Posts

Showing posts from November, 2012

KFC

Image
Aku kan dari kemaren lg kut dok teringin nak mkn KFC. Sampai ke arini tak mkn2 pun lagi. Ni kalu aku tgh pregnant konfem baby kuar nati asek meleleh je air liur sbb mak dia msa pregnat kempunan tak dpt makn kepsi. Waaahhhh... sampai camtu skali imaginasiku.. hahah.. Pagi tadi aku beli kue karipap ngan cekodok ke cucur aku pun tak pasti nak panggil apa. Ada sayur2, pastu sedap la. Bole dikatakn tiap2 ari jgk la aku beli kue tu. Karipap pun sama. Aku kan hantu karipap. Mmg fevret aku la kuih karipap tu. Nak paggil aku minah karipap pun aku tak kesah tapi aku idak le sama mcm si minah karipap dlm cite tv1 tu sampai pandai beno wat karipap letak inti telor. Sedap woooiiii...

Pastu pagi td aku brekfes mkn tu jela. Mkn kueh tu. Tu pun kan pagi td msa nak beli tu bru sedar yg dompet aku trtinggal kat opis. Pinjam la duit 2ringgit ngan kak abby. Hihiii.. Sampai opis pagi td tgk dompet aku kat atas laci, bkn dlm laci tau. Kalu org prasan, nak mencuri ke, mmg ilang ah. Tgh hari ni aku tak mkn …

Hujung tahun kannn...

Keja banyak... tapi idak le byk beno.. sedang2 jela. Tp aku suka. Aku suka kalu ada keja, pastu aku pun semangat nak buat keja tu. Tapi aku tak suka kalu aku tgh syok2 buat keja tapi tetiba ada samting kasi spoil aku punya keja. Paling aku tak suka!!! Contoh mcm skang la kan, kat opis ada org nak tanggung keja. Aku kena buat surat, buat memo, buat ini, buat itu. Tapi takdela menyusahkan pun, sbb dah memang keje aku kan. Pastu bila mana aku perlukan sesuatu maklumat, tapi dorg tak bole nak bagi, hah, kan ke kat ctu dah nmpak dah yang keja aku sangkut, urusan dorg pun sangkut. Cewah, urusan la sangat. Hehee..


Mcm skang kan, dah nak ujung tahun kan, so aku kena setelkan suma cuti2 pegawai kat bahagian aku. Wah, pegawai gituu.. Pagi2 dah kena bukak HRMIS, cek status cuti, cek baki cuti, cek sejarah cuti. Kadang2 aku jadik pening dgn bab cuti ni. Aku kan paling tak suka bab kira2, ok senang ckp tak suka Matematik laa.. aku lemah Mate, dan sgt tak suka bab kira2. Hahahahaa.. kantooiiii... D…

Hari ni hari selasa....

Assalamualaikum....




Komputer aku bengong...aku ingt aku pnya sorg je mcm tu, rupanya member opis lain pun sama gak. Arini internet mmg slow giler. Aku nak cek emel yahoo pun tak bole. Ntah nape.... Nak donlod lagu pn tak bole pdhal setahu aku 4shared dah bole bukak... Last2 gukak kat tab jgk... nsb baek internet ok. Aku pakai internet Dg ni. Rasa mcm best pulokk...mane tak nya,rupanya kat area opis aku ni mmg ade dg punya antena tu.. Aku bru tau td... hihihiiii....



Oh ye, nak bgth, aku dah mintak pindah.. nape aku mintak pindah???ntah laaa..aku pun xtau.. saja2 kut eyk... aka2 kat opis pun dok trtnya2 dah..hihihiiiii.... nak kene bgth ke eyh??? Hahahahaaa... tak yah ar kut sbb mmg takde sbb nape aku nk mntak. Sbb aku saja2.. saja nak cuba try test mintak. Mana tau dpt kn, alhamdulillah.. tak dpt pun xpe la, i ok jer... Takde kaitan ngan Man ke, psl kwn2 ke,atau psl apa saja. Nothing. Tp kalu tak pindah dr KL ni pun mybe tukar opis je kut... kut laaaaa.... Ni org2 kat admin la,aku just…

Langkawi @De Baron Hotel... On 08-11/10/2012.

Image
Assalamualaikum...


Lama aku menghilang..lama jugak aku menyepi..bukanla ada kenapa2, bukan jugak ke mana2.. Heheheee.. kemaen lagik mukadimah ayat aku kan, sungguh la tak ble blah!!!


Ok la, bulan lepas aku kursus kat Langkawi. Sbb tu tak sempat nak berapdet blog. Tapi sebelum aku pi langkawi tu lagi sebenarnya komputer aku nih dah wat hal. Memula tu tak bole nak bukak internet. Bukak kejap je pastu tutup balik. Tengah syok2 baca entry2 org, tetiba internet hang. Lama2 trus tak bole nak bukak plak dah komputer aku ni. Last2 sempat jugak la di baiki. Itu pun mintak tolong ngan org2 teknikal kat opis aku ni jgk. Thankz a lot!!!


Isnin aritu baru aku masuk opis balik. Masuk2 je tgk atas meja kemaen banyak fail berlambak. Ok, keja sedang menanti. Itu perkara biasa. Tapi aku yang tak biasa la, bukan trus nak buat. Brtangguh kemaen lama lagik. Hahahahaa.. sungguh la dasar pemalas!!!



Ok la, sambung story psl pi Langkawi bulan lps. Hihihi... memula dapat tau, memang sangat excited dah. Teruja …