15/09/2014

Kejadian Hari Isnin

Hari ni kat opis ramai cuti. Bos aku pun cuti gak. Lama dia cuti. Kalau tak silap aku seminggu lebih la kut. Kebetulan esok public holiday, tu pasal ramai yg amik cuti arini sbb bole direct trus kan. Untonglaaa... Mcm aku ni mmg xbole la sbb cuti aku dah x banyak. Ni pn skang aku tgh plan mcm nak balik kampong lagi ujung tahun ni. Mcm x puas je blk raya aritu. But, we just wait and see... hehe.. Aku survey2 tiket flight pun kemaen mahal giler. Apesal mahal wei??? I is wanna go back to hometown laa.. kasihanilah sayaaaa... T_T huhuuuu....


Ok, sebenarnya kan hari ni patutnya aku bawak mi goreng tau. Mi goreng yang aku masak sendiri ler. Pagi tadi jam 5am aku dah bangun sebelum subuh okayyyhhh!!! Gigih nak menggoreng sbb nak bawak pi opis. Konon nak brekfes skali la suma tu tadi. Sbb mlm tadi aku da prepare suma bahan pn. Mi dah siap basuh, sayur suma dah siap basuh dan potong, dan segala bagai bahan2 la. So pagi td aku tgk jam dlm 5.15am gitu aku dah stat panaskn kuali. Tumis bawang bagai, masukkan cili suma, fish cake fish ball suma, telur suma, pastu masukkan mi. Masa masukkan mi tu dah gaul rata, nak masukkan telur lagi. Nak dijadikan cerita, telur yang aku masukkan tu pulak dah x elok. kemaen semerbak bau busuk menyelubungi. Aku dah cuak!!! Adeehhhh... terus tutup api gas. Tgk kat kulit telur tu bhagian dalam nya pun dah lain macam. Addoooiiiii... samting rong la weh. Terus aku angkat sekuali mi tu trus buang dalam tong sampah. Addooiiii... kecewa aku. Frust habissss!!!!!


Sedihnye lahaiiii... Say gudbai jela kat mi dalam kuali yg kena campak dalam tong sampah tu. Terus kemas balik suma kat dapur, bersihkan segala perkakas. Masuk bilik, then sambung balik tido. Nsb baik gak tgh 'cuti' so xdela kalut nak subuh kan..Sebelom sambung tido tu smpat msj kat kak Sham bgth yg mi goreng tak jadik.. So disebabkan lepas goreng mi x jadik tu aku tido balik, so aku pun bangun lmbat pagi tadi. Hehee.. kalau ikutkn hati pun aku mcm malas2 je nak turun keja arini. Tapi bila fikir2, bos tade, ramai gak yg cuti, so nape nak cuti jgk kan. Dtg jela. Bangun dlm keadaan trpaksa.. Gi mandi then siap2. And 9.30am aku dah sampai opis. Hahahaaa.. bagus sangat perangai. Esok cuti bole sambung tido lagi. Hehehee... Ok, Selamat menyambut Hari Malaysia!!!! Woi, aku jeles nengok iklan kt Tv1 pasal sambutan Hari Malaysia esok yg diadakan di Miri. Kawan2 aku suma la dok hasut suh aku balik. Mcm kan nak blk Miri tu ibarat naik KTM dr KL ke Klang. Huhhhh!!! I is sad!!!!


1 comment:

  1. taty syg. huhuhu. sorry tak amik edit blog lagi sebab busy sesangat sekarang. :'(
    tapi emel tu tak nampak pulak. huhuhu

    ReplyDelete

Hai korang!!! Iye, silekan KOMEN ye.. Komen SiiiiKIT pun jadik laa.. Komen SaaaaTU je pun ok laa..SaaaaaaaaYang korang tauu!!! ^_^

Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe......