21/09/2012

Jamuan Raya Cawangan.

Assalamualaikum...



Kali ni nak cerita pasal jamuan raya kat tempat keja aku. Aku keja kat mana tu, aku tak bg tau pun aku rasa korang tau kut eyk.. Kalu aku tak bagitau pun itu bkn la penting sgt kan. Ok, takpa, tade hal. Hihiii..


Kalu tak silap, jamuan ni on 13/09/2012 kalu tak silap. Hari khamis, hari di mana kakitangan kerajaan dikehendaki memakai baju batik. Huhuuu... skema giler ayat karangan aku ni. Huh!!! Ok, kalu nak tau, tetiap tahun kalu cawangan buat jamuan, adela aktiviti nyanyi2 kan. Tak penah tidak. Samaada karoke suka2, pertandingan, atau persembahan. Dan, kali ni, dorg buat pertandingan nyanyian lagu raya, tapi hanya nak 5 org je peserta. Dan, aku adelah salah sorg yg mnyertai. Itupun kena paksa hokeyh!!! Bab nyanyi2 ni aku mmg suka. Aku mmg suka karoke, tapi bila aku tau je yg kali ni dorg nk guna live band, aku banyak cuak.



Siyesli, sejujurnya, aku tak penah2 menyanyi sambil diiringi live band. Sebab tu aku tanak masuk, tanak join. Tapi disbbkn incek Toy, ngan Mijang sendiri dah dtg tempat aku, siap tnya lagik lagu ape aku nak nyanyi, aku jwb aku tanak masuk. Aku tak reti nyanyi live band. Pujuk punya pujuk, cakap punya cakap, ok, aku masuk. Dengan syarat, dorg jnji nak tlg. Sbbnya dorg dah jnji masa tu nanti nak bwk gi studio utk berlatih. Huahuahuaaaa... siap bwk pegi studio bagai..huhu... Studio kepunyaan Mijang dorg ckp, so mybe sbb tu sng ckitla kan.. hehe..



Oh ye, lagi nak bitau, tahun ni jgk mmg lain dari yg lain sbb dorg ada bt pertandingan gerai. Hihiii.. bahagian kitorang mewakili negeri Pulau Pinang. So makanan dan hiasan gerai suma tu kenala berkonsepkn ala2 Penang  kan.. hihii...



Kalu nak tau, gerai kitorang dapat tempat ke2.. Hahahaaa.. sgt tak sangka. Pape pun, rasa bersyukur dan puas hati dgn kemenangan tu. Jom, tengok gambar cket. Tapi nak bagitau awal2, gambar2 suma tak ikut turutan. Aku men aplod je. Dan yang pasti, haruslah pilih yang terbaik saja. Hahahahaa..






Muka2 kegembiraan selepas diumumkan pemenang tempat kedua.




Dan ini, adalah muka lega lepas buat persembahan dan bertanding. Tapi masa ni aku sangat lapar!!!

Itu Puan Bos (Tudung merah). Pegang adiah dan bintang no.2

Ok, aku dapat tempat ke4 dlm prtandingan menyanyi tu. No komen!!

Comey dak??

Ini kami

kami lagi!!!

dapat duit raya jugak la..

Gambar ni sebelom majlis mula. Sakan begambo sumenye.

Dato' Pengarah serba merah menyala bg ucapan.

Kami, yg bakal buat persembahan, dan bakal berentap sesama sendiri masa tu.

Oppppssss!!!!!
Aku kat atas pentas dh wat persembahan, depa sedap2 dok pulun suma makanan

depa dh melantak


Aku dr atas pentas cuma mampu melihat saje

Duet ngan Osman

Nyanyi lagu raya, Suasana Hari Raya

Masa ni ku akui, persembahanku mmg kelaut

menanti giliran utk bertanding plak... peace!!!

bergambar reramai ngan bos

dr kejauhan aku perati je dorang ni tau. Jeles!!!

tgk kn, betapa bestnye mereka beganbo ramai2 ngan bos, ngan PK skali.. huhuu..

Aku



nyanyi lagu Rahimah Rahim, Selamat Berhari Raya

Kali ke3 suda aku nyanyi lagu ni tau.. huhu..

Bos



Ni pun sebelom majlis mula. Muka aku manyak sinyum, tp dlm hati, hnya Tuhan yg tahu betapa berdebo2nya haku.

Gerai kami, Penang Cafe. Dapat tempat kedua ok.

Menu Laksa Penang suda abis daaaaa... hahahaaa..




Bersama ngan bebudak band

yg berdiri, pki kain sampin kotak2 tula incek Toy aka our manager(hahahaaaa...manager la sangatttttt!!!!!), yg dduk belah aku tu Mijang

With Jennifer

Masa ni majlis dah selesai. Suma org dah balik opis. Ada yg bizi dok kemas2 jgk

Bunga kekwa yg sempat aku amik. Hahahaha.. bunga hidup ok!! Letak atas meja kunun2 sebagai penyeri. Tp tade maknenye nak menyeri. Aku bkn la minah bunga sgt pun. Hihihiii... :-P



So, begitu laa.. Tahun depan kalu buat jamuan lagi, mesti lagi gempak. Tapi tak tau bahagian mana plak yg bakal ditugaskn utk aturkn majlis kan.. Ok la, esok wikend. So selamat berhujung minggu.




p/s--> td cek slip gaji. hahahaaa.. sgt suka!!! Tuesday, cant wait!!

19/09/2012

Taman Awam Again!!!

Assalamualaikum...


Kali ni nak cerita pasal kitorang 1family pegi Taman Awam Miri aritu. Kalu tak silap raya ke4 kut. Kali ni adalah kali ke2 datang sini lagi. Sebab anak buah aku asek la dok tanya kat aku, "mummy, bila kita mo pegi mandi-mandi lg??". Wana lg best, siap bwk pelampung kaler pink dia tu dr Sabah ok!!! hebat giler anak buah aku tu.. hihii.. Lepas tu paling best kalu dorang tak dengar cakap suma aku siap bole ugut tanak bawak pegi Taman Awam tu. Hahahahaa... ugut2 manja je tuuu.. hihiiii...


Sebelom gerak tu, sebenarnya ada bberapa hal yg berlaku. Hahahaaaa.. kalu ingat2 balik kan, macam lawak pun iye jugak. Huhu.. Kitorang gerak dari umah masa tu memang lewat jugak la. Nak dekat tengahari dah. Dekat2 jam 12 gtu. Kan aku gaduh ngan Man lagi masa tu (x abis2 la nak gaduh saje...). Sebabnya hal kete masa tu tak setel2 lagi. Yela, dah aku yg dipertanggungjawabkan utk deal ngan Mail(member Man) nak catar van dia tu. Sebab kalu kitorang guna 1kete je memang tak cukup. Kitorang ramai. Bapak aku masa tu memang tanak bawak kete. Nak kasi abg ipar aku drive pun dia plak tak brapa sehat masa tu. So sewa van pon jadila.


So bila dh setel, kitorang gerak. Sampai2 tu terus pegi CIMB Bank dulu, lepa tu kena plak pi Bank Islam lagik sebab nak setel hal adek pompuan aku tu. Dia kan dpt masuk U. Ok, aku malas nak cita lagi, baca kat sini.




Dimulakan dgn gambar adek lelaki aku.. hahaha.. dia ni adek bongsu..

adek aku mmg sangat poyo.. gaya tu tak bleh blah lgsung!!! huahuahuaa..

Anak2 buah trsayang.. kurang sorg.

Qaid Iqbal Rahman.

Adek bongsu, ngan kakak no.2

Ok, suda sampai..




here we are!!!

ini anak buah sorg sgt aggressive. Sgt nakal pun dia jgk ni. Pelampung dia tu baru je aku belikn masa tu. yela, sbb tamo la kang dia brebut plak ngan Wana kan..

meniti jambatan gantung di Taman Awam Miri.. bkn di Tamparuli yer..



Ok, pondok yg sma ngan taun lps punya. hihihii...


Ni Wana. Nila dia plampung yg dia bwk dr Sabah tu. Kemaen eksaited kannnn.. hehe..

Masa ni Iqa ngan Iqbal bgaduh. Dorg brebutkn pelampung. hahahaa.. nsb bek aku x belikn pelampung katun2 yang bentuk2 itik tu. Kalu tak lg naya weiiii..

Tetapla Iqa yg menang ye. Dia mn reti nak mengalah weiii..

Ok, makan time!!

Pehal le ngan bapak aku tu???

makan,makan,makan..

Adek bongsu

Adek no2 bongsu

makan lagik.

Dua2 anak buah ni la yang tak reti2 nak sabar2 pegi mandi kolam. Aku suh makan baru nak makan. Nsb bek takut gak ngan mummy dorg ni. hahahaaa...

Mandi time!! Dorg sgt suka!! Masa ni mmg tak ramai org sgt pun. So best sbb cuma ada kite2.

hahahahaaa.. Iqbal sgt kelakar. :-P

Masa ni Iqbal takda pki suar dlm tau, so ibunya suh pakaikn je suar dia tu. Mandi je macam tu. Just bukak pampers laa..

Seronok la!!!

Budak ni jgk yang tak reti2 nak stop.

Pakcik2 pun join skali

Siap ada gelongsor lagik..

waaaaaaahhhhhhhh.....


Skali dua pelampung dia amik.. hahahaaa..


Atuk pun join gak

kakak aku baru join masa ni

adek pompuan aku pun sama

Timang tinggi-tinggi


feeling model le depa ni...


adek aku yg sorg ni mmg kelakar. Lawak ok.. ade plak nak jdik ala2 nyah gtu. eeeiiiiii... macam2 hal!!


My eldest sister..pun baru nak join tgk ank2 dia mandi..


Eldest sister with our bapak.





2 org adek lelaki yg gila2,poyo,kelakar,tp sempoi.. hihii..



Hensem gak adek bujang aku ni.. hahahaaa.. matiklaaaaaaaa,puji adek sendirik.. huahuahuaa..



ok, meh pi men kat taman yg kering tu plak..








masa ni sangat lawak ok. Hahahahaaa.. kalu aku ingt blk, mau je aku gelak tak hengat. Hahahahahaaa.. Sebenarnya kan, Wana masa ni dia nak panjat le kat tali2 tu suma kan, last2 dia sangkut kat tgh2 tu, pastu dia x reti nak turun blk dh.

Last2 pakcik2 dia ni jgk dtg tlg kasi turun. Kalu tak mau menangis anak buah aku sorg ni..





Bab amik gambar feeling2 model gila2 mcm ni mmg serah kt depa ni jelaa..

Last, pakcik aku, adek bujang aku, ngan abg ipar aku.



Abang aku tak join masa ni. Sebab tu takda nampak dia. Masa nak balik ni, kitorang pegi umah sewa adek pompuan aku, pegi amik suma brg2 dia. Agak byk jgk. Oh ye, sory sgt2 ye korang. Kebanyakn gambar suma senget2. Aku dh rotate byk kali seblom nak aplod tadi, tp ntah nape tetap jgk jadik mcm ni. Bengang giler aku tau. Sejak pakai tab ni kalu aku nak aplod gambar kan, mmg jd cenggini la. Hangin wei!!!


Sebab tu td aku brkira2 jgk nak aplod gmbar ni. Tp bia jela eyk.. hihiii... im sory.... ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......