Novel Baru Lagiikkk..

Assalamualaikum...



Semalam aku kuar awal. Bukan kuar pi mana pun.. Cuma pi bank jap, ada hal sikit, kasi setel jap. Sambil tu aku pi la jugak carik-carik simkad len sebab mo tukar no tepon. Ramai sangat orang dok kaco koling-koling terus sampaikan incek sayang dah marah. Sebab tu dia suh aku tukar no. Huhuuuu... So, dipendekkan cita, masa otw nak balik opis tu kan aku lalu Pertama Complex. Kat dalam tu ada kedai buku. Banyak jual novel. Macam-macam adaaaa... So kalu masuk situ tak angkat dua tiga bijik novel atau apa saja bahan bacaan memang tak sah. Aku pun belek-belek majalah pasal Lisa kawen ngan Yusri tu. Tetiba rasa cam nak teruskan pembacaan dengan cara halal, so aku amik majalah tu. Pastu lagik aku amik plak majalah Remaja. Well, aku kan REMAJA. Kehkehkeeehhhh... Eyh, betol ape, im still remaja ok!!! hahahaaahh.. Majalah Remaja tu tanpa berfikir panjang maupun pendek aku terus je amik sebab aku tau majalah tu memang aku akan beli tetiap bulan. Ceeeewwaaaaahh... KONON!!!


Majalah dah amik, tapi lagi tak sah kalu takda amik novel cintan cintun. So aku pun belek la suma novel yang ada. Macam-macam adaa.. Tengok tajuk pun suma cam best jeeekkkk.. Last-last, dua bijik novel ni jadik pilihan aku. Jeng, jeng, jeng......












Novel pertama, tajuk 'Kampung Girl' karya Umi Kalsom terbitan apa entah aku lupa pulak. Tak penah lagi baca hasil karya tulisan Umi Kalsom ni. Takpe, nanti aku dah baca aku cita kat korang camne jalan cita dia. Samada bez atau tak, juz wait and see. Tapi baca sinopsis cam best. Heheee...






Novel kedua pilihan aku, tajuk 'Kalau Ada Jodoh'. Hasil karya tulisan Mimie Afinie terbitan KarnaDya. Sebelum ni dah penah dah baca novel hasil tulisan Mimie Afinie ni, best jugak la. Bole tahan. Tapi novel kali ni taktau camna. So, juz wait n see jugak la.






hah kauuuuu, dah siap cop nama, siap sign lagik tuuuuuu.... Tak nampak tu tulisan kat atasnya, 'Its mine' maksudnya novel tu hak milik aku. kuangkuangkuang... :-P











Ok, tula 2bijik novel yang baru aku beli semalam. Rasa macam dah lama giler tak beli novel kan. Sejak aku dok keyel ni, dah keja pulak tu kan, rajin dah aku beli novel-novel ni suma. Bila tengok suma koleksi novel-novel aku yang ada kat umah tu kan, cam tak pecaya je yang aku dah kumpul novel sebanyak tu. Memangla tak banyak mana tapi bole laaaaa.... Tahun ni saja baru 2x aku beli novel. Kalu tak silap aku yang mula-mula aritu masa aku balik sini dari miri. Masa tu sepupu aku yang belanja novel kan dia dapat vocer buku rm200 tu, so dia pun ajak aku pi beli buku. Dia siap beli kamus lagi kat pakwe dia. Waaaahhhhh..., so sweet la ko sappo. hahahaahh... Aku pulak masa balik miri aritu memang nak beli novel, tapi tak sempat. Masa aku turun miri ngan incek sayang aritu memang nak beli tapi takda jumpa pun. Sebab masa tu kitorang round kat Bouliverd ja pun. Aku ajak pi Parkson tapi dia takmo pulak. Hampeh punya kekasih... Last-last masa aku nak balik KL ni dia datang pi jumpa aku kat epot. Bagi aku duit suh aku beli novel tu sendiri.. hurrmmm...  Tapi sib bek jugak la sempat jumpa masa tu walau last minit. Pastu masa aku nak masuk kat dalam bahagian perlepasan tu, incek sayang bole pulak terambil boarding pass aku. Terpaksa incek sayang patah balik pastu aku pulak kena turun pi bawah amik..hahahaaahhh.... kalu ingat balik kan, ada jugak masa tu aku tak balik kut. kehkehkeeehh... 



Ok la, penat dah aku menaip nih. Novel tu aku tak baca pun lagik. Sok lusa la kut baru baca. Tak sabaaaarrrr.... hihiii.. ^_~














Ok, thankz for reading. Sayang korang!! ^_^

Comments

  1. ramainye orang suke bce novel ek.mbr sy siap beli vol.1 n 2 sherlock holmes.huu cm bazer je.

    ReplyDelete
  2. heheeee..bace novel ni best...bole ilangkan stres kejap, bole jadikan hobi jgk.. sy mmg dr dlu lg suka giler bace novel2 ni sume.. Niway, tima kaseh sudi singgah cni..^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.