TAHUN BARU 2016.

Assalamualaikum..


Selamat tahun baru 2016 semua. Cepatnya masa berlalu kan. Blog ni pun dh tinggal lama..kesepian dah tanpa sebarang cerita-cerita baru. Padahal banyaknya lahai kejadian. Xpe, 1 persatu nanti aku share dlm blog. So, mcm mn tahun baru 2016??? heheeee.. Aku rasa inilah tahun baru yang paling best. Sebab aku x lagi dok ruma countdown sorang2 mcm tahun baru sebelum2 ni. Kan 25hb lepas aku terbang blk miri. So seminggu cuti memang sokmo bejalan aje la pun. Mane la nak lekat kt ruma. Aku fly malam. Abg ipar aku yang jemput kt epot. Tapi cik abang yg sorang tu pun ada je datang epot. Saja katanya sbb nak tgk aku sampai,nak jumpa la kan. Dia datang dgn kawan dia. So mlm tu lps jmpa kejap then aku gerak blk ruma. Sampai ruma kemain anak buah aku eksaited tgk aku blk. Well, aku pn eksaited jmpa anak buah aku. Rindu kutttt... Malam tu jugak sebok suma anak buah aku nak bukak beg sbb nak amik ole2 masing2. So unpacking la mlm tu. Kemaen masing2 seronok sbb mummy beli mcm2 kan. So korang hepy ofkoz mummy happy too. Esoknya, sabtu, bejalan ke miri la aku dgn dia. Adek aku pn ikut jugak. Dia bwk awek dia. Kemaen kan..Naseb la kakak ni sporting..hehee... so double date la kononnya. Sabtu tu mmg jalan kejap je sbb mlm tu nak pegi kenduri kawen. Kawan H yg kawen.


Ahad tu, aku rasa xda pi mn. Dok ruma je. Isnin tu kitorang bejalan lagi. Tp x berdua sbb aku angkut semua anak buah aku 4orang tu. Then aku suru dia bwk skali adek dia. Ber7 la kami semua. 1st time dating bwk budak2. Tapi best tau. Seronok plak aku..hahahaaa.. Plannya aku nak bawak anak buah aku mandi kolam. Then H plak tau kt miri tu ada public swimming pool. So sblm ke ctu bwk budak2 gi makan dulu. Kepsi jadi pilihan. Lps makan ke public swimming pool lah kami. Tapi, yang x bestnya, kolam tu tutup la plak hari isninnya. Frustnye anak buah aku. So, ke mall lah kami since kakak aku mintak belikan popcorn. Pegi le pulak ke Permaisuri Mall. Masuk ctu ade plak Kids World. Tempat budak2 bermain. So aku masukkn anak buah aku yang 3org tu. Anak buah aku yg sorg dgn adek H kitorang bwk gi memanah. Kt ctu2 jugak. Hepy la dorang..
Kt kedai makan..lps makan baru hati senang, so meh kita selfie bang..
Masa kat kedai, aku kn dr awal lg dh ckp nk mkn mi jawa dgn rojak. So kt kedai masa pelayan dtg tu kemaen la aku konfiden oder mi jawa dgn rojak. Kemaen adek aku senyum2 pandang. Huhh!!! Lepas makan baru hepy..hehee...Hari sabtu yang kitorang bejalan tu, xda pi mana sangat pun la. Pi makan jap, then masuk Permaisuri Mall jalan2. Pastu dah xtau nk bt apa sangat last2 ke karoke la kita.

karok ke bang??

adek aku pun bole tahan..layan jugak 2 3 lagu dia nyanyi..tu kt blkg hah kawan dia aka awek dia la kut..


Macam aku cakap td, kitorang mmg kluar x lama. Kejap je. Sampai ruma ngam2 lepas maghrib. Celebrate befday anak buah aku, Wana. Befday dia 25hb masa aku sampai. Kek tu abg ipar aku yang pegi beli. Tp macam biasa, aku bukan penggemar kek kan. Mmg x sentuh pun la.

Befday gurl. Happy 8th birthday Nur Zawanah.

Big gurl dah nurek mummy ni. Dulu masa kecik2 aku la babysit kan dia

Baju merah potong kek tu adek dia. Qaid Iqbal Rahman..Sebok gak nak potong kek befday kakak dia

Ni anak buah aku yang sulung, Mohd. Rafiq Aiman. Pun nak potong kek jgk.

Lepas setel sambut befday, aku mandi and siap2 sbb nak pegi kenduri kawin. So mlm tu pegi la kejap then balik. Ahad xda pi mana. Dok ruma. Hari isnin tu yang aku sakan bejalan bwk skali anak2 buah aku suma 4org.


So, nilah dia. Masa ni baru je smpai kt Simpang ladang tiga nu ha, aku toleh blkg sbb senyap semacam, tau2 dh lena.

haiihhh...mummy already miss u all



Sedang elok sampai miri, suma bngun. Adek H dgn ank buah aku c rafiq tu je x tdo. Sampai miri trus cari makan. Kepsi la tujuan kami. Budak2 ni suka lg sbb kebetulan dlm tu ada tempat permainan. Dah setel makan, pegi kolam renang. Tapi mcm aku ckp td, hari isnin tu hari tutup la plak. So ke Permaisuri Mall lah kami. Sampai2 je anak buah aku mintak nak masuk Kids World tu nak main game. So aku masukkn yang 3org tu je.


Nampak iqbal je yg baju coklat tu.Wana kut yg sbelah baju pink tu kan. Iqa yg tgh lompat smpai nampak blur je tu


So aku tinggalkan dorg ber3 kat ctu, then ajak H ngan anak buah aku pi memanah. Tapi aku ngan H x la. Just adek dia dgn anak buah aku je. Amik pakej utk 2org, dpt la 50anak panah, brapa ringgit tah. Lupa plak aku. Sronok la anak buah aku c Rafiq masa ni. Eksaited dia memanah.


ni cina tu tolong pasang ape tah kt tangan dia. Untuk bg lurus tangan kut

Then dorang ajar la jugak cmne kan

dah lama2 tu eh terror pulak anak buah mummy ni


panah kat no9..Ada skali je kena kt kuning





rafiq,jom selfie


Ok, keep it up. Next time mummy balik cuti nti mummy bwk pegi memanah lg ok.


Masa ni anak panah last dah. Tu pasal suh dia posing sakan. Hampir semua 50anak panah dia habiskan sbb masa ni adek H x bole nak teruskn


Setel main, pegi balik tempat anak buah aku yg 3org tu. Panggil dorg, sbb ingt nak blk dah la. Tapi tup2 ada lagi tenpat dorg nak pegi. So kasik la main since aku dah byr utk main suma yg ada kt ctu kan.


Qaid Iqbal Rahman.



Mohd Rafq Aiman. Tahun ni dia dh darjah 5. Masuk asrama dah. Baik2 duduk asrama tu rafiq, jgn nakal2. Belajar rajin2. Mummy blk cuti nti mummy dtg melawat ok.




 Masa ni xda budak lain. Tu pasal anak2 buah aku ja yg main.
Haziqah Qasdina

Nur Zawanah

Bosan ke bang??meh selfie sat...hehee

 Lepas dari sini, kelam kabut pegi Taman Awam sbb budak2 ni nak jgk mandi. So bwk la jgk ke sana. Masa kitorang sampai tu pn mmg dh lewat. 6lebih klu x silap. Sana kan cepat je gelap. Bagi jgk la budak2 ni mandi. X lama lps tu aku panggil la naik since dh gelap sgt sbb aku risau gak klu ujan sbb nak bjalan naik atas tu mcm jauh la sbb aku bwk budak2 kut.

Lps mandi lapar so bagi makn dulu kenyang2.
 Masa ni dah pukul 7lebih klu x silap. Kemaen gelap dah la kan. Klu kat KL ni still terang lg la. Time ni memang kitorang je la yg plg last naik dr kawasan kolam tu. Aku dh risau la sbb maghrib dah kut kan, pastu bwk pulak budak2. Masa kat atas tu dh bole rilek la. Anak buah aku c rafiq tu trlampau kenyang so aku suh dia rehat2 dulu. Eh smpat muntah pulak dia..


Selfie ramai2 dulu. Masa ni dah kat atas la. Lepak kt area kereta jap.


kt tepi tu highway dah tu psl terang tmpat kitorang ni sbb kena cahaya lampu kereta org yg lalu

ok, dh puas la suma kan sbb mummy dah bwk jalan. Klu x asek la tnya aku bila nak jalan?/bila nak jalan??Bila dah siap-siap nak jalan tu kang tnya mn diddy mn diddy???Oh, btw, anak buah aku called him as 'Diddy'..hahahaaa...aku x penah ajar.Tau2 je melekat nama diddy tu dkt H smpai skrg..Eh, biala, aku suke je..hahahaaaa



 Masa nak balik, bkn main lg anak buah aku nak duduk kt belakang kereta. Eh, memang x la mummy nak kasik kan. Bahaya kut!!!Kang jadik apa2 mummy and diddy yang kene..hahaaa



So esoknya ke hari rabu klu x silap aku, aku bjalan ngan kakak dan mak aku plak. Pegi Tabung Haji sbb nak daftar haji utk mak aku. Hari tu dalam system staf tabung haji miri ckp, tahun dijangka pegi haji mak aku tu tahun 2079 ke klu x silap. Eh ke bila tah..Tapi katanya bole buat rayuan. Apa2 pun, semoga mak aku sentiasa dimurahkan rezeki supaya mak aku bole cepat2 pegi haji.Aamiin..in shaa Allah..
sebelum jalan, meh selfie ngan mummy jap.

anak buah perempuan. Tunjuk jela segala brg mekap, dorg suke je. Ni masa ni mintak nak pakai gincu plak. So mummy layan jela


kt blkg tu mak ngn kakak aku. Sebok cari ape tah. Aku bia handle budak2 jela

Masa ni kat mekdi. Aku tgh beratur, tetiba iqbal dtg mntak henfon. Nak selfie katenyeeee...Kemaen pndai korang  eh..hahahaaa
 Masa bjalan dgn family aku ni pun balik malam gak. Kan, aku ckp td, mmg bjalan saje aku masa blk kampong aritu. Masa tahun baru plak, hari khamis kan. Sblm aku blk miri lg mmg H ckp nak bwk aku pi jln, countdown sesame, tgk bunga api. Tetiba hari khamis, siang tu dia msj aku bgtahu yang family dia kt ruma nk bt BBQ. So dia ckp mlm kang dia nak amik aku kt ruma, bwk budak2 skali. Then aku masa tu kemaen kecewa dh. Hahahaaaa...siap rasa nak nangis sbb rasa mcm, kemaen ko dh plan, ckp itu ckp ini, tup2 x jadik. Ko yg plan, ko jgk yg batalkn. Gila x frust aku???hahaaaa...nk nangis aku rasa. Siap aku ckp, klu gtu sama dengan jgk la klu tym aku kt kl sbb tiap kli thn baru x penah ke mn, dok ruma sje. Last2 dia msj, ok ptg tu jam 3 gerak ke miri. Hehehee... Sblm jln tu smpat la masak nasi ayam. Sbb masa aku masuk dapur tgk ada paha ayam, then aku suggest kt mak aku suh masak nasi sbb mcm tringin sgt masa tu. Eh alih2 mak aku suh aku plak yg masak. Aku masa tu dh la ingt2 lupa cara & resepi nak masak nasi ayam. Eh men tibai jela kan. Sap sap soi sap sap soi..jadik la nasi ayam aku yg x sberapa semenggah. Nasi ayam ingat2 lupa nama diberi.Hahahahaaaaa... :-P


Masa tgh masak tula terdetik kt hati, why not aku bwk skali nasi ayam ni, so nti bole makan together2 kan?? x ke sweet??hahahaaa....sweet angat aiihhhhhh.... So aku sempat msj kt H bgth jgn mkn apa2 dulu, nti kt miri baru mkn.. Then aku pn mandi, bersiap, dlm masa yg sama siapkn bekal utk nasi ayam ingat2 lupa aku td tu. Pkul 3, H dtg amik aku kt ruma. H kasi aku drive kete dia masa msi kt dlm area kampung. Jln dlm kampong aku kan still jalan biasa tu, blm tar pun lg. So aku drive mcm biasa. Eh mcm stress plak aku hari tu. Hahahaa...x pasal2 asek kena mrh jela org tu.

Masa smpai kt Miri, H ckp nak belikn aku samting. Benda yg mmg dah lama aku nk. Aku dlm hati still ragu2. Sbb mcm x pcaya. Yela, aku dulu penah kapel 5tahun kut, xpnh dpt samting spesyel. Dan aku jugak bkn jenis yg suka minta2 boyfren aku blikn itu ini tau.Mybe sbb dgn yg lama dulu ssh nau aku nak dpt samting. Nk ckp lokek, ntah le, nk ckp sengkek, mgkin. Bkn jgk nk ckp yg aku x hargai  apa yg lama tu dlu penah bg, tp aku yg ssh nak fikir apa yg dia bg sbb mcm tadek samting yg bole dibanggakn or yg bole bt aku impress. Gitu la kut. Klu ada pun, mybe teddy bear tu jela pun. Itu pn aku dah buang.. Hahahaaa...Terok x aku??? Tapi aku mmg tau, jenis aku, bila dh tadek apa2 aku akan delete @ buang apa saja yg ada antara kau dan aku. Aku bkn jenis simpan2 buat kenangan. Oh, so not me.

Ok, blk pd kisah H blikn aku samting td tu kan. So, dia dah blikn. Samting yg ermm,camne nk ckp eyh... Mak aku pn smpai pesan, simpan leklok. H pn pesan suh pakai je. Jgn tanggalkan. Bia sntiada dekat di hati. Gitteewwwwww...auuuuwwwww...hahahaaaa... Apa2 pun, klu dia x blikn benda tu pn aku still syg dia sbb aku bkn syg dia sbb kebendaan or apa saja sbb aku bole beli sndiri benda tu... Dia plak sokmo la tnya aku, sayang dia ke x?..giler x sayang kan..Aku rasa dia nila yg plg baik yg pnh aku jmpa..hehee...Yg plg sabar lyn prangai & kerenah aku, yg plg tahan bila aku mrh @ mngamuk ke, ape ke..hahaaa...
So, nilah dia, nasi ayam ingat2 lupa yg jadik santapan kitorang. Org tu kemaen lapar. Aik bang, bru beli benda tu ckit dh lapar smpai cmtu skali ke??heheee
 Kitorang lepak makan kt Taman Awam. Lepas dia setel mkm, dia ckp kt aku, org dtg cni suma buang lemak, tp kita dtg bwk lemak. Hahahahaaaa.....aku gelak jela. Aku ckp kt dia, tau xpe,org baru nak ckp benda yg sama..heheee...

Then malam, kitorang gerak pi Pantai Esplaned, nak tgk org bakar bunga api.


Lepak duduk kt blkg kete dia, smbil tggu kazen dia dtg join ktorang skali mlm thn baru.
 So, setel tahun baru kami sama2.. So, this is the best new year that I ever had. Btw, tengkyu syg, bwk aku jln2 la,mkn2, luang msa selama seminggu aku blk cuti.. Ehem. in shaa Allah, next month on Chinese new year we meet again ok.



Ok, bye. Nanti sambung cerita lagi.

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.