritu la baru pi lagi.. huhu.. heheeehh... Aku tengok ramai tol orang.. Terus asa rindu ngan suasana raya di miri, rindu mo dengar suara bapakku alunkan takbir raya, rindu mo rasa suasana kesibukan di rumah, rindu mo dengar bunyik mercun di kampung, rindu mo salamcium tangan mak ngan bapak.. Salam ngan adek badek.. Huwaaaaaaaaaahhhhhhh.... Sedih tauuuuu... Aku cuma mampu menangis tak berlagu ja tym kat surau tu.. huhu.. Semayang raya dah setel, balik umah. Kat umah aku kol mak ngan bapak. Hanya mampu menangis tak berlagu lagik tapi sedaya upaya buat macam takde apa-apa.. Rindu bahhhhh.... -.-

Lepas kol family, tolong nenek lagi. Aku ngan kazenku buat Coto. Samting like soto la.. Tapi mybe kitorang panggil coto kut. Sedap!!! Aku mo blaja buat nanti. Taun depan raya bole aku try buat kan.. Heheheehh..^_^ .. Siang tu memang takda pi beraya kat mana-mana pun. Ada pun sekadar p umah macik yang umahnya kt ujung tapi sama floor ngan umah nenek jugak la.. Malam tu pun takda pi mana-mana. Memang betol-betol stay kat umah nenek je tym tu.

Ari isnin tu kitorang kena balik dah pulak. Aku balik Selayang, kazenku balik Damansara. Tapi petang tu sebelum balik sempatla jugak pi beraya kat 1 umah ni. Umah kawan kepada kawan la jugak.. Sampai umah malam isnin tu pun dah 9.30malam. Soryla, sepanjang di umah nenek tu aku takda amik gambar pun.. Kalu ada pun setakat yang gitu-gitu jela kut.. huhu.. Pape pun, lepas ni, aku takmo la raya kat cni lagik. Kalu dapat balik aku mo balik. Sambut raya di miri ngan family kan.. Takde la aku nangis-nagis lagik.. huahuahua... T_T








Hai korang!!! Selamat Hari Raya ye. Ni jela gambar yang dapat ku amik aritu.. hehe.. *_^



Nila kazeku yang study di Damansara yang jugak sama-sama ngan aku beraya di Klang di umah nenek.










Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^

04/11/2011

Selamat Hari Raya Aidil Adha. ^_^

Assalamualaikum korang...




Hai suma.. Selamat petang.. Aku masih kat opis ni, jadi sempat la nak apdet kejap ye.. Bukan ape, aku nak wish kat suma orang selamat ari raya ni.. hehe..^_^

Ok la, dengan ini, saya, Hartaty Binti Hasbi, ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Qurban/Aidil Adha/Haji kepada ahli keluarga tersayang yang berada nun jauh di Miri, Sarawak (aku kan anak perantauan weeeiii...), ahli keluarga jugak yang berada di Kota Kinabalu, Sabah(aku kan lahir kat sini,memang asal sini jugak laa..), dan jugak semua umat muslimin dan muslimat.  Ok, sekian terima kasih. ^_^

Sedih ooowwww... Taun ni aku tak balik Miri. Sebab aku sambut raya kat sini je pung.. Tapi aku balik Klang, umah nenek sedaraku. Takmo la aku beraya sorang-sorang wei, harubiru jadiknya karang. Taun 1st aku kat Keyel ni dulu aku balik jugak tym raya aji ni. Taun lepas pulak, 2nd year aku kat sini aku tak balik la sebab tym tu Incek Sayangku ada kat sini lagi masa tu. Ehem!!! uhuk..uhuk..uhuk..(dandan tu nak batuk kaaaaaannnn.....) Hahahahahaaahh.... Kebetulan la raya aji taun lepas jatuh pada ari yang sama dengan befdaynya, jadi kitorang juz jalan-jalan jela pung.. Taktau nak celebrate camne kan.. hehe.. Kenangan tu weeeiiiii.... aduuuhhh..... -.-

Tapi taun ni betul-betul rasa tragis giler... Ok la, dah,dah,daaaaahhh.... Takmo la ingat kembali kenangan masa lalu.. kang meleleh airmataku..huwaaaaaaaa....-.-

Ok la, sekali lagik, selamat ari raya ye sumanya.. Berhati-hati di jalan raya(buat yg blk bwk kete), semoga selamat dalam perjalanan pergi dan balik.. InsyaAllah..^_^ . Yang balik kampung naek belon pulak, semoga selamat jugak yah.. Buat aku pulak, yang akan balik Klang malam ni,InsyaAllah.. Semoga jugak sentiasa selamat sumanya. Amin... *_^

Ya Allah Ya Tuhanku,
Lindungilah kami daripada segala keburukan dan kejahatan..
Lindungilah kami daripada segala malapetaka bencana alamMu..
Lindungilah kami daripada segala musibah..
Selamatkanlah perjalanan kami ketika pergi dan balik..
Amin..









Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!!! ^_^

Majlis Untuk Azwan...

Assalamulaikum korang...

Hai suma, selamat pagi yang cerah, secerah hatiku.. hehehe... Ok, arini aku nak apdet blog lagi.. Nak cita kat korang suma pasal majlis jamuan untuk Azwan aritu. Aku dah penah cita kan..kan..kan...kan..kan..kaaaaannnnnn.... Kalu tak silap kat sini kan... Aritu aku cakap nak post gambar je kan sebab aritu takde gambar pun kan...

Ok laa, korang layan kan jela beberapa gambar yang sempat kitorang amik aritu..









Aku ngan Kak Ina.. Hadiah yang aku pegang tu untuk Azwan.. Cenderahati untuk die la kununnye..




Kak Ina pun tanak ketinggalan jugak tau... Nak jugak tu amik gambar ngan adiah orang...heee..  




Kami-kami..




Yang ni... aku pun taktau nak cakap ape..hehe...



tu diaaaaaaaaa.... En.Azwan.. yang diraikan pada ari itu..




Yang ni pulak antara hidangan yang kami makan aritu... Kalu nak tau, yang ni ayam goreng berempah... sedap ooowww....




cewaaaaahhhhhhh... Kak Shima nak jadik model makanan ke??? hehe..




Ok, yang ni pulak Sambal Kering... Sangat sedap jugak la.. Yang ni dimasak oleh Kak Napisah..




Yang ni Sambal Sotong.. Kak Rahmah yang masak.. Aku tak makan pun yang ni sebab aku jenis tak reti nak makan sotong macamni.. pelik semacam je aku nengok.. hehe.. Tapi kalu sotong yang kaler putih yang jenis kecik-kecik tu aku makan jugak la.. Tapi tula,aku ni jenis alergik jugak ngan sifud ni sebenarnya.. yela kan, dah nama pun ada resdung memang kena pantang banyak la dengan makanan-makanan sifud suma tu..



Ni pulak antara ulam-ulaman yang disediakan.. Ada timun, kacang botol, ngan daun ape entah nama dia aku pun taktau laa.. yela, aku ni pun jenis tak reti makan ulam jugak tau.. huhuuu..:-(



Yang ni, Ikan Masin Masak Lemak Dengan Nenas. Aku suka jugak yang ni.. sebab ada nenas, ade ikan masin skali. Superb jugakla.. Kak Rahmah jugak yang masak.




Ulam-ulaman bersama dengan sambal belacan.. Kalu ada ulam, mesti ada sambal jugak kan.. Ade lagi sambal yang laen tapi aku taktau jugak pe nama sambal tu.. Yang pasti suma sambal-sambal tu aku tak sentuh langsung pun sebab aku jenis yang memang tak reti nak makan sambal-sambal yang macamni suma.




Macam nila suasana tym jamuan aritu.. Memang la tak ramai sebab buat pun kat bahagian kitorang je..Gambar ni nampak blur sikit kan...




Oh ye, lupa nak gitau.. Aritu aku dah ditugaskan untuk jadik Emcee tau.. Hahahahahaaaaahh.. Emcee tak emcee sangatla kaaaann.... Sempat berpantun-pantun bagai.. nebes aku tauuuuu... huahuahuahuahua...




Ni la dia, orang yang diraikan pada hari ituu.. En.Azwan. Tahniah Azwan!!!




Ok, pemberian cenderahati... hehe...




Simple dan sempoi jela jamuan kitorang aritu.. Kebanyakan makanan aritu suma pun lauk-lauk kampung kan.. Tapi memang sangat superb!!! Suma pun sedap-sedap belaka. Aku makan pagi tu memang bertambah 2kali. Tengahari pun aku makan lagik.. hehe.. Eyh, korang jangan terliur pulak tengok makanan tu suma ye... hehe...

Kalu korang perasan kan, kawan laki takde pun yang kelihatan kan.. Tym jamuan ni, ade 2 orang je staff laki. Yang laen ade yang cuti, el,  pastu ade jugak la yang pi wat hal memasing.. gtu laaa...









Ok, thankz for visit my blog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

03/11/2011

Apa Maksud H.A.R.T.A.T.Y??????????

Assalamualaikum korang....

Hye suma, selamat petang yang dingin gara-gara ujan takmo benti.. huhuuuu.... Yela,aku asa skang ni musim ujan kut sebab tu ujan je memanjang...

Oh ye, tengok tajuk entry aku ni kan, mesti korang pun dok tertanya-tanya kan... Apa maksud HARTATY ni??? Amende HARTATY tu???? Hehehehe... Ok la, takmo la korang dok tertanya-tanya sebab aku pun takmo ditanya lagik.. Hihiii...^_^

Ok, sebenarnya HARTATY tu adalah nama penuh aku. Ye, HARTATY BINTI HASBI. Hehe...^_^.. Tadi adala ni, sorang laki tanya kat aku. Umo lebih kurang dalam 50an gitu la kut.. Datang gi opis tadi sebab nak jumpa ngan bos. Aku tak pasti la samada dia ni kontraktor ataupun konsultan. Dia datang berdua tau, tapi kawan dia jela yang masok jumpa ngan bos. Dia dok kat depan partisyen aku ni tunggu kawan dia.

Alkisah nak dijadikan ceritala kan, tetiba dia pi berdiri kat depan partisyen aku, terus tanya kat aku, 'APE MAKSUD HARTATY???' Aku pun, pe lagik kan,opkoz la terkezut beruk kauuuuu... Tetiba dia tanya apa maksud nama aku ni.. Aku terus terpike, ni mesti sebab dia dok ralit je perati nama aku kat dinding partisyen aku ni kan sebab tu dia terus tanya ape maksud nama aku ni. Mungkin jugak disebabkan dia dah kebosanan takde sapa nak borak sebab tu dia mulakan perbicaraan dengan aku.. Dan mungkin jugak dia tengok nama aku ade unik sikit,sebab tu dia tanya sebab nak tau.. hehe..  Aku pun juz sengih-sengih jela mengalahkan kerang yang tak berapa nak busuk kat restoran-restoran makanan sifud tu suma, pastu aku cakap kat orang tu, 'entahla, taktau la..heheeeehh...'. Hah, lebih kurang gitula jugak...

Tym tu sebenarnye nak je aku cakap, HARTATY maksud dia banyak harta kut, sebab nama ada perkataan harta. Huahuahuahua... Dok mengarut tak tentu pasai pandai je aku kan... Kehkehkeh...Lepas tu kan, orang tu pun terangkan la kat aku... HARTATY ni maksud dia "Yang mempunyai kekayaan yang luar biasa". Eyh, dah hampir nak betul dah tu kalu aku jawab macam tu tadi kan.. Hah kauuuuuu.... kekayaan luar biasa kauuuuuu... ko ade???? tade kaaaannnn...hehehe....

Well,aku taktau la kekayaan tang mana yang orang tu maksudkan.. Kekayaan luar biasa???? huhu.... Aku dok senyum-senyum jela weiiiiiiii........ Yela kan, banyak la kayanya kan... Dah nama pun ada HARTA, ye dak???? hehe...

So korang yang len pulak, ape maksud nama korang ah??? Nama lawa-lawa, semat-semat, mesti maksud nama pun hebak-hebak kan... betol tak??? hehe... ^_^









Ok, thankz for visit my belog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

Petang-Petang Je Mesti Ujan...

Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat petang.. Aku rasa malas gilak mo buat keja.. dari tadi aku asek bukak belog je, pastu baca2 entry orang... hehe... Ya Allah Ya Tuhanku, napala aku sangat kemalasan 2,3 arini??? Haisshh... Tak bole jadik niii....

Bukan apa, petang ni ujan, pastu aku yang duduk kat dalam opis ni opkoz la sangat kesejukan.. Aku rasa bukan aku sorang je kut yang rasa apa yang aku rasa kan, korang jugak yang duduk kat opis tu pasti kesejukan jugak macam aku kan.. huuuuuhhh....

Ke memang skang ni musim ujan eyh??? Iye la kut kan sebab tiap kali petang je mesti ujan.. Pastu tym nak balik umah pun ujan je..huhu..

X pasal-pasal akibat kerana kesejukan yang amat dasat dalam opis ni, aku pakai stokin macam orang baru lepas bersalin yang sedang dalam pantang cuti bersalin.. hahahahahaaahh... Sejuk weeeiiiiiii......




Ok, thankz for visit my belog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

02/11/2011

Badminton lagiiikk...

Assalamualaikum korang..


Hai suma, selamat pagi... Arini banyak keja woooo... petang semalam banyak dapat fail, jadi mo kasi setel cepat laa kan.. Oh ya, petang semalam balik keja aku pi men badminton lagik.. Dari opis direk terus pi setapak. Sebab kitorang men kat setapak. Tapi aku taktau la apa nama tempat tu.. heheeehh...

Semalam tu adalah kali kedua aku join dorang men badminton.. Minggu lepas ada jugak ikut Kak Aini pi ctu tapi tym tu aku takda bawak baju tshirt ngn suar pun.. So apa lagik,tak bole nak men la kan.. Aku pun duduk jela nengok dorang men.. Memula tu asa menyesal pun ada jugak, pastu asa kempunan jugak nak men.. Heheheee...

Akhirnya, nak dijadikan cerita, aku pun apa lagik, men jugak tau.. Tapi dengan berbaju kurung pastu berkaki ayam pulak...Hahahaaaahhhaahahaaah...

Angkat-angkat kain aku pukul bulu tangkis tu tauu.. huahuahua.... Waaaahhhh... terer jugak aku kan men badminton dengan berbaju kurung.. hehe.. korang penah??korang ade???tadeee kaaannnn.... heheeeh...  Well, aku kan gadis kampung... Setakat berbaju kurung tu, momantai maaaa... Ceeeewaaahhhh.... Huahuahuahua...

Tapi men petang semalam tu memang sangat best.. Dorang pulak boking 2 jam untuk men kat ctu.. memang sangat puas ati woooo.... 

Abis men dalam pukul 8 malam gtu laa.. Pastu ada sorang kawan ajak gi lepak kat Restoran Asam Pedas, tapi kitorang tak pi ctu pun sebab kitorang pi lepaking kat Restoran Ohana Cafe. Pemilik kedai makan tu orang Sarawak jugak tau.. Berkesempatan jugak la aku ngan tuan punya kedai tu speaking in sarawak malay.. heheee..

Oh ya, dorang sempat oder Mi Kolok sampai 2 mangkuk tau...Memang sedap la kan mi kolok tu.. hehe... Aku malam tadi tu makan Kuew Tiaw Cantonese.. Lebih kurang gtu la nama makanan yang aku oder tu.. Makanan kat ctu bagi aku, memang agak sedap jugak la. Bole la kalu ada sesapa antara korang yang nak sangat rasa mi kolok tu camna kan, so aku bole la suggestkan korang kat ctu.

Lepasni pulak kan, bole la aku cadangkan dekat Jalan-Jalan Cari Makan pi try makan kat ctu kan.. hehehe... Terbaik wooooo......




Ok, thankz for visit my belog, and reading my entry. Lurve yu all!!! ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......