Posts

Showing posts from June, 2012

Follow blog2.

Assalamualaikum...



Tadi aku online jap. Kejap ke?? agak lame jugak la.. sebab bosan.. kan aku dah cakap semalam yang arini aku kena OT. So kenala datang opis kan. Sebab ada keja2 pencucian karpet kat dalam opis aku ni hah. Ingatkn la sampai ke petang keja2 tu, tapi idak le jugak. Dalam masa beberapa jam je puuunnnn.. Ok, keja dah siap, tapi tak bole balik lagi sebab nak kasi cukup 8jam waktu bekerja so nanti bole claim cuti. Huhuhuuu...



So tadi aku blogwalking kat banyak blog. Banyak jugak la blog yang aku suda follow.. saja2 untuk kasi tambah kenalan bah kan.. hehehe... follow suma blog2 kalu bole. Tapi tak abes lagik. Nanti aku sambung lagi yaaa... Lagi 1, aku tak sempat nak tinggalkn komen pun. Sory eyk, aku men follow je. Tapi tape, insyaAllah nanti aku komen2 la yeee...hehehee... Errrmmmmm... oh ye, aku OT ni ngan kak ina. Dia ada bawak anak dia. Nanti aku storymory pasal tu. Hikhikhik...


Ok la eyk, mo online pesbuk. Hehehe...





babaiiii... ^_^




Akhirnyaaa....

Akhirnya... terjawab sudah segala persoalan yang menyesakkan akal dan fikiran
Akhirnya... terungkai kata-kata dan segala tanda tanya yang bermain di minda
Akhirnya... bukan suatu permulaan tapi pengakhiran kepada sesuatu hubungan yang mungkin terlarang
Akhirnya... kini pasti dan bukan lagi mimpi yang terlena di siang hari bagaikan bidadari muncul dan pergi

Akhirnya...
kini aku tidak sendiri
seperti hari-hari
yang telah berlalu pergi
kerna aku pasti
ia sentiasa di sisi.

22Tahun Sudaaaaaa.

Image
Assalamualaikum..


Sebelum tu, nak wish kat diri sendiri jap eyk...







HAPPY BELATED 22th BIRTHDAY!!!!!



Hihihiiii.. Semalam kan, 24/06 befday aku. Macam tak percaya, umur dah masuk 22tahun. Adeeehhh.. percaya lah taty. Ok2... So semalam, takda buat apa2 pun. No celebration, no party, no cakes, nothing.. Aku cuma dok umah jela. Birthday gurl was alone at home yesterday. Ita ngan kak abby kuar gi cari barang kat area jln tar. Nadia pun kuar dating ngan pakwe dia. Tepat jam 12tengah malam 24/06 tu, banyak giler mesej masuk. Suma wish befday. Post kat wall fesbuk aku pulak tuh. Terharu aku... Ni yang buat aku tak sabar nak bukak fesbuk jap gi nih.. hihiii.. Sampai ke malam tadi mesej still lagi masuk. Wish befday post kat wall fesbuk aku jugak le. Heheheee.. rasa terharu. Nak nanges aku tauuuu... T_T


Rasa bersyukur sangat, masih di beri kesempatan hidup untuk menjalani kehidupan seperti biasa. Alhamdulillah. Aku harap, semoga pemikiran, dan perangai aku sama matang seperti usia aku.Eyh, yeke??? …

Kepsi, Mekdi, & Kinder Joy.

Image
Assalamualaikum...




















Tatau Nak Letak Tajok Ape So Bia Korang Sendirik Kasik Tajok...

Assalamualaikum...




Ikutkan hati awal pagi tadi lagi aku nak apdet blog ni.. Tapi baru skang berkesempatan. Ok, pagi tadi pi keja aku datang dari Kampung Baru. Malam tadi aku dah angkut sikit2 barang dari umah lama. Yang tinggal pun katil, tilam, almari, rak buku, ngan penyidai tuala, ngan penyidai beroda tu. Eyh, ngan laptop Compact aku jugak. Kalu ikutkan, patutnya ari selasa tu aku dah bawak suma barang2 tu, tapi sebab ada hal2 yang tidak dapat dielakkan so tak jadik laaaa..



Oh ye, petang semalam kan Kak Azna ada bawak durian. Sape bagi entah aku pun tak tau. Malas nak amik kesah sebab aku memang tak kesah pun. Cuma tu jela, aku TAK SUKA DURIAN. Tak pecaye??? pecaye la weiiii... Rugi ke??? idak le jugak. Kadang aku rasa macam best jek tak suka durian. Sebab orang len suma bizi nak suka makan durian tapi aku jek tidak. Hek elleeehhhh.. tak heran pooooonnnnnnn.. hahahaaahhhh... Dalam family, memang aku sorang jela yang bukan pemakan durian. Tak suka bah. Bau durian sangat kuat sampai …

Sate Station.

Image
Assalamualaikum...



Pagi ni aku datang opis dari Selayang. Petang semalam kan aku balik sana, konon nak amik barang. Tapi nan ado jelaaaa amik barangnye. Last2 tido sana jugak aku malam tadi. Pagi tadi alarm kat tepon bunyik kul 5pagi. Tapi aku bangun jap pastu tukar jam 6 plak kasi bunyik lagi. Dah bunyik kul 6 tu aku terus bangun, mandi, siap2 suma, kul 6 lebih2 tu aku kuar dah, turun bawah, bejalan kaki le ke stesen bas berdekatan. Tunggu punya tunggu kejap, sampai dah bas. Pastu dalm kul 7 lebih2 tu aku sampai opis daaa. Aku punch pun tadi kalu tak silap aku dalam kul 7.37 gitu la.. Sebelum kul 8 ok...



Ok, stop. Cukup2 la cita pasal semalam dan pagi tadi. Now, jom. Aku nak cita masa pi makan Sate station itu ari. Bile eyk, entah. Lupe daaahhh.. Sate Station ni baru je lagik bukak. Bukak kat area umah. Kat Dewan Seri Siantan tuuuu.. yang kat dalam ada kolam renang tu bah.. Aku salu je tringin sangat nak pi mandi-manda berenang-renang kat situ tapi idak le penah kesampaian. Sadiiisss…

Selamat Pagi!!!!

Assalamualaikum...




Arini aku sampai awal lagi... Tadi aku punch kad pun kalu tak silap dalam pukul 6.50 gtu.. Awal kan??? Bagus!!! Heheheee... Semoga berterusan.. InsyaAllah... Sampai tadi memula terus pi duduk kat sofa kat lobi. Pastu kak Linda sampai aku ikut naek skali. Tak brani dah aku nak naek sorang2 weh.. takut. Hahahahaaahh.. Pastu kol incek sayang aku, sapa lagik, Man tu laaa... Dari kat umah lagi tadi aku dah kejut suh bangun, tido mati sunggoh dia tu. Kol brapa kali tak jawab pon. Sokmo gituh. Malam tadi gi tengok bola jam 1 baru balik. Haiyooooo... sabo jelaaaaaa... Oh, aku posa arini. Posa ganti. Semoga bertahan hingga waktu berbuka. InsyaAllah. Pagi tadi aku bangun minum air je. Pastu sambung tido balik. Kak Abby ade gak bangun makan sahur. Tapi aku malas. Hahahahaaaa..



Oh ye, arini aku plan nak balik umah kat Selayang. Nak gi amik bantal. Nak amik gak barang2 yang patut. Arini jugak hosmet aku tu takda kat umah. Kalu tak silap pi Perak. Ade kursus. Ha'ah, iyela tuu…

Makan, makan, dan makaaaaaannnnnn....

Image
Assalamualaikum...


Aku mengantok.. adakah kesan daripada makan nasi lemak lauk telor mata pagi tadi yang org belanja itu??? hurrmmm.. entah le, abaikan. Tapi yang aku tau aku mengantok. Sebab tu aku cecepat bukak blog. Sebab aku rasa better aku menaip dari aku menulis. Hiihiiiii.. alasan tanak apdet fail lettuwwwww... Bukan ape wei, kang len pulak yang aku tulis kat kertas minit tu.. takmo aahhhh..


Ok, sambung cite.


Marila kita bercerita pasal makan. Ha'ah, makan. Aku suka makan. Aku suka makan apa yang aku sukala. Yang aku tak suka pekejadahnye aku nak makan kan??? Contohnye macam durian. Aku sangat tidak menyukai DURIAN. Dari dulu sampai skang. Dari kecik sampai ke beso. Bukan salah makbapak yang tak bagi aku makan durian masa aku kekecik dulu eyk. Memang takda kene-mengena la. Kalu cakap gitu lagik memang saja nak cari nahas kemalangan ngan aku, Huhuuu.. Family aku yang len sume hantu durian. Bole dikatakan laa..





Ok, berbalik pasal makan. Aritu kan sepupu aku ada datang umah. S…

Takda Tajuk.

Assalamualaikum...


6.43am, kemaen awal lagi aku sampai opis pagi ni. Sampai2 je tadi aku terus nek atas pastu tengok macam takda orang pun lagi so aku turun bawah. Dok kat lobi, tunggu jela sesapa pun member opis yang datang. Last2 kul 7 tadi aku nek jugak. Sebab aku fikir kalu takda orang jugak lagik aku nak duduk kat sofa tu je. Sekali kuar lif terserempak pulak ngan kak Linda. Kusssssss semangat!!!! Terkejut aku sangat2. Heheheee.. Masuk2 opis terasa panas so pi on kan kipas. Pastu on kan komputer. Bukak emel keja, takda emel baru pun. Pastu bukak blog jugak jadik pilihan hati. Heheheee.. Pastu blogwalking la tadi...


Abis BW, aku nak apdet blog aku plak. Ni aku nak cerita la nii.. Heheee... Ok, gini. Ari sabtu lepas aku gi Kampung Baru. Stay sana sebab hosmet aku takda. Di pi Batu Pahat Ari Jumaat tu lagi. So petang sabtu tu aku gerak jugak la. Aku janji ngan Kak Abby jumpa kat Masjid Jamek pastu gerak sama balik umah dorang. Ita masa tu dia takda sebab dia kuar ngan kawan dia. Ok,…

Si Kucing Poyo!!!

Image
Assalamualaikum...




Lama dah entry ni.. Asek tinggal jek kat dalam draft. Nak post tapi tak terpost2 pun..Awal taun aritu kan aku balik Miri bercuti lama giler. 2minggu kut. Awal2 tahun dah amik cuti lama giler ape kes kan?? camnela boz tak sentap.. Siap tak kasi aku cuti dah lepas tuh melainkan nak raya nanti baru aku bole bercuti semula. Baek puannnnnnn... Ok, stop cita pasal bos tak kasi cuti. Heheheee...


Ok, ni aku nak cite laaa... Kat rumah aku kan ade kucing. Rumah kat Miri laa.. kat kampung nu haa.. Aku dulu memang suka ngan kucing. Bole lagikla nak manja2. Setakat belai2, usap2 badan tu no hal jugak laa.. Tapi kan, sejak aku dah dok keyel ni (keyel la sangattttttt), aku dah jadik penakut ngan kucing. Tak tau nape. Takut, tak suke, geli. Lebih kurang ahh.. Rumah tempat aku dok menyewa skang ni, ada banyak kucing. Kucing hitam pun ade. Kucing hitam paling aku takut. Eeeeeeiiiiiiii.... seram doh... Umah kat kampung pun ade kucing itam jugak. Anak buah aku tula suka sangat ngan kuc…