Posts

Showing posts from July, 2012

Macam2 hal....

Assalamualaikum...




Kalu korang prasan, suma gambar kat dalam blog aku dh hilang... Hilang pi mana aku pun tak tau la.. Aku pun pelik camne bole jadi gitu. Tapi xpa la, abaikn saja.. bukannya penting sangat pun.. huhuuu.. Tapi aku rasa macam aku tau2 je ape sebenarnya. Maksud aku, macam aku tau camne gambar2 tu suma bole hilang. Kalu ikutkn hati macam nak aplod balik je suma gambar2 tu, tapi malas pulak. Dah jadik 1keje nak kene aplod balik suma gambar2 tu kan... takpa la... biarkan, biarkan, biarkan...



Dan lagi kalu korang perasan, aku dah lama tak apdet blog aku. Aku salu je bukak, cek2 komen (macamadeorangnakkomen...), baca entry orang, tu jela keje aku. Nak apdet, terasa macam malas ya ampuuunnnn.. Sebenarnya kalu diikutkn banyak je cerita. Macam2 aku nak bagitau. Tapi tula, tidak suma perkara dan cerita tu yang aku kene bagitau. Bukan aku je, korang pun sama jugak kan.. kan, kan, kaaaannnn....


Aku nak bagitau, aku dah pindah rumah baru, dengan suasana yang baru, tempat pun semema…

Aktiviti Di Opis...

Image
Assalamualaikum...


Hari jumaat lepas kitorang kat opis men masak2.. hahahaaa.. men masak2 la sangattttt.. Sebenarnya dah lama dah aku suarakn hasrat hati aku ni dekat kak azna. Aku nak suh dia buat demo memasak guna periuk pressure cooker aku tuu.. Yela, dah beli kemaen memahal, tetiba tersimpan je kat dalam kotak sebab tak reti nak pakai.. Ape kes daaaaahhh???


So, dijadikan cerita, hari jumaat jugak la jadinye. Macam2 yang kitorang masak. Idak le macam2 benoo.... tapi bole laaaa... Masak nasi goreng, mihun goreng, dan yang paling best siap masak rendang ayam lagi. Waaaaaahhhh.... hebak tak we olllssssss.... huahuahuaaaaa.. ok, meh tengok gamba cket.






Ini frozen food... sata ikan.. sedapppp giler... salu jumpa sata yg bungkus ngan daun pisang tu kn, tp yg ni ngan kulit popia...







Masakan yg dimasakkk... nasi goreng, sata ikan, dan rendang ayam.. mabelessssss



Yang ni mihun goreng.


Ok, dah siap masak pe lagik, makan daaaaaaaa...ll


Ni bukan suma staf kat opis ade, yg len ramai dah kuar..…

1st Day Ramadhan...

Image
Assalamualaikum... ^.^




Acaner ngan posa korang?? Ok takkk?? Heheee.. mesti best kn, buka posa ngan family, makan sedap2, kumpul ramai2..waaaahhhhh... meriah!!! Petang semalam pegi bazar ramadhan kpg baru ni, pegi ngan ita ngan kak abby. Beli macam2.. besela, hari pertama posa mmg akan terasa mo makan macam2 kan... tipula kalu korang cakap tak... hahahaa.. :-p





So, tu adalah hasil tangkapan kitorang kat bazar semalam. Heheee.. beli macam2.. makan sampai kenyang. Aku semalam tak posa pun, sebab baru lepas habis period so baru petang semalam tu mandi wajib. Tapi hari ni aku posa dahhhh... 2nd day ramadhan... hehehee...



Pagi tadi pun sahur makan nasi goreng seafood. Share ngan kak abby punya. Thanks akak!!! Cukup la untuk alas perut sehari ni. InsyaAllah...


Ok la, tak sabar nak tunggu waktu buka. Agak2, petang ni nak bukak posa makan ape pulak eyk??? Huhuuu... juz wait n seeeeee... heheee... {^,^}
posted from Bloggeroid

Wedding My Classmate, Dawaty Hamid.

Image
Assalamualaikum.... ^_^




Terasa dah lama giler tak apdet blog kan.... bukak2 jugak, sekadar blogwalking jela... takdenye mengomen pun.. sory la eykk... kalu ikutkan banyak je nak cite, tapi asek la tak menjadik. Banyak kali asek la tunda2 je pasal nak apdet blog. Ingatkn aritu nak le apdet blog pakai samsung tab aku tu, tapi idak le reti2 jugak... hihihiiii... takpa, baru lagik, so slow2 jelaaa... practice make perfect... gituuuuuwwwww....


So, kali ni nak cite pasal kenduri kawen kawan aku masa skola rendah dulu. Kitorang dulu 1 kelas dari darjah2 sampai darjah6. 2orang kawan baek aku dah kawen. Cepat jodoh korang kan, alhamdulillah... Aritu masa dia buat kenduri kat Miri aku tak dapat nak balik. Dia buat kenduri kat Miri tu pun sebenarnya aku tak tau. Aku tau pun sebab Man yang bagitau kat aku. Aku macam tak pecaya. Aku mesej Dawaty. Sedih aku cakap sebab dia kawen tak jemput pun. Pastu dia cakap dia ada invite kat fesbuk...hurrmmmmm.. mana la aku tauuuu...


Tapi takpa, sebab bila dia …

Selamat Pengantin Baru Buat Ina.

Image
Assalamualaikum....



Saja nak ucap Selamat Pengantin Baru dekat Ina. Dia ni sebenarnya adek sepupu Man.
Arini dia nikah. Pagi tadi aku kol, dia bagitu yang dia nikah kat Bekenu jam 2petang ni.. Aku tak dapat balik. Sedih sangat2.. Aritu dorang kemaen lagik dah jemput aku. Ina tula, dah bapa kali kol aku asek ingatkan suh aku datang. Apa bole buat, keadaan tak mengizinkn untuk aku attend wedding ko la na... Sory sangat2 tau.. mintak maf byk2. Man pun mengharap aku datang... sory sayang, i can't. T__T



Ina ni muda lagi dari aku. Baru 20tahun. Sebaya dengan adek pompuan aku. Tapi tula, macam yang Man cakap ngan aku, jodoh dia dah sampai.. hurmm.. ok sayang. Baru je raya posa taun lepas kitorang berhuha2. Pastu dah siap plan lagi kononnye raya taun ni nanti nak gi jenjalan sesama lagi. Tapi nampaknya Ina dah jadik bini orang masa tu, so tak bole dah berlagak bujang macam kitorang.. Sedih tauuuu....



Tak berkesempatan langsung nak pegi kenduri kawen dia. Brapa orang dah kawan aku yang dah…

Sudah 3Hari.

Image
Sudah 3hari bekerja tapi aku masih malas buat kerja tidak seperti hari biasa aku rajin seperti sediakala.
Minggu pertama hari ketiga ramai orang tiada semua ada urusan kerja masing2 ada agenda.
Hari rabu hari ketiga keja banyak belambak atas meja rasa malas sebab posa eyh, iya kah???
Fail2 atas meja punch kad pun atas meja semua atas meja apa saja yang takda macam2 ada.
Aku bosan, aku boring hari2 ini macam bisa bikin otak ku jadik mereng bawak keta pegang stereng bukan pegang piring.
Eyh sudah lah bila menaip bikin aku lelah idea yang ada semua punah kini hilang lalu musnah.
Ya sudah, mari buat kerja walau dalam keadaan terpaksa kita redhakan saja.




New Parfume!!

Image
Assalamualaikum...







Eyh, jap.. sebelom tu nak tanye, betol ke aku eja perkataan parfume tu camtu?? ke 'perfume'?? alamaaakkkk.. aku konpius daaaa... lupa la plakkkk... hihiiii..maluuuu.. >.<


Ok, ok.... Ni sebenarnya baru je dapat tadi. Terus nak apdet. hahahaahh.. saje je tauuuu.. Dah lame sebenarnya aku order. Minggu lepas kalu tak silap. Baru hari ni aku dapat. Aku oder ngan kak wati.












































Awal2 aritu aku amik minyak wangi Midnight Fantasy, yang Britney Spears kalu tak silap. Yang botol kaler pepel, pastu macam ade blink2 kat botol dia tu kan. Bau pun sedap jugak. Pakai pun tak abis lagi tu. Aku ada beli untuk Man sekali masa tu.