30/12/2011

Selamat Tinggal 2011, Selamat Berjumpa Di Tahun Baru, 2012!!!

Assalamualaikum korang. 

Selamat tinggal tahun 2011. 

Tahun yang banyak meninggalkan seribu satu kenangan. 

Tahun yang berlalu dengan macam-macam peristiwa dan kejadian. 

Tahun yang merungkai segalanya. 

Tahun yang penuh dengan suka duka, pahit manis liku-liku kehidupan seharian suma orang termasuk aku. 

Semoga dengan berlalunya tahun 2011, aku harap bakal mematangkan fikiran kita, termasuk aku dalam membuat sesuatu keputusan. 

Semoga dengan berlalunya tahun 2011 jugak, aku harap bisa mematangkan perangai aku. 

Semoga lagik dengan berlalunya tahun 2011 yang penuh dengan segala kejadian, peristiwa, dan kenangan bisa mendewasakan diri kita suma. 

Yah, selamat tinggal 2011!!!

Selamat datang tahun baru 2012!!!

Tahun baru, azam baru(kunun...), perangai baru(yo la tuuu)... Erk????









Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^










29/12/2011

Bapaknya Comey, Maknya Pun Comey Gak, Anak Depa Lagik Comeeeyyyy...!!!

Assalamualaikum korang suma...


Hah, nak tau tak sapa dia yang comey tak abis-abis nih??? Nak tengok tak??? Nak tau tak?? tanak...?? aaarrgghhhh, tak kesah, pedulik la korang!!! huahuahua....


Ni ha, budak Aniq ni.. nak tengok gambar dia tak.. ok gi turun bawah..
















turun la bawah lagik..




























kat bawah laaahh...




















jeng,jeng,jeng.......
















Aniiiiiiiiqqqqqqqq.......budak comey banget!!!!









apa tengok-temgok????






ini mama budak comey tu, Kak Shima Bulma








eheeemm!! hihiiiii....Aniq, cenyuuuuummmm....:-D






'Peace' dr aniq yg x mnjadik..hahaha..






menatang ape atas kapla aku nih weyh????






masih di dlm keadaan yg x puas ati...heheee..






tecik-tecik lagi badan dah ketaq-ketaq yu oooolllllllll....






minum MILO anda akn jadik kuat dan dapat badan ketaqketaq macam sy...heheee...






minum lah MILO yeee.....






sengih kemaeeennnn....






nyum!!!






belek mende tu aniq????






hamboiiiiiii....kening!!!!kerut semacam jek...






fuuuhhh....sedap ye aniq munum MILO tp blm byr lagi tu kan...huahuahua....






tengok ape tuh???? 


















Ekceli, budak ni anak kepada kawan seopis aku.. Nak tengok lagi banyak gambar-gambar budak aniq ni bole gi terjah blog kak shima ni skang. Gambar-gambar ni suma aku amik tym kitorang gi men badminton kat setapak aritu.


Len ari lagik aku aplod gambar len pulak ok.. Sebab gambar ni pun sebenarnye dah berkurun lama dalam tepon aku..hihiii...














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







28/12/2011

Adek Bongsuku dapat 8A dlm PMR!!!

Assalamualaikum korang suma...


Seperti yang kita suma dah sedia maklum, keputusan PMR dah lama kuar kan. Ramai pelajar yang dapat result gempak berabis. Besela, budak skang suma pandai-pandai. Celik IT yooo. Zaman aku dulu pun takdela result gempak cam dorang punya tu. Sebab kitorang dulu pun xdela pandai cam budak skang. Akula itu budak yang tak brapa nak pandai itu..huurmmmm..T_T.. huhuuuu..


Tapi kalu nak dibandingkan aku dengan 3 orang lagi adek yang ada, memang sure aku yang kalah. Dorang ber3 ni bole la dikatakan geliga jugak otak. Kalu tak, idak le adek bongsu aku tu bole dapat 8A dalam PMR nya taun ni. Yah, TAHNIAH le Hamirul Hasbi. Ko memang pandai le dek. Tak sia-sia masok skolah Sains. Heheheee...


Kakak yang sulong plan nak belikan dia NOTEBOOK. Aku pulak??? tak tau lagi ni korang.. Hagak-hagak la kan, apa patut aku bagi??? Petang semalam adek bongsu aku tu kol la. Kunun nak tagih adiah. Macam-macam dia mintak tau. Mula tu cakap nak PS2, sebab PS2 yang dulu yang abg kitorang belikan kat Singapore tu dah rosak. So dia nak yang baru. Pastu tukar pulak nak PSP kunun. Menatang hapa PSP tu aku pun kureng arif la. Borak punya borak punya borak, tetiba dia cakap nak IPAD plak. Hah kauuuuu, very da advance yuuuuu.. Aku yang dok kije kat keyel ni pun tak pakai lagik menatang IPAD tuuu.


Abis ilang suma duit smpanan aku kat ASB tu kalu korek untuk beli kat dia IPAD. Bila aku cakap nak beli kat dia HANDPHONE, dia tanak pulak. Dia jawab kunun dah busan pki tepon. Tepon yang dia dok pki skang ni pun dah ok2 jeeee.. Last skali, tau tak dia mintak mende???? Dia mintak aku beli kat dia MOTORSIKAL!!!


Mau terkeluar jantung dengan hati dalam badan ku yang masih bernyawa mendengarnya. Ko gila apa Amir mo suh kakakmu ni belikan ko motor??? Kang tak pasal-pasal ada jugak aku tak kawen-kawen sebab abis duit bayar duit motor bulan-bulan yang tak abis-abis. Aku kat sini jangankan IPAD, lesen MOTOR pun aku takde lagi tauuu.. huahuahuaaaaa...


Juz wait and see jela ye dek apa bakal aku bagi. Yang pasti, InsyaAllah, pasti ada habuan buatmu dia atas kejayaan dan kecemerlangan mu. Apa-apa pun, belaja leklok. Itu yang penting. 2taun lagi mo amik SPM pulak kan. Kalu result lagik gempak macam skang, InsyaAllah, lagik gempak jugak la habuannya.













Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







27/12/2011

Aku Dah Sign SBPA..Korang plak apa cer???

Assalamualaikum korang...


Minggu lepas aku dok sokseksoksek pasal SBPA tu kan.. kat sini klu tak silap aku. SBPA, Skim Baru Perkhidmatan Awam. Yang aritu salah pulak nama penuh aku letak. Hihihiii.. Yela, ramai kan yang tak brapa nak berkenan dengan apa yang telah dilakukan oleh SBPA ni. Aku malas dah nak terangkan. Huhuuu..


Tadi aku dah naik pi kat admin, baca suma apa yang patut sebab nak sain SBPA tu la. Pasal kenaikan gaji tu yang utama nak kena tau. Pasal bila ko nak pencen pun kena tau jugak. Kot ye ko nak pencen sok lusa sampai umo 60 taun, ko jaga la kesihatan fizikal,mental serta zahir dan batin tu leklok mulai skang. Huahuahuaaa..


Overal, aku puas ati la jugak dengan apa yang aku dah tengok sendiri dengan mata kepalaku ini. Dah sain suma. Malas nak peningkan kapla hotak piker banyak-banyak. Suda sain, kira setel la tu kan. Hehehe..















Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







23/12/2011

Kerja Oh Kerja...

Assalamualaikum korang..


Hai suma, selamat ari jumaat. Arini dah ari jumat, tak sangka kan cepat betol masa berlalu. Seingat aku baru je ari isnin aritu aku datang opis, tuptup arini dah ari jumat. Minggu depan dah nak taun baru. Awal bulan depan pulak aku balik kampung. Yeeeaaayyyy.... balik miri lagik!! Rindu ngan mak,bapak,adek2,kakakku,ngan anak2 buah tersayang, iqa ngan afiq. Tak sabar!!! ^_^


Pagi tadi ada perhimpunan bulanan opis. Diteruskan dengan taklimat mengenai SBPA. Yah, yang orang dok kecoh pasal benda tu skang kan. Skim Berkhidmat Perkhidmatan Awam, tu nama panjangnya untuk SBPA. Ekceli banyak hal lagi tentang SBPA tu yang aku tak bapa nak paham sangat. Entah.. Runsing tau.. @_@. Berpinar-pinar dah mata ni haa...


Pasal kenaikan gaji la, pasal persaraan la, pasal perkhidmatan la. Suma la ada, macam-macam benda. Banyak sangat dah. Ada pulak borang yang nak kena sign sebelom 30haribulan ni. Tapi borang tu tak dapat-dapat pun lagi. Bos dah sebok tanya kat aku pasal borang tu. Padahal aku sendiri pun taktau menahu pun.  Terpaksa nak kena naik pi kat admin tanya lagi.


Cakap pasal admin kat tingkat atas tu, kadang aku jadi cukup anti. Cukup trauma. Cukup fobia. Baru je lagi 2ari lepas aku naik kat atas sebab kerani senior panggil. Dok tanya kat aku ituini pasal cuti staf di bahagian aku. Last-last datang sorang lagi akak kerani senior terus pi serang hendap kat aku. Cakap pasal tanggung keja sorang staf kat bahagian aku ni. Dia marah kat aku. Aku nak lawan pun tak bani. Kang di copnya aku ni kuangajaq. Aku tau, aku la kerani paling muda kat sini. Staf paling muda pun aku jugak. Yela, masuk keja ni umo baru 18taun gile fresh kan.


Itu dulu, skang umo aku bukan lagi 18taun waktu aku mula-mula masuk dulu. Tapi masih lagi aku yang paling muda. Hihihiiiii... Cakap pasal akak senior yang pi serang hendap aku tu kan. Aku ni sensitif orangnya. Skali ko dah sound bunyi camtu skali mo menetes airmata ooiiii.. Dia dah dok marah-marah aku tak bole tahan trus blah dari situ. Sedih kauuuuu.. Kena marah sampai camtu skali. Cakap leklok tak bole ke kak ooiii???


Esok lusa, kalu aku naik pangkat jadik kerani senior cam korang, semoga la aku tidak jadik macam korang tau. InsyaAllah.. Arap-arap aku sentiasa disenangi oleh suma orang tak kira sapa pun jua. kan,kan,kan... heheheeeeee...














Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!! ^_^







22/12/2011

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Abangku!!!

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? lama tak apdet blog.. Asek bukak blog orang len jek, baca entry orang jek.. hihiii.. Naseb bek best!! Tak busan.. huhuuu..


Oh iye, straight to da point jela eyk.. Aku bukan apa, juz nak wish HAPPY BELATED BEFDAY for my only one BROTHER. Yah, satu2nya abang yang aku ada. Hehehe... Yela, aku ada 2 kakak, sorang adek pompuan, 2 adek laki, sorang abang. Yihaaaa.. So, agak-agak korang bapa suma adekbradek aku?? hehe...


Ekceli 20/12 aritu lagi befday abangku ni. Tapi tak sempat nak wish. Well, Ridwan B. Hasbi, selamat hari lahir yah. Semoga menjadik anak yang berguna kepada mak ngan bapak, jadik abang yang terbaik kepada kitorang adek-adekmu, jadik adek yang terbaek jugak kepada kakak-kakakmu. Yeah, Happy Birthday Bro!!















Ok,  tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^








17/12/2011

Petang Hari Dok Pekena Mi Udang Mak Jah..Terbaeeeeeekkkkk...

Assalamualaikum korang...


Hai suma.. selamat malam. Dah tido belom?? kalu belom, teruskan bacaan anda.. Heheee.. Dari petang tadi lagi aku mo apdet blog ni tapi aku taktau mo cita pasal apa. Tapi petang tadi lepas je balik dari makan mi udang Mak Jah tu terus terasa bersemangat nak apdet. Bersemangat nak apdet blog sebab baru ada cita. Cita apa??? hah, opkoz la nak cita alkisah makan mi udang petang tadi.. Yuhuuuu...


Ok, dengan ini aku menceritakan ye. Kisahnye gini.. Petang tadi abg zul datang umah gi amik duit sewa umah, sekaligus tengok kipas yang dah lama buat hal tula. Tapi alhamdulillah, kitorang dah beli kipas siling baru. Potong dari duit sewa.. So harapnye kipas siling yang baru ni jangan la pulak mo buat hal sama seperti kipas siling yang dah lama tu ye.. hehe..


Berbalik pasal abg zul tadi. Tuan umah yang sangat sporting. Aku rasa susah kut nak jumpa tuan umah yang macam tu. Hehehe.. Abg zul, dia dah kawen. Istri sorang, setakat nila. Alhamdulillah. Huahuahua... Anak pulak dah sepasang, lakipompuan. Umah dorang tak jauh dari umah kitorang sewa ni. Tiap bulan je kalu kitorang bagi duit sewa umah, ade je yang abg zul bagi. Kalu tak tapaukan makanan, dia bawakan la apa saja. Heheheeee... best kut. Oh ye, aritu aku penah cita pasal aku pi kenduri kawen kat umah abg zul kan. Alaaah, yang abg ipar dia kawen tuuu.. Gambar aku tak aplod sebab abg zul tak bagi lagi gambar yang aku mintak tu.Kang dah dapat gambar tu suma aku aplod la ye..


Alkisahnya petang tadi pulak.Opppsss, sebelom tu. Pagi tadi nak masuk ke tengahari, kitorang makan nasi lemak tau. Kak Aini bangun pepagi masak nasi lemak. Sedap weeii.. Kak Su ngan husband pun ada mai gak skali. Anak dorang, c Faiqh, masyaAllah.. Very danakal boy. Hahahahaaahhaha.. Ok, petang pulak abg zul yang datang umah. Lepas abg zul bukak kipas lama tu, dia ajak kitorang kuar. Dia nak belanja makan lettuuuuuwwww... hikhikhik... aku sukaaaaa.... Dah masuk keta, abg zul tanya, nak pi mana?? Aku terus jawab, gi Mekdi. Yela, kan teringin sangat nak makan beger prosperity tuuu..^_^ Korang dah makan ke yang tu?? huhuuu.. Dah sokseksoksek tanya nak pi mekdi mana, last-last abg zul cakap nak bawak pi makan mi udang. Huh??? mi udang?? sound guuuuudddd.... hehe.. Ok la, pi makan mi udang pun mi udang laa.. Abg zul ni pun 1 la, hampas kelapa betol kan.. Tadi kemaen dok tanya nak pi mana last-last dia jugak yang bagi cadangan. Huuuuhh...-.- Kalu dari tadi tu tak payah tanya nak pi mana kan senang. Huhuhuuu..


Jalan punya jalan, rupanya restoran tu kat area wangsa maju. Sampai je, terus oder yang spesyel. Opkoz le Mi Udang Special kaaannn.. Hihihiiii.. Aku ngan Kak Aini makan kemaen selera lagi korang. Udang dia, toksah cakap laa.. Besar pun besar punyaaaaa, fresh pun opkoz fresh laa, kuah mi udang memang terbaek dari ladang wa cakak luuu. Tapi tula, yang aku tak puas ati mi udang tu dia macam kurang sayur. Kak Aini cakap mi udang tu memang sayur kurang sebab dia lebih fokus kepada udang. Yela dah nama pun mi udang, opkoz udang kena lebih. Hehehehee.. Abg zul pulak oder nasi goreng udang special. Rasanya bole tahan jugak laa. Air pulak, kak aini oder sirap laici. Aku ngan abg zul oder tembikai laici. Aku teringat kat seseorang tiap kali minum tembikai laici tu. Sebab tu suka oder air tu sebab orang tu yang kenalkan aku air tembikai laici. Sedap!! Heheeehehe... Jadik rindu pulak sama dia.. huhu.. Oooppsss, larik dari tajuk daaahhh... hahahaaahaha.. ok,ok..


Kenyang giler lepas makan mi udang semangkuk tu. Restoran Mi Udang Mak Jah tu memang terletak di kawasan Wangsa Maju. Dekat-dekat ngan area Wangsa Walk tu jugakla. Balik tu pulak, lalu kat depan Restoran Cheng Ho. Alaaaaahh,, kedai makan yang Amy Search punya tu bah.. Huhu.. Tapi yang tak bestnya kan, aku terlupa nak amik gambar sebelom makan tadi. Kalu tak, kompem air liur korang mesti tengah meleleh dah skang ni sambil baca enrty aku kalu tengok mi udang tu tadi. Muahahahahah.. So korang suma, lepasni jangan lupa ye pegi jugak la pekena mi udang mak jah tu kat Wangsa maju. Terbaeeekkkk..!!!!














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







16/12/2011

Dinner samadengan makanmakan!!!

Assalamualaikum korang...


Selamat tengahari Jumaat. Dah lunch belom?? makan apa tadi? Yang lelaki tu, dah pi semayang jumat ke belom tadi? Jan cuba-cuba nak ponteng pulaks yeee... Kalu orang pompuan macam aku ni takpe, ada hari-hari tertentu dapat cuti sebab ABC. Tau tak ABC tu mende?? ABC tu maksudnye 'Allah Bagi Cuti'. Hihiiiii.. Aku tau perkataan tu pun dari adek pompuanku yang sekolah kat SMK Agama Miri nun.. So lepasni kalu ada sesapa tanya jawab je ABC, tu pun kalu korang memang betul-betul cuti ye.. hehe..


Aku nak cita pasal malam tadi. Aku gi temankan Zairul gi dinner kat Taman Perdana. Ape tah nama tempat tu aku lupa tapi yang pasti memang kat kawasan Taman Tasik Perdana tula. Eyh, yeke??? ntaaaaahhh... huhuuu.. Petang semalam balik keja je terus pi kat situ. Dengan baju kejanya, serabai semacam je, gembel jela aku masuk kat tempat tu. Dah Zairul cakap ikut je, sebab ada makan-makan, ade lucky draw tapi kami memang tak berapa nak lucky le malam tadi sebab sejibik lucky pun tarak dapat. Sadisnyeee...-_-


Sayang seribu kali sayang, aku langsung takde amik gambar pun. Bukan ape, segan kauuuuu.. Dengan suma orang aku tak kenal sapa pun, men ikut je kasi temankan si Zairul tu. Ada amik pun tapi kat tepon orang len laa.. Dinner tu abis dalam pukul 10lebih gitu. Balik umah pun lewat. Sampai umah pukul 11malam hokeyh. Sampai je aku terus mandi pastu terus tido. Penat campur mengantuk samadengan tidur... Heheeeehehe... ^_^


Sampaikan pagi tadi bunyi jam pukul 6.15pagi pun aku tak sedar. Tuptup je dengar Kak Aini dah ketuk pintu bilikku. Huhuuu.. Takdela lewat sangat pun..hehe.. Oh ya, dinner pasal apa yang aku temankan Zairul malam tadi??? Itu, nex time aku kasi storymory lagi ye. Heheeee... Ok bai!!!

















15/12/2011

Opis Terbako..Tapi Bukan kami yang membakonyeee...

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya.. Selamat pagi.. Dah sarapan belom??? Aku dah, tadi makan nasi goreng berlaukkan 2bijik bergedil.. Alhamdulillah, kenyang sampai ke tengahari. InsyaAllah.. Heheee.. Hah..tengok tajuk tu, macam saspen semacam je kan.. Ok la tu saspen semacam je, jangan 2, 3 macam sudaaaa... Hahahahahaa..


Ok, straight to da point. Iye memang betol, petang semalam dalam pukul 3lebih gitu ada berlaku kebakaran kecil dalam opis kitorang. Litar pintas yang terbakar. Ada kuar api jugak la.. Bau hangit pun semacam aje. Memula tu aku nak masuk surau, nak semayang zuhur pastu Kak Zura tegur dia kata macam ada bau hangit. Time aku tengah solat tu memang bau hangit semakin kuat. Kuar je dari surau tengok dorang suma dah kumpul kat bahagian depan. Memang panik sebab dah nampak ada api. Saspen kauuuu.. Last-last2, ramaila org datang. Org2 PNB dah mai pi bahagian kitorang. Dorang amik keputusan mo siasat apa sebenarnya punca sehingga bole menyebabkan berlakunya kebakaran pada litar pintas tu. Yang bestnye, kitorang dapat kebenaran bole balik awal.. Heheeheee.. Xpasal-pasal, gara-gara kebakaran kecil je dapat balik umah awal daripada biasa.


Tapi yang tak bestnye, time otw balik petang semalam ujan lebat pulok dah kat area Jalan Kuching tu. Ujan gileer lebat. Terdetik kat atiku, lepas dari kebakaran kecil kat opis tu, tapi terperangkap pulak dalam kehujanan lebat yang sangat lebat. Huhuhuuu...-.-


Ujan dah reda sikit, kami teruskan perjalanan balik umah. Sampai umah dalam pukul 4.45petang gitu. Abis basah lencun gara-gara kehujanan. Naseb baek aku tak demam tau. Cuma malam tadi asa mengantuk sangat-sangat sampaikan tak pasal-pasal sebelom pukul 10malam lagi aku dah terlena. Hihiiiii.......*_*














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang Korang!! ^_^






14/12/2011

Pilih Kasih Audition.

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? arap sehat lah ye.. Luka di tangan ngan kakiku ni dah nak sembuh. Sekadar luka kecil je akibat cubaan membunuh diri. Hahahahaahh.. Bukan la, kan aku dah cita kat SINI. Heheee... Jangan pulak korang ingat yang aku betol-betol nak bunuh diri ye. Teda2 la bah... Teda makna jugak mo bunuh diri ni, mo masuk Neraka bah silahkan. Huhuhu...


Ok, korang suma mesti dah tau kan pasal Pilih Kasih yang aritu tengah bizi wat audisyen kat serata pelusuk malaysia. Heheee.. Rancangan ni pun aku rasa start taun depan kut baru dorang akan mula siarkan live di TV2. Alaaahhhh,, yang pasal abg Rosyam Nor cari bakat pelakon tu bah.. hehe.. Cakap pasal audisyen PK ni, ekceli aku dah pegi jugak dah Ahad lepas. Ahad lepas, bertempat di KL Sentral, lokasi terakhir, hari terakhir dorang wat ujibakat PK ni. Klu ikutkan hati dan minat yang mendalam terhadap bidang lakonan ni, ari sabtu tu lagi aku dah mo pegi, tapi bila difikirkan yang aku tade geng nak menemankan, tak jadik la mo pegi. Kebetulan pulak cita hindi ari sabtu tu kan cita best, Dil Kya Kare kauuuuuu... Cita ni sangat-sangat best. Tak jemu la nengoknye.


Berbalik pasal PK tadi. Ahad tu, ekceli aku nak jumpa sambadi, tapi tak jadik. So aku terpikir, takan aku nak balik umah pulak.. Letih kut,dah jalan kemaen jauh,kebetulan dah alang-alang berada d keyel sentral tu kan, aku naek atas. Tengok tade pun audisyen. Aku tnya crew PK kat situ, dia cakap dorang tengah rest. 2.30pm jap lg baru start balik. Aku pun, ooowwhh....tengah rehat rupanya. Pastu ada pulak sorang abg TM ni tegur aku, dia cakap, nak ujibakat ke dik??? aku pun yang lagi tengah berbelah bagi, trus je jawab, iye!! Blur-blur je tym isik borang tu. Tangan parkinson yang amat terok. Hahahaaahhaa...


Dah lepas isi borang tu, dah amik gambar bagai, dah dapat skrip untuk monolog dalaman tu, aku masuk pi duduk kat tempat peserta. Berdebar gilak saat menantikan 2.30pm tu. Oh ya, juri aritu ada 2 orang. Kak Erra Fazira (very da gojes,lawa,santek,cun giler) ngan sorang lagi laki ni tapi aku lupa tah pa nama dia yang pasti bukan Abg Rosyam Nor,. Untuk part monolog dalaman tu, aku dapat skrip No.1. Untuk drama pulak aku digandingkan ngan sorang peserta laki dari kelantan (nama apa pun aku lupa..tak sempat mo tanya bah..huhu..), ngan sorang pompuan cun nama Erika. Kitorang bertiga diarahkan untuk melakonkan drama berkisahkan tentang Kamariah yang sebenarnya saling mencintai dengan Fendi. Tapi dalam masa yang sama, Suraya (anak Kamariah) pun turut menyintai Fendi. Pergolakan berlaku apabila Suraya mendapat tahu yang mama dia ni bercinta dengan lelaki pujaannya yang jauh berbeza umur dari mamanya.


FYI all readers, aku memegang watak Kamariah, Erika pulak bawak watak Suraya dan budak laki yang aku taktau pa nama dia tula bawak watak Fendi. Firstly dorang akan uji kita dari segi lakonan drama sebab pihak juri nak tengok sejauh mana kombinasi kita dengan pasangan kita yang baru je kita kenal, pastu monolog dalaman kita secara individu dan last sekali dorang nak tengok kita ni ada talent tak dalam bidang tarian. So far sumanya baik-baik sayang aje. Antara kami bertiga, yang berjaya cuma budak laki dari kelantan tu aje yang bawak watak Fendi tu tadi.


Dapat atau tidak, itu belakang cita.Komen yang aku dapat, sumanya positif. Juri tu komen, dia cakap sora aku ok, ada kelantangan tapi sayangnya aku cakap laju sangat. Hahahaahahaa....Ini lagi satu kalu korang nak tau, iye, aku memang cakap laju giler sampai kadang orang len pun tak bapa nak paham. Heheee.. Pada aku, ianya sememangnya satu pengalaman yang sangat menyeronokkan,enjoy,sangat best. Tak dapat, takpe. Taun depan bole cuba lagi kan. Heheheeee... Yeah, InsyaAllah mybe aku try lagi kut taun depan,. Hehehe.. Kalu diizinkan,panjang umo insyaAllah bah..


Sangat best sebab dapat jumpa ngan Rosyam Nor, Erra Fazira dan suma bekas peserta PK. Tapi sangat kecewa sebab tak sempat nak amik gambar ngan dorang. Well, suma ni pun tanpa dirancang sangat pun. Huhu.. Oh ya, korang jangan lupa nti 08/01/2012 ari ahad, jam 9malam tengok kat TV2 ye. Sebab tym tula nanti rakaman ujibakat kitorang tu akan ditayangkan semula. Tak sabar nak tunggu ni. Heheheee...














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^





13/12/2011

Luka-luka yang kurasakan...huhu...

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya.. sehat tak?? Aku, ok2 aja. Tau tak, Jumat lepas adalah hari yang agak malang tapi tidak berbau bagi aku. Eksiden kat opis. Huhuhu...eksiden yang camna tu?? takde la teruk sangat pun, cuma terkena kaca meja je. Tangan ngan kaki terhiris ngan serpihan kaca. Sakit tu memang sakit, darah pun kluar bole tahan. Tapi takdela sampai berlumuran pun darah tu kat tangan ku. Dahla tengah sakit gigi ni, terasa ngilu semacam je tauu..


Ok, alkisah pasal kena kaca tu td.. Aku sendiri pun tak pasti camna bole jadik. Tapi mungkin memang dah ditakdirkan kut kaca tu memang dah sampai ajal, dan aku pulak yang menjadi mangsa keadaan . Heheeee... Kecederaan takdela terok mana pun. Sekadar tercalar cikit ja.. huhu..


Tapi skang luka kat tangan ni rasa gatal-gatal. Orang cakap kunun luka ni dah baik kunun.. Yeke?? gatal ni wei, rasa nak garu je kuat-kuat. Garu kang len plak jadiknya.. Huhu.. sabo jelaaaaa...














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^






08/12/2011

OMBAK RINDU.

Assalamualaikum korang...


Hai sumanya, sehat tak?? jangan sakit-sakit ye, kene sehat-sehat bia cergas cket. Aku je ni yang macam nak kene saket gigi. Iyela sebab skang aku rasa gigi geraham kat bawah belah kanan sangat ngilu. Sakit weeeiiiii... Kalu minum air terasa sangat ngilu dia. Kalu aku amik air semayang pun, nk berkumur-kumur tu memang terasa giler kesakitan + kengiluan kat gigi aku ni. Terpaksa aku berkumur kat belah kiri.. Haahahaahhh... Orang cakap, sakit gigi ni sakit yang paling sakit. Aduuuhhhh.. sakit yang sakit camna tu, aku pun taktau la. Siyesli, aku sendiri memang tak penah kene serang lagi ngan sakit gigi ni. Salu terasa cuma ngilu-ngilu cam skang ni jela. Parah weyh kalu kene sakit gigi ni. Kang tak pasal-pasal ada jugak aku amik mc ni karang. hehe..


Ok la, berbalik pada tajuk entry aku kali ni, pasal Ombak Rindu. Aku sure korang suma pun dah tau pasal Ombak Rindu ni kan. Filem ni tengah hangat diperkatakan skang ni. Novel die pun orang dah dok bizi mencari nak baca balek. Aku baca blog para-para blogger len kan, kebanyakan dorang suma dah dok bizi jugak meng'review' kan filem OR ni. Korang dah tengok belum?? Aku??? aku dah tengok dah minggu lepas. Tengok kat Brem Mall Kepong je kauuuu.. ngan Kak Aini ngan Kak Izza skali. (Kira dah basi punya cita ni hah...)huhu... Bagi aku la kan, cita ni takda la best sangat pun. Tapi bole la kut.. suam-suam jari gituuuu... Tapi bagi aku lagik, filem OR ni jugak aku asa filem melayu yang ditayangkan paling lama. Kalu tak silap aku betul-betul 2jam jugak la masa tayangan aritu.


Firstly, korang dah baca belom novel OR ni??? Kalu belom, pi baca dulu skang sebelom korang tengok filem dia. Sebab takut kang korang ada yang tak paham pulak naya wei. Tak pasal-pasal rasa nyesal tgk filem ni sebab tak bape nak paham sangat. Aku dah baca novel ni. Seingat aku, novel OR ni adalah novel yang kedua aku baca sejak aku mula-mula terjerumus masuk ke alam minat baca novel ni. Kalu tak silap aku tym tu aku tgkatan 1 @ 2. Novel yang mula2 skali aku baca tajok dia Cinta Pertama. Tym tu aku darjah6. Dahsat kan aku, sejak skola rendah lg dah reti baca2 novel ni suma. Hehehe... Gitu la, nama pun suka membaca tak kira pape pun akan dibaca jugak espesyelli novel-novel nila.. Love story orang bilang..heheee..



Sambung balik cita pasal filem OR ni tadi kan. Aaron Aziz sebagai watak Harriz. Bole tahan. Sesuai la kut. Lisa Surihani pegang watak Mila. Not bad. Maya Karin pulak sebagai Izzah, kira watak utama ni dia la. Tapi, bagi aku macam tak berapa nak sesuai pulak bila MK yg bawak watak tu. Itu bagi aku la, taktau bagi korang camna. Tapi kebanyakan cita dari mana-mana orang yg aku dengar seolah-olah watak MK sebagai Izzah tu sangatla menjadik dan berkesan. Ok fine, pandangan & pendapat setiap orang kan berbeza,baik dari segi keburukan maupun kebaikan ye. Korang jangan pulak lepasni nak pedajal kat aku gara-gara bagi komentar macam ni.. Kut-kut kat luar tu ada peminat MK abis aku. Heheheeee... Filem ni, sedih tu memang sedih. Sebab aku sempat jugak la nangis tau.. Jiwa sensitip gituuu..


Tapi yang tak best pasal filem ni, setiap babak dia aku rasa macam singkat sangat. Sebabnya kan, ada satu babak tu(aku lupa daaaa...) belum sempat aku tangkap feeling dia dah pi babak len pulak. Tak ke haru ko rasa??? Pastu kan, dalam pada aku tengah layan filem tu kan, sempat jugak la terdetik dalam atiku macam rasa nyesal pulak beli tiket wayang. Tym tu aku asa macam bek la aku pi layan muvi len. huhuuuu...


Kat opis pulak, bila kakak-kakak dok tanya pasal cita ni, aku pun citala pape yang patut. Yang tak patut pun aku cita jugakla.. Aku cakap kat dorang, aku tak sajes sangat dorang pi beli tiket wayang ni. Bek la tunggu je movie ni dorang share kat network opis. Tengok kat opis layan la. Tak pun tunggu jela kuar kat astro byond ye. Heheheee... sampai camtu skali ye..


Pape pun, kalu korang dah tengok, korang nilai la sendiri. Korang feel la sendiri. Ekceli aku malas nak cita banyak-banyak pasal cita ni. Kang aku cita suma psala cita ni korang pulak dah tak bape nak saspender ye kan... hahahahaaahh...














Ok, tima kaseh sudi baca!!! Sayang korang!! ^_^



Jangan lupa KLIK ye!!!


07/12/2011

Corat-coret Disember.

Assalamulaikum korang...


Hai sumanya readers..(mcm ramai je readers..hahahaaahhh)... Ok, sehat tak sume?? Aku, alhamdulillah..sihat walafiat setakat ni. Cuma terganggu ckit dengan batuk secara tiba2 akibat TERmakan buah rambutan.. Huahuahua... Yela, aku dah cube elakkan diri supaya tidak terjerumus dengan kakak-kakak di opis daripada makan rambutan tapi tak berdaya jugak aku tau.. Aku jamah jugakla barang sejibik dua tiga bijik... Tapi akibat tidak mendengar kata hati dan akal fikiran, ginila jadiknya. Batuk sampai tak hengat.. Sakit tekak aku dibuatnya gara2 batuk ni tau... Nyesal aku makan..huh!!!


Tapi tidak mengapa la, batuk je pun... Jauh lagi dari perot... heheee... Oh ye, sekarang ni dah masuk bulan Disember kan.. Bulan November dan bulan2 yang lepas dah berlalu pun sumanya. Berlalu dengan sejuta kejadian, seribu kenangan, yang penuh dengan perasan sukaduka. Bulan Disember ni pun sememangnya bakal menambahkan lagi tiap semuanya. Bila tiba masuk je ke bulan Disember ni kan, bermaksud penghujung tahun bakal tiba. Tahun baru 2012 pulak bakal menjelma tidak lama lagi. Jika diizinkanNya, dipanjangkan usia, insyaAllah kita bakal lalui lagi tahun 2012 tu dengan lagi penuh kejadian dan kenangan.


Oppppsss,,, tetiba aku dok mencarut pasal taun baru pulak daaaahhhhhh... Hahahahahaaahh... Alaaahhh, blog aku kaaaannn... Bukan mencarut kat blog korang pun..hihiiii.. Takpela, bukan salu pun kan..heeee...


Terus terang la kan, bagi aku sendiri pun banyak alami macam-macam kenangan yang pahit dan manis ni suma. Mo dicitakan satu persatu sekalipun, mau tak khatam korang baca. Bagi aku, biala sumanya tu berlalu dan terus berlalu. Malas mo pikir. Malas mo ingat. Malas mo kenang. Malas mo imbas. Huhuuu... Well, apa azam korang untuk taun baru yang bakal tiba ni??? Aku???? adalaaaaa... jeng..jeng..jeng... hahahahaahh...


Akceli kan, aku mo cita pasal cita len sebenarnya ni. Tapi tetiba TERmengarut pasal cita len pulak nih. Adooooiiiii... Takpela, len kali aku citala pulak cita yang ekceli aku mo citakan tu yah...hehe...














Ok, tima kaseh sudi baca!! Sayang korang!! ^_^







Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......