Cerita Raya Aidil Adha 2011

Assalamualaikum korang...


Hye suma, selamat pagi.. Apa kabar?? baik2 aja bah kan.. heheeehh.. Camna ngan raya aritu?? mesti best kan, dapat kumpul ngan family, sedara-sedara suma.. Makan pun mesti best sebab ramai-ramai kan.. Rayaku aritu cam besa ja.. Yela, korang pun tauk jugak kan yang aku balik Klang, pi umah nenekku. Malam ari jumaat tu lagik dah gerak dari umah naek KTM dari stesen Batu Caves. Kazenku pun ada jugak skali. Yang study di Kolej Segi Damansara tuuu... Dia pun join skali raya di Klang. Dia tak balik Labuan pun.. Pagi sabtu tu dah start bzy. Tolong-tolong nenek wat keja pape yang patut. Tym tu jugak la aku terasa rindu ngan mak ngan bapakku tauu.. Asa mo nangis ja.. huhu...-.-

Macam-macam keja kitorang buat. Tolong kupas bawangla, kupas halia, lengkuas suma tu. Buat rencah-rencah untuk masak ayam jugak..Tolong nenek lap-lap daun lagik mo buat burasak kan. Korang tauk ka jugak burasak tu apaan??? Heheheehh.... Kalu taktau apa tu Burasak, bukan orang BUGIS namanya yah... Yela, burasak tu makanan orang BUGIS tauuuu.... Ada masa kang aku tunjuk gambar..

Dari siang ke malam, memang bzy gilak-gilak. Malam tu pun aku asa dekat jam 12tengah malam baru aku mandi disebabkan kesibukan. Tak elok mandi tengah-tengah malam kaaaannn... Tauk bah, tapi apa bole buat kan.. huhuuuu... Nenek pun aku taktau jam brapa baru dia masok tido sebab nenek cakap burasak tu pun jam 4pagi baru masak. Esok pagi plak bangun lagi pi semayang raya.. Ooooohhhhhh....lagi sandi weeeiiii...

Jujur kukatakan, sudah sekian lama aku tak pi semayang raya tau. Raya aritu la baru pi lagi.. huhu.. heheeehh... Aku tengok ramai tol orang.. Terus asa rindu ngan suasana raya di miri, rindu mo dengar suara bapakku alunkan takbir raya, rindu mo rasa suasana kesibukan di rumah, rindu mo dengar bunyik mercun di kampung, rindu mo salamcium tangan mak ngan bapak.. Salam ngan adek badek.. Huwaaaaaaaaaahhhhhhh.... Sedih tauuuuu... Aku cuma mampu menangis tak berlagu ja tym kat surau tu.. huhu.. Semayang raya dah setel, balik umah. Kat umah aku kol mak ngan bapak. Hanya mampu menangis tak berlagu lagik tapi sedaya upaya buat macam takde apa-apa.. Rindu bahhhhh.... -.-

Lepas kol family, tolong nenek lagi. Aku ngan kazenku buat Coto. Samting like soto la.. Tapi mybe kitorang panggil coto kut. Sedap!!! Aku mo blaja buat nanti. Taun depan raya bole aku try buat kan.. Heheheehh..^_^ .. Siang tu memang takda pi beraya kat mana-mana pun. Ada pun sekadar p umah macik yang umahnya kt ujung tapi sama floor ngan umah nenek jugak la.. Malam tu pun takda pi mana-mana. Memang betol-betol stay kat umah nenek je tym tu.

Ari isnin tu kitorang kena balik dah pulak. Aku balik Selayang, kazenku balik Damansara. Tapi petang tu sebelum balik sempatla jugak pi beraya kat 1 umah ni. Umah kawan kepada kawan la jugak.. Sampai umah malam isnin tu pun dah 9.30malam. Soryla, sepanjang di umah nenek tu aku takda amik gambar pun.. Kalu ada pun setakat yang gitu-gitu jela kut.. huhu.. Pape pun, lepas ni, aku takmo la raya kat cni lagik. Kalu dapat balik aku mo balik. Sambut raya di miri ngan family kan.. Takde la aku nangis-nagis lagik.. huahuahua... T_T








Hai korang!!! Selamat Hari Raya ye. Ni jela gambar yang dapat ku amik aritu.. hehe.. *_^



Nila kazeku yang study di Damansara yang jugak sama-sama ngan aku beraya di Klang di umah nenek.










Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^

Comments

  1. salam aidiladha wpon da seminggu blalu..heee

    sedih kan raya jauh dr family..

    nsb baik family ira dekat n belajar pon dekat je..;p

    ReplyDelete
  2. @Juliet_ira~~ Salam Aidil adha jugak..^_^..Yup,mmg sedeyh woooo...Ira study lg ke??? kat ne tuh??

    ReplyDelete
  3. selamat aidiladha.. cam best je sambutan kali nie.. semoga Allah sentiasa memberkati hidupmu.. :)

    ReplyDelete
  4. Salam aidiladha..... Ape taun depan balik kg ye :)

    ReplyDelete
  5. @WuMing~~ erk??? welkam..welkam...^_^
    @Cik Gee~~ Salam Aidil Adha jgk.. Bese2 je la smbutannye..hehe.. Smoga Allah sntiasa mmberkati hidupmu jgk..^_^
    @Melati Qistina's Mummy~~ Salam Aidil Adha Akak.. InsyaAllah,msti balik..^_^
    @Mr. Z dan Mis N~~ Salam Aidil Adha jgk... braya d kmpung mmg best lorh... Suda singgah blog awak..^_*

    ReplyDelete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung