06/09/2014

Segmen : Kenal Ke Kita?? By Min.

Aku xda apa nak buat, dan xtau nak buat apa selain menanti matahari muncul untuk keringkan baju2 yang baru je aku sidai lepas basuh tadi. Yang paling penting keringkan kasut la sbb aku nak pakai esok. So tertengok blog Shamimie td, dia join segmen ni. Memula klik blog dia aku ingatkn aku salah blog, rupanya dia dah tukar background kut. So, meh la kita join skali segmen budak ni ... hehehe...sukati je aku panggil budak kan.. hahaha...Eh tapi xpe sbb dia muda lg dr aku.





So, 10 fakta tentang diri aku.. :

1. Suka warna BIRU.
2. Suka KARIPAP & IKAN TALAPIA.
3. Takut, geli & tak suka dgn TIKUS.
4. Sejak dah duduk KL selama hampir 6tahun, menjadi seorang yang takut dengan KUCING terutama KUCING HITAM.
5. Seorang yang SENSITIF..
6. Nombor pilihan semestinya ENAM (6).
7. Anak ke 4 daripada 7 org adek beradik yang terdiri dari 3 lelaki dan 4 perempuan.
8. Tak suka & tak makan buah DURIAN, CEMPEDAK, MATA KUCING, BETIK.
9. Membesar di Sarawak tapi tak reti sangat nak bercakap dalam slang Sarawak. Lebih kepada slang Sabah.
10. Ramai cakap muka aku macam artis LIYANA JASMAY & FARHAN AF4. Tapi aku tak tau tang mana yang sama. Well, pandangan orang lain2. Tak sama. Apa2 pun, aku tetap HARTATY BINTI HASBI..


Yah, tu jela kut..Ada lagi, tp rasanya cukup la 10 je..










5 comments:

  1. nbr 10 tu.. wah macam liyana jasmay betul laaa tu kalau ramai yang kata hihi.. tq sebab join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...eyh, tengkyu jgk sbb follow blk yer..

      Delete
  2. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu...ayu ade buat segmen sempena UPSR ...nanti boleh la join ye..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-kenal-ke-kita-by-min.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daah follow blog..dah join segmen jgk. Tengkyu Cikgu Ayu!!!

      Delete
  3. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/new-segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    ReplyDelete

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......