Posts

Showing posts from September, 2012

Jamuan Raya Cawangan.

Image
Assalamualaikum...



Kali ni nak cerita pasal jamuan raya kat tempat keja aku. Aku keja kat mana tu, aku tak bg tau pun aku rasa korang tau kut eyk.. Kalu aku tak bagitau pun itu bkn la penting sgt kan. Ok, takpa, tade hal. Hihiii..


Kalu tak silap, jamuan ni on 13/09/2012 kalu tak silap. Hari khamis, hari di mana kakitangan kerajaan dikehendaki memakai baju batik. Huhuuu... skema giler ayat karangan aku ni. Huh!!! Ok, kalu nak tau, tetiap tahun kalu cawangan buat jamuan, adela aktiviti nyanyi2 kan. Tak penah tidak. Samaada karoke suka2, pertandingan, atau persembahan. Dan, kali ni, dorg buat pertandingan nyanyian lagu raya, tapi hanya nak 5 org je peserta. Dan, aku adelah salah sorg yg mnyertai. Itupun kena paksa hokeyh!!! Bab nyanyi2 ni aku mmg suka. Aku mmg suka karoke, tapi bila aku tau je yg kali ni dorg nk guna live band, aku banyak cuak.



Siyesli, sejujurnya, aku tak penah2 menyanyi sambil diiringi live band. Sebab tu aku tanak masuk, tanak join. Tapi disbbkn incek Toy, ngan Mijang…

Taman Awam Again!!!

Image
Assalamualaikum...


Kali ni nak cerita pasal kitorang 1family pegi Taman Awam Miri aritu. Kalu tak silap raya ke4 kut. Kali ni adalah kali ke2 datang sini lagi. Sebab anak buah aku asek la dok tanya kat aku, "mummy, bila kita mo pegi mandi-mandi lg??". Wana lg best, siap bwk pelampung kaler pink dia tu dr Sabah ok!!! hebat giler anak buah aku tu.. hihii.. Lepas tu paling best kalu dorang tak dengar cakap suma aku siap bole ugut tanak bawak pegi Taman Awam tu. Hahahahaa... ugut2 manja je tuuu.. hihiiii...


Sebelom gerak tu, sebenarnya ada bberapa hal yg berlaku. Hahahaaaa.. kalu ingat2 balik kan, macam lawak pun iye jugak. Huhu.. Kitorang gerak dari umah masa tu memang lewat jugak la. Nak dekat tengahari dah. Dekat2 jam 12 gtu. Kan aku gaduh ngan Man lagi masa tu (x abis2 la nak gaduh saje...). Sebabnya hal kete masa tu tak setel2 lagi. Yela, dah aku yg dipertanggungjawabkan utk deal ngan Mail(member Man) nak catar van dia tu. Sebab kalu kitorang guna 1kete je memang tak cukup.…