Posts

Showing posts from January, 2016

BAWAK ANAK BUAH PEGI SALOON

Image
Hari sabtu, 2hb tu kakak sulung aku balik Sabah. Dia, abg ipar aku, ngan anak buah aku 3org. Wana, iqbal ngan awal. Flight dorg ptg tu jam 5.25pm. Pagi tu aku ikut bapak aku pegi umah sedara yang bt kenduri cukur jambul dgn khatam al-quran. So aku bawak sekali anak buah aku yg pompuan, Wana. Masa kat sana H ada msj, ajak pegi Miri lagi. So aku ckp lps balik dr kenduri ni terus gerak jela nanti. So dia ok. Balik tu, aku ckp dkt kakak aku yg aku turun Miri bwk Wana, then nanti jumpa kat epot jela since dorg nak balik Sabah ptg tu kan. Anak-anak buah aku ni pulak, sorang ikut, yg lain pn nak jugak. So aku decide bwk Wana ngan Iqah jela. Since aku pun dah janji nak bawak gi saloon. Wana tu ada sekali, malam bile tah, dia tetiba cakap kat aku, 'Mummy, jom pigi saloon. Wana mo rebonding bah.' Amboiiii kau...mummy pn dah lama x rebonding. Hahahahaaa...terkedu mummy tau. Petang tu lewat jugak la gerak sbb H ckp dia nak bwk mak dia pegi beli barang dulu sbb esoknya hari ahad tu mak dia…

TAHUN BARU 2016.

Image
Assalamualaikum..


Selamat tahun baru 2016 semua. Cepatnya masa berlalu kan. Blog ni pun dh tinggal lama..kesepian dah tanpa sebarang cerita-cerita baru. Padahal banyaknya lahai kejadian. Xpe, 1 persatu nanti aku share dlm blog. So, mcm mn tahun baru 2016??? heheeee.. Aku rasa inilah tahun baru yang paling best. Sebab aku x lagi dok ruma countdown sorang2 mcm tahun baru sebelum2 ni. Kan 25hb lepas aku terbang blk miri. So seminggu cuti memang sokmo bejalan aje la pun. Mane la nak lekat kt ruma. Aku fly malam. Abg ipar aku yang jemput kt epot. Tapi cik abang yg sorang tu pun ada je datang epot. Saja katanya sbb nak tgk aku sampai,nak jumpa la kan. Dia datang dgn kawan dia. So mlm tu lps jmpa kejap then aku gerak blk ruma. Sampai ruma kemain anak buah aku eksaited tgk aku blk. Well, aku pn eksaited jmpa anak buah aku. Rindu kutttt... Malam tu jugak sebok suma anak buah aku nak bukak beg sbb nak amik ole2 masing2. So unpacking la mlm tu. Kemaen masing2 seronok sbb mummy beli mcm2 kan. So …