Sendiri

Assalamualaikum.

Malam tadi aku sorang2 kat umah. Kak Abby dh blk kampong dr hari jumaat lg. So tinggal la aku dengan Lim (housemate yg sorang lg tu). Hari ahad petang tiba2 Lim naik umah amik baju, kemas barang. Rupanya dia pn nk balik kampong jugak! So, tinggal lah aku sorang2 tanpa ada housemate. Aku dah lama x tinggal sorang2 kat umah. Kalau kak abby blk kampong, masih ada Lim. Kalau Lim blk kampong masih ada Kak Abby. Behitula sebaliknya. Aku ni je yg jarang yg blk kampong. Nk blk kena setahun skali. Maklum la, kampong I jauh ok. Xdan nak blk every wikend. Kesian saye. Untungla yg kampong dekat tu. Senang je nk balik kann.. Aku ni kena booking tiket kapal terbang bru bole blk. Seberang laut nun kampong aku. Huhuuu...

So alkisahnya malam td. Pukul 9.50pm Ida naik amik brg dia. Sempat lagi nak takut2kan aku time tu. Masa tu aku ingat dia xnaik dah. So aku dah kunci suma pintu. Dah siap nak masuk tido dah pn. Sekali dgr pintu kt bawah dibukak, ok dia naik jgk last minit. Aku ajak tido situ, temankan aku,dia xmo. Aku takut ok. Macam2 yg aku takutkn. Macam2 yg aku terbayangkn, terfikirkan, teringatkn. Haihhh...time2 camtu la suma nak muncul kat kepala otak aku ni kan. Bengang hoiii sebab takut. So Ida dah trun, aku cecepat kunci pintu. Pegi gosok gigi, cuci muka, basuh kaki pastu trus masuk bilik. Dalam bilik plak aku xdapat tido. Dan aku xtau aku trtdo pukul berapa sbb aku terbangun tiap jam.

Ada sekali tu aku terbangun jam 11.30pm. Masa tgk henfon tu dalam hati aku cakap, 'laahhh, bru sebelas setengah..'.. So tdo2 lagi. Bangun plak lg masa tu jam 12am dah. Hadooiiiiii... payah beno nak tido kan. Last aku trbangun tu jam 2.45am. Sampai 4lebih still xbole nak tdo. X ke tensyen bila cmtu. Last2 aku rasa dekat 5lbih kut bru aku dpt tdo. Kul 6am alarm dh bunyik. Adooiiiiii.... hamper tak pegi keja jgk la aku arini tadi.

Last2 aku bangun jugak. Pegi mandi, siap2, gosok tudung. Akhirnya aku pegi jugak keja hoiiiii.. Iyela, eloklah aku lambat daripada aku langsung x keje kan. Kang sia2 cuti aku abis begitu saja. Dahla cuti aku dah x banyak tau. Ok everybody, happy Monday!!! Oh ye, 2org kawan opis aku plak yg xdtg arini. Kiri kanan aku plak tuh. Heheheeee... Ok bai. Nak sambung buat kije. Hikhikhik... ^_^

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

Warded.

Resdung