25/08/2011

Kenapa Mesti Menangis???

Salam... Apa kabar korang?? lama aku tak mengapdet belog ni kan... heheee... bukan apa,malas...jadi paham-paham ja la yah... Semalam di opis kecoh suma kengkawan gara-gara aku telah membuat keputusan yang sangat onar dengan tidak mahu pulang ke kampongku di Miri,Sarawak untuk beraya dengan keluagaku. Bukan mahu menderhaka dengan makbapakku,bukan jugak mahu bersikap kurang ajar terhadap ahli keluagaku,bukan jugak mahu menjadik si tanggang moden di alaf baru kini. Tapi,tula,aku sendiri pun taktau.. Entah apala yang dah merasuk aku untuk bersikap sedemikian. Tapi kan, mungkin kekuasaan Allah dan jugak berkat doa dari seorang mak yang takmo aku disini sensorang sebab tu aku dengan secara drastiknya terus je beli tiket kapal terbang Airasia Ak5186 berharga RM400 untuk balik kampong. Yah,akhirnya aku balik jugak. Itupun setelah buat keputusan last minit kan,gitu la jadiknya... Keluargaku belum tauk lagi yang aku balik raya ni sebab aku dari awal lagi aritu gtau yang aku X balik..Xpe ah,bia kasik serprais cket...hahaha... Semalam lepas booking tiket kapal tu la yang aku menanges sampey X hengat doneyaa... Aku sendiri pun xtau napa aku nangis..huahuahua...sangat bengong ok.. Haahahaha... Sampai ke arini aku masih lagi macam x pecaya yang aku akan balik jugak akhirnya nanti raya ni.. Dan skarang baru aku terasa kesedihannya bila dengar lagu raya ni.. Macam mo nanges ja..huhuuuu... Apapa pun,doakan aku selamat sampai di miri. X sabar jugak mo jumpa mak ngan bapak,adekbradek,ngan anak2 buahku suma...






p/s ~> raya kali ni xtau la camna suasananya...adakah akan sama macam tahun2 yang lepas2...atau ada yang berbeza...huurrmm....

01/08/2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum...


Yeah,seperti yang kita suma dah sedia maklum arini adalah 1st day bagi kita kaum muslimin dan muslimat menyambut bulan Ramadhan. Kenalah berposa selama 30ari 1bulan. Pastu baru bole Rayaaaaaa... Yeeeaaaayyyyy....Ari Raya!!!!!! Ooooppssss...belom lagik la...hehe.. Tapi sayang seribu kali sayang aku pulak ditakdirkan untuk tidak dapat menyambut puasa yang 1st day ini.. Aku rasa inilah taun pertamaku yang jadik gini.. Taun-taun lepas aku tak hengatla plak..heheee.. Dan taun ni jugak adalah taun yang ke3 aku sambut posa jauh dri kluaga trsayang. Raya????? yang tu aku tak pasti lagi..heeee... Malam tadi aku koling-koling ngan mamakku.. Dorang suma tengah bzy.. Tak sempat mo cakap ngan my mom pastu talian terputus pulak akibat keabisan bekalan topap... Ooowwwhhhh..very da kesengalan..huahuahua... Agak kesedihan jugak sebenarnya tapi apa bole buat kan..huhu.. Takpa mak,nanti aku koling lagi yah..anytime bah kan..hehehe... Aku ingat lagi 1st time aku posa kat sini,aku nanges-nanges gara-gara kesedihan yang melampau-lampau.. Hahahahaaahhh..!!!!! 1st night aku ngn Kak Aini pi terawekh kat surau depan flat kitorang tu pun aku nanges gara-gara ingat ngan mamakku.. Pastu esoknya bangun mo sahur pun aku nanges lagi... Huaaarrrggghhhh.....very-very da cengeng..hehehe.. Ada sekali tu kalu tak salah aku,time tu aku ngan Kak Aini pi beli barang kat NSK, bole pulak aku muntah kat luar tempat paking tu..batal la posakuuuuu... huhu.... Amat sedih jugakla melalui suma tu tapi yela kan,dah nama pun duduk di perantaun jauh dari keluarga,gini la jadiknya.. Well, aku arap lepas-lepas ni aku janganla jadik selemah itu lagi ye.. Hati mesti mau kuat maa.. hehehe... Ok la, Selamat Berpuasa buat semuanya.. jangan ponteng-ponteng tau...tamo-tamoooo...hehe...








p/s~> kalu di papar dulu aku rindu mo makan Martabak Jawa ngan Jus Jagung. Kalu di miri pulak aku sangat-sangat rindu sama itu Roti John..oowwhhh.....:-(

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......