26/02/2013

Kehilangan,Kesibukan,Kesedihan..

Assalamualaikum.. Helloooo.. Halluuuuu.. Haiiiiii !!!! Ok, sangat teruja sbb dpt apdet balik blog yg x sberapa ni. Fuuhhhh... Kalu ikutkan aku mau apdet seminggu skali, tp apakan daya sy, hnya seorang pekerja biasa seperti insan biasa yg lainnya.. Syahdu beno bunyik.. Ok, aku hepy. Dalam hepy, aku sedih. Campur dua2 tu, aku stres!!. Huuuhh.. Sejak dah pindah tukar bhagian ni, aku bizi giler ok. Bizi giler2. Kat bawah dulu x pnh sampai cmni skali. Serius. Aku rasa x pnh rasa sampai cmni skali. 1 mmg sbb bizi, 2 sbb xmo org atas ni dok bising2 ckp aku tak buat keja. Hahahaha... Eh hello, saya buat keja sy ok. Dlm pada aku dok huhahuha slma ni sejak dah naik bhagian baru ni kan, aku buat suma keja aku ok. Biapun slow, lambat, aku buat jgk. Aku siapkn jgk bah. Bkn aku langsung tak usik suma tu. Tolong sikit!! Aku agak kebengangngan jgkla ngan kerani yg dulu duduk kt tempat ni sbb dia langsung tak siapkn keja dia. Suma keja mcm dia tak usik langsung. So kesimpulannya, mmg aku yg kena buat suma tu tau. Tapi sbb aku sabar, aku buat.


Aku bengang lagi ngan beberapa org akak2 kat bhagian baru ni sbb bole pulak dorang dok ckp psl aku padahal aku ada je duduk elok kat tempat aku ni. Aku idok le terus melenting kan. Aku senyap je. Tapi pastu meleleh jgk la. Hahahahaaa.. Aku ni kan, hati tisu. Kalu dok ckp yg leklok, takpe gak. Ini ckp plak yg aku tak buat keja. Ckp aku lmbat siapkn buku tu. Eeeeiiiiii... reti bersabar tak?? reti memahani ke tak?? aku ni baru lg kat sini tau. Aku bkn tau sangat suma2 tu. So sila tunjuk ajar dgn byk. Jgn tau nk mengarah nak suh aku siapkn suma keja dgn secepatnya. Kang aku langsung tak buat lagik parah!! Part tu takpa, dah berlalu pergi dgn begitu saja. huhu..


Ok, stop. Nak cite psl kehilangan. Bukan kehilangan sesiapa. Tapi kehilangan barangan kemas. Aku sedih sangat2. Hilang rantai tangan emas. Tak sampai setahun pun lagi pakai kat tangan ni, tapi dah hilang. Ok, mybe silap aku sbb hari2 nak pakai. Gelang tu tercicir kat Times Square, masa aku nak men kat Theme Park tu. Aku tak tau tercicir kat mn. Tp aku dah buat repot kat dorang punya management. Sampai skang takda apa2 respon pun. Dorang tak jumpa la kut kan. Kalu ada org jumpa, sangatla beruntung giler. Aku sayang gelang tu. Sbb tu brg kemas yg pertama aku beli selama 3thn aku keja. Tau2 dah hilang lesap camtu jer. Gelang tu hilang kalu tak silap 11/02/2013. Balik umah mlm tu aku tengok balik kotak gelang, nangis2 aku tau. Tak penah nangis cmtu sbb ilang brg. Nangis sampai tersedu2. Esok pagi kol mak, cite suma, pun menangis2 jgk. Kol kakak aku kat Sabah, cite kat dia jgk, pun aku menangis. Nangis semahu2nya lah.


Sebelum tu sbnrnya cincin emas aku dah hilang. Hilang dlm umah. Rupanya housemate sendiri yg curik!! Dia curi cincin emas aku 2 bijik, cincin emas kak Aby sebijik. Pastu bole dia pi gadai. Aku perasan cincin takda pagi sabtu. Aku dah tanya kat Kak Yun(si pencuri), tp dia tak ngaku. Mlm rabu baru dia mengaku. Fuuhh... So skang aku tak bole nak mengadap muka dia, nak dengar sora dia pun aku tak bole. Aku tak bole trma apa dia buat. Takpe, psl tu pun nti aku cerita dgn lebih lanjut.

19/02/2013

Perpisahan & Kesibukan... :-(

Wei, lamanya tak apdet blog. Last aku apdet rasanya masa aku cita yg aku dah angkat brg aritu kan.. aku apdet cita pasal tinggal kenangan  ni la. Dah rasa nak nyanyi lagu Saleem pulakkk.. Hihihi.. Sedih aku rasa tauu.. Rindu ngan dorang suma kat bhagian bwh. Bukan nak ckp kat bahagian baru ni tak best, tak. Mungkin aku blm biasakn diri lagi kut. Takpe, slow and steady. Lama2 nti ok la tu.


13hb aritu secara rasmi aku bertugas di bahagian baru. 13hb tu jugak aku pi salam ngan suma staf. Mula sekali ofkoz aku jumpa bos dulu. Masa jumpa bos bole pulak aku menangis sampai abis basah lencun muka. Adooiiii... nape mesti begitu?? hurrmm... Aku tak tau aku nangis masa tu sebab sedih berpisah bahagian ngan dorang, atau jugak sedih sebab kehilangan barang2 kemas. Oh, yang tu nanti aku cerita. Hihi..


Masa salam2 peluk cium suma ngan yang len pun aku nangis jugak. Hihi.. sangat cengeng saya ni.. Ok, tak tau nak ckp ape lagi. Hihi.. Kat bahagian baru ni, sangat bizi. Walaupun keja aku tumpu kat satu keja je, tapi sangat la bizi bak hang... Suma nak urgent. Buku org tu nak kena apdet urgent, buku org ni nak urgent, suma pun nak urgent, ape je yang tak urgentnye?? adooii.. Bole jadi gila aku kalu macam ni lama2. Stres tauk!! Tapi takpa, aku salu slow and steady kan.


Aku suka tengok Kak Leen bizi buat keja, aku pn nak mcm tu, tp masalahnya aku tak tau nak buat mcm mana. Apa nak kena buat aku tak tau. Aku jadi blur. Adooooiiii... Ye aku tau kalu tak tau tu kena tanya, tp masalahnya camne kalu aku tanya tetiba kang kena mrh. Abislaaa... kang dorang melenting, aku melencun. Aku ni bkn bole sgt. Hai la hati.. apesal lembik sangat??

Terus rasa rindu nak apdet fail2 kat bahagian lama. Huaarggghhh..!!! Stail aku, kalu aku tak tau, aku mmg tanya, tp tlg tunjuk ajar btl2. Jgn men sergah2, menengking2, dan marah2. Aku tak suka org ckp ngan aku dlm keadaan mrh2 ok. Mn lg org yg dulu wat keja ni dia byk keja tak siapkan. So suma tinggal kasi kat aku setelkan. Amboi, byk cantik kan.. Apa bole buat, aku terima jela. Nak marah tak bole sangat. Kang org len pulak yg mrh kat aku balik. I is dont like!!


Bila aku mengadu kat org len, suma la dok ckp kat aku, "sapa suh ko mintak pindah".. Hello, aku tak penah mintak pindah tukar bahagian ok. Aku cuma mintak pindah tukar nak blk kmpung je tp itu pun aku tak hantar lg kat KP utk kelulusan. Huhu.. acaner tu?? Takpe, sabo jelaaa..


Ok, nanti aku sambung cerita lagi. Ada masa kang la yek. Sbb aku bizi. Pepaham jela.. huhu..

07/02/2013

Tinggal Kenangan.

Td kemas2 brg lg.. Kemas brg kat tempat lama sbb dh nak naik atas secara rasmi. Idak le rasmi beno.. rasmi gitu2 aje. Aku bwk suma brg2 aku yg aku rasa patut aku bwk. Yg tak patut tp aku nk bwk aku ttap bwk. Degil beno lah bunyi. Hihi.. Takdela.. sbb aku tgk tempat bru ni dah clear, so aku kemas jela brg2 aku kat bwh td. Aku dh angkat sumanya. Masa kemas2 brg td aku rasa sedih tau tak. Aku ckp kat Yuva yg aku nak nangis. Ha'ah, rasa nak nangis. Tgh taip ni pun hati rasa sgt sebak. Brg last aku amik kt bwh td aku rasa selipar tandas ngan cawan aku. Masa berdiri kat partisyen tu aku tenung tempat tu. Mcm2 ada. Sgt byk kenangan. Suma indah. Bkn indah kbr dr rupa. Tp mmg indah yg mgkin takkan ada di mn2. Pastu aku pi pantry. Amik cawan. Pastu aku duduk2 kejap. Terpikir lg, pasni takkan lg aku brkesempatan nak kemas2 pantry ni. Tak bole lg nak pi shoping brg2 pantry mcm tiap2 bln yg aku ngan Kak Ina PA salu buat.


Pastu aku trus kuar. Tekan lif. Sementara tunggu lif tetiba nangis plak. Ape nih??? Naseb baik takde sapa2 masa tu. Cecepat je aku masuk toilet. Duduk lam tandas, nangis sorg2. Aku salu bt gitu. Lepas dh lega bru kuar. Hihihi... Sedih tau tak... T_T... Aku tak gi jumpa lg akak2 kat opis td. Takut nanti aku makin nangis. Sabo jelaaa.. Takpe, esok aku last kat bwh. Esok jela kita salam2, pelok cium suma tu yer.. hihi..


Nanti aku mesti rindu nak buat bising2 mcm salu. Rindu nak borak2. Rindu nak jerit kuat2 tiap kali kalu ada org amik brg aku pastu tak letak blk. Hahahahaaa.. Ni 1 perangai aku. Aku sgt tak suka kalu org amik brg aku tak bgth, pastu tak reti nk pulangkn blk. I is pantang giler mende tu. Hehehe... Pastu nti takda sapa lg dh borak2 ngan aku. Takda sapa lg nk dgr aku punya cerita. Aku kn byk cerita. Hihiii.. Lepas ni bila aku nak nangis takda sapa lg dh nak pedulik. Adooiiiii...... Tak dpt ku bygkn. Aku rindu suma tu. Ngan dorang jela aku salu buat begitu.


Kat tempat baru ni nti konfem dah takda masa nak mcm2 suma tu. Takda sapa nak lyn perangai aku, takda sapa dh nk pedulik aku, takda sapa lg dh nak amik tau psl aku. Sedih... Bila dorg tanya apa perasaan aku.. Aku tak tau nk ckp ape. Bila aku ckp sedih, kang mcm tak pecaya plak. Bila ckp hepi, kang ckp aku takda perasaan plak. Takpela, janji aku tau ape rasa.


Td aku post status kt FB. Aku ckp, "Takda apa yg tinggal, hanya kenangan. Nti sy rindu nk bt bising2, nk jerit2, nk borak2.. Gonna miss u all..". Tgh taip tu airmata mengalir je. Sib baek Kak Leen kt sbelah ni tak prasan. Dia kan bizi. Nti aku pun akan bizi mcm dia jgk. Huhu..


Lepas ni takkan ada sapa lg dh yg dtg tempat aku nak lepak2. Kalu kat bwh dulu sokmo ada je tetamu. Hahahaaa.. tetamu la sangatttt... ada je dorg pi tempat aku. Hihi... Tetiba plak ni aku rasa mcm berada di tempat asing. Rindu ngan korang kat bahagian bwh... :-'(


**bila baca blk ape yg aku taip ni, bikin aku nak nanges lagik. Ok, stop takat ni. Yg pasti, sy rindu ngan korg suma!!!

***pes tym apdet pki PC kt tempat baru. Tempat tak brapa nak kemas lg. Nk deco2 ckit.





05/02/2013

Bulan Baru, Entry Baru.

Ohooooiiiii... lama tak ngapdet belog. Ngam2 10 entry aku buat di bulan januari. Bknla dirancang, mungkin sekadar kebetulan. Hehehe.. Sory, lama menyepi. Lama la sangatttttt.... Aku bizi. Bizi gilerrrrrr... yela tuuuu.. hehe.. takdela bizi sesangat pun, tp bole dikategorikan bizi jgk la. Bizi siapkn keja sebelum pindah tempat baru, bizi kemas brg nak angkut ke tmpat baru, bizi segala2nya. Huhu.. bunyi mcm bizi sebizi2nya lah!!


Aku dh dpt surat tukar. Tukar bahagian je pun. Aku kena pindah ke bahagian admin. Naek ke tingkat 16. Sebelum ni kan aku kat tingkat 14. Naik tingkat je pung, tak naek pangkat lagik. Hihihiii.. Keja2 suma kalu bole aku nak setel. Semalam aku dah start kemas sikit2. Suma kertas2 sampah aku dah shreder kan. Barang2 aku dah aku bwk naek atas. Baru sikit jela. Sbb brg aku mmg sikit je pun. Takdela byk mana.  Rasa sedih  nak pindah :'-( . Dah 3thn lebih aku kat bahagian skang. Mcm2 aku lalui. Sedih gembira suma ada. Biasala tu kann... Tak nangis tak sah. Hepy konfem. Tgh taip ni pun rasa nak nangis. Hoi, jgn nangis... takmo sedeyh2..


Bila dapat surat minggu lepas, memang tak bole nak buat apa lg dah. Aku pun tau ni suma demi kerjaya aku jgk. Ecewah, kerjaya gituuu.. Bos pun ckp ni suma utk masa depan. Utk kerja2 aku. Ye, aku tau. Byk benda aku nak kena belajar nanti. Suma psl perkhidmatan. Aku kena tau byk benda. Malu kut kalu sok lusa aku dapat pindah balik kampung tetiba 1 harem pun aku tak tau. Kang org tnya dulu kat tempat keja lama ko buat ape?? xkan buat bodo kut!! Abis... kalu kena sound camtu maunye aku sentap 44mlm, nangis time2 tu jgk. Hahahahaaaa..


Semalam dah lapor diri kat tempat baru. Jumpa ngan bos baru. I is takut. Walaupun dorg ckp bos baru ok je. Selagi keja2 ko aptudet. Hah, ckp psl keja plak. Aku kat bhagian baru nanti kena buat psl cuti. Bkn cuti pegawai kat bahagian aku tu je nti aku nak kena apdet, 1 cawangan ni aku kena pantau. Huhu... bunyi mcm berkuasa giler. Hahahaaa... lepas ni aku akan bizi koling2 suma kerani bahagian mintak repot punch kad, mintak rekod cuti. Hahahaaa.. tak tau camne la agaknya nanti ni. Dengar cite plak org yg aku nak ganti ni nanti dulunya tak buat keja. Byk giler keja dia tak buat. Adoooiiiiii... abisla aku. Takpe, buat slow2 kan.. So org2 kat atas sila jgn paksa aku, dan sila jgn terlalu mendesak. Kang aku tension giler 1 keja pun aku tak bole nak siap.


Hehehe... kemain lagik aku punya pesanan khidmat masyarakat tu.. Yelaa.. pasni aku kena pulun wat keja kaw2nye. So, selamat maju jaya dan selamat bekerja di tempat baru.

**Saya doakan semoga cik Taty sentiasa sukses, berjaya, cemerlang, makin kaya, makin comey, dan yg paling penting cepat kurus.


Tima kaseh bebanyak sbb sudi mendoakan aku. Hihiii..

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......