09/03/2015

Rombongan UMK Ke TURKEY.

Ok, bukan aku tau. Tapi adik pompuan aku. Dia kan student UMK. Universiti Malaysia Kelantan. Bulan lepas dia dapat pegi Turkey. Untung sangat badan. Rezeki dia. Sbenarnya, masa nak pegi ni,byk nau hal. Byk spekulasi. Ececeehhh...spekulasi la sangatttt... Dipendekkan cerita, dia pegi sbb U bt lawatan ke ape tah aku x sure sgt. Bertuah nau badan...dpt pegi oversea..Alhamdulillah la, rezeki dia kan..Dah lama sebenarnya dia bgtau kitorang yg dia dpt pegi Turkey tp ntah bila konfemnye. Sbelum klu x silap last year dia pegi Thailand. Rombongan U jgk. Sampai la 1 masa tu dia bgth yg dia dpt pegi Turkey. Masa tu dah konfem tarikh which is 15-20 februari la. Seminggu di Turkey. Masa dia bgth yg dia dapat pegi Turkey tu, aku ada la jgk terfikir & tertanya sendiri, budak ni nak pegi Turkey dh ade passport ke??mybe adela tu kut sbb sblm ni dh penah pegi Thailand kan.. So aku just ignore jela. Then 1hari tu dia tnya nak buat passport kt mn. So aku bgth la kena pegi Jabatan Imigresen. Eh ke Jabatan Pendaftaran Negara?? konpius kejap... Masa dia tnya tu sbnrnya masa dh suntuk sangat tau. Dah dekat sangat tarikh dia nak pegi. Kelam kabut jugak la dibuatnya. So dia pegi ofis kt Kelantan tu. Staf sana ckp klu dia buat passport akan makan masa sbb dia warga Sabah. Memang akan mkn masa sehari tp itu kalau buat di tempat sendiri.


Klu x silap aku masa tu hari khamis dah kut. Padahal hari Ahad nk terbang dah. Oh ya, FYI, dorang yg nak pegi ni sebenarnya pihak U dah tanggung duit tiket, makan minum, penginapan & ada sikit bg duit belanja rm300 klu x silap. Yg selebihnya kena tanggung sendiri mcm duit nak buat passport & duit belanja kut la nak shopping kt sana kan. So masa tu agak tegang jugak la keadaan. Last2 tau apa jadi?? Hari khamis, mlm tu jugak adek aku gerak blk KL dr Kelantan naik bas. Pagi jumaat smpai KL plak trus ke KLIA2 amik flight ke Miri. Sampai Miri kakak aku jemput then terus pegi buat passport. Masa dia dtg ke KL tu aku xtau pn dia nekad jgk. Sblm tu aku dh pesan, klu jd dtg KL bgth aku. Tp dia xda ckp ape pn. So I is bengang. Tau2 je dia dah smpai Miri. Hek elleeehhh... Aku tau dia gerak ke KL tu pn sbb pagi Jumaat tu kakak aku kol tnya samada adik aku tu dh smpai ke blom. Aku try kol xdpt2. So risau la jgk kan kut la apa2 jd. Tp tula, tau2 je dh slamat smpai Miri. So sabtu mlm dia terbang blk KL. Flight dia pukul 10pm so dia smpai dlm jam 12lbih gtu la. Aku pegi KLIA2 tggu dia. So malam tu stay KLIA2 la kami 2 beraadik ni td. Esok pepagi plak kena gerak ke KLIA lg sbb nk kumpul dgn kwn2 dia yg lain.




masa ni dh 5pagi tau..nak naik ERL pegi KLIA

Lama menunggu ERL..

Yah, my only one adek perempuan.

1st time nak ERL so agak jakun jgk la..hahahaaa...




see....ni antara kawan2 dia yg dapat pegi skali. 3org je pompuan. Yg lain smua laki. Oh ye, akak yg baju putih tu bkn student @ pihak U, tp agent travel klu x silap. Tgh explain samting la kut masa ni..




Duit RM yg dah tukar ke matawang asing

boarding pass

sbelom masuk selfie lag..sempat plak kawan dia mnyelit skali

kengkonon nak bg Nampak Perlepasan Antarabangsa pn word tp blur pulak daahhh..

ok, last selfie before boarding time

dia paling last masuk





Ok, gambar2 yg aku amik ni semua aku sent kt dlm grup wasap ktorang beradek. Well, besala, aku kan suka melaporkan live. Hahahaaa... lgpun aku suka amik gambar. Adek2 aku siap tegur, sikit2 selfie, asek2 amik gambar...eh eh ehhh...sukati la.. heheee... Jeles lettew...kannn... choiiii sangattt... And now, dia dah pun selamat blk. Masa dia pegi sana, ada jugak la dia sent gmbar kt ktorang. Paling best sbb tgk ada salji. Tp paling untungnye pun dia jugak la sbb dapat men salji & tgk salji live depan mata. Bertuah badan sbb muda2 lg dh merasa pegi byk tmpat. Eh, kira byk tmpat la jgk wlaupn tmpat lain x mention. Ni aku dengar2 thn dpn dia dpt pegi lg. Ntah btl ke idak. Kita tunggu & lihat. Ok, bye!!




03/03/2015

Istana Budaya - Teater Diari Wanita.

Sebenarnya tadi kan aku nak apdet pasal housemate aku kawen aritu tau..Pastu stop kejap sbb setelkan keja. Lama2 pastu ilang idea. Dah rasa nak apdet pasal pegi tgk teater pulak. Ok la, meh apdet pasal tu la. Kang lambat2 lagi memang tak berapdet lagi lah blog aku ni..


Ok, kisahnya kan hari khamis lepas2 dah. Masa kat surau tu kak Diyana ada bgth yang esok jumaat tu dia nak pegi tgk teater Diari Wanita kat Istana Budaya. Ada sepupu dia dapat tiket free. So aku pn tanya, ada tiket free lagi tak?? Dia cakap dah takdela. So xpe. Malam tu, tetiba kak Diyana whatsapp kat aku bgth yg ada tiket free lg 1 sbb ada sorang sepupu dia x dapat join. So dia ajak aku. Dia suru pakai lelawa esok. Sbb dari ofis tu terus nak gerak ke IB. Ok, aku dah hepy + eksaited. X sabo dah ni haa.. Esoknya jumaat tu, aku x tau nak pakai baju apa sbb kan blk keja terus nak pegi IB. Last2 pakai baju kurung biasa jela. Apa adahal kan. Janji berbaju. Nak dijadikan cerita, hari Jumaat kak Sham last kat opis sbb dia kena transfer ke cawangan lain. So hari jumaat tu aku kluar lunch dengan kak Sham. Petang tu adala kitorang celebrate sikit. Alah, celebrate gitu2 jela pun. Mengingatkan yang kak Sham tu dah keja kt bahagian tu aje dh 34tahun kan, so aku belikan slice kek kt SR then cucuk lilin. 3btg lilin besar, 4btg lilin kecik. kan ke 34tahun.. So masa tu memang agak tacing la jugak. Nangis jugak la mengenangkan dah tade geng sbb selama kt bahagian ni mmg aku seronok kawan dengan kak Sham. Well, like I said before this, "kawan dengan macik2 lagi bagus". Hehee..


Kek ape tah ni..pilihan kak sham. Tengok tu lilin..

last day punch out.

ajak kak sham selfie lepas abis nangis. Sedih beno masa kak sham nk pegi ni..



 
Oh ye, ada video sikit. Video tu sbnrnya masa kat Food Court Maju Junction. Tengah lunch tetiba dengar bunyi macam ada lion dance..kan ke dlm aura Chinese new year masa tu..so dtg la singa menari.. I is eksaited tgk lion dance ni..hahahaaa...





So, petang tu dah selesai semua, ramai dah balik. Aku ngan kak Diyana ada je lg. Petang tu pulak tetiba la aku sakit kepala. Kerap sangat aku sakit kepala. Sakit yang sampai rasa berpusing2. Pening kemaen. Panadol pulak takda masa tu. Masa tu jugak aku mcm nak cancel je join kak Diyana pegi IB. Fikir punya fikir, last2 aku ikut jgk la. So dari opis kitorang gerak dalam jam 6pm mcm tu. Singgah monorel stesen Medan Tuanku sbb nak amik kazen dia. Kazen dia tu plak sebaya aku. Ok, dpt kawan baru..hehee.. Then terus ke IB. Sampai IB pegi minum petang dulu. Sedap2 plak makanan kt IB. Then dalam 7lbih msuk ke IB sbb kak Diyana nk solat. Aku cuti masa tu, so xdela nak kelam kabut sangat kan. Aku terus pegi toilet dgn sorg lg kazen kak Diyana. Sape tah nama dia lupe plak aku. Yg sebaya aku tu namanya Fatin.



 Meh layan gamba kt IB pulak.. Jgn jeles tauuu.. heheee...


ok, yg pki baju maroon tu kak Diyana. Yg free hair tula Fatin yg sebaya dgn aku. Yg blkg tu sepupu dorg jgk tp aku x ingt plak dh nama dia. BTW, thanks korang!!

ok, same ke idok??

kat dalam IB. Masa ni kitorang la paling awal masuk. Selfie dulu sblm kena laser ijau!!

The ticket. Free jer..untongla...

Sherry Al-Hadad
Dina Nadzir. Kali ke2 jumpa selepas Cuci The Musical yg lalu..sama gak, masa tu pn sbb dpt tiket free jugak..
Misha Omar. Orgnya kecik je pun..lawa sangat..sporting!!
Amy Mastura!!!Pun sama, kali ke2 jugak jumpa selepas Gamat The Musical..Teater 1st yg aku tonton di Istana Budaya.
Sapa tu??korang kenal tak?? Arja Lee.. Dia pun datang tengok teater jugak..
Selfie dgn Fara Fauzana dlm cahaya kelam.. Masa ni rehat 15minit..so amik kesempatan pegi dekat Fafau..


Peace aku x penah ketinggalan..

Masa ni, Arja Lee yg suru duduk tau..aku ingt nk berdiri je..hehe..Dia duduk barisan blkg seat ktorang..

ok, kemaen muka kakak floles nauuu...ni suma flash punya pasal..

ketahuan selfie...ada paparazzi rupanya..hahahaaa :-P

entah ape je yg Dina gelakkan sangat masa ni..tu suma barisan pelakon..






eh, macam aplod 2kali plak..biala...malas nak delete..

Nampak belakang tu...byk seat kosong lagi sbb kami paling awal masuk..Nampak nau x menyabo..




ini over..hahahaaa...kemaen Misha Omar siap bangun..nak cemolot bagaiiii...








Sebenarnya gambar2 semua tu x ikut turutan sangat. Aku men aplod je semua. Yg aku selfie sorg2 dgn dorang tu sbnrnya masa dah abis teater. Yg kitorang berphotoshoot kt banner2 tu plak masa baru sampai. I mean lepas minum petang then lepas solat maghrib, and tunggu masa nak masuk dalam. So itu jela kesempatan yg ada nak berphotoshoot bagai kan.. kak Diyana layankan aje kitorang ber3 yg bujang ni sbb kak Diyana sorg mak & isteri org. Heheee.. One more thing, gambar2 yg agak kelam tu suma pki henfon aku cap ayam ni.... Selain tu ada pakai henfon kak diyana jgk. Dia sent kt aku kt wasap esok paginya tu. Nasibla esok tu kan sabtu, so cuti... Mmg syok la tido sampai tengahri..hahahaaa...


Malam tu show abis lewat jgk..mn lg sbb tggu nak begamba ngan pelakon kan, mmg blk lambat la. Sampai ruma dlm jam 12lebih. Kesimpulannya, ok la. Best. Sebab part nyonya dengan keponakan dia tu ada je part lawak. Tp ada jugak yg bosan..Heheee... Lepas ni, mudahan ada lg tiket free so boleh pegi tgk teater lagik!!!




ok,bye!!!






Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......