29/07/2011

apekaaaaaahhhhhhh...???????

Malam tadi tengok bola.. Malaysia lawan Singapore.. Aritu team Malaysia dah men kat Singapore,tapi team Malaysia kalah 3-5 ngan Singapore. Apedaaaahhhh...btol-btol tak bole harap sama itu Sharbinee..!!! Tapi malam tadi nasib baek ada itu Khairul Fahmi Che Mat aka Apek. Memang sangat minat sama dia. Suka tengok kalu Apek jaga gol. Patutnya aritu lagi time lawan kat Singapore kasi sama Apek je yang jaga gol,tapi disebabkan Apek ada hal-hal yang tidak dapat nak dielakkan,terpaksa kasi sama Sharbinee yang tak berapa bole nak harap tu... Ciissssss,haprak betol kan dia!!!! Tapi nasib baek malam tadi Apek yang jaga gol. Memang sangat stedy la Apek. Wa caya sama lu Apek!!!!!! Hahahahahaaaaaahhh!!!!! Excited giler dah aku malam tadi sampai sakit tekak gara-gara jerit kuat-kuat tengok bola. Hehehe... xpa,kat umah tu hanya kami berdua orang ngan kak Aini saja..heeeee... Frust camna skalipun, Malaysia tetap dah buat yang sehabis baek dah malam tadi tu. Team Singapore tu je yang banyak sangat buat onar!!!! Benci sangat tengok mereka. Dahla suma pemain pun amik import,langsung tak bole harap lah!!! BENCI!!!!!! Tapi sebenarnya aku lagi benci dengan apa yang aku rasa skarang ni. Aku rasa tensyen,macam mo nanges ja bah... Perasaan aku 2,3 menjak ni memang tak berapa mo betol cket. Patutla period pun lambat beberapa ari.. Mybe efect kot sebab emosi tak berapa stabil.. hurrmmm... Dahla,aku kalu bole tamo la sedeyh-sedeyh... kan aku penah cakap, aku mo ceria-ceria ja... huhuuu... Puasa dah makin dekat ni, makin aku asa sedeyh gilak-gilak.. Raya ni macam tamo balik ja kalu bole.. Mo bawak diri sorang-sorang gara-gara frust punya pasal... Bole ke macam itu???????









p/s~> putus cinta memang rasa macam ni ke???? asek sedeyh je, tensyen je, macam na nanges je, kalu bole nak buang suma benda yang bole buat kita ingat kat orang tu.... tuluuuuuuuunnnnnggg!!!!!!!!

26/07/2011

Fenomena burung marah...Angry bird fenomena's...

Assalamualaikum.. Hye koraaaanngg.... Hehehe... Korang meng game angry bird tu tak??? aku skang ni dah dok gila men game tu.. Kat umah kalu ada je masa-masa yang menyebabkan aku kebusanan ke,keboringan ke, angry bird la aku dok mengadap. Mengadap laptop berjam-jam hanya semata-mata untuk melastik pig-pig yang tak berapa nak comel yang kaler ijau-ijau tu suma.. Kadang aku geram jugak kalu aku tak dapat lastik..hahahaha... Skang ni aku tinguk kat keta-keta orang suma banyak pulok dah patung-patung c angry bird tu.. Pastu kemaren time aku jalan p sogo,lalu kat depan pertama compleks tu ternampak plak casing henfon ada corak-corak angry bird jugak.. Time aku balik dari sogo tu masuk plak dalam pertama kompleks lalu plak kat 1 kedai baju ni,aku ternampak la plak tshirt ni pun corak-corak katun angry bird tu jugak... Hah kauuuuuuu....kemaen lagi kan angry bird tu sanasinisitu suma pun ada...




tadaaaaaaa.....angry bird disiniiiiii....



Inilah tangan-tangan yang digunakan untuk melastik pig-pig ijau itu....hahaha...





Dan,inilah dia pig-pig ijau itu...pig yang x seberapa nak senonoh itu..kahkahkah... paling aku geram ngan pig yang ada pakai topi kat atas kepala dia tu..kemaen liat lagi nak meletup kalu aku lastik..huh!!!




Korang layankan la jugak baru korang tau terer takat mana korang melastik...hehehe....








p/s~> setakat ni aku men game ni tade sapa-sapa lagi la yang angry,bos pun x angry,(sebab dia taktau..hikhikhik)...oooowwwwwww......ini keja kau taty,men game ja trus...huahuahuahua!!!!!!!! Angry birrrddddddd....!!!!!!!!!!



Wats da problemo???????

Hye korang... Weyh,musykil ni... Napa blog c Cik Epal gonjeng yang comeyl tu tak bole nak bukak hah??? bape kali aku dah try bukak, mo baca entry-entry terbaru tapi tak bule puuuuunnnnnn... Rindu nak baca entry dia... aku taktau pa masalah ni.. ke blog dia dah kena block??? tak pun ke dia dah tutup yang tu pastu bukak yang baru...huh????? Wateber!!!!!!









p/s~> ..........

Opis sunyiiiiii......

Arini opisku sangatla sunyi... ramai orang takde..ada pi meeting, pi kusus, pi site, pi cuti rehat, pi EL, pi amik MC ada jgk.. Pastu tinggallah aku sensorang kat depan ni... Busan wooooooo.... Macam bole dikira jak dengan jariku skang ni bapa orang yang berada di opis skang akibat ketiadaan suma staf. Mo buat apa aku pun tarak tau... tapi yang pasti aku tak buat-buat.  hehehe... buat-buat mende kah itu????? jeng,jeng,jeng..... tade pape laaaaaa..... Skang aku terpikey mana aku nak makan tengahari ni karang.. Taktau nak makan apa bah.. macam kenyang tapi lapar jugak.. Macam takmo makan tapi rasa macam nak makan yang itu, nak makan yang ini, makan di sana, makan di sini...hadoooooooiiiiiiiiii.... dasar hantu makan aku ni!!!!! Hehehehe....





tengok winnie da pooh and da geng ni, best kan... ceria jeeee... hapyyyyy je..... Tapi tula, chomel kan..hehehe...(tetiba masok winnie da pooh pulok...huhu..)..Fine...









p/s~> minggu depan dah start berposa... Ok, selamat berpuasa yeeee.... Jangan ponteng tau... sangat tak baek ok.. hehe..
Ok, babaaaaaaaiiiiiiii.....^_^

Dapat duit..yeyeeeeeaaahhh!!!!!

Hambooooooiiiiii..... kemaen suke hengkau...haaaaaaa... Yela,dah dapat duit,sape tak suka kan????kan,kan,kaaaaaaaannnnn... Hikhikhik... Mentang-mentang arini staf gomen dapat gaji,shoping sakan le tuuuuuu.... Eyh,aku tak shoping pun ye,juz beli-beli barang je cket... Adela jugak duit aku abis dalam duatigaratus gitu jugakla (lebeyh kut....).. hehehe... Tadi pi sogo(dekat sangat ngan opis aku nih...sesuai sangat le tuuuu....),cari cadar tilam yang baru.. Saje je... Lagipun memang nak cari cadar baru tu dah lame dah... Tapi tadi aku carik cadar corak katun-katun.. Jiwa kanak-kanak lagi aku ni..hahahaha.... Cadar tilam yang aku tengah guna skarang ni corak bunga-bunga gituuuuuu... Kaler yang aku cari pun tadi suda semestinyala fevret kaler aku kan... Sape tau????cepat jawab aku suka warna apa??? sape jawab betol aku belanja makan Mekdi GCB... Haaaaahhhhh....tamo suda lah!!! Heeeee.... Pastu aku pi plak beli baju baby boy cket sebab nak kasik hadiah kat baby boy kak erni. Dia baru je melaherkan baby aritu.. Aku blom sempat mo pi tinguk pun lagi.. InsyaAllah wikend ni aku pi ye kak..hehe.. Tapi pagi tadi tu aku agak kelam kabut jugak la sebab mo kasi bokingkan tiket flight balik miri untuk mamaku ngan anak buahku.. Cek punya cek tiket, aku dapati MAS murah cket la dari Airasia.. So amik MAS la kan... Kan ke mamaku skarang ni di papar kat umah kakakku yang 1st tuu..mo sebulan suda tu mamakku disana.. InsyaAllah ada masa nanti,ada rezeki lebeyh,aku mo bawak mamakku datang KL plak sini. Mo bawak jalan-jalan..heheh... Sabar ye mak..tungguuuuuuuuu... Well,juz wait and see.. hehe..













Ni la mamakku...bersama-sama dengan 4 orang cucunya..2laki,2pompuan.. Alhamdulillah...^_^

Paling ujong yang pakai tudung kaler pepel tula mamakku. Sebelah kirinya pulak adek pompuanku,yang tengah-tengah yang sedang dukung budak tu plak aku. Yang aku dukung tu ank buahku. Yang sebelah kiriku plak adek-adek bujangku.. Cuba korang teka,mana 1 yang bongsu??? hehehe... Ok,,len kali je la baru jawab!! Yang ujong baju kaler putih itula bapakku. Gamba ni kalu tak silap aku raya2010. Time ni kitorang kat epot KK,mo balik Miri. Yang takda dalam gamba ni plak kakakku yang 1st, kakakku yang 2nd, ngan abangku. Sebab kakakku yang 1st tu dia yang snapkan gamba ni, kakakku yang 2nd plak dia stay kat Miri time tu,raya sana dan abangku plak berada jauh nun di Singapore... Sekiaaaaannnn... heeeeeeeee.....














p/s~> mo dekat posa suda ni... rindu plak ngan dorang di miri..hurrmmm...sedeyh..... kali ke3 suda ni kalu ndak silap aku sambut posa jauh-jauh gini.. hurrmm....T_T...

Frustnyeeeeeeeee....

Aku frust...yah,memang tengah frust gila tahap b_ _i utan punya frust... Eyh,camne b_ _i utan punya frust tu???? korang tau??? Apesal la pulak tetiba masok bab b_ _i utan ni???? B_ _i utan pun penah frust ke??? kuang ajaq weyh!!!!! adoyaiiiiiiii..... Hurmmmmm.... entah ar,xtau lagu mana nak habaq kat hangpa suma. Gue lagi pada tengah sedih ni. Sedih banget. Aduuuuuusssss....tetiba jadik minah tak betol plak aku nih..Huh!!! Geram ar.. Sedih pun iya jugak..sakit ati pun ada jugak..mo nanges pun macam ada jugak..Adoooiiiiiii..... apakah ini????? entaaaaaaaaaahhhhhhhhh.... T_T ... Eeeeiiiiii....benci ar!!!! Rasa macam nak...nak ape arh??? Aaaahhhhh....apa pun tak bule!!!!!! Nah, hamek kaw!!!! Huuuhhh...















agak-agak kamurang kan,camni ke rupa orang tengah frust macam yang aku alami skarang ni?????

ke macam ni??? macam nak pi maen tapok2 pun iya jugak..hahahaha....mengong!!!!

ke camni??? aik,budak laki pun reti jugak ke nak frust-frust suma ni???? hurmmmmm...

ke rupa macam bapak budak ni???ini macam pun rupa orang frust jugak eyh????

waaaaahhhhh... baby pun nak frust-frust jugak laaaa... hikhikhik...

ke patutnya rupa cenggini?????

















Aaaaaaaarrrrrggggghhhhhh........!!!!!!!!!Which one should i become????? become what hah???? entaaaahhhh.... nak nangesssssss...T_T














p/s~> hokeyh arh...tamo la frust-frust ni suma... mo ceria-ceria je...mo happy-happy cam salu..mo gelak kuat-kuat sampai bos dengar (memang salu bos dengar pun..heeeee..)...mo jerit kuat-kuat jugak sampai tak hengat doneyaaa...ini macam pun bule ka??? bule bah kalo kaw...hahahahahaaaaaaaaaahhhhhhhhh!!!!!!!(gelak kuat dah tuuuuuu.....)

19/07/2011

Angry Bird!!!!!

Yeeeaaayyyyyy!!!!!! Aku dah dapat dah game Angry Bird tu tadi. Kopipes dari folder Kak Wati c mamaadik setelah diberikan oleh Kak Syira c mom.4.two. Hikhikhik...tima kaseh ye korang... Nampaknya lepas ni aku jugak akan terleka macam Kak Syira jugak la ye..huahahaha... Kalu sebelom ni aku dok ralit je main game Zombie Vs. Plants, tapi kini tidak lagi setelah aku menjuarai game itu..Hahahaha.... Lepas ni aku nak bertarung pulak di dalam Angry Bird!!!!! Yeyeyeaaaahhhh!!!!!!














p/s ~> Arap-arap janganla pulak ada yang angry ngan aku dek kerana game ini ye...heeeee...

Jalan sama Ita aka K-tang da Sponge..

Tadi kuar jap, pi jalan ngan Ita. Bukan jalan pi mana pun,juz temankan dia cari baju untuk kakak sepupunya. Ita gitau aku yang kakak sepupunya tu mo jual suma tu baju-baju di sabah nanti. Waaaaahhh...mesti kakaknya tu pandai wat bisnes kan.. Aku ni pun salu jugak orang di kampung suh bawak balik tudung-tudung, kain, ngan sumala apa saja benda untuk jual disana. Masalahnya aku tak reti mo pilih suma benda-benda gitu tu. Mintak mahap la yeee... Tadi pi sana boypren Ita yang antar. Tima kaseh ye Amir aka 'Bos'. Hahahaha..!!!!! Ita belanja lunch di Kampung Baru. Kitorang makan kat Restoran Perasan. Aku taktau napa restoran tu nama dia 'Perasan'. Ke pekerja-pekerja restoran tu suma perasan-perasan orangnya??? Tak pun kalu kita makan kat situ kita terus perasan yang kita ni sebenarnya........(eerrmmm,pikela sendiri ye...muahahahaa!!!!! Heeeeee.....) Dulu aku rajin jugak pi Kg. Baru tu,salu tido umah ita,pastu pi beli makan kat situ. Tima kaseh ye Ita sebab belanja makan jugak tadi. Sangat kenyang aku tadi tu. En,Boypren mu pun, tima kaseh ye amir sebab sudi amik dan antar aku balik pi opis. Hehehe... Semoga korang bahagia,dan terus bahagia dan sentiasa bahagia la.









p/s ~> Ita,cepat-cepat la kamurang kawen bah...ndak sabar ni mo tinguk kamu dua duduk sanding di pelamin... Wish u da best ita!!!

p/s ~> terus jadik rindu ngan Man...huurrmmmm.... T_T

Wikend Itu Ari...

Assalamualaikum...hye korang!!!! Pe kabar??? Sihat ke?? Aku ni baru je lepas sembuh dari demam lepas kusus kat kelantan aritu. Batuk je lagi ni yang takmo benti. Kat kelantan aritu sangat panas. Fuuuhhhhhh....Betul-betul terkena kejutan perubahan cuaca selama aku disana. Hehehe... Ok,bukan aku nak cita pasal aku demam pun. Well,aku nak cita sikit ni pasal wikend aku last week. Wikend itu ari kan aku dok sorang-sorang je kat umah. Ini adalah kerana disebabkan hosmet ku,Kak Aini telah pulang ke kampungnya di Kedah. Dia orang utara. Disebabkan itu aku telah tinggal bersendirian. Ari itu aku sangatlah busan,sunyi,sepi,dan jugak boring yang teramat sangat. Apa bule buat kan,dah nama pun cuma tinggal berdua orang saja,itula padahnya. Aku teringin sangat nak memeriahkan rumah sewa kami ni tapi aku sendiri pun xtau nak buat camna. Kak Aini aritu penah jugak la cari orang untuk menyewa dengan kami,tapi sayangnya sumanya hanyalah hampa semata-mata. Aritu jugak penah la ada orang sewa bilik kosong tu,takdela terasa sunyi giler kan,tapi sayangnya orang itu cuma tinggal hanya untuk beberapa ketika saja. Banyak kelebihannya bila korang dok umah sewa ramai-ramai ni. Antaranya ialah...:









1) Kalu kawan 1 balik kampung,(macam yang aku alami baru-baru ni), korang masi ada lagi kawan 2 yang boleh temankan korang kan.
2) Kalu korang gaduh ngan kawan 2, korang masi lagi ada kawan 1 yang korang tak gaduh pun ngan dia..hehe..(tapi seeloknya janganla bergaduh ye..)
3) Kalu korang tak bertegur sapa ngan kawan 1, korang masi ada lagi kawan 2 yang korang bole tegur2 sapa.(kalu bole yang ni pun janganla buat..hanya sekadar 'kalu'..)
4). Bila kawan 1 & kawan 2 pun tak pi mana-mana,means korang memang betul-betul tak merasa sunyi la kan..huahuahua....^_~








Ada banyak lagila kelebihannya tapi aku yang malas mo taip suma. Oleh hal yang demikian,marilah kita suma sama-sama mencari teman serumah seramai yang mungkin supaya kita tidak lagi merasa suma tu. Aku pun sebenarnya dah penat mengalami,menghadapi, dan merasa suma tu. Busan gila wooooo kalu sorang-sorang. Tak pasal-pasal kang aku bole jadik gila gara-gara ini suma.. Huahuahua!!!!









p/s ~> kalu ada sesapa yang nak cari umah sewa tu,hah,jangan malu jangan segan. Umah kitorang ada 1 lagi bilik kosong. Sewa murah je,apiair suma ok. Kedudukan umah pun ok jugak. Hehehe... ^_^

15/07/2011

Kursus di Kelantan..

Seperti yang aku janjikan ngan korang aritu kan aku ada cakap nanti aku nak aplod gambar2 time aku kusus itu ari... So, now here some pikcha untuk tatapan korang suma..mempersembahkan...tadaaaaaaa....!!!!!!!










Sebelum tu,kita makan dulu la kan...ini adalah hidangan kami dalam airasia..

Yeeaahhh.... Nasi Lemak Pak Nassier in flight.

Pemandangan negeri klate dari atas awan nano..hahahah...

lagi pemandangan yang memukau hati...


ini sawah padi...

kami pi naik ni...AK5282 kalu tak salah..hehe..^_^

kelihatan aku yang begitu sangat serabut..adooooiiiii...gini ke rupa orang nak mai kusus ni???huhu...

Kami datang bersama...ni kawan aku..Pija nama dia..

Disini la tempat kami brkursus..Resort PCB..

ini chalet kami..sangat selesa jugak la..not bad maaa...

sebahagian orang ramai yang datang mengunjungi PCB atau lebih dikenali sebagai Pantai Cinta Berahi. Itu nama pantai tu time dulu2 laaaa..La ni Pantai Cahaya Bulan..Aku pun taktau bulan bila baru pantai ni bercahaya..huahuahua..!!!!

Inilah kami..peserta kursus yang semuanya datang daripada Sabah/Sarawak&Wilayah Persekutuan Labuan tapi suma ni keja kt semenanjung mesia...Ari last di PCB Resort sebab lepasni kami dah nak bertolak ke KRT Pak Rahmat Seterpa.

Time ni kami baru sampai kt KRT Pak Rahmat Seterpa..

Hari kedua kami dibawak walkathon..jalan2 round kampung..

lepas penat dari jalan2 tadi depa suma ni pi melantak make duriye..hahahaha....aku pulak sangat tidak menyukai buah durian ni..so time ni aku tulung amik gamba dorang je laaaa...

Yeeeaaayyyy....mencanting batik...ini hasil kerja tangan aku...lawa kan..kehkehkeh...:-P

Kami jugak dibawak ke kebun getah..sempat gak la merasa menoreh getah time ni..

ini beruk..nama dia Samat..Time ni kwn samat c Dollah ada kat atas pokok tengah nak amik buah kelapa..

Ari kedua last..kami dibawak berjalan2 ke Pantai Irama Bachok..

Ari last...time ni tunggu bas sebab nak balik suda tapi bas itu sangat hampeh sebab tak datang2..

Bersama keluarga angkat..Kak Ros dan Husband, Abe lan..Miss them sooooo much..thankz akak cuz sudi terima kami berdua Pija sebagai ahli keluaga angkat akak..









Yahh...begitula tadi sekian saja daripada saya... Hehehe... Amacam???? Puas dah tengok gambar2 tu suma??? Aku tau korang tak puas sebab banyak lagi yang aku tak aplod masok... Aku asa tak perlu la kan..hehehe.. Ok, bye!!!! {^_^}


Topi keledar

Ada apa dengan topi keledar???? Ye,seperti yang kita semua sedia maklum,topi keledar adalah salah satu cara untuk mengelakkan daripada berlakunya kejadian yang tidak diingini. Topi keledar juga merupakan salah satu benda keselamatan yang wajib digunakan ketika menunggang motorsikal. Ooppsss...,,,apa yang aku merepekmerapu nih??? hehehe...Ok,sebenarnya aku nak story sikit kat korang suma pasal kejadian petang semalam. Kejadian ni berlaku di stesyen minyak berdekatan dengan pasar malam di jalan kuching. Salu kalau balik keja aku ngan kak aini akan singgah kat situ untuk beli makanan malam kitorang. Sekali tu,time kitorang nak balik dah,aku nampak la ada dua orang mamat ni,naik motor gak la,pastu tetiba dorang singgah kat satu motor ni. Aku tengok la mamat yang menumpang kat belakang tu pi kat satu motor ni.. Time tu aku dah dok pikey yang depa tu nak wat samting yang tak elok. Tuptup,betol la...rupanya dorang dua tu curik helmet orang len. Mamat yang bawak motor tu aku nengok tak pakai pun helmet..kawan dia yang tolong pi curik helmet orang len tu je yeng pakai helmet. Time tu aku tak terpikir pun nak tengok no plat motor dorang sebab terlalu teruja dengan aksi-aksi mereka.. fuuuuuhhhhhh...adela pulak nak teruja kan..sangat tidak elok woooooo..... hehe.. Lepas kejadian tu aku ngan kak aini risau jugakla takut2 kang mamat berdua tu tadi wat samting tak elok pulak kat kitorang.. OTW balik umah tu,alhamdulillah selamat. Kesian kat orang yang kena curik helmet dia tu. Mesti dia tak bole nak pakai helmet balik umah. Kang tak pasal2 kang dia pulak kena saman ngan abg polisi..hehehe... Well,moral of da storytelling today is dun make samting bad with anybody...Eyyhh,yeke???? Cam tak betol pulak moral of daa story aku tuh..hehehe...





p/s: aku asa aku macam ingat2 lupa lagik la muka brader yang bawak motor yang kawan dia curik helmet tu..hehehe...ngeri aiiiiii....@_@

13/07/2011

Off To Kelantan.

Assalamualaikum korang... Korang tauk ka yang minggu lepas aku pi Kelantan???kusus kat sana selama seminggu..6hari 5malam disana..Macam2 pengalaman yang aku dapat...Bukan aku ja,tapi kawan2 kursus ku jugak bah.. Nanti aku aplod gambar yah...agak banyak jugak tapi aku tade la mo aplod suma pun..huhu.. K ah,nanti korang tengok sendiri ye..hehe..daaaaaa....^_^

Si Manis21

Salam suma.. Pa kabar kamu??? Sihat ka jugak??.Hehehehe... Tengok tajuk entry kali ni,mesti tertanya balik kn...Eyh,yeke manis????hehehe... Kasi iya saja bah..Well,seperti yang korang sedia maklum,umur aku dah pun masuk 21tahun. So,kiranya im da sweet 21th yuuuu!!!!Hehehe.. Alhamdulillah,bersyukur sangat2 pada Allah SWT sebab masi lagi kasi aku kesempatan untuk terus bernafas di usiaku yang ke 21tahun ni. Thank you Allah... Tak lupa jugak buat makku yang tersayang,sebab telah bersusah payah melahirkan aku pada tanggal 24 bulan Jun tahun 1990 di Hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu Sabah Di Bawah Bayu dan bapakku yang telah menolong makku membesarkan aku. Memang sangat2 besar pun dah aku sekarang ni. Tima kaseh mak,tima kaseh pak. I LOVE YOU!!!! Oh ya, tak lupa jugak aku nak ucap tima kaseh banyak2 dekat suma kengkawan aku yang dah wish befday aku itu ari. Tak pasal2 penuh wall pesbuk aku gara2 wish befday dari korang suma. And not forget to Kak Ina for da inner & shawl. Sangat lawa...i like it akak!!! Pastu kawanku cakap aku glamour kat dalam pesbuk..hehehe... Glamour time tu je la pun.. Tapi yang pasti,aku sangat hepy bah... Lagi2 tambah hepy sebab aku berkongsi tarikh lahir yang sama dengan bestfrend aku, c Hajra. Kitorang sambut befday ari tu di umahnya la. Ramai jugak la yang datang. Tima kaseh jugak dekat kakak sepupunya hajra sebab dah bersusah payah masak macam2 hidangan hari tu. Ada mi goreng,nasi goreng,mihun goreng,kepak ayam,dan yang paling best ada kek befday. Yeeaahh,,itu suda pasti bah kan.. Tapi aku agak terkilan dan kecewa bila Man tak datang. Padahal time aku OTW tu lagi aku dah call dia,dah sms ngan dia suro datang. Tapi dia tak datang2 pun..mana tak sedeyh kalu macamtu kan...tengah malam tu kitorang gayut sampai jam 1.00am.. Man gitau esok dia mo jumpa aku. Pastu dia mo antar aku balik selayang terus.. Aku pun,ok.. Pagi sabtu esoknya tu tepat jam 11.00am aku gerak dari rumah Hajra jalan pi bustop. Aku tunggu Man kat situ dengan penuh kesabaran yang amat mendalam ditambah pulak dengan perasaan kerinduan yang membuak2 sebab suda berbulan2 tidak ketemu...huahuahua....ayat tu bah..hehe.. Dari jauh aku tengok Man jalan.. Eyh,baju putih jugak la dia..hehehe...sama bah baju kami..(bkn dirancang hokeyh!!!). Naik bas pi port klang. Pastu naek KTM pulak pi KL. Time kat dalam KTM tu,Man tarik tangan aku pastu dia sarungkan cincin kat jari manis aku. Aku terkezut gak memula tu..Aku belek cincin tu,pastu aku kuarkan balik aku cakap kat Man yang aku tanak cincin tu sebab cincin tu beso..hahaha...kejinya aku..hehe.. Man cakap amik je la,pakai..aku akur je walopun sebenarnya hati ini memberontak tanak..huahuahua!!!!Well,itu la yang Man bagi aku sempena dengan befday aku yang ke21 ni. Mula2 dulu Man ada jugak bagi cincin tapi cincin tu ilang time aku balik cuti di miri. Huurrmm...sangat cuai saya ini kan... Apapa pun,tima kaseh sayang for this ring!!!I love you.Hehehe...Muaaaaaahhhh..





p/s : umur suda masuk 21tahun,perangai kena bagus2 jugak. Endak bole suda mo macam2 macam dulu time memula masok keja..hehehe...
p/s: gambar2 tiada la pulak bah...sory yah..heeee...Peace!!!

Long Time No See....

Yeeaahh...long time no see kan...mana aku pi,aku sendiri pun tak tau laa.. Yang pasti belog aku ni dah lama aku tak update2. Kadang2 tu line berukbeng maxisku tak berapa mo ok,aku pun ikut tak ok. Kalu line berukbeng aku ni ok,aku lagi ok sangat2. Tapi tulah,disebabkan broadbandku ni yang sering buat hal yang agak bengong,aku pun lantas tidak jadi mo mengupdate belog ini.Hehehe... so many story i want to tell u all suma tapi nanti2 la dulu ye..esok lusa pun bule bah kan..hehehe... Well,tomorrow never die maa...tomorrow tu memang never die pun..aku ni je kut yang die esok lusa...huahuahuahua...!!!!!Ok,chowchinchow!!!!

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......