With 'Nora', Si Arnab Yang Super Duper Comels...

Assalamualaikum...




Ni cerita malam tadi punya. Aku turun pi bawah, antar kain nak suh jahit baju kurung untuk pakai pi kerja. Lepas antar kain pi kedai runcit pulak, pi beli barang sikit. Balik tu, aku tengok dari jauh sorang budak pompuan ni macam pegang something je. Aku ingatkan kucing, makin dekat aku tengok rupanya ARNAB!!! Arnab tu sangat comel!!! Bulu dia lebat semacam. Dah macam anak patung teddy bear punya bulu.




Mula tu aku just usap-usap je bulu arnab tu. Takut-takut berani jugak la aku. Sebab sebelum ni kan tak penah-penah pegang arnab betul-betul punya pegang. Usap bulu arnab pun tak penah usap yang betul-betul punya usap bulu arnab. Korang toksah nak pikir benda len pulak ye. Kang tak pasal-pasal korang dok bayangkan yang aku ni pi usap bulu len pulak, naya weiiiiii...!!! Aku tengok arnab tu kan buat aku teringat dekat incek sayang. Dia kan ada bela arnab jugak. Sepasang pulak tuuuu... Aku ada mintak aritu. Mintak anak arnab kut-kut ada kan. Aritu arnab tu dah beranak pun tapi sayang sebab anak-anak arnab tu suma mati pulak.... T_T




Teringin jugak ni nak bela arnab tapi tula, takut. Takut apa ntah aku pun taktau laa.. heheee... Aku dah pesan kat incek sayang, kalu arnab dia dah beranak aku nak bela anak arnab tu. Lagipun aku ada tengok sorang blogger ni, si CCI ada bela arnab gak. Arnab dia pun sangat comel jugak tauuu... Aritu tengok anak-anak arnab dia yang baru lahir, eeeeeeiiiiiii... sangat gerun pun ada jugak..hihiiii... Tapi malam tadi sangat best sebab dapat pegang arnab. Sangat-sangat teruja!!! Hahahahaahhh...









Meet this cute rabbit.. nama dia 'nora'. Mula tu budak ni sebut nama arnab ni kemaen panjang, sekali aku tanya lagi dia sebut 'nora' je.






Nora dan tuannya, Nadia. Nama budak pompuan ni Nadia. Dia cita kat aku yang dia dah bela arnab ni since dia darjah 3 lagi. Skang dia darjah 5, means dah 3tahun dia bela arnab ni... Waaaahhhh.... sangat bagus!!!






Yeeeeaaaaayyyyy.... aku dapat pegang arnab!!!! hahahahaaahhhh... sangat excited ok.. Aku takut je kut-kut arnab ni tetiba gigit aku ke, seram.... huahuahuaaa...






Dah rasa macam peluk anak patung teddy bear ja tauuuu... Kalu aku betul-betul ada arnab ntah camne la ye.. hihiii...






Huahuahuaaaa... berlatar belakangkan tangga nak naek atas umah.. kihkihkihhhh....






Hai, nama saya Nora. Tapi bukan Nora Elena, maupun penyanyi Nora isteri kepada Johan Nawawi tu. Tapi saya adalah Nora, si arnab comel.. Hihiii... 










Tengok, comel kan arnab tuu... Tapi tu arr, bulu dia berterabur abis kat atas baju aku. Hidung aku ni dahla sensitif weii... resdung kan, besa laaa... Tapi apapa pun kan, arnab tu memang superr duper comel!!!! Lagi tambah comel kalu aku ada arnab sendiri.. Waaaaaa...bila kah masanya??? hihiii.. So, sayang, saya mau kamu punya anak arnab yah... heheee... ^_^ 














Ok, thankz for reading. Sayang korang!!! ^_^


Comments

  1. comelsnyaaa rebit!heee boleh pegang manja2 gak eth rebit nih..selalu jumpa yang nampak manusia jer lompat ia lari..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mmg comels..bulu dia pun lebat..gebu giler..heheee...ni pn pes tym tau pegang arnab camtu...hihihiiii...

      Delete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung