29/11/2012

KFC

Aku kan dari kemaren lg kut dok teringin nak mkn KFC. Sampai ke arini tak mkn2 pun lagi. Ni kalu aku tgh pregnant konfem baby kuar nati asek meleleh je air liur sbb mak dia msa pregnat kempunan tak dpt makn kepsi. Waaahhhh... sampai camtu skali imaginasiku.. hahah.. Pagi tadi aku beli kue karipap ngan cekodok ke cucur aku pun tak pasti nak panggil apa. Ada sayur2, pastu sedap la. Bole dikatakn tiap2 ari jgk la aku beli kue tu. Karipap pun sama. Aku kan hantu karipap. Mmg fevret aku la kuih karipap tu. Nak paggil aku minah karipap pun aku tak kesah tapi aku idak le sama mcm si minah karipap dlm cite tv1 tu sampai pandai beno wat karipap letak inti telor. Sedap woooiiii...


Pastu pagi td aku brekfes mkn tu jela. Mkn kueh tu. Tu pun kan pagi td msa nak beli tu bru sedar yg dompet aku trtinggal kat opis. Pinjam la duit 2ringgit ngan kak abby. Hihiii.. Sampai opis pagi td tgk dompet aku kat atas laci, bkn dlm laci tau. Kalu org prasan, nak mencuri ke, mmg ilang ah. Tgh hari ni aku tak mkn lg tau. Lapar?? mcm tak.. waaahhhh.. klu tiap2 hari rasa begini hebak giler. Kompom kurus!!! hahahaa... Tadi kan perasaan aku mcm tak keruan kan, so aku apdet la status kat pesbuk, bagitau yang aku rasa mcm nak menangis. Takde rasa len, nak nangis je. Pastu aku masuk pantry, dok nangis la teresak. Hok alloohh mak jemah... Aku pun xtau napa. Perasaan mcm tak keruan je aku ni. Mcm perubahan hormon. Eiiiii... entah pape. Hehee.. 


Wei, ni pun keja aku tak siap lagi ni. Asek dok pikir pasal kepsi je. Nak mkn esok ke, ptg ni?? tgk la nti.. Ke nak kuar skang gi beli pastu mkn sorg2 kat pantry opis. Hehee.. Ni tgh menaip smbil mkn mangga yg masam giler. Btl2 dah sama sebijik mcm org ngandung tauu.... Eyh, td aku ckp aku nak nangis kan, pastu aku nangis kat dlm pantry. Hah, lps nangis tu td bru rasa lega. Aku ni kan cengeng byk, bkn ckit tau. Asek2 rasa nak nanges je. Huhu.. Lepas nangis baru ok. Hihii.. 



Sbb aku nampak muka atok ni la yg wat aku teringin beno nk mkn kepsi...




Woi, sedapnyeeeee... ni sapa punya entah aku men cilok je gambar. Hahahaaa...







                      

Terliur tak?? ok silakan pergi ke mana2 saja restoran kepsi berdekatan anda dgn kadar segera. Hikhikhik... :-P





Hujung tahun kannn...

Keja banyak... tapi idak le byk beno.. sedang2 jela. Tp aku suka. Aku suka kalu ada keja, pastu aku pun semangat nak buat keja tu. Tapi aku tak suka kalu aku tgh syok2 buat keja tapi tetiba ada samting kasi spoil aku punya keja. Paling aku tak suka!!! Contoh mcm skang la kan, kat opis ada org nak tanggung keja. Aku kena buat surat, buat memo, buat ini, buat itu. Tapi takdela menyusahkan pun, sbb dah memang keje aku kan. Pastu bila mana aku perlukan sesuatu maklumat, tapi dorg tak bole nak bagi, hah, kan ke kat ctu dah nmpak dah yang keja aku sangkut, urusan dorg pun sangkut. Cewah, urusan la sangat. Hehee..


Mcm skang kan, dah nak ujung tahun kan, so aku kena setelkan suma cuti2 pegawai kat bahagian aku. Wah, pegawai gituu.. Pagi2 dah kena bukak HRMIS, cek status cuti, cek baki cuti, cek sejarah cuti. Kadang2 aku jadik pening dgn bab cuti ni. Aku kan paling tak suka bab kira2, ok senang ckp tak suka Matematik laa.. aku lemah Mate, dan sgt tak suka bab kira2. Hahahahaa.. kantooiiii... Dulu SPM subjek Matematik aku dpt E, ke D. Cenggitu la.. tengok kan, betapa aku sangat lemah mata pelajaran yang 1 tu.


Ok, sambung balik psl keja aku. Pastu kan aku kena amik tau lagi psl baki cuti dorg tu kan, brapa hari dorg nak simpan utk thn dpn, brapa hari jgk dorg nak smpan utk GCR. Kalu cuti dah tinggal 0 hari tu senang le keje aku kan. Hihiii... asek nak seneng aje.. Mcm aku le tu, cuti aku tahun ni dah abis. Mmg tak bole nak cuti pun lg dah. Kalu nak pun kene pi jumpa doktor mintak MC jela. Tu pun kalu sanggup nak lepaskn 50hengget cam gitu je. Aku ni berpikir jugak tau. Hahahahahaa.. tau takut. So dalam 2,3 hari ni asek dok mengadap bab cuti2 ni je la aku. Yela, td dah ckp kan, dh mmg keje aku. Tapi dlm msa yg sma tetap sempat utk bukak blog ye. Hahahahahaa... tetap bole utk curi2 baca blog. ^_^



Oh ye, ckp psl cuti lg, kazen aku kan nak kawen bln 12 ni kan. Kawen kat Labuan la. So kalu nak pi aku kena amik cuti le kan. Dah nak wat cane cuti aku takde. Kalu nak pi jgk aku kene amik flight jumaat mlm le jwbnye. Pastu kene blk KL ari ahad. Isnin dah kene keje. Majlis belah laki buat kat Miri, kat kampung aku. Kalu aku nak pi pun aku kene buat mcm tu jgk la. Flight jumat mlm, blk KL ari ahad. Adoooohhhhhh..... rasa hepy bila dorg nak kawen, tp sangat sedih kalu tak dpt dtg ok. T_T



Eyh, sambung balik psl cuti. Ni aku apdet blog ni pun sbb sistem HRMIS tu tetiba tak bole bukak. Kalu ikutkan esok la patutnya tapi arini entah kenapa. Aku kena print out kan penyata cuti suma pegawai. Lagi2 psl 2 org tu yg kene buat tanggung keje tu kan. Kalu tak tergendala jgk la keja. Hurrrmm... Aku tanak jadik mcm awal tahun aritu. Yela, kan aku cuti kan, lama pulak tu. Sampai mak aku bole tnya nape aku cuti lama sgt. Yela, sbb cuti bkn pada hari raya, mmg le kene tnya. So suma psl cuti ni yang patutnya aku siapkan, tapi aku x smpat nak siapkn, tp org len yang buat, alih2 aku yang kene hentam terok. Oh, takmo dahhh... Aku kalu bole tak suka jugak org buat keje aku. Keje aku bia aku le setelkn. Kalu ko reti sgt ko amik suma pi buat sampai siap. Hah, gitu le. Lagi aku ni jenis tak bole kene desak, kene paksa, gtu la.. Aku kalu ada keje, kalu mood tgh rajin, mmg nak pulun buat suma sampai siap, sampai keje abis, sampai meja kembali kemas, kembali licin tanpa sebarang keja yang berlambak. Kadang over tau. hahahaaa.. tapi begitu la aku. Tapi kalu aku malas, hah mmg malas giler2 sampai fail2 byk nak berapdet pun aku buat dunno je. Nampak tak kemalasan aku tu??? kihkihkih... kdg aku punya rajin ngan malas mmg sama2 over tau. huahuahuaa.. :-P



Kadang kalu kene tegur tu, takdela aku sampai nak melenting pun. Aku dengar jela. Tadah je telinga. Nak melawan balik mmg tak kosa la aku. Eyh, kadang ada msanya mmg aku menjawab ok.. hahahaa.. Sbb aku pikir mcm2. Aku pikir yang aku paling muda kat opis aku, kat bahagian aku ni, so tak baik melawan2. Dengar je suda. Makan dalam ke, sentap ke, itu aku jela. Sbb pikir nak sentiasa disenangi ramai kan, *yeke disenangi??* nak keje lama kat sini *tp dh mntak pndah dah* so kene la baik2 je. Mcm lagu Wali Band tu, Baik2 Sayang tuu.. gituuu.. Lagipun aku ni jauh dr family, kat sini takda sapala sgt. Yg ada pun kwn2 kat opis jela, ngan kwn2 serumah. Ada pape kang ngan dorg jgk le nak mengadu kan.. Kalu ikutkn aku ni jenis keras kepala jugak tau, kuat melawan pun iye, degil tahap tak bole nak bendung lagi dah.. Hehe... Kadang2 kalu aku dah marah sgt tu mmg mulut aku jela tak reti nak diam. Menyumpah seranai bagai kat org mmg tak dinafikn dah. Hihiii... :-D


Eyh, ni dah bukan mcm ujung tahun nya cite ni, ni dh mcm luahan sepanjang tahun. Hahahahaa.. takpa, takpa, bkn salu pun kan. Ni baru btl2 meluah perasaan. Ni baru btl2 luahkan apa yang ada dlm hati, dlm fikiran.. gituuu.. Ni kalu menulis dalam buku diari yg btl2 ni, sah2 tangan aku krem gara2 pegang pen. Nak tulis karangan sebanyak ni mmg pitam la wei. Ni pun menaip dah aku rasa kebas je jejariku menari atas papan kekunci. Wah, ayat... hahahaaaa...  



20/11/2012

Hari ni hari selasa....

Assalamualaikum....




Komputer aku bengong...aku ingt aku pnya sorg je mcm tu, rupanya member opis lain pun sama gak. Arini internet mmg slow giler. Aku nak cek emel yahoo pun tak bole. Ntah nape.... Nak donlod lagu pn tak bole pdhal setahu aku 4shared dah bole bukak... Last2 gukak kat tab jgk... nsb baek internet ok. Aku pakai internet Dg ni. Rasa mcm best pulokk...mane tak nya,rupanya kat area opis aku ni mmg ade dg punya antena tu.. Aku bru tau td... hihihiiii....



Oh ye, nak bgth, aku dah mintak pindah.. nape aku mintak pindah???ntah laaa..aku pun xtau.. saja2 kut eyk... aka2 kat opis pun dok trtnya2 dah..hihihiiiii.... nak kene bgth ke eyh??? Hahahahaaa... tak yah ar kut sbb mmg takde sbb nape aku nk mntak. Sbb aku saja2.. saja nak cuba try test mintak. Mana tau dpt kn, alhamdulillah.. tak dpt pun xpe la, i ok jer... Takde kaitan ngan Man ke, psl kwn2 ke,atau psl apa saja. Nothing. Tp kalu tak pindah dr KL ni pun mybe tukar opis je kut... kut laaaaa.... Ni org2 kat admin la,aku just wait and see... ^_^




Ckp psl Man, 2 3 menjak ni asek la gaduh sokmo. I is fedup hokeyh. Very fedup u know. Tiap kli ujong thn je konfem mcm ni. 17hb aritu befday dia... adiah aku dh bg msa blk rya aji aritu. Aku belikn tepon. Tepon bese jer... hihihiiiii...sbb aku le yg mengada2 nak pakai tepon sama kunun... huhu... pastu smlm kan 19hb, genapla dah 4thn kitorang 'kawan'. Ha'ah, kawan...huhuu... bru 4thn bercinta dh nak kecoh kaannnn....apedaaaahhhhhh.... cinta jarak jauh yuuu... Long distance relationship gtuuuu..... hahahahaaa...mkin mngada2 pulok aku rasa.. aku rsa kalu dah kawen ni, konpem la kitorang dh ade anak...uiiiii,konpiden giler ade ank..hahahaha... lantakkk.... dalam tempoh 4thn PJJ ni, mcm2 ada..besela, org bercinta kan...kalu yang dh kawen pun apatah lg..lg mencabar dugaannya. Well, aku sememangnya menghrapkn yang trbaik utk hubungan kitorang. Sapa yang tak inginkn ikatan perkahwinan kan?? So, sbb tu aku ckp kat dia, aku hrpkn yg trbaik. Walau kita jauh atau dekat sekalipn, kalu jodoh kita pnjg, insyaAllah kita psti sama2. Dia pn ckp, kalu ada jodoh,adela... kalu takde,kita redha jela. So buat masa ni,kita jalani jela hubungan kita apa adanya.



Fuuhhhhhhh....panjang beno la aku membebel eyk...ok2... takmo cita lebih2. Kang la eyk, aku cita la psl kitorang..huahuahuaa...psl kitorang la sangatttttttt... ok la,aku nak blk.Arini aku nak naek tren. Nak brjln2 Kaki. Nak xsersais. Bdn aku dh mcm tong dram brgerak ni. I tak sanggup nak usung tong dram hokeyh... hahahahaaaa....






P/s -> sakit perut ketika menaip entry... aduuuhhhhhhhh....... :-s

16/11/2012

Langkawi @De Baron Hotel... On 08-11/10/2012.


Assalamualaikum...


Lama aku menghilang..lama jugak aku menyepi..bukanla ada kenapa2, bukan jugak ke mana2.. Heheheee.. kemaen lagik mukadimah ayat aku kan, sungguh la tak ble blah!!!


Ok la, bulan lepas aku kursus kat Langkawi. Sbb tu tak sempat nak berapdet blog. Tapi sebelum aku pi langkawi tu lagi sebenarnya komputer aku nih dah wat hal. Memula tu tak bole nak bukak internet. Bukak kejap je pastu tutup balik. Tengah syok2 baca entry2 org, tetiba internet hang. Lama2 trus tak bole nak bukak plak dah komputer aku ni. Last2 sempat jugak la di baiki. Itu pun mintak tolong ngan org2 teknikal kat opis aku ni jgk. Thankz a lot!!!


Isnin aritu baru aku masuk opis balik. Masuk2 je tgk atas meja kemaen banyak fail berlambak. Ok, keja sedang menanti. Itu perkara biasa. Tapi aku yang tak biasa la, bukan trus nak buat. Brtangguh kemaen lama lagik. Hahahahaa.. sungguh la dasar pemalas!!!



Ok la, sambung story psl pi Langkawi bulan lps. Hihihi... memula dapat tau, memang sangat excited dah. Teruja yang teramat sangat. Sbb dgr cita org kata Langkawi best!! So ari isnin kitorang bertolak dari opis dalam pukul 8am gtu. Perjalanan memang sangat jauh. Sampai kat Kuala Perlis dalam pukul 2pm. Dhla naek bas, sakit bontot aku. Kali kedua aku naek bas utk perjalanan yang sgt jauh. Kali pertama masa balik dari Kelantan bulan 9 lepas raya aritu..


Sampai kat Kuala Perlis je terus carik kedai sbb lapar. Masuk kedai aku terus bedal nasik. Aku tengok member laen suma dok makan laksa. Aku pun pelik. Sedap sangat ke??? sedap le kut bagi dorang kan. Selera dorang memang kena la. Kalu tekak aku memang tak le kut. Dah setel makan, dalam pukul 4pm gtu baru gerak naek feri. Masa naek feri sempat hujan jugak la. Hujan renyai2.



Sampai Langkawi terus naek bas pegi hotel. Kitorang stay kat De Baron Hotel. Bilik ok la. Not bad. Ada 2 katil queen saiz. Sangat la best giler. Aku sebilik ngan kak leen. Ok, sekepala jugak. Lagi ohsem. Hahahahaaaa... Jap, aku cari gambar. Nak tunjuk ler...





Ni lorong bilik..bkn lorong haji taib.

dalam dewan kuliah

Tuan Penceramah. Aku lupa dah pa nama encik ni.


tugasan.

akak2 kumpulan sebelah meja

kumpulan meja sebelah punya sebelah

Kak Che, ahli kumpulan aku






gula2. Harus ada setiap kali kursus.

pemandangan suasana bilik di waktu malam dari belakang. Kat sini mengadap pantai.



kolam renang. Aku memang super teruja jugak kalu jumpa kolam renang ni. Walaupun tak reti berenang sgt, tapi aku mmg xcited. HIhihiii...

pantai


laut.. ada kapal2 belayar.

tepi pantai


ni kak Yuvarani. Dia mmg begini. Hihihi..

dia lagik.

dan dia..

dia sokmo!!!

Dorang cakap pulau tu macam bentuk penyu. jadi sebab tu aku pun amik gambar jgk.







Tu jela gambar2 sepanjang aku kat Langkawi bulan lepas. Aku macam takda mood sangat nak bergambar. Entah. Kalu sebelum ni, pegi mana2 je mesti nak bergambar. Sakan ok. Tapi kali ni, mcm sesuatu sangat. Huhu.. Ok la, janji ade kan...








p/s -> finally.... T_T






Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......