11/01/2013

Awal tahun 2013 dimulakan dgn jalan2 ke Genting Highland...

Ok, nak aplod gambar lg. Kali ni mmg gambar byk dan aku akan aplod suma kot. Bia nampak mcm byk giler gambar utk entry kali ni.. Hahahahahahaaaa... Lama dah teringin nak pi genting ni. Tp tak penah pun kesampaian. Last2 ahad lepas jgk berjaya aku nek atas sana. Suma pun scara tetiba.


Sebenarnya ari sabtu tu aku dok sorg kat umah. Kak Abby ot, Kak Yun kuar jumpa husband (dia skang PJJ..Perkahwinan Jarak Jauh), Ita ngan kazen2 dia gi Johor. So aku sorang2. Ptg tu Kak Abby blk, dia kemas2 brg. pastu dia tnya aku nak ikut dia ke tak, sbb dia nak tdo umah Kak Farah(officemate dia), so aku pun ok jela. Masa kemas brg tu aku sempat tnya Kak Abby, ada nak pi mana2 tak, dorg ckp nak pi psr mlm je. So aku rasa ok la kut, bole jela pki baju tshirt yg aku pki msa tu gitu. Aku tnya lg, esok plak ada nak pi mn2 tak, Kak Abby ckp takda kut. Aku pun beranggapan, mybe esok trus blk umah la kan. Konfem takda pi mana, so xpyh la bwk baju lawa2. Bese2 sudaaa..


Tp rupanya aku silap. Husband Kak Farah ajak plak pi Genting. Sbb Kak Farah ckp dr umah dia nak ke Genting tu dlm 45minit je. Dekat jek. Aku pun ok je la kan since aku pun tak penah sampai lg kan. Hehehe... Mslhnya aku takda pun bwk baju lawa utk pki jenjalan. Bwk tshirt je pun. Terpaksa la aku jln pki tshirt bodo. Huhuhuuu... xpe, rilek2 sudaaa.... hahahaha...










Dimulakan dgn gambar ini.. masa ni nak nek atas utk naik Genting Skyway.. cahaya matahari menerangi wajah2 kami..

yeay!! kt dlm Skyway

akan bermulalah gambar2 pemandangan dr atas ye.. dr dlm cable car la sng cite.. hihi...

byk je cable car bergerak atas ni.. eyh, cable car ke skyway?? mn 1?? aku konpius..  T_T



Amacam?? rasa gayat tak?? aku?? sikit2 laa.. hehe..



ni husband and wife.. Kak Farah dan Jen..


pokok2 byk.. hutan kan..

tangga ni aku tak tau tangga ape.. mungkin adela kut org2 yg bt jungle tracking lalu le kat tangga ni kan..



ok, kami sama2 SS, (Syok sendiri).. hahaha.. Yela, byk amik gambar sendiri jelaa..

Ok, masa ni dh sampai Genting.  Belakang tu dh nmpak Hotel First World




waahhh.. gomoknyeeeee....

Hotel First World

eyh, sempat pulakkk...

ni suma indoor game.. permainan utk kanak2.. aku pun kanak2 jgk tp tak sesuai dah kut nak men yg gini.. hahahaa...



tgk la, kt Genting pun ade Eiffel Tower woooooo... aku siap ber pis2 lg tu..

kan aku dh ckp, aku simple je. Pki bodo2. Org bodo pun tak pki mcm aku ni.. huahuahuaa.. lantak!!!



Eiffel Tower in da houseeeeee!!!! Tak yah ssh2 nak pi jejauh sampai ke Paris nu, kat Genting pun adoooo..


Marry Brown.. Makanan kat sini mahal giler weh.. Ada skali masa jln2 tu, aku trtgk harga 1 cucuk nuget, alah yg byk jual kt psr mlm tu kn, yg sbatang rm1 tu kan, kat Genting tu rm5 ok.. kenot terima.. nsb bek kat umah sblm jln dh siap melantak nasi grg 3pinggan. Pecaya ke?? silala pecaya.. hahahahahaaaa.. :-P


pacik patung kayuh sampan



sempat masuk dlm Padini



kat ats tu mcm kete2 jgk la.. dia mcm jln2 kasi round2..pastu dpt tgk la dr atas tu..





Eyh, aku berada di New York ka?? hahahahahaaa...





Ripleys Believe It Or Not pun ada... dulu aku suka tgk kt TV...




Genting Casino.. aku tak masuk ye, amik gambar je.. nak masuk?? len kali kut.. hahahahaaaa...

pompuan ni, kitorang tak knl sape dia. Tp, masa Kak Farah amik gambar aku ngan Kak Abby, dia siap tepuk bahu kak farah dan mengofer diri dia utk amik gambar kami. Pastu dia pun nak bergambar ngan kami jgk. Dia siap bg kamera dia kt Jen. Tp aku takda gmbar tu. Kat tab kak Farah ada..

Rumah Salji. Tak masuk pun.. Masa ni rumah salji sdg renovation kalu tak silap. Ada org tu mgkin staf kut, tgh tabur salji.. rasa mcm nak amik salji tu pastu buat ABC... perrrgghhhh....




ok, byk gambar amik sendiri ye. Sila jgn bengang tgk.. hihiii...







dalam karoke.. kemaen jauh kitorang pegi karoke kan... sampai ke Genting ok... gmbar ni aku ada sent kat Man.. stat masa ni la kitorang gaduh. Sampai skang, no calls, no msj.. Sedih tau.. penat aku nangis.. T_T ok, mls nak pikir dah!!!




yah, tempat kami karoke td.. masa nak blk tu, staf tu siap tegur yg suara sedap.. entah sora sape la yg sedap tu.. hehe.. aku?? lyn lagu dangdut jelaaa...kihkihkih...

tu, kapel.. kemaen, dok bercengkerama kat dlm keta naga.. aku?? jadik paparazzi la.. dok snap2 saje..



kuar plak utk tgk2 outdoor game..

Flying Coaster...

Aku ade maen yg ni ok.. kali ni sila pecaya btl2 punya pecaya.. gem laen tak lyn, tetiba dok men yg ni... kemaen berani aku ni tau.. hahahaha...

nah, aku tunjuk tiket. Masa ni tgh beratur tggu giliran nak naek.

Flying Coaster ni, kene naek 4org skali. Kalu ade geng, syok ah, nek skali. Tp mcm aku ni, aku sorg je yg naek. Kak Abby tanak, Kak Farah plak konfem tak bole sbb pregnant, Jen plak, pun takmo.. aku sorg yg beriya2. So aku nek ngan org len. Bdk laki plak tu 2org.. aku sorg pompuan ..Tak psl2, menjerit kemaen kuat sbb benda tu kamaen laju lg weh.. Berkumandanglah suaraku menjerit dgn sekuat2 hati.. hahahahaaaaaa... Masa memula nak jln kan, aku dah terbayangkan cite Final Destination, sape tgk cite tu mgkin tau le kut episod mane yg ade mcm bende ni kan. Yg dorg nek Roler Coaster tu. Lebih kurang gini la. Masa trun tu, menggigil je aku.. sora pun dah tak brape nak ade.. karing tekak, haus ade!!

masuk kat dlm blk, ade plak tarian cina.

Kemaen lawa penari2 dia.. nsb bek putih.. takpe gak pki seksi2 gitu..

jln2 lg nampak ini...


nampak yg sebatang tu?? len kali aku nak try yg tu.. hahahaha....




masa nak blk, tgk awan mendung.. nak ujan..


masa kat sini ujan dah turun.. renyai2..





masa ni ujan dh, tp kitorang tetap gak begambo... gila kan..



Masa nak blk, nak turun blk la kan, pun ramai jgk org beratur. ramai sgt org.. masa pegi pun ramai gak..



masa nak pegi td, kami ber4.. saja tanak share ngan org len.. masa blk, trpksa nek ngan org len.. so bersempit2 la kami ber4.. dah la suma pun bdn sehat2.. hahahahaaa..

masa ni baru lepas ujan, kabus pun sgt tebal..






dpt tgk matahari terbenam




ok, dah nak sampai.. mcm tak puas..













Begitulaaaaa... sangat seronok.  ^_^ Lepas ni aku nak pegi lg. Dh simpan niat, angan2, kene smpan duit jgk. Hihihiii... In Sha Allah, panjang umur, murah rezeki, kita pegi lg ye.. Bila masanya, bila harinya, hanya tunggu dan lihat. ^_^


Tima kaseh kak Farah dan hasbend sbb bwk jln2.. thankz jgk kak Abby sbb ajak tido umah kak Farah 1mlm... ;-*



No comments:

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......