Posts

Showing posts from July, 2011

apekaaaaaahhhhhhh...???????

Malam tadi tengok bola.. Malaysia lawan Singapore.. Aritu team Malaysia dah men kat Singapore,tapi team Malaysia kalah 3-5 ngan Singapore. Apedaaaahhhh...btol-btol tak bole harap sama itu Sharbinee..!!! Tapi malam tadi nasib baek ada itu Khairul Fahmi Che Mat aka Apek. Memang sangat minat sama dia. Suka tengok kalu Apek jaga gol. Patutnya aritu lagi time lawan kat Singapore kasi sama Apek je yang jaga gol,tapi disebabkan Apek ada hal-hal yang tidak dapat nak dielakkan,terpaksa kasi sama Sharbinee yang tak berapa bole nak harap tu... Ciissssss,haprak betol kan dia!!!! Tapi nasib baek malam tadi Apek yang jaga gol. Memang sangat stedy la Apek. Wa caya sama lu Apek!!!!!! Hahahahahaaaaaahhh!!!!! Excited giler dah aku malam tadi sampai sakit tekak gara-gara jerit kuat-kuat tengok bola. Hehehe... xpa,kat umah tu hanya kami berdua orang ngan kak Aini saja..heeeee... Frust camna skalipun, Malaysia tetap dah buat yang sehabis baek dah malam tadi tu. Team Singapore tu je yang banyak sangat buat…

Fenomena burung marah...Angry bird fenomena's...

Image
Assalamualaikum.. Hye koraaaanngg.... Hehehe... Korang meng game angry bird tu tak??? aku skang ni dah dok gila men game tu.. Kat umah kalu ada je masa-masa yang menyebabkan aku kebusanan ke,keboringan ke, angry bird la aku dok mengadap. Mengadap laptop berjam-jam hanya semata-mata untuk melastik pig-pig yang tak berapa nak comel yang kaler ijau-ijau tu suma.. Kadang aku geram jugak kalu aku tak dapat lastik..hahahaha... Skang ni aku tinguk kat keta-keta orang suma banyak pulok dah patung-patung c angry bird tu.. Pastu kemaren time aku jalan p sogo,lalu kat depan pertama compleks tu ternampak plak casing henfon ada corak-corak angry bird jugak.. Time aku balik dari sogo tu masuk plak dalam pertama kompleks lalu plak kat 1 kedai baju ni,aku ternampak la plak tshirt ni pun corak-corak katun angry bird tu jugak... Hah kauuuuuuu....kemaen lagi kan angry bird tu sanasinisitu suma pun ada...




tadaaaaaaa.....angry bird disiniiiiii....


Inilah tangan-tangan yang digunakan untuk melastik pig-pig i…

Wats da problemo???????

Hye korang... Weyh,musykil ni... Napa blog c Cik Epal gonjeng yang comeyl tu tak bole nak bukak hah??? bape kali aku dah try bukak, mo baca entry-entry terbaru tapi tak bule puuuuunnnnnn... Rindu nak baca entry dia... aku taktau pa masalah ni.. ke blog dia dah kena block??? tak pun ke dia dah tutup yang tu pastu bukak yang baru...huh????? Wateber!!!!!!









p/s~> ..........

Opis sunyiiiiii......

Image
Arini opisku sangatla sunyi... ramai orang takde..ada pi meeting, pi kusus, pi site, pi cuti rehat, pi EL, pi amik MC ada jgk.. Pastu tinggallah aku sensorang kat depan ni... Busan wooooooo.... Macam bole dikira jak dengan jariku skang ni bapa orang yang berada di opis skang akibat ketiadaan suma staf. Mo buat apa aku pun tarak tau... tapi yang pasti aku tak buat-buat.  hehehe... buat-buat mende kah itu????? jeng,jeng,jeng..... tade pape laaaaaa..... Skang aku terpikey mana aku nak makan tengahari ni karang.. Taktau nak makan apa bah.. macam kenyang tapi lapar jugak.. Macam takmo makan tapi rasa macam nak makan yang itu, nak makan yang ini, makan di sana, makan di sini...hadoooooooiiiiiiiiii.... dasar hantu makan aku ni!!!!! Hehehehe....





tengok winnie da pooh and da geng ni, best kan... ceria jeeee... hapyyyyy je..... Tapi tula, chomel kan..hehehe...(tetiba masok winnie da pooh pulok...huhu..)..Fine...








p/s~> minggu depan dah start berposa... Ok, selamat berpuasa yeeee.... Jangan p…

Dapat duit..yeyeeeeeaaahhh!!!!!

Image
Hambooooooiiiiii..... kemaen suke hengkau...haaaaaaa... Yela,dah dapat duit,sape tak suka kan????kan,kan,kaaaaaaaannnnn... Hikhikhik... Mentang-mentang arini staf gomen dapat gaji,shoping sakan le tuuuuuu.... Eyh,aku tak shoping pun ye,juz beli-beli barang je cket... Adela jugak duit aku abis dalam duatigaratus gitu jugakla (lebeyh kut....).. hehehe... Tadi pi sogo(dekat sangat ngan opis aku nih...sesuai sangat le tuuuu....),cari cadar tilam yang baru.. Saje je... Lagipun memang nak cari cadar baru tu dah lame dah... Tapi tadi aku carik cadar corak katun-katun.. Jiwa kanak-kanak lagi aku ni..hahahaha.... Cadar tilam yang aku tengah guna skarang ni corak bunga-bunga gituuuuuu... Kaler yang aku cari pun tadi suda semestinyala fevret kaler aku kan... Sape tau????cepat jawab aku suka warna apa??? sape jawab betol aku belanja makan Mekdi GCB... Haaaaahhhhh....tamo suda lah!!! Heeeee.... Pastu aku pi plak beli baju baby boy cket sebab nak kasik hadiah kat baby boy kak erni. Dia baru je mela…

Frustnyeeeeeeeee....

Image
Aku frust...yah,memang tengah frust gila tahap b_ _i utan punya frust... Eyh,camne b_ _i utan punya frust tu???? korang tau??? Apesal la pulak tetiba masok bab b_ _i utan ni???? B_ _i utan pun penah frust ke??? kuang ajaq weyh!!!!! adoyaiiiiiiii..... Hurmmmmm.... entah ar,xtau lagu mana nak habaq kat hangpa suma. Gue lagi pada tengah sedih ni. Sedih banget. Aduuuuuusssss....tetiba jadik minah tak betol plak aku nih..Huh!!! Geram ar.. Sedih pun iya jugak..sakit ati pun ada jugak..mo nanges pun macam ada jugak..Adoooiiiiiii..... apakah ini????? entaaaaaaaaaahhhhhhhhh.... T_T ... Eeeeiiiiii....benci ar!!!! Rasa macam nak...nak ape arh??? Aaaahhhhh....apa pun tak bule!!!!!! Nah, hamek kaw!!!! Huuuhhh...















agak-agak kamurang kan,camni ke rupa orang tengah frust macam yang aku alami skarang ni?????
ke macam ni??? macam nak pi maen tapok2 pun iya jugak..hahahaha....mengong!!!!
ke camni??? aik,budak laki pun reti jugak ke nak frust-frust suma ni???? hurmmmmm...
ke rupa macam bapak budak ni???ini ma…

Angry Bird!!!!!

Yeeeaaayyyyyy!!!!!! Aku dah dapat dah game Angry Bird tu tadi. Kopipes dari folder Kak Wati c mamaadik setelah diberikan oleh Kak Syira c mom.4.two. Hikhikhik...tima kaseh ye korang... Nampaknya lepas ni aku jugak akan terleka macam Kak Syira jugak la ye..huahahaha... Kalu sebelom ni aku dok ralit je main game Zombie Vs. Plants, tapi kini tidak lagi setelah aku menjuarai game itu..Hahahaha.... Lepas ni aku nak bertarung pulak di dalam Angry Bird!!!!! Yeyeyeaaaahhhh!!!!!!














p/s ~> Arap-arap janganla pulak ada yang angry ngan aku dek kerana game ini ye...heeeee...

Jalan sama Ita aka K-tang da Sponge..

Tadi kuar jap, pi jalan ngan Ita. Bukan jalan pi mana pun,juz temankan dia cari baju untuk kakak sepupunya. Ita gitau aku yang kakak sepupunya tu mo jual suma tu baju-baju di sabah nanti. Waaaaahhh...mesti kakaknya tu pandai wat bisnes kan.. Aku ni pun salu jugak orang di kampung suh bawak balik tudung-tudung, kain, ngan sumala apa saja benda untuk jual disana. Masalahnya aku tak reti mo pilih suma benda-benda gitu tu. Mintak mahap la yeee... Tadi pi sana boypren Ita yang antar. Tima kaseh ye Amir aka 'Bos'. Hahahaha..!!!!! Ita belanja lunch di Kampung Baru. Kitorang makan kat Restoran Perasan. Aku taktau napa restoran tu nama dia 'Perasan'. Ke pekerja-pekerja restoran tu suma perasan-perasan orangnya??? Tak pun kalu kita makan kat situ kita terus perasan yang kita ni sebenarnya........(eerrmmm,pikela sendiri ye...muahahahaa!!!!! Heeeeee.....) Dulu aku rajin jugak pi Kg. Baru tu,salu tido umah ita,pastu pi beli makan kat situ. Tima kaseh ye Ita sebab belanja makan juga…

Wikend Itu Ari...

Assalamualaikum...hye korang!!!! Pe kabar??? Sihat ke?? Aku ni baru je lepas sembuh dari demam lepas kusus kat kelantan aritu. Batuk je lagi ni yang takmo benti. Kat kelantan aritu sangat panas. Fuuuhhhhhh....Betul-betul terkena kejutan perubahan cuaca selama aku disana. Hehehe... Ok,bukan aku nak cita pasal aku demam pun. Well,aku nak cita sikit ni pasal wikend aku last week. Wikend itu ari kan aku dok sorang-sorang je kat umah. Ini adalah kerana disebabkan hosmet ku,Kak Aini telah pulang ke kampungnya di Kedah. Dia orang utara. Disebabkan itu aku telah tinggal bersendirian. Ari itu aku sangatlah busan,sunyi,sepi,dan jugak boring yang teramat sangat. Apa bule buat kan,dah nama pun cuma tinggal berdua orang saja,itula padahnya. Aku teringin sangat nak memeriahkan rumah sewa kami ni tapi aku sendiri pun xtau nak buat camna. Kak Aini aritu penah jugak la cari orang untuk menyewa dengan kami,tapi sayangnya sumanya hanyalah hampa semata-mata. Aritu jugak penah la ada orang sewa bilik koso…

Kursus di Kelantan..

Image
Seperti yang aku janjikan ngan korang aritu kan aku ada cakap nanti aku nak aplod gambar2 time aku kusus itu ari... So, now here some pikcha untuk tatapan korang suma..mempersembahkan...tadaaaaaaa....!!!!!!!










Sebelum tu,kita makan dulu la kan...ini adalah hidangan kami dalam airasia..
Yeeaahhh.... Nasi Lemak Pak Nassier in flight.
Pemandangan negeri klate dari atas awan nano..hahahah...
lagi pemandangan yang memukau hati...

ini sawah padi...
kami pi naik ni...AK5282 kalu tak salah..hehe..^_^
kelihatan aku yang begitu sangat serabut..adooooiiiii...gini ke rupa orang nak mai kusus ni???huhu...
Kami datang bersama...ni kawan aku..Pija nama dia..
Disini la tempat kami brkursus..Resort PCB..
ini chalet kami..sangat selesa jugak la..not bad maaa...
sebahagian orang ramai yang datang mengunjungi PCB atau lebih dikenali sebagai Pantai Cinta Berahi. Itu nama pantai tu time dulu2 laaaa..La ni Pantai Cahaya Bulan..Aku pun taktau bulan bila baru pantai ni bercahaya..huahuahua..!!!!
Inilah kami..peserta kursus…

Topi keledar

Ada apa dengan topi keledar???? Ye,seperti yang kita semua sedia maklum,topi keledar adalah salah satu cara untuk mengelakkan daripada berlakunya kejadian yang tidak diingini. Topi keledar juga merupakan salah satu benda keselamatan yang wajib digunakan ketika menunggang motorsikal. Ooppsss...,,,apa yang aku merepekmerapu nih??? hehehe...Ok,sebenarnya aku nak story sikit kat korang suma pasal kejadian petang semalam. Kejadian ni berlaku di stesyen minyak berdekatan dengan pasar malam di jalan kuching. Salu kalau balik keja aku ngan kak aini akan singgah kat situ untuk beli makanan malam kitorang. Sekali tu,time kitorang nak balik dah,aku nampak la ada dua orang mamat ni,naik motor gak la,pastu tetiba dorang singgah kat satu motor ni. Aku tengok la mamat yang menumpang kat belakang tu pi kat satu motor ni.. Time tu aku dah dok pikey yang depa tu nak wat samting yang tak elok. Tuptup,betol la...rupanya dorang dua tu curik helmet orang len. Mamat yang bawak motor tu aku nengok tak pakai …

Off To Kelantan.

Assalamualaikum korang... Korang tauk ka yang minggu lepas aku pi Kelantan???kusus kat sana selama seminggu..6hari 5malam disana..Macam2 pengalaman yang aku dapat...Bukan aku ja,tapi kawan2 kursus ku jugak bah.. Nanti aku aplod gambar yah...agak banyak jugak tapi aku tade la mo aplod suma pun..huhu.. K ah,nanti korang tengok sendiri ye..hehe..daaaaaa....^_^

Si Manis21

Salam suma.. Pa kabar kamu??? Sihat ka jugak??.Hehehehe... Tengok tajuk entry kali ni,mesti tertanya balik kn...Eyh,yeke manis????hehehe... Kasi iya saja bah..Well,seperti yang korang sedia maklum,umur aku dah pun masuk 21tahun. So,kiranya im da sweet 21th yuuuu!!!!Hehehe.. Alhamdulillah,bersyukur sangat2 pada Allah SWT sebab masi lagi kasi aku kesempatan untuk terus bernafas di usiaku yang ke 21tahun ni. Thank you Allah... Tak lupa jugak buat makku yang tersayang,sebab telah bersusah payah melahirkan aku pada tanggal 24 bulan Jun tahun 1990di Hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu Sabah Di Bawah Bayu dan bapakku yang telah menolong makku membesarkan aku. Memang sangat2 besar pun dah aku sekarang ni. Tima kaseh mak,tima kaseh pak. I LOVE YOU!!!! Oh ya, tak lupa jugak aku nak ucap tima kaseh banyak2 dekat suma kengkawan aku yang dah wish befday aku itu ari. Tak pasal2 penuh wall pesbuk aku gara2 wish befday dari korang suma. And not forget to Kak Ina for da inner & shawl. Sangat l…

Long Time No See....

Yeeaahh...long time no see kan...mana aku pi,aku sendiri pun tak tau laa.. Yang pasti belog aku ni dah lama aku tak update2. Kadang2 tu line berukbeng maxisku tak berapa mo ok,aku pun ikut tak ok. Kalu line berukbeng aku ni ok,aku lagi ok sangat2. Tapi tulah,disebabkan broadbandku ni yang sering buat hal yang agak bengong,aku pun lantas tidak jadi mo mengupdate belog ini.Hehehe... so many story i want to tell u all suma tapi nanti2 la dulu ye..esok lusa pun bule bah kan..hehehe... Well,tomorrow never die maa...tomorrow tu memang never die pun..aku ni je kut yang die esok lusa...huahuahuahua...!!!!!Ok,chowchinchow!!!!