Posts

Showing posts from March, 2015

Rombongan UMK Ke TURKEY.

Image
Ok, bukan aku tau. Tapi adik pompuan aku. Dia kan student UMK. Universiti Malaysia Kelantan. Bulan lepas dia dapat pegi Turkey. Untung sangat badan. Rezeki dia. Sbenarnya, masa nak pegi ni,byk nau hal. Byk spekulasi. Ececeehhh...spekulasi la sangatttt... Dipendekkan cerita, dia pegi sbb U bt lawatan ke ape tah aku x sure sgt. Bertuah nau badan...dpt pegi oversea..Alhamdulillah la, rezeki dia kan..Dah lama sebenarnya dia bgtau kitorang yg dia dpt pegi Turkey tp ntah bila konfemnye. Sbelum klu x silap last year dia pegi Thailand. Rombongan U jgk. Sampai la 1 masa tu dia bgth yg dia dpt pegi Turkey. Masa tu dah konfem tarikh which is 15-20 februari la. Seminggu di Turkey. Masa dia bgth yg dia dapat pegi Turkey tu, aku ada la jgk terfikir & tertanya sendiri, budak ni nak pegi Turkey dh ade passport ke??mybe adela tu kut sbb sblm ni dh penah pegi Thailand kan.. So aku just ignore jela. Then 1hari tu dia tnya nak buat passport kt mn. So aku bgth la kena pegi Jabatan Imigresen. Eh ke Jab…

Istana Budaya - Teater Diari Wanita.

Image
Sebenarnya tadi kan aku nak apdet pasal housemate aku kawen aritu tau..Pastu stop kejap sbb setelkan keja. Lama2 pastu ilang idea. Dah rasa nak apdet pasal pegi tgk teater pulak. Ok la, meh apdet pasal tu la. Kang lambat2 lagi memang tak berapdet lagi lah blog aku ni..


Ok, kisahnya kan hari khamis lepas2 dah. Masa kat surau tu kak Diyana ada bgth yang esok jumaat tu dia nak pegi tgk teater Diari Wanita kat Istana Budaya. Ada sepupu dia dapat tiket free. So aku pn tanya, ada tiket free lagi tak?? Dia cakap dah takdela. So xpe. Malam tu, tetiba kak Diyana whatsapp kat aku bgth yg ada tiket free lg 1 sbb ada sorang sepupu dia x dapat join. So dia ajak aku. Dia suru pakai lelawa esok. Sbb dari ofis tu terus nak gerak ke IB. Ok, aku dah hepy + eksaited. X sabo dah ni haa.. Esoknya jumaat tu, aku x tau nak pakai baju apa sbb kan blk keja terus nak pegi IB. Last2 pakai baju kurung biasa jela. Apa adahal kan. Janji berbaju. Nak dijadikan cerita, hari Jumaat kak Sham last kat opis sbb dia kena…