Posts

Showing posts from October, 2014

Warded.

Image
Aku nak apdet blog tp xtau nak cite ape. So memandangkan aku baru kuar dr hospital aritu kan so meh la aku citekan pengalaman aku kena warded aritu. Hahahaaa...cam poyonye bunyiiiii.. adeeeehhh... Aku kena warded hospital aritu gara2 demam denggi. Iye, aku demam selama seminggu x kebah2. Mula tu aku pikirkan cuma demam biasa yang sekadar biasa2, tp rupanya bukan. Ok, meh kita start. Raya haji aritu kan ke aku pegi klang. Tp x tido sana pun la. Petang tu, aku period pulakkk.. Masa tu terdetik jgk la mcm awal la plak dtgnya. Sebelum tu pn aku mmg dh sakit2 belakang tau. Sakit yg xtau camna nak ckp. Makin terasa sakitnya bila time aku solat. Masa rukuk dgn sujud tula terasa kesakitan yg teramat2 sgt. Menggeletar je badan tahan sakit. Tinggal tak jatuh jela masa solat tu. Masa kat klang tu, kt umah nenek aku la kan, aku perasan sakit tu mcm hilang. Mcm eh tetiba dah tade. So lega ckit. Tp mlm tu masa blk dr klang, sakitnya mcm dtg blk tau.


Aku ni bila time period memang senggugut. So masa…

Salam Aidil Adha. #rayahaji2014

Image
Aku rasa kali ni dah masuk kali ke5 aku sambut raya haji kat KL. X penah balik Miri lg pun. Adela skali tu je balik Miri tu pun masa memula keja dulu, tahun 2009. Lps tu x penah dah. Eh tapi raya puasa setakat ni tetiap tahun aku balik. Xpenah lagi raya kat KL. Gila nak raya sini walaupun ada sedara mara. Tetap tak sama dengan adik beradik dan mak bapak tau. Feel dia tu lain sangat. 2tahun lepas kut aku sambut raya haji kat Klang. Ke tahun bila tah tak ingat dah. Tp mmg time tu aku blk Klang la, umah nenek aku. Masa tu sepupu aku ade gak. Pagi tu pegi semayang raya kat masjid depan umah nenek. Tetiba aku bole rasa sebak giler. Kemaen tahan airmata tanak bagi keluar. Hahahaaa... balik dari semayang tu aku kol mak aku, terus nangis. Tapi cover2 la. hahahaa...


Kali ni pun sama gak. Blk Klang, sambut raya umah nenek. Tapi sbb kali ni adek aku ada skali, so ok sikit la. Ade gak adek beradik kan. Adek bongsu aku la. Yg pompuan tu kat Kelantan. Dia tak dtg Kl lg. Hari jumaat adek aku yg lak…