Penghujung Ramadhan & Cerita Hari Raya 2016 Lagi

Masa dekat2 yg kitorang nak balik kampong tu sempat la aku bukak posa dgn adik2 aku. xde la bukak kt mana pun. Bwk pegi opis aku je..hehe...
Ni 2 org, adik bujang aku. Yg baju kelabu tu bongsu, yg baju hitam tu kedua bongsu




brg2 yg aku kena bwk balik..abaikan la baju2 yg brlambak kt sbelah tu..hehee

Masa ni bjalan dgn adik2 aku lagi..tgh carikn mak aku baju

ni pun salah 1 baju yg mnjadi pilihan..tp last2 amik yg pink atas tu tadi

Bukak puasa kt ofis aku lg..masa ni kt pantry


Mcm2 makanan aku beli utk mkn bukak puasa ni..bila tgk blk gmbar2 ni eh rasa lapar balik pulak..trbayang2 martabak tu, air jagung tu lagi..adudududdddddd

Yg ni dekat epot..KLIA..Adik2 aku nk fly balik miri. Masa ni aku ikut sekali pegi temankan..Yg bongsu terbang dulu awal pagi..tak lama lepas tu adik pmpuan aku terbang tp naik Airasia..last skali pukul 5 baru adik aku yg pakai sweter tu trbang blk


Ni aku rasa malam ketiga last puasa..tu anak buah aku tgh tido..tido ruang tamu smua ramai2..kan suasana mcm ni yg best bila blk kampong. Abaikan jela pemandangan yg tak seberapa semenggah tu yer.

Anak buah aku ni tdo x sdar ape dah..pastu adik2 aku bole plak gi buat gini..pasrah jela..pastu aku plak gi amik gambar then sent pi kat grup family



Anak buah aku ngan kawan2 dia..tgh layan crta boboboy klu x silap..

Masa ni aku dh ingat2 lupa kejadia masa penghujung bulan puasa ni..lama sangat x apdet blog. Aku taip takat mana yang aku ingat jela yer. So korang tgk jela gambar2 yang ade. Mana aku ingt tu aku bagitau la..

Masa ni last puasa kut. Byk ubi kentang kat ruma so aku teringin nk buat begedil. Buat jela versi aku pnya style. Hentam jela janji jadi begedil walaupun masin plak aku rasa masa dh siap goreng..hahahaaaaa...

Tgk ni, banyak jugak la aku buat sbb mak aku siap bwk gi sabah bwk utk kakak aku..






Begedil..dh siap goring..

Masa raya aritu bapak aku kena baca khutbah. So kemaen la dia kt ruma prektis byk kali. So tu yg aku gurau ngan sedara aku ckp, kami kt ruma dh hafal dh bapak punya khutbah sbb byk kali dengar..hahahaaaa..org kt masjid dgr sekalli tu je..



Lepas sembahyang raya, pagi tu tersu pegi umah sedara. Ni ruma 1st yg kitorang pegi


Ptg tu yg aku ckp ada kazen aku dtg kan..masa ni pn ada lg sorg sepupu aku dtg bwk anak dia..Nama anak dia ni Amanda klu tak silap..Amanda ape tah lupa dh aku sbb unik jgk nama anak buah yg sorang ni


Masa ni yg aku ckp aku bjalan ngan boyfren aku dan kawan2 dia

Anak buah aku..pagi tu smpat aku buatkn nasi grg utk dia brekfas. Merasa la jugak masa ni pagi2 urus anak pegi skola. Hahahahaaaa...trus trfikir mcm mn klu urus ank sndiri nti..ni masa ni nsb baik tgh cuti, anak buah plak tu..

yg abang nya pn join gak makan nasi grg

Adik aku hantar pegi skola pagi tu.. yg Abang tu masuk asrama dah..bole plak ade barang dia yg trtinggal. So tu yg ptg tu aku pegi hantarkan


Petang tu pegi skola anak buah aku. Yg c adik tu muka mcm tu sbb abg dia ckp keropok dia xsedap..x psl2 begaduh..adooiiii





Blk dr jumpa ank buah aku tu td terus pegi mkn kt kepsi

Anak buah aku ni kuat makan jgk. Klu pegi kepsi, dia suka makan cheezy wedges. Kdg dia sorg je bole abis 2 bekas cheezy wedges tu.. Masa ni dia bole tnya aku, "mummy, ada nasi lagi"? mcm nk gelak je aku rasa dgr soalan dia..kemaen lapar sgt..last2 nasi yg dia mkn tu pn x abis..hehee..hurrmm..rindu pulak dekat semua anak2 buah aku




last day kat Miri. Aku balik KL dah masa ni..ni 1st time mak dia ngan makcik dia ada ikut hantar aku pegi epot. Tp masa tu kebetulan je sbb masing2 ade hal..hehee





Ok, dah setel apdet blog dan post crta2 yg trperam lama kt draft. Ada lg crta yg pending ni.. pasal konvo adik aku bln 9 aritu. Dan ada byk lg crta2 yg blm dceritakan..InsyaAllah ada kelapangan aku crta.

Comments

Popular posts from this blog

JALAN-JALAN KE PADANG BESAR

PENGALAMAN MENAIKI PENERBANGAN RAYANI AIR

Warded.