Posts

Showing posts from February, 2013

Kehilangan,Kesibukan,Kesedihan..

Assalamualaikum.. Helloooo.. Halluuuuu.. Haiiiiii !!!! Ok, sangat teruja sbb dpt apdet balik blog yg x sberapa ni. Fuuhhhh... Kalu ikutkan aku mau apdet seminggu skali, tp apakan daya sy, hnya seorang pekerja biasa seperti insan biasa yg lainnya.. Syahdu beno bunyik.. Ok, aku hepy. Dalam hepy, aku sedih. Campur dua2 tu, aku stres!!. Huuuhh.. Sejak dah pindah tukar bhagian ni, aku bizi giler ok. Bizi giler2. Kat bawah dulu x pnh sampai cmni skali. Serius. Aku rasa x pnh rasa sampai cmni skali. 1 mmg sbb bizi, 2 sbb xmo org atas ni dok bising2 ckp aku tak buat keja. Hahahaha... Eh hello, saya buat keja sy ok. Dlm pada aku dok huhahuha slma ni sejak dah naik bhagian baru ni kan, aku buat suma keja aku ok. Biapun slow, lambat, aku buat jgk. Aku siapkn jgk bah. Bkn aku langsung tak usik suma tu. Tolong sikit!! Aku agak kebengangngan jgkla ngan kerani yg dulu duduk kt tempat ni sbb dia langsung tak siapkn keja dia. Suma keja mcm dia tak usik langsung. So kesimpulannya, mmg aku yg kena buat …

Perpisahan & Kesibukan... :-(

Wei, lamanya tak apdet blog. Last aku apdet rasanya masa aku cita yg aku dah angkat brg aritu kan.. aku apdet cita pasal tinggal kenangan  ni la. Dah rasa nak nyanyi lagu Saleem pulakkk.. Hihihi.. Sedih aku rasa tauu.. Rindu ngan dorang suma kat bhagian bwh. Bukan nak ckp kat bahagian baru ni tak best, tak. Mungkin aku blm biasakn diri lagi kut. Takpe, slow and steady. Lama2 nti ok la tu.


13hb aritu secara rasmi aku bertugas di bahagian baru. 13hb tu jugak aku pi salam ngan suma staf. Mula sekali ofkoz aku jumpa bos dulu. Masa jumpa bos bole pulak aku menangis sampai abis basah lencun muka. Adooiiii... nape mesti begitu?? hurrmm... Aku tak tau aku nangis masa tu sebab sedih berpisah bahagian ngan dorang, atau jugak sedih sebab kehilangan barang2 kemas. Oh, yang tu nanti aku cerita. Hihi..


Masa salam2 peluk cium suma ngan yang len pun aku nangis jugak. Hihi.. sangat cengeng saya ni.. Ok, tak tau nak ckp ape lagi. Hihi.. Kat bahagian baru ni, sangat bizi. Walaupun keja aku tumpu kat s…

Tinggal Kenangan.

Td kemas2 brg lg.. Kemas brg kat tempat lama sbb dh nak naik atas secara rasmi. Idak le rasmi beno.. rasmi gitu2 aje. Aku bwk suma brg2 aku yg aku rasa patut aku bwk. Yg tak patut tp aku nk bwk aku ttap bwk. Degil beno lah bunyi. Hihi.. Takdela.. sbb aku tgk tempat bru ni dah clear, so aku kemas jela brg2 aku kat bwh td. Aku dh angkat sumanya. Masa kemas2 brg td aku rasa sedih tau tak. Aku ckp kat Yuva yg aku nak nangis. Ha'ah, rasa nak nangis. Tgh taip ni pun hati rasa sgt sebak. Brg last aku amik kt bwh td aku rasa selipar tandas ngan cawan aku. Masa berdiri kat partisyen tu aku tenung tempat tu. Mcm2 ada. Sgt byk kenangan. Suma indah. Bkn indah kbr dr rupa. Tp mmg indah yg mgkin takkan ada di mn2. Pastu aku pi pantry. Amik cawan. Pastu aku duduk2 kejap. Terpikir lg, pasni takkan lg aku brkesempatan nak kemas2 pantry ni. Tak bole lg nak pi shoping brg2 pantry mcm tiap2 bln yg aku ngan Kak Ina PA salu buat.


Pastu aku trus kuar. Tekan lif. Sementara tunggu lif tetiba nangis plak.…

Bulan Baru, Entry Baru.

Ohooooiiiii... lama tak ngapdet belog. Ngam2 10 entry aku buat di bulan januari. Bknla dirancang, mungkin sekadar kebetulan. Hehehe.. Sory, lama menyepi. Lama la sangatttttt.... Aku bizi. Bizi gilerrrrrr... yela tuuuu.. hehe.. takdela bizi sesangat pun, tp bole dikategorikan bizi jgk la. Bizi siapkn keja sebelum pindah tempat baru, bizi kemas brg nak angkut ke tmpat baru, bizi segala2nya. Huhu.. bunyi mcm bizi sebizi2nya lah!!


Aku dh dpt surat tukar. Tukar bahagian je pun. Aku kena pindah ke bahagian admin. Naek ke tingkat 16. Sebelum ni kan aku kat tingkat 14. Naik tingkat je pung, tak naek pangkat lagik. Hihihiii.. Keja2 suma kalu bole aku nak setel. Semalam aku dah start kemas sikit2. Suma kertas2 sampah aku dah shreder kan. Barang2 aku dah aku bwk naek atas. Baru sikit jela. Sbb brg aku mmg sikit je pun. Takdela byk mana.  Rasa sedih  nak pindah :'-( . Dah 3thn lebih aku kat bahagian skang. Mcm2 aku lalui. Sedih gembira suma ada. Biasala tu kann... Tak nangis tak sah. Hepy kon…