Kemenangan Akhirnya Milik Malaysia. Goooooooaaaaaaalllllllll!!!!!!!!!! 5-4

Assalamualaikum korang...


Apa kabar?? Camne semalam, ada tengok bola tak?? konfem korang tengok jugak kan.. mana bole miss woooo... Final suda tuuuu.. Debaran memang dirasakan start dari perlawanan separuh akhir aritu lagik tauu.. Tapi nampaknya malam tadi suda jelas terbukti menyatakan kemenangan sememangnya milik mutlak Malaysia ketika perlawanan akhir bola di antara Malaysia lwn Indonesia. Tahniah kat sumanya.


Start malam tadi memang dah tak keruan wat keja sebab mo tengok bola punya pasal. Heheheee... Bila start je permainan, debaran di jantung pun start jugak tauu.. Lagi mencemaskan tym Indon suda kasi gol ketika minit ke lima (5) separuh minit masa pertama. Aku tym tu memang dah start rasa cuak, takut kalu team Malaysia rasa tergugat. Main punya main, lawan punya lawan, finally Malaysia pun dapat gol jugak. Dah 1-1 kaaaannn....


Tym tu memang dah bersemangat kembali. Jeritan ku jan cakapla... bergema satu rumah.. hahahahahhaaa.. Akhirnya, masa terakhir tamat dengan kemenangan seri 1-1 di antara kedua-dua pasukan. Dibagi pulak masa tambahan sebanyak beberapa minit, masih lagi seri. Kata putus diambil, penalti jugak jadik pilihan. Bila tau je permainan tu akan di akhiri dengan lima (5) tendangan penalti dari setiap pasukan, aku lagik rasa cuak yang melampau-lampau. Aku takut woooooo... seram wooooooo.... ngeri woooooo... Suma ada.. Sampai asa mo nangis pun jugak tauuu...

Akhirnya, suda jelas lagi bersuluh menggunakan lampu pendaflour di rumah sewaku, kemenangan Malaysia punya. TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH!!!!!!!! GOOOOOOOAAAAAAAAALLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!! Alhamdulillah... ^_^... Well, tak sia-sia aku jerit kuat-kuat, tak sia-sia rasa jantung macam mo terkeluar, tak sia-sia flight balik dorang malam tadi kena delay, tak sia-sia jurulatih Malaysia kekalkan kebanyakan pemainnya tu (ada jugak tukar 2,3 orang....heheee...). Sumanya tidak sia-sia begitu saja sebab Malaysia suda menang.









Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^

Comments

  1. hee tu la tahniah pd malaysia kan ;)

    ReplyDelete
  2. yup...malam tu jugak rasa mcam nak pi LCCT je tggu kpulangan dorang...hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung