29/06/2012

Follow blog2.

Assalamualaikum...



Tadi aku online jap. Kejap ke?? agak lame jugak la.. sebab bosan.. kan aku dah cakap semalam yang arini aku kena OT. So kenala datang opis kan. Sebab ada keja2 pencucian karpet kat dalam opis aku ni hah. Ingatkn la sampai ke petang keja2 tu, tapi idak le jugak. Dalam masa beberapa jam je puuunnnn.. Ok, keja dah siap, tapi tak bole balik lagi sebab nak kasi cukup 8jam waktu bekerja so nanti bole claim cuti. Huhuhuuu...



So tadi aku blogwalking kat banyak blog. Banyak jugak la blog yang aku suda follow.. saja2 untuk kasi tambah kenalan bah kan.. hehehe... follow suma blog2 kalu bole. Tapi tak abes lagik. Nanti aku sambung lagi yaaa... Lagi 1, aku tak sempat nak tinggalkn komen pun. Sory eyk, aku men follow je. Tapi tape, insyaAllah nanti aku komen2 la yeee...hehehee... Errrmmmmm... oh ye, aku OT ni ngan kak ina. Dia ada bawak anak dia. Nanti aku storymory pasal tu. Hikhikhik...


Ok la eyk, mo online pesbuk. Hehehe...





babaiiii... ^_^




28/06/2012

Akhirnyaaa....

Akhirnya...
terjawab sudah segala persoalan
yang menyesakkan
akal dan fikiran

Akhirnya...
terungkai kata-kata
dan segala tanda tanya
yang bermain di minda

Akhirnya...
bukan suatu permulaan
tapi pengakhiran
kepada sesuatu hubungan
yang mungkin terlarang

Akhirnya...
kini pasti dan bukan lagi mimpi
yang terlena di siang hari
bagaikan bidadari
muncul dan pergi

Akhirnya...
kini aku tidak sendiri
seperti hari-hari
yang telah berlalu pergi
kerna aku pasti
ia sentiasa di sisi.


25/06/2012

22Tahun Sudaaaaaa.

Assalamualaikum..


Sebelum tu, nak wish kat diri sendiri jap eyk...

                           





HAPPY BELATED 22th BIRTHDAY!!!!!




Hihihiiii.. Semalam kan, 24/06 befday aku. Macam tak percaya, umur dah masuk 22tahun. Adeeehhh.. percaya lah taty. Ok2... So semalam, takda buat apa2 pun. No celebration, no party, no cakes, nothing.. Aku cuma dok umah jela. Birthday gurl was alone at home yesterday. Ita ngan kak abby kuar gi cari barang kat area jln tar. Nadia pun kuar dating ngan pakwe dia. Tepat jam 12tengah malam 24/06 tu, banyak giler mesej masuk. Suma wish befday. Post kat wall fesbuk aku pulak tuh. Terharu aku... Ni yang buat aku tak sabar nak bukak fesbuk jap gi nih.. hihiii.. Sampai ke malam tadi mesej still lagi masuk. Wish befday post kat wall fesbuk aku jugak le. Heheheee.. rasa terharu. Nak nanges aku tauuuu... T_T



Rasa bersyukur sangat, masih di beri kesempatan hidup untuk menjalani kehidupan seperti biasa. Alhamdulillah. Aku harap, semoga pemikiran, dan perangai aku sama matang seperti usia aku.Eyh, yeke??? poyo giler bunyik ayat...adooooiiiii.... 22tahun daaahhhhh,...

Errmmmm... sebenarnya banyak nak cerita tapi rasanya tak payah la kut eyk.. Buat makin tambah kesedihan je kan. Ok, stop takat ni. 


Oopppsss, terima kaseh bebanyak kat korang yang dah wish befday aku semalam. Aku hargai sumanya. Aku sayang korang!!! Muuuuaaaahhhh... :-*




Kepsi, Mekdi, & Kinder Joy.

Assalamualaikum...




mekdi.

mekdi jugak.



kinder joi


oh, sile la abaikan background wallpaper PC aku yang penuh dgn gambar Winnie da pooh... cam bebudak jek.. adoooiii...


Kinder joy. Tak teringin sangat pun. sekadar di pinggiran hanya untuk bersuka2.. hehe.. Pes tym beli pun sebab teringin sangat nak tau camne rupa sebeno isi di dalam. Asek tengok iklan kan pastu nampak cam best jek. ngaku jela sebab pengaruh iklan... adooiiiii....-.-



2 dari mekdi, 2 pulak dari kepsi. baru ade 4 ketul jek...tak heran pun.. ok...

UpinIpin. Paling latest aku dapat masa gi makan kat kepsi itu ari. Masa tu pi ngan pija. Aku mkn cheeky meal set sbb nak dapatkn upinipin ni.. hihiii..

yg ni dah lame dah... dari kepsi.









Bese la, masa kekecik dulu memang tak pernah berkesempatan nak rasa miliki toys2 suma ni. Toys la sangat. Hahahahaaaa... Ni pun sebab dapat makan sedap dap dap so dapat jugak le merasa ada suma ni. hihiii.. malunyeeee...... >.<




21/06/2012

Tatau Nak Letak Tajok Ape So Bia Korang Sendirik Kasik Tajok...

Assalamualaikum...




Ikutkan hati awal pagi tadi lagi aku nak apdet blog ni.. Tapi baru skang berkesempatan. Ok, pagi tadi pi keja aku datang dari Kampung Baru. Malam tadi aku dah angkut sikit2 barang dari umah lama. Yang tinggal pun katil, tilam, almari, rak buku, ngan penyidai tuala, ngan penyidai beroda tu. Eyh, ngan laptop Compact aku jugak. Kalu ikutkan, patutnya ari selasa tu aku dah bawak suma barang2 tu, tapi sebab ada hal2 yang tidak dapat dielakkan so tak jadik laaaa..



Oh ye, petang semalam kan Kak Azna ada bawak durian. Sape bagi entah aku pun tak tau. Malas nak amik kesah sebab aku memang tak kesah pun. Cuma tu jela, aku TAK SUKA DURIAN. Tak pecaye??? pecaye la weiiii... Rugi ke??? idak le jugak. Kadang aku rasa macam best jek tak suka durian. Sebab orang len suma bizi nak suka makan durian tapi aku jek tidak. Hek elleeehhhh.. tak heran pooooonnnnnnn.. hahahaaahhhh... Dalam family, memang aku sorang jela yang bukan pemakan durian. Tak suka bah. Bau durian sangat kuat sampai bole bikin sakit kepala. Pagi tadi masuk opis, bukak2 je pintu semerbak giler bau die. Idak le harum beno, tapi menyengat sampai aku pun dah teruweekk2. Aku dahle posa arini, sat gi kalu termuntah kan dah 1 hal batal pulok dah posa tu. Huhuhuuu... jangan wei, tengah pulun ni nak ganti posa selama 7hari. Ha'ah, taun lepas kan masa bulan posa ramadhan tu ABC seminggu. Hikhikhikkk... Ni pun ada lagi 4ari. Masuk arini aku dah berposa baru 3 ari jek. Huhuuu...


Pagi tadi sahur pun makan sedap dap dap dap. Ita masak. Tak sangka aku ita masak sedap camtu skali. Hikhikhik...Aku dah cakap ta, mesti aku terbayang punya makanan pagi tadi ni. Adeeeehhhh.... Ita cakap dia nak masak asam pedas, skali yang jadik sambal ikan pedas. Tapi takla pedas beno, sedang2 la. Pedas2 manis gtuu.. Makan pulak ngan nasi panas2, perrgghhhhhh.... sedap wei. Terangkat haku!!!! Heheheee... Tima kaseh ita, u make my sahur..eh, tetibaaaaaa.. hahahaaahh...



Tadi sampai opis kan awal lagik. Lagik awal dari bos. hihiii.. Aku tengok dah pukul 7lebih gtu. So aku kol mak. Lame dah nak kol, tapi tak terkol2 pun. Lama jugak borak pagi tadi. So aku pun storymory la kat mak aku pasal perpindahan ku dari selayang ke kampung baru. Aku ceritakan segala macam sebab dan alasan. Mak aku ok. Dia bole terima. Lega hatiku. Tima kaseh mak, kerana memahami. Hihiii..  Pastu mak aku bagitahu la yang adek bongsu aku tu pegi Johor pulak arini. Sebab nak lawan men ragbi. Uiiih, tak sangka plak aku yang adek aku tu pun aktif ragbi. Hahahaahh.. Padahal adek aku tu kan baru je balik dari PD minggu lepas. Dia datang PD ngan 3orang kawan die yang len. Dorang 4org tu terpilih pelajar terpandai pegi buat lawatan kat PD. Sayangnye aku tak sempat nak jumpa. Alahaiiii... cian adek aku. Takpe ah, balek kampung kang aku kenalah belikan dia jam tangan G-Shock yang dia nak sangat tu...



Ok la, dah tak tau camne endingkan entry. Babaiiii jela eyk.. ok, baiiii... hikhikhik... >_<


20/06/2012

Sate Station.

Assalamualaikum...



Pagi ni aku datang opis dari Selayang. Petang semalam kan aku balik sana, konon nak amik barang. Tapi nan ado jelaaaa amik barangnye. Last2 tido sana jugak aku malam tadi. Pagi tadi alarm kat tepon bunyik kul 5pagi. Tapi aku bangun jap pastu tukar jam 6 plak kasi bunyik lagi. Dah bunyik kul 6 tu aku terus bangun, mandi, siap2 suma, kul 6 lebih2 tu aku kuar dah, turun bawah, bejalan kaki le ke stesen bas berdekatan. Tunggu punya tunggu kejap, sampai dah bas. Pastu dalm kul 7 lebih2 tu aku sampai opis daaa. Aku punch pun tadi kalu tak silap aku dalam kul 7.37 gitu la.. Sebelum kul 8 ok...



Ok, stop. Cukup2 la cita pasal semalam dan pagi tadi. Now, jom. Aku nak cita masa pi makan Sate station itu ari. Bile eyk, entah. Lupe daaahhh.. Sate Station ni baru je lagik bukak. Bukak kat area umah. Kat Dewan Seri Siantan tuuuu.. yang kat dalam ada kolam renang tu bah.. Aku salu je tringin sangat nak pi mandi-manda berenang-renang kat situ tapi idak le penah kesampaian. Sadiiisssss giler.. So, jom cekidaud ape yang aku makan... hihiiii..










Oder limau panas. Masa ni aku terbayangkan TEH O limau, tapi bole pulak pi oder limau panas. huhuuu...


Ko tengok, cawan dorang lawaaaa... siap ada lambang sate lagiiiikkk...

eyh..

member tu oder set nasi ni. Ade sup, ngan telur dadar. Tapi tak best sebab nasi ngan telur dadar tu sejok. Tak selera la nak makan. Sup tu je yang panas. Tak menarik langsung!!!

Sup ni entah le sup ape. Tapi budak pelayan tu cakap ade daging. So kirenye sup daging la kut eyk.

Ni diaaaaa... dah nama pun makan kat kedai sate, harus lah oder sate jugak. Sate Station. 1cucuk tu rm1. Mahal??? agak laaa.. ayam tu idak le beso beno, sedang2 la jugak..

kuah kacang dia terbaekkkkk. Tapi kuat beno bau belacan. Lepas makan tu abis jek idung aku gatal2. Bersin tak benti. Haaaaaaccchhiiiiiimmmmm..

Ni sate daging. Agak besar jugak laa.. puas makan..

Sup member tu.. tak abis pong.. sebab dia cakap sup tu tak sedap, pastu daging pun macam hanyir. Eeeeiiiiii... macam2... Cerewet kemaen!!!!

hahahaaaahhhh.. aku berjaya melantak sate sebanyak ini. Cer kire bape batang cucuk sate aku makan. hahahaaahhh... Terbaek!!!

Eyh, caaakkkkk!!!

Bil. Tambah lagi 5 tu sebab nak tapau. hahahaaahh...

Sup ni memang tak sedap pun. Rasa masam2 dah lebih kurang macam tomyam jek tapi tomyam lagi sedap daaahh.. Baek le dorang ni hidangkn tomyam je kan.. huhuuu..







So, begitulaaaa.. Kesimpulannya, sate station memang sedap dan terbaek wa cakak luuuu!!!! Ok, cauuuuu..





Pssstttt~~~~> Nak makan sate lagiiiikkkkk.... =.="




19/06/2012

Selamat Pagi!!!!

Assalamualaikum...




Arini aku sampai awal lagi... Tadi aku punch kad pun kalu tak silap dalam pukul 6.50 gtu.. Awal kan??? Bagus!!! Heheheee... Semoga berterusan.. InsyaAllah... Sampai tadi memula terus pi duduk kat sofa kat lobi. Pastu kak Linda sampai aku ikut naek skali. Tak brani dah aku nak naek sorang2 weh.. takut. Hahahahaaahh.. Pastu kol incek sayang aku, sapa lagik, Man tu laaa... Dari kat umah lagi tadi aku dah kejut suh bangun, tido mati sunggoh dia tu. Kol brapa kali tak jawab pon. Sokmo gituh. Malam tadi gi tengok bola jam 1 baru balik. Haiyooooo... sabo jelaaaaaa... Oh, aku posa arini. Posa ganti. Semoga bertahan hingga waktu berbuka. InsyaAllah. Pagi tadi aku bangun minum air je. Pastu sambung tido balik. Kak Abby ade gak bangun makan sahur. Tapi aku malas. Hahahahaaaa..



Oh ye, arini aku plan nak balik umah kat Selayang. Nak gi amik bantal. Nak amik gak barang2 yang patut. Arini jugak hosmet aku tu takda kat umah. Kalu tak silap pi Perak. Ade kursus. Ha'ah, iyela tuuu... Hurrrmmmm..., pe lagik eyk??? Oh ye, petang semalam balik kije aku jalan kaki dari opis pi Masjid India. Lalu kat Jalan TAR. Lalu kat belakang MUAZ tu suma. Macam tak pecaya je aku jalan kaki sorang2 kat situ. Waaaahhhhh... hebat!!!! Hahahahaaa.. Sampai umah dalam kul 6lebih. Ok la. Penat jalan kaki straight je. Takde men naek2 tangga daaahhh.... heheheee..



Ok la, nanti sambung lagik. Nak sambung wat kije. Hihihiiiii... ^_^



18/06/2012

Makan, makan, dan makaaaaaannnnnn....

Assalamualaikum...


Aku mengantok.. adakah kesan daripada makan nasi lemak lauk telor mata pagi tadi yang org belanja itu??? hurrmmm.. entah le, abaikan. Tapi yang aku tau aku mengantok. Sebab tu aku cecepat bukak blog. Sebab aku rasa better aku menaip dari aku menulis. Hiihiiiii.. alasan tanak apdet fail lettuwwwww... Bukan ape wei, kang len pulak yang aku tulis kat kertas minit tu.. takmo aahhhh..


Ok, sambung cite.


Marila kita bercerita pasal makan. Ha'ah, makan. Aku suka makan. Aku suka makan apa yang aku sukala. Yang aku tak suka pekejadahnye aku nak makan kan??? Contohnye macam durian. Aku sangat tidak menyukai DURIAN. Dari dulu sampai skang. Dari kecik sampai ke beso. Bukan salah makbapak yang tak bagi aku makan durian masa aku kekecik dulu eyk. Memang takda kene-mengena la. Kalu cakap gitu lagik memang saja nak cari nahas kemalangan ngan aku, Huhuuu.. Family aku yang len sume hantu durian. Bole dikatakan laa..





Ok, berbalik pasal makan. Aritu kan sepupu aku ada datang umah. So kitorang ade men masak2 ler.












Ni adalah Kapurung. Makanan tradisi orang Bugis. Kalu Sabahan dan Sarawakian ada yang panggil 'Ambuyat'.

Ini sambal makan ngan kapurung. Aku dah penah cakap, yang aku bukan pemakan sambal2.

Gini la ghupo kapurung. Ada kacang, ikan bilis, isi2 ikan, sayur bayam. Sedaaaaapppp.. sedap le kalu kena ngan tekak. Ye dak???

Aku punya. Tapi masa makan ni aritu aku tak makan sangat pun yang sagunye tu.. Aku makan isi2 yang len jek.

Dah macam ghupo laksa pun ada jgk kan.. heheee...







Gituuuuu... Tu masa kazen aku ade laa.. Dia rajin nak masak, so kitorang buat kapurung. Masak len2 pun ade jugak...



Ok, ni pulak Bergedil jagung. Orang sini mybe paggil cucur jagung, aku tak. Tetap jugak nak panggil bergedil jagung. Heheheee.. Aku suka ni.

Ni masa dah bancuh suma2 bahan2 nak buat bergedil jagung.

Ko tengok, tengah menggoreng pun bole jugak tu nak snap2 gambar. Kalu tepon jatuh dalam kuali, ada jugak yang merana... adeeehhhh.. damn!!!

Oh, yang ni nak masak sayur. Kengkonon masa tu aku rajin, nak wat sayur campur le katekan. Siap campur ngan sosej bagai.. huh... nan ado jelaaaaa..

Campur ngan tauge jgk.. taugeh layu....


Yang tu aku masak masa aku posa ganti aritu. Hahahahaaahh... Gigih ni masak padahal posa masa tu. Kalu ikutkan bole je kut beli makanan kan memana tapi sebab masa tu aku teringin sangat nak makan sayur taugeh. hikhikhikk...





Ok, ada lagik...






Eyh, tetiba ade gambar kepsi snek plet la puloooookkk.... saje je tauuuuuu....

Sedapnye ayam goreng... waaaaaaahh,,, ayam goreng.... Ni masa makan kepsi kat Jusco Maluri aritu. Ngan ita.

Ni bukan ayam goreng. Ni ayam stim.Ha'ah, masak stim. Masa ni kazen aku tu suh aku goreng ayam yang ade kat dalam esbok tu, dia suh aku perap la dulu. Dah perap tu kan, tetiba rasa nak kukus je la ayam ni. Saje nak cubatrytest. Heheheeee...

Ayam masak stim. Perap dengan pelbagai rempah. Siap perah ngan limau bagai.. saja nak kasi masam2. Sebab tu ade bijik2 limau tuuuu... Xpe, abaikan. Heheee...

Ini ikan kembong. Eyh, yeke ikan kembong??? lantak laaa.... Ikan ni aku masak stail macam masak ayam tu. Sedap jugak laa.. Cuma terlebih bubuh lada itam.

Ikan suda masak. Siap ada sayur sawi lagi. Peerrggghh.. kenyang tengahari tu. Eyh, abaikan jela samboi kat tepi tu eyk. Tu bukan dijadikan lauk pun. Sekadar memenuhi ruang je.. hahahaaahh...






Hah, yang tu suma aku masak masa kazen aku ade kat umah. Masa tu kitorang dok ber2 je. So, aku pun okla sebab ade gak geng kat umah. Idak le lonely.





Ni Mi Kari. Sedap punya brand. Aritu pi giant mencarik jugak ni mi sedap yang perisa baru. Perisa kari ni laaa...

Balik keje jumaat lepas teringin nak makan megi aku pon masak laaa.. sedaaappp laaa... bole laaaaaaa...

Mi kari, buh telor sebijik.. peerrghhhh... sodap yoooooo.... 










Ok, sekian saja sesi makan2 kita. Selesai sudaaaa.... Alhamdulillah..... Anda kenyang tengok, saya kenyang makan, tapi saya penat menaip. Hahahaaahhh.... Ok, mengantok suda ilang, mari sambung apdet fail yang tergendala sebentar tadi. Huahuahuaaaa... Eyh, tak pasal2 suda buat 2entry dalam 1ari.. waaaahhhh... saya hebat!!! Hahahahaahh..





Psssstttt...~> lapar la pulooookkkkk..... bengong!!!! aduuuussssss... =.="


Takda Tajuk.

Assalamualaikum...


6.43am, kemaen awal lagi aku sampai opis pagi ni. Sampai2 je tadi aku terus nek atas pastu tengok macam takda orang pun lagi so aku turun bawah. Dok kat lobi, tunggu jela sesapa pun member opis yang datang. Last2 kul 7 tadi aku nek jugak. Sebab aku fikir kalu takda orang jugak lagik aku nak duduk kat sofa tu je. Sekali kuar lif terserempak pulak ngan kak Linda. Kusssssss semangat!!!! Terkejut aku sangat2. Heheheee.. Masuk2 opis terasa panas so pi on kan kipas. Pastu on kan komputer. Bukak emel keja, takda emel baru pun. Pastu bukak blog jugak jadik pilihan hati. Heheheee.. Pastu blogwalking la tadi...


Abis BW, aku nak apdet blog aku plak. Ni aku nak cerita la nii.. Heheee... Ok, gini. Ari sabtu lepas aku gi Kampung Baru. Stay sana sebab hosmet aku takda. Di pi Batu Pahat Ari Jumaat tu lagi. So petang sabtu tu aku gerak jugak la. Aku janji ngan Kak Abby jumpa kat Masjid Jamek pastu gerak sama balik umah dorang. Ita masa tu dia takda sebab dia kuar ngan kawan dia. Ok, takpa, aku ok2 je. So aku dah sampai umah ita kat kampung baru. Borak2 ngan kak abby. Borak2 tu nadia pulak sampai. dia ngan mak dia skali. Pastu iza pulak sampai. Oh ye, iza tu exhosmet kat ctu jugak. Aku baru kenal aritu. Dia datang KL masa tu sebab nak pi amik baju tunang dia. Nak bertunang dah kawan tuuu... So malam tu baru ita sampai umah. Kitorang pun borak2 la suma... Kat umah masa tu ramai. Meriah jugakla. Aku suka. Takla aku terasa kesunyian sesangat.


So, borak punya borak, aku rasa nak stay ctu. Nak tinggal serumah ngan dorang. Ita pun sebenarnya dah lama ajak aku tinggal ngan dorang. Aku je kut yang hampeh kemaen asek tolak je manjang. So, last2 aku rasa better la kut aku dok ngan dorang. Gi keja bole pi sesama. Balik keja tu no hal, aku bole nek LRT. Weekend2 aku pun takla terasa bosan, boring, sunyi dan sepi macam wikend2 yang lepas. Sebab korang pun tau kan yang aku salu dok sorang. Aku sunyi tau tak????!!!! Aku bosan giler macam tu. Selama 3tahun dok menyewa kat ctu, memang rasa bosan. Menyewa dok ber2 ja, kalu hosmet aku tu balik kampung atau gi memana, aku tinggal le sensorang terkontang-kanting kat umah tu. Takut??? memang takut. Bosan??? memang bosan bosan yang teramat2 sangat. Aku sunyi giler macam tu!!! Kang tak pasal2 ada jugak aku mati kesunyian kat umah tu sensorang. Kan???? Huhuuuu.. kemaen over, alu nak mati kesunyian. Hahahahaaahhh!!!!!


So, petang ahad semalam. Lepas zohor, petang dalam kul 2 camtu, ita antar aku gi umah. Amik baju. Ngan kak abby ikut skali. So kitorang ber3 gerak. Aku tunjuk jalan kat ita. Sampai umah aku nek atas, masuk bilik aku, amik bagasi, bukak almari, angkut suma baju kurung yang aku pakai pi keja. Amik baju2 len sikit. Kperluan diri pun amik, bantal peluk yang kecik tu amik jugak, ngan sarung bali pemberian incek sayang aku. Hihiiii.. Masa aku sampai umah, hosmet aku tengah sedap dok tiarap kat depan tv sambil makan kerepek. Dia tengok je aku kemas barang2, dia tanya nak gi mana, aku jawab nak gi umah ita. Pastu dia cakap nak stay ctu seminggu ni ke?? aku jawab ha'ah. Pastu dia tanya aku merajuk ke?? aku jawab tak. Iye, takda maknanya aku nak merajuk tak tentu pasal. Cuma aku sunyi, bosan, dan tak suka dok sorang2. Cukup2 la 3tahun suda. Eyh, yeke dah 3tahun??? heheheeee...


Ok2, cukup2 la sudaa.. Eyh, ok, aku nak gi bekpes. Pagi ni ada orang belanja makan. Nasi lemak. So, jom makan!!!!Heheheee...



12/06/2012

Si Kucing Poyo!!!

Assalamualaikum...




Lama dah entry ni.. Asek tinggal jek kat dalam draft. Nak post tapi tak terpost2 pun..Awal taun aritu kan aku balik Miri bercuti lama giler. 2minggu kut. Awal2 tahun dah amik cuti lama giler ape kes kan?? camnela boz tak sentap.. Siap tak kasi aku cuti dah lepas tuh melainkan nak raya nanti baru aku bole bercuti semula. Baek puannnnnnn... Ok, stop cita pasal bos tak kasi cuti. Heheheee...


Ok, ni aku nak cite laaa... Kat rumah aku kan ade kucing. Rumah kat Miri laa.. kat kampung nu haa.. Aku dulu memang suka ngan kucing. Bole lagikla nak manja2. Setakat belai2, usap2 badan tu no hal jugak laa.. Tapi kan, sejak aku dah dok keyel ni (keyel la sangattttttt), aku dah jadik penakut ngan kucing. Tak tau nape. Takut, tak suke, geli. Lebih kurang ahh.. Rumah tempat aku dok menyewa skang ni, ada banyak kucing. Kucing hitam pun ade. Kucing hitam paling aku takut. Eeeeeeiiiiiiii.... seram doh... Umah kat kampung pun ade kucing itam jugak. Anak buah aku tula suka sangat ngan kucing.




gambar ni pun aku amik masa aku kat kampung aritu. Aku tengah buat ape masa ni, alih2 tengok kucing ni dah dok landing kat atas laptop aku..



ko suke kan miyau, dapat lepak2 atas laptop aku... ko tak tau aku tak suke!!!! huahuahuaaa...



poyo giler kucing ni kannnn... hurrrmmmm.... lantak kau la miyauu....





Kucing ni pulak jenis manjaaaaaaaaa gilerrrrrr... Suke sangat nak bergesel2 ngan orang. Aku pulak tak suke. Mencik!!!! Mana kita pi mesti dia ikut jek. Kita tengah makan pun dia ikut skali dok ats meja tunjuk muka kasian mintak sesuap nasik. Adeeeehhhhh.. Kalu anak buah aku lagi dahsyat. Dia siap bole kongsi makan lagik ngan kucing ni tau. Sentap hatiku tengok. Maen ngan kucing pun ganas giler. Kadang sampai kucing tu yang takut kat dia. Kucing dah lari nyorok kat bawah kerusi ke, masuk kat celah2 mane2 pun, anak buah aku tu bole marah kalu dia tak dapat kucing tu. Giler la dua2 tu.. Hahahahaaaahhh...




Ni anak buah aku. Yang suka sangat ngan kucing tula. Kemaen peluk tuuuuu....

yang ni bukan kucing kitorang. Ni kucing sepupu aku kat Sabah. Dia send gambar aritu. Giler besar kan kucing ni. Kazen aku tu cakap kucing dia pun banyak lemak, macam aku. Besar pun macam aku. Gile keji punya kazen. Jumpa aku pun ko tak penah tetiba ko cakap kucing ko besar macam aku. Eeeeeeiiiii.. sentap!!!!




Gituuuuuuu laaaa.. Kesimpulannya, aku tak suka kucing. Lagi 1, aku pun tak suka TIKUS!!!! Eeeeeiiiii..... yang tu paling aku geli dan takut!!!!! Cicak ngan lipas aku bole terima lagik. hihiiii...



Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......