Syawal 2015 : Cerita Raya

Baru nak berapdet blog ni setelah sekian lamanya ditinggalkan begitu saja. Well, i is bizi. Haah, bizi tahap nak bukak blog pun dh x sempat. Sila percaya. Hahahaa.. Ok, aku balik kampung (Miri) is 14Julai. Hari selasa. Flight aku malam jam 9pm. Naik MAS. Hari kejadian tu aku still kerja mcm biasa tp mcm biasa jgk akan mintak balik awal dari bos. Alkisahnya la kan, petang tu aku nak kena amik sate kajang which is aku dah oder sebulan awal kut. Well, my eldest sister is pregnant again. InsyaAllah will give birth on this November. Anak ke3. I is excited la of course. Gonna have a new niece/nephew soon. Ok, balik cerita asal. Aku oder sate kajang sbb kakak aku the makyong tu teringin la katanya. Another from that, she also want the Tudung AJ. So dh borong 10helai kat butik AJ di NU Sentral nu. Petang tu, masa amik sate, aku terkejut la jgk sbb dorang packing just bungkus dalam plastik gitu je. I thought they will put in the white box. Sbb masa oder aritu kemaen dorang ckp ok, boleh. Tup2 masa amik dorg buat gitu je. Aku mmg nak hangin dah la. Tapi mengenangkan yg aku dah lambat, nak blk rumah plak jauh. Oh ya, aku dah pindah rumah tau. Hahahaaa.. Ok, tu lain cerita. So aku pun dengan rasa bengang ckit amik jugak la sate aku yang daha siap di 'packing' kan tu. BTW, aku oder sate ayam 100cucuk, sate daging 50cucuk and sate ikan is 50cucuk. Total suma 200cucuk sate kajang. Agak byk jgk la.


Masa kat rumah aku pun kelam kabut la angkat suma beg2 yang dah siap. Sbb dr rumah tu nak kena gerak ke KL Sentral pulak untuk naik bas ke epot. Masa tu dah agak lambat jugak la sbb aku x checkin lagi. So macam2 aku fikir sbb mengenangkan nasib diri di perantauan. Ececeehh..selit lirik lagu ckit. Dekat jam 6ptg aku smpai KL Sentral. So beli tiket bas, then letak barang suma. Masa tu terfikir, ni nak gerak ke epot ni konfem bukak puasa jap gi dalam bas. So naik atas balik beli air dengan sandwich telur as alas perut utk buka puasa. So jam 7 klu x silap bas gerak. Then 730 masa tu msi dlm bas and still otw to airpot. So mkn la sandwich telur tu td dengan harapan nti naik kapal baru makan best2 lah kan. Tapi harapan hanya tinggal harapan sbb dlm flight aku mlm tu cuma dihidangkan sandwich jugak!!! Hampeh betol MAS ni. So, jam 8 mcm tu aku sampai epot. Kelam kabut lagi sbb nak checkin dan masukkan barang dlm kargo. Bayangkan, aku ada lagi sejam ok. Mau x menangis aku masa tu. Memikirkan takut kena tinggal kapal, kang x pasal2 beraya sorang aku di perantauan. But, alhamdulillah, aku selamat sampai di kampung halaman. Hehehee...


So, sehari sebelum raya sempat la keluar bejalan dengan 'ehem'!! Hahahaa... temankan dia beli baju raya. Oh ya, tahun ni raya aku takda baju baru. Sedeyhhhh!!! Tailor yang aku hantar kain tu x jwb kol aku sampai ke suda. So terpaksa aku beraya pakai je baju2 last year. Tahun ni family aku temanya warna kelabu. So semua pun berkelabu la di pagi raya. Aku sorang kelaut. Plannya jugak nak matching2 la skali ngan org tu tp aku dh ckp aku xda baju baru, just pakai je baju yg ada.


Gambar ada sangat banyak dalam henfon aku yang aku belum lg transferkan ke PC ni. Aku takut hilang suma gambar tu kang meratapi tak sudah2 la jawabnya. Nanti aku apdet lagi beserta gambar2.Ok, bye!!

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.