21/06/2011

Tade pape puuunnn...

Belog aku ni baru lagi..jadi jangan heran kalu takde entry. Sebab aku sendiri pun xtau nak cita pasal apa. Kadang tu rasa macam banyak ja yg mo diceritakan tapi sendiri pun xtau mana mo mula. Sebab tu jarang nak apdet. Hehehehe.... Apa2 pun kan,aku rasa seronok la jugak sebab aku pun dh ada belog jugak weii.. Nanti lepas2 ni kalau ada crita menarik yang aku rasa aku x sabar mo crita ngn kawan2ku bole la aku post dlm belog ni kan... Buat belog ni lebih kurang macam diari jugak bah kan.. Sebab kebanyakannya ada yang lebih berkisarkan tentang kehidupan seharian. Yang dah kawen tu aku tengok cam best je dorang cita pasal anak2 ngan husband. Pokoknya cita pasal family dorang lah. Yang tengah hot bercinta tu sakan plak cita pasal kekasih dorang... Kadang2kan kalu aku baca entri2 dorang ni rasa cam jeles pun ada jugak..yela,x dinafikan la bah kan sebab best je tengok dorang happy,bahagia...(nak jgk bahagia cam tu weyh..) klu ada tengok gambar pun nmpak sweeeeet je..hehehe... Len plak kalu baca kisah pasal orang yang mo btunang ni.. Mesti dorang cita pasal prsiapan utk majlis tunang dorang.. Aku ni as a readers pun tumpang bahagia la jgk kn...opkoz la hepy tengok orang len hepy.. Pastu crita sampai mo wat prsiapan kawen...Waaaaaaaaa...aku pun ikut truja jugak weiii...Heheheh... Apa2 pun kan,kalu korang hepy kan,aku pun hepy jugak bah. Kalu korang sedeyh,aku ikut sedeyh la jugak. Tapi kalu aku sedeyh pulak kamurang jgn la ikut sedeyh yah...sebab kalu aku sedeyh mesti aku nanges karau-karau. Hahahahaha.... Yela,hidup mesti mau hepy maaaaa....tamo sedeyh2 itu macam maaa...

Yah,hepy macam si winnie da pooh ni laa....sronok jak dia dapat bunga kan...hehehe...alalalaaaaaaa....sukenye die...hehehe...

19/06/2011

KL GANGSTER & TAMAN TASIK TITIWANGSA..

Lepas makan spaghetti goreng td tu, kak aini ajak kuar gi tengok wayang..aku ni pun pe lagik, ok je la kn... Dah busan2 dok umah tu bek la kuar kan...ye dak??? Lepas siap2 tu dah konfem nak pi brem mall, tetiba wani kol, ajak kuar gi tengok wayang jgk. Aku pn trus ckp kt cni(umah aku) ujan...(bohong sunat jgk..hahahah). So aku cakap kt dia malam kang je la gi..Ye la kn, Xkn aku mo cancel plak date ngn kak aini sedangkan dh set ngn dia dulu td..hehe.. Sampai kt brem mall, g cek cita apa yg ada arini sbb mmg nak sangat tgk KL GANGSTER tu.. Tuptup,ada la plak jam3.30ptg. Yeeeaaayyy!!!!! Kemaen hepy la kan...hehehe... Dah beli tiket wayang, round2 la kejap kt atas tu, gi toilet buang sgala toksin2 bagai, tudung kasi betol cket, muka kasi tachap cket, pastu kuar gi beli popkon plak. Yela, kn nak tengok wayang, kena la ada popkon, kopok cheezel, mineral water..ok,itu suda cukup!! Setel suma,masuk lam panggung. Peeerrgghhh,,,cita ni memang best. Ganas pn memang ganas jugak la bro, sedih pn memang sedih jgk la bro, lawak pn memang lawak la bro... Tp kan, 1 je la, bahasa2 lam cita ni agak kekasaran la jgk. Sangat kasar wa cakak luuu bro. So,bebudak asanya tidakla digalakkan sangat utk pegi melihat cita ini ye..heeee... Sebabnya dorang sangat banyak sebut prkataan yg agak kurang ajar mcm 'siaalll', 'bodoh', 'anjing'. Alaaahh,byk lg la yg dorang sebut2 tu klu aku cakap kt cni mesti korg X puas ati kan.. better korang gi tengok la sndri pastu nilai sendiri. Nak suh aku review cita tu dlm belog ni sah2la aku X reti wei..hehehe... Dah abes tgk wayang gi jalan plak kt Dataran Merdeka tp tgk td cam Xda pa2 la plak pastu trus pi TTT(Taman Tasik Titiwangsa). Yeeaayyy,aim here for da 3nd tym..(jakun la bro)ahakssszzz... Round2 kt ctu, ramai la plak org. Masing2 dtg ngn family,ngn pakwe/makwe memasing(yg ni agk jeles jgk le bro)...hihihi...Aku ngn kak aini jalan2 je kt ctu,sampai kt kompleks sukan tu dorang ada buat senam tari. Samting like da senamrobik jgk la. Aku ni pn pantang dengar muzik cket mula la mo trkinja2 jgk...hehe...Tp sbelom tu aku ada pi jmpa sorg akak ni,aku tanya2 dia cket pasal kelas senamtari tula.. Akak tu ckp,kelas tu dorg adakn tiap sabtu ngn ahad jak, stat jam5ptg-7ptg(2jam).Tiap kali dtg nak blaja,kena byr Rm5. Klu nak jdik ahli plak kena byr Rm25 tp tiap kli dtg blaja tu pn kena byr jgk rm5 tu.Akak tu ckp lg,klu jdik ahli,akn dpt tshirt,pastu klu ada apa2 events yg mmerlukan senamrobik dorang bole join. Menarik jgk kan..huurrmm... Tp aku X jdik ahli pn,juz byr tym tu jgk sbb saja mo join kan.. Aku yg dh X tahan ni td gi la jgk join skali...waaaaaa,walaupn budak baru blaja,agak berpeluh2 jgk la aku dibuatnya. Ilang jugakla kalori aku cket...hahahaha!!!!!! Aku tgk akak2 yg ada kt ctu suma pn mcm terer je sbb suma step dorang dgn begitu mudahnya mengikuti. Aku jak yg terkial2.Heeeee.... Balik2 jak sampi di umah,kaki wa saket la bro.. yela,dh join senamtari tu td.. Gue capeeeeeekkkk banget ari ini tp seru dong!!!!! <n_n>


p/s~ Sory la korang, gambar2 tda laa..ada tu memang ada,tp aku ni yg X bpa reti mo aplod gmbar msuk cni. Xpa,skarang ni msi lg dlm poses pembelajaran ye..Arap2 lepasni klu dh terer byk la gambar yg akan jdik tatapan korang suma...hehehe....mmuuaahhh....

18/06/2011

Spagheti goreng..

Pagi tadi bangun kul 10.30am..Biasala bah,wikend2 gini mmg bangun tym2 gtu pn..bila dh bangun tym gtu,alamatnya subuh mmg dh melepas la kn,,hehehe...(terok pangai)..Kak aini(hosmet aka teman serumahku) plak masak spagheti goreng utk bekfes kitorang.Peeerrggghhh....sedap wa cakak luuuu..hehehe...Siryes wei,pas mkn spagheti tu td aku cakak ngn akak gini...
aku : sedap la...
akak : hah??(mybe tym tu dia X bpa dgr sbb fokus kt tv)..
aku : spagheti ni sedap...hehehehe...(sambil sengih2 muka org yg kekenyangan..)
akak : oowwhh..yeke..tima kaseh..(muka brseri-seri)
aku : pasni nti nk beli la stok spagheti tu byk2...bole mkn spagheti sokmo..hahahaha...
akak : (pun gelak jgk..)...
Kesimpulannya, akak umah aku ni mmg best kalo masak..Aku je yg masak Xbpa nk best...kehkehkeh...
Lebih kurang ginila rupa spegheti yg akak masak td..hehehe...dpat bygkn X bagaimanaka rasanya???mmg mantap,pasti sedap lorh..heeee...

17/06/2011

Kemalasan di Hari Jumaat Yg Terlupakan..

Salam suma..Sehat X arini??Ari ni jumat kn,aku X ingt pn yg ari ni ari jumat.Bole plak gtu ah...huhu...Mlm td kemaen lewat lg aku tdo pdahal arini mo p keja.Klu ari jumat tu aku tdo lewat xpe jgk kn...huurrmmm...Mlm td kn aku tdo kul 3am gara2 menghias belog ku yg baru laher ni..uik???baru laher la sgt kn..huh!!Menghias-hias la kunun kn pdahal Xdela lawa mn pn lg belog ni sbb mmg X lawa pn..ok,fine..Pagi td bangun X psl2 asa mengantok tahap gaban.Klu ikutkn hati yg malas ni,mcm mo EL pn iya jgk,tp mengenangkn cutiku yg tggl hnya ada bbrapa hari ja lg,aku kuatkn semangat jgk bangun p mandi..Sampai2 opis td jgn ckp la,sudala komputer aku ni wat hal yg aku sndri pn Xtau,mo on2 asek hang jak.Hampeh tau X!!!Dahtu aku plak lg yg mengantuk gra2 tdo pkul 3am.Nah,amek kau ty,sapa suh,tdo lewat lg kn...huurrmm....T_T...Sampai2 opis org pn tegur muka nmpak mcm X brmaya.Mn mok bermaya klu gini...adoyaiiiii.....Pastu kn tgahri td aku online mukabuku jap,sja ja la kn...Cam biasa la,Xda apa yg menarik sgt..yeke???(sejak kapan nggak ada yg menarik nih???)teeeetttttt......huhu..mengantok bah...ZZZZzzzzzzzz.....<@_@>

Nora Elena..

Salam sume...Yeeaahh,,seperti yg kita sume sedia maklum,drama bersiri Akasia, Nore Elena yg bersiaran start ari senin smpi jumat brmula jam 7.00mlm-8.00mlm dh pn tamat dan bakal digantikan dengan drama yg terbaru.Klu X silap aku tajuk drama tu Dewa Cintaku.Yeeaahh,,samting like dad laahh..hehehe...Sapa yg mengikuti siri drama Nora Elena tu msti nak sangat tau kn ape die punye ending of da story.Klu sesape yg dh bace novel tu opkoz la dh bole agak kn walaupun cite tu ade lari cket la dr novel die.Yela,klu nak sgt ikut sejibik2 same cam dlm novel tu,mau X abis cite tu smpi ke loni.Tp kn klu dh bace novel die msti lg best punye laa..Memula aku tgk cite Nora Elena ari tu aku Xtau pn yg cite tu diadaptasi dr novel 'Kasih Yang Suci' ditulis oleh Meen Zalikha.Bile aku dh tgk tajuk die,aku pn,"Eh,nora elena???cam nama watak dlm novel yg aku dh bace je ni...".Tuptup,btol la,novel die aku dh bace.Tym tu mmg kemaen suke la kn sbb kite dh tau serba cket sal cite tu.Pastu,Xpsl2 kwn akak hosmet aku pn pnjam novel tu.Sbb nk tau jgk le cite tu.Watak2 dlm cite tu best gak.Paling aku suke,(aku asa bkn aku sorg je suke,korang pn sure suke punye) c Seth Tan tu.Aaron Aziz yuuuuu....Ensem giler wa cakak lu...hahahaha...Mmg romantik giler ah c Seth tan kt lam cite ni.Caring abes ah kt bini die c Elena tu yg dlunya dirogol jgk oleh c Seth tan ni.Walaupun sebutan namanye ade bunyik2 cam setan,tp pangai die Xdela setan sangat pn kn..hehe..Paling Xbole tahan ngn watak c Yvonne tu.Peerrggghhhh....C wan sharmila brlakon jdik laa..Kadang aku suke jgk tgk watak gedik2 die tu..hahahaha...Tp yela,mmg terbaek ah c seth tan ngn elena kt dlm ni..romantik abes..kdg naek jeles jgk dibuatnye..(ntahpapenakjeles)...kehkehkeh...Xpsl2 aku pn dah impikan nak suami mcm c seth tan tu..hikhikhik...gataaaaiiiii...yela,dhle caring,romantik,loving,pokoknya mmg best ah klu dpt laki cam die tu.Hehehehe....Klu gitu,aku nk le carik suami mcm gtu.Xmo la carik teman lelaki..hahaha...trus cari suami tuuuuuuuu....masaalahnye,ade ke tidak?????heeee...

15/06/2011

Nasi Lemak

Nasi lemak...huh??????hehehe...saja je tu wat tajuk gtu sbb aku pn tatau mo letak tajuk apa.Kbetulan pagi td pn bekpes makan nasi lemak tu,so trlintas la d pkiran ku mo wat tajuk 'Nasi Lemak'.Ceewaaaahhhh...hahahaha...Bkn pe,td lepas prhimpunan pagi tu kitorang kena bg nasi lemak,so mkn je la kn pe yg ade..hehehe...Aku dhle tgh kelaparan gilak wei,Xpsl2 td aku balun smpi 2bungkus nasi lemak tu..hahahah...gile kenyang aku..fuuuhhh....Kunun sbelum ni mo pantang la Xmo mkn nasi lemak sbb sambal dia msti ade cmpur ngn belacan,sbb aku ni ada resdung,so Xmo la kn..Tp skang ni dh Xde dh men pantang2 ni..aku tibai jgk le suma tu.Yela kn,dh tgh kelaparan.Hahahaha....Pstu kn aku p la plak Berisi Cafe sbb mo p beli karipap.Aku ni kn hantu karipap jgk klu mo tauk.Beli dlm 6bijik gtu la.Korang bygkn le betapa aku skang ni tgh kekenyangan gara2 suma makanan yg dh ku balun suma tu.HAHAHAHA...!!!!!!Kuat mkn jgk aku ni kn.Hehehehe....mne X montel..kehkehkeh....n_n...

14/06/2011

Assalamualaikum suma...Salam 1 malaysia...Ceeewaaahhhh,,,salam 1malaysia le sgt..hahahaha...Aku Xtau mo tulis apa sebenarnya dlm blog ni..bkn apa,tym tade blog kemaen lg aku semangat mo ada blog gak sbb tgk cam best je para2 blogger tu sume dok tulis cite memasing..pastu kn aku pn sebok la jgk create blog.Yela,sbb kn kekadang aku ni pn byk gak mo cita tp xtau cane mo mula.Skang dh de own blog,so aku arap dpt la jgk aku create pape je cita yg aku mo kn..hehehe...Oh ye,dlu kn before aku ada blog ni aku suke jdik silent reader para2 blogger yg pemes emes suma tu especially c Cik Epal,Fatin Liyana,Ain Salam,Maria Elena ngn sume2 la geng2 yg seangkatan ngn dorang suma tu..Mcm beeeessstt je bace.Paling X bole blah kn,tiap2 pagi je msok opis kn,klu PC dh on sume,aku trus bukak blog c Cik Epal tu.Aku suke je bace entry2 dia sbb die rajen je apdet blog dia.Follower pn dh ramei wei..Beriburiban jgk le aku nengok.Aku ni je yg bru nk blaja merangkak..hahahaha...kunun la...haprak le ko ni taty!!!!!Pastu kn,dek kerana syok sgt bace blog sume para2 blogger,keja2 aku pn trbengkalai & byk le keje aku yg X bpa mo siap.Bkn X bapa mo siap mmg X siap pn..muahahahahaha!!!!!!!Terok kn pangai..ngeeeee....Cmni ke nk dpt APC????toksah nk verangan le klu gtu....kahkahkah!!!!Ok le,BTW,aku arap korang sume suke la ye bace entry2 aku yg X seberapa ni.Ngehngehngeh...Pasni klu ada pape lg kang aku apdet le blog aku yg mengong2 ni..heeeee...:-P

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......