Titiwangsa --> KL Festival --> Danau Kota. All In One.

Ceeewaaaaahhhhhh... dah macam promosi Airasia plak dahhh.. all in one gituuuu.. So, ni nak cerita plak. Sabtu lepas punya cerita. Aku, kak aby, ita ngan kazen ita pegi jalan2. Takda pegi mana sangat. Memula tu amik kazen ita kat stesen KTM Bank Negara, dia dari Tanjung Malim, study kat UPSI. Lepas tu terus pegi makan tengahari kat kampung baru. Makan dekat2 umah jugak la. Masa tu jangan cakap la, aku memang kelaparan giler. Hahahaaahh.. Lepas makan, terus gerak pegi Taman Tasik Titiwangsa sebab kejar masa nak naek padle bot. Ita tula, dia yang teringin sesangat. Dia cakap padle bot tu dari jam 2pm sampai jam 4.30 ke 5petang je gtu. Masa tu dah pukul 4lebih je. Takut tak sempat.


Sampai2 je, kaunter bukak lagik. Ok, bole naek padle bot. Yeaaayyyyyy!!!!! Mengayuh la kami kat tengah tasik titiwangsa tu. Heheheee....

ok, peace dari saya. hehe..

Posing dengan jaket keselamatan. Berganda2 kecomelan. hahahaaa.. :-P

sama kak abby.

eyh, aku lagi..

ini bukti yang menunjukkan kami berada di tengah2 tasik titiwangsa ye.. bukan tasik kenyir, tasik tu nun jauh di saaaaaanaaaaaaa...

hai adek2, kayuh leklok ye...ati2 tauuu.. kakak2 nak balik dahhh... kihkihkih...



Lepas penat mengayuh padle bot, pekena pulak char kuew tiaw, ngan air jus tembikai laci. peerrgghhhhhh.. TERBAEK!!!!!





Lepas kepenatan dan kelenguhan kaki kayuh padle bot tu, tambah plak kekenyangan makan char kuew tiaw titiwangsa, ngan makan lagik sate stesen, kitorang bejalan lagik. Next stesen pegi KL Festival City. Mall yang baru bukak kat area setapak tu kan. Masa tu memang da plan nak pi jalan2 kat Danau Kota. Tapi sebab masi awal lagi, so masuk KL Festival la dulu kita. Karoke kat situ, amik 2jam, memang puas. Best giler. Kuar dari situ, ita plak teringin nak makan Tutti Fruity. So masuk la kat area situ, ingat nak paking kete, skali tempat paking giler kemaen jauh, last2 x jadik. Takpe ah, len kali kan ta.. hehe..



Pastu, barula menuju ke Danau Kota. Penat giler pusing2 area situ nak cari paking tapi tak jumpa2 last2 paking kete kat tepi jalan jugak jadik pilihan. So, meronggeng la kitorang berempat malam tu kat danau kota. Macam2 ada jual kat ctu. Aku juz beli tudung 2ton 2 helai, beg, ngan tshirt. Tu jela kut kan.. hehe.. Gambar2 takda la plak. Tapi ada, kat ipad ita. Tak sempat nak amik pun lagi.


Balik tu plak singgah kejap kat Dataran Merdeka. Konon ingat nak kuar, duduk2, lepak2 tapi cam malas sebab dah penat, mengantok lagi. So duduk2 dalam kete jelaa.. Last2, pukul 1am baru balik umah. Hebat tak??? hehehe..






Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.