Kursus Di Jay Bee.

Assalamualaikum...


So, macam yang dijanjikan, aku nak storymory masa aku pi kusus kat JB itu ari. Gambar2 sangat banyaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk yang teramat banyak.. Jadi jangan fening2 pulak bila tengok gambar eyh.. hihiii... Ok, enjoy da pikchassss...









Perjalanan dimulakan pada pukul 9.45am pagi. OTW tu, ada pulak excident kt highway.. Lori ni bawak batu konkrit tu, abis jatuh berterabur suma.



Perjalanan jauh yg sangat meletihkan&memenatkan. Masa ni dah masuk bandar JB. Sebab tu ada gmbar bangunan MPJBT ni.

Sampai hotel sudaaa... Tapi sebelum tu sempat tersesat jugak laaa..

Ambik gambar pemandangan adalah suatu kemestian...

dah checkin tadi, meh pulak kita ushar bilik kursus..Rupanya kocik yo pun...Sempit!!

gambar pemandangan lagik..Seberang lautan tu adalah Singapore.

lihatlah, betapa sempitnya bilik kelas kami kan.

siap chop tempat lagik.

aku taktau tu bangunan apa.. aku men snap2 jek..

hah, ni la nama kursus yang aku attend tuu..

ok, kami duduk dcni.. barisan ke2 dari hadapan.

bangunan2 di jaybee.

pikcha sendiri harus ada!!

pemandangan lagi.

Ni laluan nak ke bilik kelas. Yang ni adalah tingkat7. Bilik kelas kami tingkat8.

hehee...

Kak Sham dan Kak Killa... Bukan Killa Fairy, tapi Killa Khazrillah.





kuar lif, akan jumpa petunjuk arah ni.

ini adalah hidangan minum petang. Sandwich dia sedap.


Kak Zaharah. Kitorang pi kursus ni tumpang keta dia.

Ni bilik aku. Aku share bilik ngna Kak Sham. Dapat pulak katil queen..

ada tv sebijik, meja ngn krusi.

mineral water ngan uncang2 teh tu dorang akan refil..klu ada niat jahat tapau je suma tu bawak balik kan.. hahahaaa...

reception.

kolam renang!!!!
petang hari ke2 baru aku berkesempatan untuk berenang kat kolam ni. Aku sorang pulak tuh...

tengah tunggu lif.

dalam lif..pun sempat yee..

pemandangan waktu malam pulak.



yang ni adalah hotel Grand Bluewave.. Sebelah jek ngan Suria City.



Buku nota..

gula2 pemanis mulut.

atas meja mesti letak nama.

iye, aku kena lantik jadik penolong ketua. Gile engko, perangai kena kontrol.. Tapi takda sapa bole pecah rekod penghuluwati ni masuk kelas lambat dari hari pertama lagik.. hahahaahh...

Nips...kalerfulll..

Incek penceramah.. Tuan Haji Muhammad Saleh Bin Montel.


Jajan2 dan cekedis atas meja aku.

Hari kedua. Bergambar itu suda semestinya..


Aku suda start bosan tahap gaban dengar ceramah, so melukis2 gmbar pemandangan tepi sawah adalah kesukaan aku. Heheheee...


Bosan dan mengantok...

Choki2 yang tak buat aku bosan.


dia lagi dahsyat!!!! Siap letak kepala atas meja lagik tauuu..



Nak pegi minum pagi, snap pikcka jugak.. Peace!!!

The pinkylicous not so pinky gugurl..

Kak Sham..

'Mendengar bukan hanya bermaksud kita dengar apa yang diperkatakan, tetapi menghadirkan diri kita secara psikologikal dan emosi ketika dalam berkomunikasi'.


Like daughter and mother...

Dessert.. tapi aku tak makan sangat suma2 ni... Yang ni pun kak Sham yang punya. Aku cuma tumpang amik gambar je laa...

dalam bilik kelas.. kebosanan melanda, snap gambar lagik..



Hari ke3....
ada gula2 Eclipse di sampingku..


With Kak Killa.


Pokok krismas.






hari last... tak sabar mo balik.. sebab penceramah agak bosan!!

Yang ujung tu penghulu, Haji Said. Tengah2 tu penceramah, sebelah dia wife dia.

Pengerusi majlis dan abang baca doa.

bergambar bersama penceramah itu jugak adalah suatu kemestian.

Dapat sijil.

Penghulu bagi ucapan.
Babai johor....balik dulu yee.. nex tym nak datang lagi. InsyaAllah kalu datang lagi nanti nak menyeberang pi Singapore pulak.

Balik tu singgah JPO.


cari toilet masa ni, jumpa ni, ok, kita ikut arahan.

Dalam JPO, macam2 adaaaa... Ynag ini, butik Coach.
Salvatore Ferragamo.

makcik2 ni...

kolam ni lawa.

Burberry.

kat dalam Burberry, cuci2 mata je laaa..


naek tingkat atas pulak...



Guess.. tak sempat nak masuk pun...


Lacoste aku tak masuk, tapi Fossil aku masuk.. hehe..


masuk La Senza... underwear suma lawa2.. kihkihkih...



Sampai umah malam tu pukul 9.00pm. Makan2 dan mandi, pastu terus tido. Esok pagi kena pi keja pulak. Kalu ikutkan hati nak cuti ja tauuuu... Pape pun, niat nak datang ke cni lagik tetap ada, dan sentiasa ada. Hehee... Ok, babaiiiii....

psssttt.....~> Aku pening kepala. Mungkin sebab perut kosong kut.. hurrmmm... sabaaaarrrr... beberapa jam je lagik nih.. fuuuhhhh.... T_T

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.