Posts

Showing posts from June, 2011

Tade pape puuunnn...

Image
Belog aku ni baru lagi..jadi jangan heran kalu takde entry. Sebab aku sendiri pun xtau nak cita pasal apa. Kadang tu rasa macam banyak ja yg mo diceritakan tapi sendiri pun xtau mana mo mula. Sebab tu jarang nak apdet. Hehehehe.... Apa2 pun kan,aku rasa seronok la jugak sebab aku pun dh ada belog jugak weii.. Nanti lepas2 ni kalau ada crita menarik yang aku rasa aku x sabar mo crita ngn kawan2ku bole la aku post dlm belog ni kan... Buat belog ni lebih kurang macam diari jugak bah kan.. Sebab kebanyakannya ada yang lebih berkisarkan tentang kehidupan seharian. Yang dah kawen tu aku tengok cam best je dorang cita pasal anak2 ngan husband. Pokoknya cita pasal family dorang lah. Yang tengah hot bercinta tu sakan plak cita pasal kekasih dorang... Kadang2kan kalu aku baca entri2 dorang ni rasa cam jeles pun ada jugak..yela,x dinafikan la bah kan sebab best je tengok dorang happy,bahagia...(nak jgk bahagia cam tu weyh..) klu ada tengok gambar pun nmpak sweeeeet je..hehehe... Len plak kalu ba…

KL GANGSTER & TAMAN TASIK TITIWANGSA..

Lepas makan spaghetti goreng td tu, kak aini ajak kuar gi tengok wayang..aku ni pun pe lagik, ok je la kn... Dah busan2 dok umah tu bek la kuar kan...ye dak??? Lepas siap2 tu dah konfem nak pi brem mall, tetiba wani kol, ajak kuar gi tengok wayang jgk. Aku pn trus ckp kt cni(umah aku) ujan...(bohong sunat jgk..hahahah). So aku cakap kt dia malam kang je la gi..Ye la kn, Xkn aku mo cancel plak date ngn kak aini sedangkan dh set ngn dia dulu td..hehe.. Sampai kt brem mall, g cek cita apa yg ada arini sbb mmg nak sangat tgk KL GANGSTER tu.. Tuptup,ada la plak jam3.30ptg. Yeeeaaayyy!!!!! Kemaen hepy la kan...hehehe... Dah beli tiket wayang, round2 la kejap kt atas tu, gi toilet buang sgala toksin2 bagai, tudung kasi betol cket, muka kasi tachap cket, pastu kuar gi beli popkon plak. Yela, kn nak tengok wayang, kena la ada popkon, kopok cheezel, mineral water..ok,itu suda cukup!! Setel suma,masuk lam panggung. Peeerrgghhh,,,cita ni memang best. Ganas pn memang ganas jugak la bro, sedih pn m…

Spagheti goreng..

Image
Pagi tadi bangun kul 10.30am..Biasala bah,wikend2 gini mmg bangun tym2 gtu pn..bila dh bangun tym gtu,alamatnya subuh mmg dh melepas la kn,,hehehe...(terok pangai)..Kak aini(hosmet aka teman serumahku) plak masak spagheti goreng utk bekfes kitorang.Peeerrggghhh....sedap wa cakak luuuu..hehehe...Siryes wei,pas mkn spagheti tu td aku cakak ngn akak gini... aku : sedap la... akak : hah??(mybe tym tu dia X bpa dgr sbb fokus kt tv).. aku : spagheti ni sedap...hehehehe...(sambil sengih2 muka org yg kekenyangan..) akak : oowwhh..yeke..tima kaseh..(muka brseri-seri) aku : pasni nti nk beli la stok spagheti tu byk2...bole mkn spagheti sokmo..hahahaha... akak : (pun gelak jgk..)... Kesimpulannya, akak umah aku ni mmg best kalo masak..Aku je yg masak Xbpa nk best...kehkehkeh... Lebih kurang ginila rupa spegheti yg akak masak td..hehehe...dpat bygkn X bagaimanaka rasanya???mmg mantap,pasti sedap lorh..heeee...

Kemalasan di Hari Jumaat Yg Terlupakan..

Salam suma..Sehat X arini??Ari ni jumat kn,aku X ingt pn yg ari ni ari jumat.Bole plak gtu ah...huhu...Mlm td kemaen lewat lg aku tdo pdahal arini mo p keja.Klu ari jumat tu aku tdo lewat xpe jgk kn...huurrmmm...Mlm td kn aku tdo kul 3am gara2 menghias belog ku yg baru laher ni..uik???baru laher la sgt kn..huh!!Menghias-hias la kunun kn pdahal Xdela lawa mn pn lg belog ni sbb mmg X lawa pn..ok,fine..Pagi td bangun X psl2 asa mengantok tahap gaban.Klu ikutkn hati yg malas ni,mcm mo EL pn iya jgk,tp mengenangkn cutiku yg tggl hnya ada bbrapa hari ja lg,aku kuatkn semangat jgk bangun p mandi..Sampai2 opis td jgn ckp la,sudala komputer aku ni wat hal yg aku sndri pn Xtau,mo on2 asek hang jak.Hampeh tau X!!!Dahtu aku plak lg yg mengantuk gra2 tdo pkul 3am.Nah,amek kau ty,sapa suh,tdo lewat lg kn...huurrmm....T_T...Sampai2 opis org pn tegur muka nmpak mcm X brmaya.Mn mok bermaya klu gini...adoyaiiiii.....Pastu kn tgahri td aku online mukabuku jap,sja ja la kn...Cam biasa la,Xda apa yg menar…

Nora Elena..

Salam sume...Yeeaahh,,seperti yg kita sume sedia maklum,drama bersiri Akasia, Nore Elena yg bersiaran start ari senin smpi jumat brmula jam 7.00mlm-8.00mlm dh pn tamat dan bakal digantikan dengan drama yg terbaru.Klu X silap aku tajuk drama tu Dewa Cintaku.Yeeaahh,,samting like dad laahh..hehehe...Sapa yg mengikuti siri drama Nora Elena tu msti nak sangat tau kn ape die punye ending of da story.Klu sesape yg dh bace novel tu opkoz la dh bole agak kn walaupun cite tu ade lari cket la dr novel die.Yela,klu nak sgt ikut sejibik2 same cam dlm novel tu,mau X abis cite tu smpi ke loni.Tp kn klu dh bace novel die msti lg best punye laa..Memula aku tgk cite Nora Elena ari tu aku Xtau pn yg cite tu diadaptasi dr novel 'Kasih Yang Suci' ditulis oleh Meen Zalikha.Bile aku dh tgk tajuk die,aku pn,"Eh,nora elena???cam nama watak dlm novel yg aku dh bace je ni...".Tuptup,btol la,novel die aku dh bace.Tym tu mmg kemaen suke la kn sbb kite dh tau serba cket sal cite tu.Pastu,Xpsl2 k…

Nasi Lemak

Nasi lemak...huh??????hehehe...saja je tu wat tajuk gtu sbb aku pn tatau mo letak tajuk apa.Kbetulan pagi td pn bekpes makan nasi lemak tu,so trlintas la d pkiran ku mo wat tajuk 'Nasi Lemak'.Ceewaaaahhhh...hahahaha...Bkn pe,td lepas prhimpunan pagi tu kitorang kena bg nasi lemak,so mkn je la kn pe yg ade..hehehe...Aku dhle tgh kelaparan gilak wei,Xpsl2 td aku balun smpi 2bungkus nasi lemak tu..hahahah...gile kenyang aku..fuuuhhh....Kunun sbelum ni mo pantang la Xmo mkn nasi lemak sbb sambal dia msti ade cmpur ngn belacan,sbb aku ni ada resdung,so Xmo la kn..Tp skang ni dh Xde dh men pantang2 ni..aku tibai jgk le suma tu.Yela kn,dh tgh kelaparan.Hahahaha....Pstu kn aku p la plak Berisi Cafe sbb mo p beli karipap.Aku ni kn hantu karipap jgk klu mo tauk.Beli dlm 6bijik gtu la.Korang bygkn le betapa aku skang ni tgh kekenyangan gara2 suma makanan yg dh ku balun suma tu.HAHAHAHA...!!!!!!Kuat mkn jgk aku ni kn.Hehehehe....mne X montel..kehkehkeh....n_n...
Assalamualaikum suma...Salam 1 malaysia...Ceeewaaahhhh,,,salam 1malaysia le sgt..hahahaha...Aku Xtau mo tulis apa sebenarnya dlm blog ni..bkn apa,tym tade blog kemaen lg aku semangat mo ada blog gak sbb tgk cam best je para2 blogger tu sume dok tulis cite memasing..pastu kn aku pn sebok la jgk create blog.Yela,sbb kn kekadang aku ni pn byk gak mo cita tp xtau cane mo mula.Skang dh de own blog,so aku arap dpt la jgk aku create pape je cita yg aku mo kn..hehehe...Oh ye,dlu kn before aku ada blog ni aku suke jdik silent reader para2 blogger yg pemes emes suma tu especially c Cik Epal,Fatin Liyana,Ain Salam,Maria Elena ngn sume2 la geng2 yg seangkatan ngn dorang suma tu..Mcm beeeessstt je bace.Paling X bole blah kn,tiap2 pagi je msok opis kn,klu PC dh on sume,aku trus bukak blog c Cik Epal tu.Aku suke je bace entry2 dia sbb die rajen je apdet blog dia.Follower pn dh ramei wei..Beriburiban jgk le aku nengok.Aku ni je yg bru nk blaja merangkak..hahahaha...kunun la...haprak le ko ni taty!!!!…