Kehilangan,Kesibukan,Kesedihan..

Assalamualaikum.. Helloooo.. Halluuuuu.. Haiiiiii !!!! Ok, sangat teruja sbb dpt apdet balik blog yg x sberapa ni. Fuuhhhh... Kalu ikutkan aku mau apdet seminggu skali, tp apakan daya sy, hnya seorang pekerja biasa seperti insan biasa yg lainnya.. Syahdu beno bunyik.. Ok, aku hepy. Dalam hepy, aku sedih. Campur dua2 tu, aku stres!!. Huuuhh.. Sejak dah pindah tukar bhagian ni, aku bizi giler ok. Bizi giler2. Kat bawah dulu x pnh sampai cmni skali. Serius. Aku rasa x pnh rasa sampai cmni skali. 1 mmg sbb bizi, 2 sbb xmo org atas ni dok bising2 ckp aku tak buat keja. Hahahaha... Eh hello, saya buat keja sy ok. Dlm pada aku dok huhahuha slma ni sejak dah naik bhagian baru ni kan, aku buat suma keja aku ok. Biapun slow, lambat, aku buat jgk. Aku siapkn jgk bah. Bkn aku langsung tak usik suma tu. Tolong sikit!! Aku agak kebengangngan jgkla ngan kerani yg dulu duduk kt tempat ni sbb dia langsung tak siapkn keja dia. Suma keja mcm dia tak usik langsung. So kesimpulannya, mmg aku yg kena buat suma tu tau. Tapi sbb aku sabar, aku buat.


Aku bengang lagi ngan beberapa org akak2 kat bhagian baru ni sbb bole pulak dorang dok ckp psl aku padahal aku ada je duduk elok kat tempat aku ni. Aku idok le terus melenting kan. Aku senyap je. Tapi pastu meleleh jgk la. Hahahahaaa.. Aku ni kan, hati tisu. Kalu dok ckp yg leklok, takpe gak. Ini ckp plak yg aku tak buat keja. Ckp aku lmbat siapkn buku tu. Eeeeiiiiii... reti bersabar tak?? reti memahani ke tak?? aku ni baru lg kat sini tau. Aku bkn tau sangat suma2 tu. So sila tunjuk ajar dgn byk. Jgn tau nk mengarah nak suh aku siapkn suma keja dgn secepatnya. Kang aku langsung tak buat lagik parah!! Part tu takpa, dah berlalu pergi dgn begitu saja. huhu..


Ok, stop. Nak cite psl kehilangan. Bukan kehilangan sesiapa. Tapi kehilangan barangan kemas. Aku sedih sangat2. Hilang rantai tangan emas. Tak sampai setahun pun lagi pakai kat tangan ni, tapi dah hilang. Ok, mybe silap aku sbb hari2 nak pakai. Gelang tu tercicir kat Times Square, masa aku nak men kat Theme Park tu. Aku tak tau tercicir kat mn. Tp aku dah buat repot kat dorang punya management. Sampai skang takda apa2 respon pun. Dorang tak jumpa la kut kan. Kalu ada org jumpa, sangatla beruntung giler. Aku sayang gelang tu. Sbb tu brg kemas yg pertama aku beli selama 3thn aku keja. Tau2 dah hilang lesap camtu jer. Gelang tu hilang kalu tak silap 11/02/2013. Balik umah mlm tu aku tengok balik kotak gelang, nangis2 aku tau. Tak penah nangis cmtu sbb ilang brg. Nangis sampai tersedu2. Esok pagi kol mak, cite suma, pun menangis2 jgk. Kol kakak aku kat Sabah, cite kat dia jgk, pun aku menangis. Nangis semahu2nya lah.


Sebelum tu sbnrnya cincin emas aku dah hilang. Hilang dlm umah. Rupanya housemate sendiri yg curik!! Dia curi cincin emas aku 2 bijik, cincin emas kak Aby sebijik. Pastu bole dia pi gadai. Aku perasan cincin takda pagi sabtu. Aku dah tanya kat Kak Yun(si pencuri), tp dia tak ngaku. Mlm rabu baru dia mengaku. Fuuhh... So skang aku tak bole nak mengadap muka dia, nak dengar sora dia pun aku tak bole. Aku tak bole trma apa dia buat. Takpe, psl tu pun nti aku cerita dgn lebih lanjut.

Comments

  1. tu yg bahaya ni ada housemat cenggitu.. alahai. jgae brg2 peribadi k. walaupun kte percaya kat housemate kte tu tp bia ada sedikit keraguan.. kan.. manusia skang macam2.. aihhh

    ReplyDelete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung