Posts

Showing posts from January, 2012

Mimpi Lagi..Huhuuu...

Image
Assalamualaikum korang..



Sory, baru nak apdet lagik. 2,3 ari yang lepas aku agak kesibukan. Yah, terus terang hokeyh, banyak keja d ofis. Kadang aku sendiri pun taktau apa yang banyak sangat tu. Pasal HRMIS nya, pasal SKT nya, pasal LNPT nya, fail-fail projek mau apdet. Aduuuuuhhhhh... bisa bikin gue jadik stress looohhhh... Tensyen!!! Awal taun je mesti jadik gini.. Ujung taun pun sama.. Eyh, sepanjang taun la gini...huhu.. T_T








Ok, straigth to da point. Malam tadi aku mimpi ular lagi. Orang cakap, kalu mimpi pasal ular ni kununnya mau kawen. Yeke??? sejauh mana kebenaran suma tu aku sendiri pun aku pasti. Dalam mimpi tu, aku bangun tido je, kuar bilik aku tengok kat bawah singki ada kotak A4. Dalam kotak tu ada ular sawa ngan anak ular sawa 5 ekor. Aku takut sangat2 sebab tym tu aku sensorang je kat umah. Memula ular tu dok kejar-kejar ngan aku jugak. Tapi aku larik. Kunun macam ular tu nak gigit la. Last-last aku amik penyapu aku pukul ular tu sampai mati.  Anak-anak ular sawa tu ya…

Mak.

KALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE .

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang pal…

A Day With Baby Hasya Damia.

Image
Assalamualaikum korang...


Nak tau tak sapa kah itu gerangannya si Hasya Damia ini??? Ekceli takdela seharian betol pun kitorang bersama, cuma beberapa jam saje. Tapi itu pun suda memadai la walaupun ada sikit perasaan ketidak puas hatian.




Yela, tak puas ati sebab tak puas nak gomol-gomol lagik baby comey tu. Comey macam anak cina. Padahal anak melayu. Makpaknya melayu kut. Heheee...






























Ni hah budak comey si Hasya Damia yang aku nak tunjuk ni... hihiiii...






































Ok, dah tengok dah??? amacam??? comeycomey macam kite kaann??? kihkihkih... Kalu nak tau, Hasya Damia ni anak kak Fatiha,link tade sbb kak tiha tade blog. Aritu kak tiha datang opis jap sebab nak sign borang SBPA tu. Alaaaahh, aku ada cita kat sini kan..


Hah, gitu la alkisahnya... sekian saja yah...heeeee.... *_^
















Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^





Welcome Twenty Twelve!!!!!

Assalamualaikum korang..  Yeeaahhh, 1st entry for this 2012. Tak tau nak cakap apa, nak cita mende.. Suma pun tak tau.
Just nak wish Selamat Tahun Baru Dua Ribu Dua Belas kpd SEMUA. Semua ahli keluarga tersayang yg jauh di mata tapi salu dekat di hati. Semua kengkawan tak kira sapa pun jua. Semua pembaca blog tak kira korang baca dari mana. Semua makhluk Allah sekalian.
Macam bese, taun baru pasti di kaitkan dengan azam baru. Ok, apa azam baru korang? Aku??? Ntah la.. Taktau nak azamkan apa kali ni, taun ni, masa ni. Yang aku tau, azam-azam aku pada taun-taun yang suda berlalu suma tu pun belum tentu dah tercapai. Huahuahua... mengong!!!
So, camne sambutan tahun baru? Pi celebrate kat ne semalam? Mesti best kan... Aku???? Takda pi mana pun. Dok umah sensorang. Ngadap tibi sensorang, ngadap laptop pun sensorang jugak. Kol mak malam tadi. Lama jugak borak. Sayu giler rasa hati. nangiiiisssss....:'-( huhuuuu....T_T
Ok lah, semoga tahun baru ni akan mendatangkan suma yang serba-serbi baru kpd kita semua. Yah, I…