BAWAK ANAK BUAH PEGI SALOON

Hari sabtu, 2hb tu kakak sulung aku balik Sabah. Dia, abg ipar aku, ngan anak buah aku 3org. Wana, iqbal ngan awal. Flight dorg ptg tu jam 5.25pm. Pagi tu aku ikut bapak aku pegi umah sedara yang bt kenduri cukur jambul dgn khatam al-quran. So aku bawak sekali anak buah aku yg pompuan, Wana. Masa kat sana H ada msj, ajak pegi Miri lagi. So aku ckp lps balik dr kenduri ni terus gerak jela nanti. So dia ok. Balik tu, aku ckp dkt kakak aku yg aku turun Miri bwk Wana, then nanti jumpa kat epot jela since dorg nak balik Sabah ptg tu kan. Anak-anak buah aku ni pulak, sorang ikut, yg lain pn nak jugak. So aku decide bwk Wana ngan Iqah jela. Since aku pun dah janji nak bawak gi saloon. Wana tu ada sekali, malam bile tah, dia tetiba cakap kat aku, 'Mummy, jom pigi saloon. Wana mo rebonding bah.' Amboiiii kau...mummy pn dah lama x rebonding. Hahahahaaa...terkedu mummy tau. Petang tu lewat jugak la gerak sbb H ckp dia nak bwk mak dia pegi beli barang dulu sbb esoknya hari ahad tu mak dia nak buat baca doa sikit. So aku tunggu.

Then dalam pukul 12lebih klu x silap H dtg, amik aku ngan anak2 buah aku.. Sampai Miri terus masuk Parkson, pegi makan dulu sbb aku dh kebulur. X mkn apa lg..Anak buah aku 2 org tu sblm gerak td mmg dah makan, so dlm kereta masa otw mmg tido jela kan..Lepas makan, cepat2 cari saloon sbb aku nak bwk Iqa ngan Wana pegi cuci rambut jela. Memang dah x sempat nak buat apa2 sbb dah kejar masa. Kakak aku masa tu dh msj bgth yg dorg dah kat Miri.


Masa dah jumpa salon yang brkenan, so aku bgtahu aunty kat ctu yg aku just nak cuci rambut utk anak buah aku. Tapi yang bestnya tukang cuci ada sorang je, lg sorang takde. So bergilir-gilir la basuh rambut ye.



Aku suruh Wana basuh dulu sbb dia nak terbang balik Sabah jap lagi. Iqa aku suh tunggu je turn dia. Kemain la anak buah aku suka nau.


Amboiiii, lawa dah nurek nurek mummy baru lepas cuci rambut. Nanti ada banyak masa kita pi rebonding plak ok.


Turn Iqa. Kemain dia siap ngantuk lagi. Mata aku tgk dah kuyu2 padahal td dalam kereta dah tido. Sedap sangat la kut amoi tu cuci rambut dia..hehee...









Sementara tunggu Iqa setel basuh rambut selfie2 la kejap dengan Wana..



Kalau ikutkan budak sorang ni pun nak potong rambut, tapi x sepat dek kerana kejarkn masa anak buah aku yg sorang ni..Xpe syg, next time org temankn pi gunting rambut ok.



Lepas dah setel basuh rambut anak buah aku, kitorang pegi epot. Kelam kabut sangat dh masa ni. Dengan kakak aku pulak asek la kol risau sangat terlepas flight. Alhamdulillah, selamat sampai epot. Kebetulan petang tu bapak aku yang hantar kakak aku dan husband dia pegi epot. Anak buah aku Rafiq pun ikut jugak. So Iqa pun aku serah kt bapak aku. Hahahaaa...Ape lagik, dating berdua lagik lah aku..heheee...


So aku ngan H pegi Permaisuri Mall sbb nak tgk wayang. Dilwale kauuuuu... Sekali layan 2 movie terus hari tu.


mak dia kol. suh beli nenas




Sementara nak tunggu wayang tu kitorang lepak makan kat Fuel Shack. Kali ke2 mkn cni. Bole la. Pada aku mahal walaupun bkn aku yg bayar..hahahaaa..Tapi sesekali kalau dah teringin sangat tu bole la kut. Selalu sangat tu idok le aku. Kt KL ni pun ade je tp aku x penah pegi. Oh ya, ni 1st time aku bejalan kat Miri berbaju kurung padahal bkn musim raya or lepas waktu pejabat ke ape sbb aku bkn keje situ la kan. Kalau kat KL ni jgn ckp la. Ade je kadang lps keje aku round2 Sogo saja2. Aku malas nak tukar baju sebenarnya hari tu. Kan ke pagi tu aku ada pegi kenduri Cukur Jambul ngan Khatam Quran kt kampong. Balik dr tu aku biar jela gini.
So, setel dah Dilwale yang memang kitorang idam sangat nak tgk sama2. Nila 1st time aku tgk cita hindi kat panggung. Mmg sebelum blk Miri lg aku ckp dkt dia nti kita tgk sama2 cerita ni. Memula tu tgk The Wave. Pukul 6.45pm. So so jela pun ceritanya. Aku ingatkan gempak sangat la tadi. Dan setel cerita ni dlm 8.30pm camtu, kitorang kluar balik sbb nak tukar hall plak. Memang ramai jugak manusia masa ni. Suma layan muvi. Wiken plak kan. So masuk dalam hall nk tgk Dilwale, tu diaaaaa, kemain penuh lagi. Pakcik2 pakai kopiah layan hokayh!!! Kagum hakak.. hahahaaa...Lewat jugak abis cerita ni. X silap aku dekat jam 12tgh malam. Abis cerita memang terus balik jela.


So, setel cerita cuti seminggu ujung tahun. Eh ada lagi cerita lain. Rajin nanti aku share lah.

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.