Halluuuuuuu....!!!!!!

Halluuuuu........... Xtau mcm mana nak mula, dr mana nak mula. Tetiba rasa mcm xtau apa2.. huhuuu... Nila akibatnya gara2 terlalu lama menyepi. Ye, agak lama jugak aku menyepi kan. Lama x apdet blog. Blur2 dah aku rasa skang. Tolongggg... camne nak apdet blog dh ni?? heheee.. Ok, tarik nafassssss, hembussssss... tariiikkkkkkkk.... hembuss.... Ok last, tariiiiiikkkkkkkkkkk.... hembusssss.... fuuhhhhh!!!!!! Lega daaahhhh... hehehe.. Well, I miss my blog so much. Iye, aku rindukan blog aku ni. Rindu nak menaip. Rindu nak bercerita, rindu nak meluahkan. Rindu segala2nya psl blog. Aku salu jugak bukak blog ni, blogwalking jela pun, pastu logout blk. Sadis gilerrrrrr.. Nak sangat apdet, tp xtau dah. Huhu.. tetiba rasa mcm bru pertama kali nak berblog. Ok, fine, fine. Byk cerita yg aku hutang nak apdet dlm ni. Sgt byk cerita. Byk peristiwa. Psl raya pun aku x cerita. Best jek baca cerita2 raya korang2 sume. Hehee..


Aku skang kan kat bahagian baru, so x sama dgn msa kat bahagian lama dulu. Dulu kan kt bahagian projek, so bole rilek sikit. Sikit x sikit kdg kalu QS or TA bg fail selambak kena apdet matik jgk la. Skang pulak kt bahagian baru. Kat admin ni haaah.. So keje2 suma x brkaitan lg dgn projek2. Tp berkait rapat dgn perkhidmatan. Sbb tu aku ckp sibuk yg amattttt. Skang plak keja kat opis aku byk giler. Kerani tinggal 4org je kat admin ni, so sume keja masing2 tanggung. X terbuat aku dngan sume2 keja ni. Kadang2 blur otak aku bila memikirkan psl keja di opis. Aku sampai tak tau nak buat apa, nak buat camna. Tapi aku takdela sampai x buat keja langsung pun kan. Ade jgk la aku buat tp yela, tu pn masih terkial-kial. Masih lg dlm proses pembelajaran. Masih lg belajar dgn sume2 keje ni. Gila tak gila kalu ko tak tau apa-apa pastu tetiba dapat segunung keja berlambak. Dussshhhhh... mampus le jawabnye. So skang aku buat takat yg aku mampu jela. Slow mmg slow. Lambat mmg lmbat. Lantak la kan. Janji aku buat ok. Sikit pun sekurang2nya da jgk la aku buat. Hihiiii.. Tapi tula, stress hokeyh!!!! Tensyen sangat. Sampai xbole nak focus dkt satu2 keja. Sbb dh xtau nak bt yg mn duluan.
..............................................................................................................................................
 
 
Ok, sambung balik. Petang semalam tergendala niat nak apdet blog. Hahahaha.. Aku dah taip sampai takat atas tu, tetiba stop. Sebab ape ntah.. hehe.. So, now jom sambung sembang balik eyh.. Ok, brbalik pasal keje. Oh ye, keje part time aku dah stop dah. Dan benti dah pun secara rasminya. Hari isnin lepas kalu x silap aku. Hehee.. Hebat x aku?? Berjaya stopkan diri. Aku penattttt.. malassssss.. semua tula. Best memang best tapi aku dah penat. Dah cukup rasanya tempoh setengah tahun aku buat keja part time kat farmasi tu. Seronok jugak. Banyak pengalaman. Tapi tula, penattttt. Keja kat opis dari 7.30pagi, balik petang 4.30. Tapi kadang2 aku balik lambat jgk. Paling lewat aku kuar opis dalam 6.30petang gitu. Pastu dalam pukul 7 kena masuk farmasi plak. Sambung kije. Tak ke penat kalu gitu?? Huuuhhhh... dahla skang ni kan keje kat opis byk giler. So x bole nak focus dah. Keje kat farmasi x bole nak konsentret, cmtu jgk la kt opis. Pastu x psl2 aku tak terbuat keje2 kat opis. Pastu mulala org komplen. Huhuuu...
 

Tapi kan sebenarnya dari minggu lepas lagi dah aku x masuk farmasi. Malas sangat dah rasa ni. Penat. Mn plak lagi aku asek sakit kepala je minggu lepas. Ingt dpt tahan ke?? idok leee.... Ok, so skang dah dduk umah je kan, balik keja trus balik umah. Rehat2, tgk tv, basuh baju, pastu lepas isyak je dah tido. Hehehe... best gilerrrr.. tdo awal. Tapi aku ni pun jenis cepat bosan jgk tau. Kang dah bosan dduk umah sorang2 mulalah aku mcm org gila. Kalu dulu masa dok Selayang ok la jgk cikit, ada laptop, ada broadband, so dok online je la memanjang. Tapi skang broadband plak dah tade. Laptop aku ada je tu dalam bilik. Tapi maybe pasni aku kena amik broadband blk kut eyk. Just wait and see.
 
Eyh, ok la. Tetiba terbebel panjang pulakkkk... InsyaAllah lepas ni aku rajin2 apdet yer. Doa2 kan lah. Hihiii.. K bai!!!

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung