Kod utk pasang iklan kat blog dulu tak tau mana hilangnya tapi skarang dah jumpaaaaaa!!!!

Dulu masa mula2 berblog, aku tak reti sangat. Kerap jgk la dok godek sana sini. Baca blog org len suma. Pastu prasan dorg salu dok cite psl Nuffnang. Ha'ah, yg kata Nuffnang bg duit la, dpt pi tgk wayang free la, dpt attend mcm2 event la, mcm2 lg la, bla bla bla sangattt.. So masa dh lama2 ckit tu kan aku pun mcm dah tau sikit2 la. Bukak Nuffnang, amik kod iklan, tampal kat lam blog. So dr ctu dah bole stat jana pendapatan. Wah, jana pendapatan gitu.. kelassssss!!!!


Tapi kan, sejak Nuffnang dah berwajah baru aritu, aku rasa dalam sekitar tahun lepas la. Aku dah tak jumpa mana letaknya kod2 iklan suma tu. Huhu.. puas la aku dok godek2, korek2, dok eyk2, suma eyk2 la, tapi tak jumpa2 jgk. Hampa kurasakan. Ya, sangatttt hampa. Sbb dh tak bole nak lekat kod2 iklan, kempen suma tak bejalan, BE tak naek2, so dari situ tak bole nak jana pendapatan lagi.  Jana pendapatan la sangatttt... So aku pun apdet blog tanpa meletakkan sebarang iklan. Rasa mcm, eeeeiiiiii... tak best sangatttt..


Tapi, minggu lepas, aku ade ajukan pertanyaan psl benda tu. Yela, pasal nak tau kedudukan kod iklan tu suma kat mana kan.. Pastu pagi td cek emel, eyh, dorg ade reply rupanya. Itupun td aku dh buang suma emel. Tapi aku cek blk. Nsb bek tak buang lg dari Trash. Kalu tidak smpai ke suda aku taktau, sampai ke suda aku tak psg2 iklan, sampai ke suda BE tak naek2, dok maintain dgn nilai gitu je, sampai ke suda tak bole nak jana pendapatan. Hehehe... So, tima kaseh la Nuffnang. Sib bek ko reply emel aku tau. Kalu tidak, tak tau la. Hehee..


So lepas ni aku harapakan ada peningkatan la terhadap BE aku tuu.. dah kata nak jana pendapatan kan, so kena la ada peningkatan.. tak gitu?? hehe.. Ok la, sekian saja luahan dari hati saya utk pihak Nuffnang.


Yang Gembira Di Hari Isnin,
-> penulis blog ni laaa... peace!! ^_^

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung