Ramadhan tiba lagi..

Assalamualaikum...


Ehem, batuk jap.. hehe.. lama tak apdet blog kan. Dah xtau nak apdet cemana.. xtau nak cerita apa lagi dah.. padahal byk je hal yg mau diceritakan tapi ada saja halangan. Baik dari segi masa, kerja, tempat, eyh byk lg lah!. So, hari ni puasa tak?? Aku?? baru hari ke ke8.. hehe.. yela, 2hari pertama ramadhan aritu aku masih cuti lagi. Hari ke3 baru start posa. Salu sangat dah mcm tu. Puasa kali ni sama mcm posa thn2 lps.. posa jauh dr family. Sahur dan berbuka sorang2. Sokmo gitu.. Tapi thn ni ada best ckit sbb adek aku ada skali. Dia cuti sem 3bulan, sebulan duduk cni ngan aku. Di samping buat keja part time carik duit lebih utk raya ni, aku nak bg dia rasa puasa kt KL ni. Bg dia rasa apa yang aku rasa. Pada aku, ni dah masuk tahun ke5 aku sambut puasa dan berpuasa di KL ni. Nti 2,3 hari nak raya baru blk Miri. So time tu jela merasa sahur dan berbuka ngan mak, bapak, ngan adik berdik lain. Eyhhh, tetiba rsa sedih pulak aku ni. Huh.... Rindu.. :'-(

Hoiiiii, jgn nanges hoiiiii.. batal posa kang.. hehe.. tetiba nak batal posa plak. Ok, sambung. Tiket raya aku tak beli lg ni. Takpe, insyaAllah tetap akan balik. Mesti. Wajib. Buat aku rasa tak sabar je tiap kali pikir psl blk raya. Seronok. Eksaited. Nerves. Suma ada. Beraya kat kampung plak kan. Lagilah meriah.

Ok, cita pasal posa blk. Skang ni tiap pagi nak sahur salu kak abby akn bangun masak. Malam sbelom tdo aku mmg dh masak nasi siap2. So kitorang ber3 akan mkn. Aku, kak abby ngan adek aku. Petang nak buka posa kdg aku masak. Tgk la ape yg ada dlm peti ais tu. Aku msk cincai je. Bkn cincau ye. Tp tula bila msk time posa ni xbole nak rasa2 masakan tu ok ke dak. So sbb tu tiap kli masak aku konpiden je. Hahahaha.. kdg kalu kena ngan cara sedap la jgk. Tp klu tak mau masin jgk la bole thn.. hehe.. Well, org posa yg masak begitulaaa..

Aku teringin nak bukak posa makan barobbok. Sedap woooiiiii... Tapi x berkesempatan lg nak masak ni. Xpe, insyaAllah aku akan masak. Kalu kat kampung konfem mak aku kan masak punya. Aku tau nak mkn jela bila dh siap kan. X sampai 3pinggan x sah. Hahahaha... amik, 3pinggan skali makan hokeyh!!! ko mampu??? Tapi betul siyesli, barobbok tu mmg sedap. Telan2 ailio jela sambil menaip ni.. hahaha.. nsb bek x meleleh lagi.. gilo!! Hoooiiii... aku kena masak jgk nih. Mesti. Wajib. Fuuhhhh....

Stop psl barobbok.. Eyh tapi kan kemarin aku teringin nak bukak posa makan beger. Yela dah 2,3 hari kemaren2 ni aku asekla blogwalking, suma la dok apdet psl beger bakar al-lazat tu. Ni lg satu bikin aku telan2 ailio niii.. Dah terbayang dah beger ayam dabel spesyel letak chese.. Perrgghhhhh.... beger, beger,come to me... ;-P Ptg semalam mencarik gak. Round la dkt bazar belakang umah. Baru nak pi bazar ok sbb selama ni dok masak je utk buka.Tapi xdak. Hampa. Pastu tgk ada karipap gergasi. Tapi x brapa nak gergasi la. Gergasi lg aku. Hahaha.. Ada karipap ayam, daging, ngan telo. Aku opkoz amik yg ayam. Tapi mahal wooiiii... Seketul rm2. Aku mula2 pikir mcm2. Pastu mula la dlm ati aku kan, 'besar ni sama je mcm kat sogo baru 90sen. rm2 aku bole beli 2 kut karipap sogo tu.' Pastu dlm ati lagi, 'eyh saiz pn lebih kurang ngan karipap berisi jgk nih'. Last2 aku jalan terus. Tgk2 len plak. Beli la nasi ayam 2, sbb beli utk adek aku skali. Adek aku nak air carrot tp xda so aku beli utk dia air jagung. Beli kuih2 len. Karipap ngan popia je. Pastu nak balik lalu lg kt gerai karipap gergasi yang tak brapa nak gergasi tu. Beli jgk!! Fevret aku kan karipap. So mau xmau aku akn beli jgk. Beli 2, sbb 1 utk adek aku jgk la. Masa buka mkn karipap gergasi. Nsb bek sedap hoiiii... kalu tak aku yg gergasi ni berubah 100% kang jadik gergasi. Hahahahaha..

So petang ni, aku still lg nak mkn beger. Selagi tak dapat aku tetap nak dapat!! So, minggu dpn gaji, ingat nak bwk adek aku bukak posa kt luar. Sbb kitorang kt opis ni pun dh plan nk bukak posa sama2 kat luar. InsyaAllah..

Ok la, nti aku apdet blog lagi. Sbb aku kena rajin2 apdet lepas ni. Mesti.Byk benda nak story mory. So, selamat berpuasa, dan selamat berbuka puasa buat semua sesiapa saja dimana2 berada.


Salam sayang,
-tatyhasbi-

Comments

  1. dah jangan nak nanges2. at least dapat gak puasa kat rumah 2 3 hari before raye kan? hihihi. jangan sampai tiket full dah la :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.