WEDDING DI KUANTAN

Ok, tarik nafas panjang-panjang, then hembus pelan-pelan. Wooiiiiii...lama x apdet blog. Mcm biasa lah, salu je ada cerita. Macam2 cerita, tapi bila nak apdet je dekat blog selalu mcm ada samting yg menghalang yg aku sendiri pun xtau apa yg menghalang tu. Sebab malas kut. Hahahahaaaa... Ok, back to normal. Alang-alang dah menaip, meh aku cerita pasal wedding housemate aku di Kuantan. Ini bln 2 punya cerita. Tahun ni jugak la. Hehehee... Kak abby nikah hari khamis. Eh, why weekdays??because its public holiday maaa.. Masa tu cuti tahun baru cina. Aku, ida ngan linda gerak dr KL petang rabu. Naik kete ida. Dia drive. 4jam pegi. Dia drive sorang sbb aku x reti drive. Jangankan reti drive, lesen pun aku yillek..Hahahaaa... amma appa. So mlm tu kami stay homestay yang kak abby dah bookingkn utk kitorang. Rumah tu sangat cantik ok. Ada 3 bilik. Decorations dlm rumah sangat comel. Kitorang suke. Dahla sume pun berlatarkan pink. Mek ida tu suke la sbb fevret kaler dia kan..


So, esok pagi khamis nak nikah. Kami eksaited, kak abby pulak tgh neves kt ruma dia sana. Oh ya, homestay yg kami stay tu jauh ckit dr ruma kak abby. Tp dlm area ruma laki kak abby la. So pagi tu dh siap sume kitorang trus gerak nk ke ruma kak abby. Nk tgk dia siap la kononnya. Tapi masa otw nak cari ruma dia tu kitorang macam sesat ckit. Then ada budak dtg amik kitorang. Dorang naik motor so kitorang ikut dr belakang. Sampai ruma kak abby, dia tgh mekap. Tggu kejap. Then ida ckp gerak ke masjid la sbb tggu situ je. So kami ke masjid. Eh aku sebnarnya ni dah x ingat sangat kejadian. Hahahaa...ik, i'll try flashback ye. Masa kat masjid ramai family Am (husband kak abby). Masa duduk2 tu Nampak kak abby dah masuk masjid so aku ajak linda ngan ida masuk. Then kitorang dduk dekat kak abby. Aku eksaited nk tgk dia nikah. Sbb yela, housemate kan..kitorang kenal dr tahun 2009, sama2 lapor diri masuk keje kerajaan masa tu. Dan aku tau sikit2 la jugak cerita cinta dia ni. Ada bab sedih, & gembiranya. So bila tiba saat yang paling sgt gembira ni haruslah aku pn gembira sama.


One more thing, ini adalah kali ke2 aku tgk live org nikah. So I is eksated. 1st time dulu masa kak sepupu yg actually our makcik muda nikah..Bln 2 jugak, tp tahun lepas klu tak silap. Kat Terengganu masa tu. Dan ni plak housemate ok, haruslah lebih ckit. Hehehe... Oh, kakak2 aku nikah dulu masa tu aku x brkesempatan pn nk gi tgk. Kenape tah..ok, forget it.


Masa lepas nikah, aku ada ckit nanges. Touching kauuuu...Sbb rasa mcm, finally, she meet her real man. Yes, sbb aku tau jln cerita cinta dia, aku tgk dia nangis bila ada bab sedihnya, aku tgk dia gelak bila ada bahagianya. Alhamdulillah, Allah permudahkan & pertemukan kak abby dgn insan yang selayaknya. Im happy for u kak abby!!! Walaupun x kenal dr lahir ke, dr skola ke, tp im still happy for u. Lepas nikah, gerak terus ke rumah kak abby. Nak makan kan. Lapar hokayyhhhhh... dari pagi x mkn apa. Harushlah melantak kaw2..hehe.. Sampai rumah kak abby, ramai giler orang. Dengan panasnya plak sbb tghari dah masa tu. Ida pulak tetiba suh cepat2. Ntah apa yang dia kejarkan. So nak makan pun xbole nak focus. Dengan panas makanan, panas cuaca. Eeeeeiiiii, I is stress!!!! Tapi sebab tumpang kete dia kan, so ikutkan jela. Kalau kata aku pegi sendiri naik bas atau kete memang aku stay tunggu sampai majlis habis. Yela, bayangkn ok, kitorang x dapat pun nak amik gambar dgn kak abby kat atas pelamin. Padahal itula yg aku nak sangat. Pelamin kak abby cantik hokay. Is is suka. One more, masa kat masjid tu, sblm nak nikah, kak abby ada ckp, nti klu dorang nak pegi outdoor photoshoot dia nak kitorang ikut. Eh, aku memang suka bab2 tu. Hahahaaa... Yela, bole amik2 gambar, bole jadik penyebok kejap kan. Tapi tetap x berkesempatan sbb ida tu td nak blk cepat. Haaiiihhh... ni klu aku sembang balik dengan linda memang dia pn rasa apa yg aku rasa. We was so disappointed  la. But tula, like what I type just now that we just ride her car. So anything just follow her.


So petang lepas makan kitorang trus balik KL. Otw balik jalan jem giler start dr Genting Sempah. Memang byk giler kete dr KL sbb nak balik menghala ke pantai timur kan. Yela, cuti panjang masa tu. Masa balik aku rasa perjalanan macam kejap pulak. Msa pegi tu kemaen lamanya. Dahla masa balik tu hujan lebat. So aku ckp dekat ida drive slow2 je. Alhamdulillah, selamat pergi & balik. Dan, kak abby pun skrg dah pregnant. Aku x pasti brapa bulan. Yang pasti, dia mmg nak sangat cepat dapat baby. Kemaen yer gigih berusaha tiap hari..hahaha...



Ni linda, masa ni kitorang baru sampai lepas dari masjid td. Kak abby dh siap salin baju nak duduk sanding pulak masa ni. Kitoang pun masa ni selamba je masuk bilik pengantin.

and me, with my dear housemate, kak abby.

pengantin pompuan, Arbayah. Full name pulak. Masa ni dalam masjid la. Tudung biru tu kalau tak silap aku mak andam kak abby which is dia punya kawan jugak ke. Eh lupa sudaaaa
 

Kita selfie dulu sblm nikah

kad kahwin. Kad kahwin yg paling unik yg penah aku terima. Buku skolah punya kad kahwin. Kak abby buat sendiri ok kak kahwin dia ni. Gigih beno la.






So kepada kak abby dan Am, semoga kalian bahagia sampai syurga. Bersama selamanya sampai bila2. Kak abby, bila dah bersalin nanti jangan lupa bagitau yah..














Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.