Posts

Showing posts from 2013

Resdung

Assalamualaikum.


Sapa ada resdung?? aku rasa sume org ade kut kan. Cuma beza teruk @ x je kan. Aku ni salah sorang penghidap resdung tegar yg teruk. Teruk maksud aku, bersin xbenti, hidung gatal, muka pun gatal, kena habuk sikit pun x bole. Tapi takdela sampai nak berjerawat seluruh mka ni. Bab makanan, aku mmg elakkn makan belacan. So sambal2 suma mmg aku langsung tak sentuh kalu bole. Sbb tu kdg ada je yg trkejut kalu aku ckp aku x mkn sambal belacan. Dah kenape nak terkejut kan... xperlu kottt... Kalu kena habuk pun mmg tak tunggu 2 3 saat la, time2 tu jgk terus aku bersin non stop. Siksa tau takkkk.. Aku terdetik nak apdet ni pn sebab aku dr td bersin tak benti. Dan bole dikatakn dlm minggu ni saja takde hari aku x bersin, takde masa aku tak bersin. Paham tak?? Nampak tak kat situ yg mn aku mmg bersin tiap masa.

Aku ada try supplement brand Blackmores, nama Horseradish. Bsr gedabak giler pil tu. Aku kena telan 2biji tiap pagi. Tp tula, bau pil tu busuk yg amat sgt. Ada masanya ak…

Perarakan Raksasa Hari ATM ke-80 #throwback

Image
Assalamualaikum...


Aku tak ingat tarikh ni bila, tp kalu tak silap aku hari sabtu la.. Siang tu pegi tgk perarakan. Ptg tu terus pegi LCCT jmput kakak dgn abg ipar aku dtg dr Sabah. Tapi takdela pagi sgt pun aku pegi. Dlm pukul 10 mcm tu gerak dr umah.. Singgah brekfes mamak kat blkng opis aku jap. Mkn roti telur ngan roti kosong. Huiiii...sedap hoooiiii... Aku klau mkn roti canai x ckup 1 tau..hikhikhik..


Aku pegi dgn hosmet aku. Bdk cina, nama Lim Hui Li. Kitorang pggil Lim jela. Kt umah mmg dh tgk live kt Tv1. Msa kt umah mmg bising jgk la sbb heli dok lalu lalang kat atas tu kan. So masa sampai kat Dataran tu dh takde dh perarakan. Org ramai pun stil ramai lagi. Masa ni eksaited jgk la tgk abg2 askar sume tu. Aku ada kwn ngan sorg askar. Muka mcm Joe Flizzow. Hahahaha... hover tauuu...tak hagak2 nak samakan muka dia. Kehkehkeh... eyh tp btol, lama2 dulu tu bru aku prasan. Pastu kazen aku kt Sabah tu kan laki dia pn muka mcm sama je dgn muka kwn aku tu. Hahaha.. Tp skang dh jarang …

Halluuuuuuu....!!!!!!

Halluuuuu........... Xtau mcm mana nak mula, dr mana nak mula. Tetiba rasa mcm xtau apa2.. huhuuu... Nila akibatnya gara2 terlalu lama menyepi. Ye, agak lama jugak aku menyepi kan. Lama x apdet blog. Blur2 dah aku rasa skang. Tolongggg... camne nak apdet blog dh ni?? heheee.. Ok, tarik nafassssss, hembussssss... tariiikkkkkkkk.... hembuss.... Ok last, tariiiiiikkkkkkkkkkk.... hembusssss.... fuuhhhhh!!!!!! Lega daaahhhh... hehehe.. Well, I miss my blog so much. Iye, aku rindukan blog aku ni. Rindu nak menaip. Rindu nak bercerita, rindu nak meluahkan. Rindu segala2nya psl blog. Aku salu jugak bukak blog ni, blogwalking jela pun, pastu logout blk. Sadis gilerrrrrr.. Nak sangat apdet, tp xtau dah. Huhu.. tetiba rasa mcm bru pertama kali nak berblog. Ok, fine, fine. Byk cerita yg aku hutang nak apdet dlm ni. Sgt byk cerita. Byk peristiwa. Psl raya pun aku x cerita. Best jek baca cerita2 raya korang2 sume. Hehee..

Aku skang kan kat bahagian baru, so x sama dgn msa kat bahagian lama dulu. …

Ramadhan tiba lagi..

Assalamualaikum...


Ehem, batuk jap.. hehe.. lama tak apdet blog kan. Dah xtau nak apdet cemana.. xtau nak cerita apa lagi dah.. padahal byk je hal yg mau diceritakan tapi ada saja halangan. Baik dari segi masa, kerja, tempat, eyh byk lg lah!. So, hari ni puasa tak?? Aku?? baru hari ke ke8.. hehe.. yela, 2hari pertama ramadhan aritu aku masih cuti lagi. Hari ke3 baru start posa. Salu sangat dah mcm tu. Puasa kali ni sama mcm posa thn2 lps.. posa jauh dr family. Sahur dan berbuka sorang2. Sokmo gitu.. Tapi thn ni ada best ckit sbb adek aku ada skali. Dia cuti sem 3bulan, sebulan duduk cni ngan aku. Di samping buat keja part time carik duit lebih utk raya ni, aku nak bg dia rasa puasa kt KL ni. Bg dia rasa apa yang aku rasa. Pada aku, ni dah masuk tahun ke5 aku sambut puasa dan berpuasa di KL ni. Nti 2,3 hari nak raya baru blk Miri. So time tu jela merasa sahur dan berbuka ngan mak, bapak, ngan adik berdik lain. Eyhhh, tetiba rsa sedih pulak aku ni. Huh.... Rindu.. :'-(

Hoiiiii, jgn na…

Its 24th Of June..

Image
Yah, arini 24 jun, hari ape?? hari jadi sy ler.. hehe.. Hoi, mcm  xprcya hari ni sja umo sy dh genap 23thn. Auuwwww...tetiba bersaya2 ni dah kenape?? adoooyaiii... dh rasa dewasa sgt dh niii.. hahaha.. Ok2.. Kalu tahun2 lepas salunya aku amik cuti time befday aku, tp tdk utk thn ni sbb cuti dh tinggal x byk.. Nk amik MC mcm  x best la kan.. Sebenarnya kan tak rasa pn mcm arini befday aku sbb lagsung takda sapa yg wish. Hahahaha!!! Sgt rare ok!!  Mlm  td jam 1200am  pn lgsung takda kol @ msj dr Man. Aku tggu ok, tp hampa. Huhu.. dasar xbole harap!! Sgt kecewa dh rasa hati ni hah. Pagi td jela, kakakku msj, wish epy befday. Ok laa.. Adek aku ada kt cni pn x wish jgk. Dia xtau kut. Hehe.. Setelah dipikir2, aku rasa mcm  nak beli samting sebagai hadiah utk diri sendiri. Hehehe.. apa dia?? dh ade dlm  pikirin dah ni hah.. Aku kira2 mcm  nak beli 6benda sbb befday aku kn bln 6.. Ecececeeehhh... nampak beno kemaruk nak adiah.. hahaha.. elleeehhh.. lantak la!! Dah aku yg nak kn.. mntak kt org…

Dalam pada ku gembira, kadangkala sedih juga..

Image
Tajuk dah macam lirik lagu. Ha'ah, mmg lirik lagu pun. Penah dgr lagu Tasha Manshahar ngan bdk laki tu?? lagu tu best. Mlm2 sblom tdo aku salu lyn utiub lagu dorg. Sgt comel lagu tu pnya vidio klip. Bdk laki tu sgt buat hati saya jatuh chenta sma dia. Hehe..

Ingat tak, aku penah cita psl gelang tangan emas aku hilang kan. Tercicir kat Times Square masa maen2 kat dlm indoor game tula. Eyh, aku tak cerita lagi. Ok, nak cerita la ni. Hihiii.. Kejadian berlaku masa cuti tahun baru cina bln 2 aritu. Cincin emas belah rotan 2bijik dah kena curik ngan kakak housemate, pastu gelang tangan pakai tak sampai setahun lg dh ilang jgk. Btl2 sudah jatuh ditimpa tangga nasib diri saya. Menangis sampai tersedu2 aku dibuatnya.



 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Masa kat TSIG (Times Square Indoor Game) tu, lepas byr suma, dorg pkikan gelang mykad kertas tu td la. Masa lalu kt palang tu, hati aku macam tergerak nak suh Ida amik gambar. Xtau nap…

Lama tak ngapdet.. Bukan ngedate!!

Assalamualaikum...
Wahhh.. lama tak apdet!! iye, apdet, bukan ngedate. Ngedate itu maksudnya dating dlm bhasa indon kalu tak silap aku. Hihi.. ok, takpe, abaikn suma. Yg pasti aku mcm tak pecaya dapat apdet blog kali ni. Sejujurnya, aku rindu sangat nak menaip kt blog. Rindu nak bercerita, rindu nak meluah. Eh, macam2 lah!! ok, salu bkn apa, kdg rasa mcm takda masa. Skang sejak aku pindah tempat ni pun ada jgk la kdg2 tu pagi masa bru sampai opis try bukak2 blog. Tp nak apdet tu x sempat2. So mmg trbengkalai la suma cerita.

Tapi kali ni sbb ada kesempatan, so marilah kita manfaatkn masa dan peluang yg ada. Hoyeahhh.. hahah... Aku kat opis ni, ot lg hari ni. Ikutkn aku nak stat rajin2 ot wikend tu bln dpn. Tp yela dah dorg masukkn skali nama aku dlm senarai so aku ikut jela.
Ok, mari kita bercerita. Memula pasal keja part time aku kat farmasi. Aku dh plan baik punya dlm otak nak stop dah la. Nak benti.Ckupla 3bulan lebih keja part time itu. Sangat seronok. Ha'ah, seronok sang…

Kehilangan,Kesibukan,Kesedihan..

Assalamualaikum.. Helloooo.. Halluuuuu.. Haiiiiii !!!! Ok, sangat teruja sbb dpt apdet balik blog yg x sberapa ni. Fuuhhhh... Kalu ikutkan aku mau apdet seminggu skali, tp apakan daya sy, hnya seorang pekerja biasa seperti insan biasa yg lainnya.. Syahdu beno bunyik.. Ok, aku hepy. Dalam hepy, aku sedih. Campur dua2 tu, aku stres!!. Huuuhh.. Sejak dah pindah tukar bhagian ni, aku bizi giler ok. Bizi giler2. Kat bawah dulu x pnh sampai cmni skali. Serius. Aku rasa x pnh rasa sampai cmni skali. 1 mmg sbb bizi, 2 sbb xmo org atas ni dok bising2 ckp aku tak buat keja. Hahahaha... Eh hello, saya buat keja sy ok. Dlm pada aku dok huhahuha slma ni sejak dah naik bhagian baru ni kan, aku buat suma keja aku ok. Biapun slow, lambat, aku buat jgk. Aku siapkn jgk bah. Bkn aku langsung tak usik suma tu. Tolong sikit!! Aku agak kebengangngan jgkla ngan kerani yg dulu duduk kt tempat ni sbb dia langsung tak siapkn keja dia. Suma keja mcm dia tak usik langsung. So kesimpulannya, mmg aku yg kena buat …

Perpisahan & Kesibukan... :-(

Wei, lamanya tak apdet blog. Last aku apdet rasanya masa aku cita yg aku dah angkat brg aritu kan.. aku apdet cita pasal tinggal kenangan  ni la. Dah rasa nak nyanyi lagu Saleem pulakkk.. Hihihi.. Sedih aku rasa tauu.. Rindu ngan dorang suma kat bhagian bwh. Bukan nak ckp kat bahagian baru ni tak best, tak. Mungkin aku blm biasakn diri lagi kut. Takpe, slow and steady. Lama2 nti ok la tu.


13hb aritu secara rasmi aku bertugas di bahagian baru. 13hb tu jugak aku pi salam ngan suma staf. Mula sekali ofkoz aku jumpa bos dulu. Masa jumpa bos bole pulak aku menangis sampai abis basah lencun muka. Adooiiii... nape mesti begitu?? hurrmm... Aku tak tau aku nangis masa tu sebab sedih berpisah bahagian ngan dorang, atau jugak sedih sebab kehilangan barang2 kemas. Oh, yang tu nanti aku cerita. Hihi..


Masa salam2 peluk cium suma ngan yang len pun aku nangis jugak. Hihi.. sangat cengeng saya ni.. Ok, tak tau nak ckp ape lagi. Hihi.. Kat bahagian baru ni, sangat bizi. Walaupun keja aku tumpu kat s…

Tinggal Kenangan.

Td kemas2 brg lg.. Kemas brg kat tempat lama sbb dh nak naik atas secara rasmi. Idak le rasmi beno.. rasmi gitu2 aje. Aku bwk suma brg2 aku yg aku rasa patut aku bwk. Yg tak patut tp aku nk bwk aku ttap bwk. Degil beno lah bunyi. Hihi.. Takdela.. sbb aku tgk tempat bru ni dah clear, so aku kemas jela brg2 aku kat bwh td. Aku dh angkat sumanya. Masa kemas2 brg td aku rasa sedih tau tak. Aku ckp kat Yuva yg aku nak nangis. Ha'ah, rasa nak nangis. Tgh taip ni pun hati rasa sgt sebak. Brg last aku amik kt bwh td aku rasa selipar tandas ngan cawan aku. Masa berdiri kat partisyen tu aku tenung tempat tu. Mcm2 ada. Sgt byk kenangan. Suma indah. Bkn indah kbr dr rupa. Tp mmg indah yg mgkin takkan ada di mn2. Pastu aku pi pantry. Amik cawan. Pastu aku duduk2 kejap. Terpikir lg, pasni takkan lg aku brkesempatan nak kemas2 pantry ni. Tak bole lg nak pi shoping brg2 pantry mcm tiap2 bln yg aku ngan Kak Ina PA salu buat.


Pastu aku trus kuar. Tekan lif. Sementara tunggu lif tetiba nangis plak.…

Bulan Baru, Entry Baru.

Ohooooiiiii... lama tak ngapdet belog. Ngam2 10 entry aku buat di bulan januari. Bknla dirancang, mungkin sekadar kebetulan. Hehehe.. Sory, lama menyepi. Lama la sangatttttt.... Aku bizi. Bizi gilerrrrrr... yela tuuuu.. hehe.. takdela bizi sesangat pun, tp bole dikategorikan bizi jgk la. Bizi siapkn keja sebelum pindah tempat baru, bizi kemas brg nak angkut ke tmpat baru, bizi segala2nya. Huhu.. bunyi mcm bizi sebizi2nya lah!!


Aku dh dpt surat tukar. Tukar bahagian je pun. Aku kena pindah ke bahagian admin. Naek ke tingkat 16. Sebelum ni kan aku kat tingkat 14. Naik tingkat je pung, tak naek pangkat lagik. Hihihiii.. Keja2 suma kalu bole aku nak setel. Semalam aku dah start kemas sikit2. Suma kertas2 sampah aku dah shreder kan. Barang2 aku dah aku bwk naek atas. Baru sikit jela. Sbb brg aku mmg sikit je pun. Takdela byk mana.  Rasa sedih  nak pindah :'-( . Dah 3thn lebih aku kat bahagian skang. Mcm2 aku lalui. Sedih gembira suma ada. Biasala tu kann... Tak nangis tak sah. Hepy kon…

Segmen : Jadikan Follower Overload.

Image
1st time join segmen2 ni.. Xpenah2 kut.. hehe.. Salu bukak blog org ni tgk mcm2 je segmen yg dia join.. hihi... pastu tetiba rasa mcm nak join jgk.. huhu..



Ok, suda follow blog tuan punya segmen, dan ofkoz jgk dah join segmen. Hihi.. So due date segmen ni 21 Feb 2013. So kpd semua, selamat mengjoinkn diri korang!!! ^_^




Kekasih Hati

Image
Aku nak kenalkan dengan kekasih hati aku yang baru. Dulu lost contact. Ha'ah, lost contact la sgt kann.. Kekasih hati la jgk sgt kan.. hahahahaa.... mau tergelak je aku rasa.. Tapi takpa, disebabkan aku perlu menghabiskn cerita, dan melengkapkan tanda tanya, aku akan bagitau jgk nti. Mintak bersabar byk.. salu org ckp sabar sikit kan, aku nak sbr byk.. ape brg sikit2.. hehe..


Dulu tak pnh knl pun. Mmg lgsung tak knl la.. Tpi entah camne bole terjumpa aritu. Dengan itu, secara rasminya, aku nak memperkenalkan...


jeng..








 jeng..






jeng..








jeng..








Memperkenalkan, ni boyfren baru. Nama dia Keifli. Bin apa aku pun tak tau la.. Dulu dia ni pnh masuk rancangan realiti Akademi Fantasia musim ke4 kalu tak silap. Semusim ngan Mawi, Felix ngan Marsha suma tula..Kitorang terserempak kat kenduri kawen masa ni. Aku je yg excited jumpa ngan dia. Dia bese2 je kut eyk.. hehe... Pegi kenduri ni ahad awal bulan aritu. Kira gambar ni masih baru lg la. Fresh gitu..


Baru je lepas jumpa ngan Adi Putra beber…

Part Time.

Sebenarnya dah lama dah teringin nak buat keja part time ni. Masa aku dok Selayang lg dh timbul idea tu disebabkn aku yg salu dok umah je tiap wikend, dan sentiasa keseorangan. Hehehe.. Penah jgk la tnya ngan Abg Zul, kut2 dia nak pki pekerja kan, mn tau Shell dia ada kosong, bole gak wat part time, tp dia takmo. Dia tak kasi. Kedekut betol. Hahahahaa.. Abg Zul tu owner rumah sewa lama aku. Yg aku duduk Selayang dulu kan, umah dia la yg aku sewa tu. Aku pnh cita psl Abg Zul dlu kat sini kalu tak silap. Psl kitorang mkn mi udang.


So, berbalik psl part time tu kan. Minggu lepas aku ngan Kak Abby ada la pi try tnya kt 2,3 kedai ni. Kut2 ada nak pki staf part time kan. Dok tnya2,suma pun suh isi borang je dulu. Tnya kat Ayamas, 7E, Farmasi, last skali kt kedai cermin mata. Kat situ je kami terus kena interview. Perrgghhh.., walaupun cuma sekadar interview utk part time, tetap terasa nerves mcm interview ngan SPA. Hahahahaaa... Lama pulak tu akak tu dok interview. Soal punya soal, dia ckp …

Sebelum tido layan ni dulu...

Image
Novel ni beli masa kat epot bln lepas. Masa tu aku nk blk Labuan. Kazen aku kawen kan.., Flight 2jam, so beli la novel. Ingat masa tu bole dok baca dlm kpl, tp nan hadoooo...hahahahaaaa...

Bru nak start baca. Novel yg 1 lg dh abis bc dah..


Ok la,korang sambung tdo,aku sambung bc novel aku ni.., Babai, gud nyte. Have a sweet dreamz suma... ^_^
posted from Bloggeroid

Awal tahun 2013 dimulakan dgn jalan2 ke Genting Highland...

Image
Ok, nak aplod gambar lg. Kali ni mmg gambar byk dan aku akan aplod suma kot. Bia nampak mcm byk giler gambar utk entry kali ni.. Hahahahahahaaaa... Lama dah teringin nak pi genting ni. Tp tak penah pun kesampaian. Last2 ahad lepas jgk berjaya aku nek atas sana. Suma pun scara tetiba.


Sebenarnya ari sabtu tu aku dok sorg kat umah. Kak Abby ot, Kak Yun kuar jumpa husband (dia skang PJJ..Perkahwinan Jarak Jauh), Ita ngan kazen2 dia gi Johor. So aku sorang2. Ptg tu Kak Abby blk, dia kemas2 brg. pastu dia tnya aku nak ikut dia ke tak, sbb dia nak tdo umah Kak Farah(officemate dia), so aku pun ok jela. Masa kemas brg tu aku sempat tnya Kak Abby, ada nak pi mana2 tak, dorg ckp nak pi psr mlm je. So aku rasa ok la kut, bole jela pki baju tshirt yg aku pki msa tu gitu. Aku tnya lg, esok plak ada nak pi mn2 tak, Kak Abby ckp takda kut. Aku pun beranggapan, mybe esok trus blk umah la kan. Konfem takda pi mana, so xpyh la bwk baju lawa2. Bese2 sudaaa..


Tp rupanya aku silap. Husband Kak Farah ajak…